Halloween Book tag

Ik ben door Melissa van Melissa’s bookworld getagd voor deze tag. Aangezien het bijna Halloween is, is hij wel toepasselijk natuurlijk dus laten we snel gaan kijken!

Dat is toch wel Mary: The summoning of Survive the night. Deze twee boeken heb ik echt verslonden want ze waren zo ontzettend goed! De eerste gaat over bloody mary en ik kan je vertellen het boek is inderdaad erg bloody! Het tweede boek gaat over een stel jongeren die gevangen zitten in ondergrondse tunnels na een Rave en achternagezeten worden door iets of iemand. Ik vond ze beide echt nagel bijtend spannend!

Ik geloof dat ik die echt nog moet vinden, want heb nog niet echt een hele scary cover gevonden.

Oei zoveel haha, de meeste zombie hordes waar ik over gelezen heb, het monster of niet monster uit survive the night en bloody mary staan toch wel boven aan mijn lijstje.

Zombie!!!! ik hou van zombies, maar dan wel echt goed gedaan dat mensen ook echt geloven dat je een wandelende dode bent!

Oei geen idee, ik denk dat de meeste fictionele werelden waar ik over lees niet eens weten wat trick or treat is haha. Nou ja in de straat van Sam en Dean winchester dan maar….Al kom ik dan waarschijnlijk niet verder dan het huis waar zij wonen haha.

We hebben hier natuurlijk niet echt specifiek Halloween snoep, dus ik ga gewoon voor alles van chocolade! Ik ben echt een chocolade junkie!

Luna Lovegood of Feyre uit A court of thornes and roses. Dit zijn mijn twee favoriete fictional characters!

Ik ga voor veilig, ik ga voor zo’n springende kikker met het gevaar dat de kikker weg is haha.

Rhysand haha, dat zou wel geweldig zijn als ik die in mijn tasje zou vinden!

Sarah J. Maas, ik vond haar zo leuk tijdens het interview en de signing in Londen. Ik denk dat je heel veel lol met haar kan hebben!

Dit was de tag! Als je hem leuk vind, vul hem dan ook zeker in!

 

Aanbevelingen: Halloween Films!

Als het Halloween is, of bijna halloween moet je gewoon goede enge films kijken vind ik, er is één uitzondering maar die zal ik zo als eerste noemen! Ik heb mijn favoriete horror films op een rijtje gezet!

  1. Hocus pocus, oke dit is dus niet echt een enge film maar eigenlijk mag hij zeker niet ontbreken tijdens een goede Halloween marathon! Het gaat over drie heksen die proberen hun eeuwige jeugd terug te krijgen.
  2. De eerste echte horrorfilm waar ik nachtmerries van kreeg was A nightmare on elmstreet. Het feit dat deze killer je omlegt in je slaap helpt hier natuurlijk ook niet bij. Ik heb de remake gezien maar ik ben toch meer fan van het origineel! Dus ik raad je zeker aan om deze te kijken!
  3. Welke film er eigenlijk ook niet mag ontbreken is natuurlijk de klassieker: Halloween. Een moordenaar die toeslaat met Halloween tja dat past natuurlijk helemaal bij het thema!
  4. Een andere film die hier ook echt niet mag ontbreken is Trick or Treat, tja waar gaat deze film eigenlijk over, het is vaag het is goed het is goor. Do I need to say more?!
  5. Tot slot een film die ik zelf recentelijk heb gezien en al een opvolger heeft: The conjuring. Brr wat vond ik dit een creepy film zeg!

Nog een kleine bonus, omdat deze film zowel met Halloween als met kerst kan: The nightmare before christmas! Ik vind deze film echt fantastisch.

Veel plezier met deze lijst en…..laat maar een lichtje branden na het kijken van deze films. Happy Halloween!!!!!

Tag: Bump in the night

Ik werd door Kwante van Kwante in Wonderland getagd voor deze leuk tag en aangezien het bijna Halloween is vind ik dit natuurlijk een geweldige tag! Dus laten we snel gaan kijken wat ik antwoord!! korte sidenote: De afbeelding hierboven is eigendom van Kwante!

1) Which are your favourite supernatural/horror/scary characters to read about?
(e.g. vampires, werewolves, witches, monsters, serial killers, murderers etc).

Dat is voor mij heel makkelijk: Zombies!!! Ik hou echt van die schuifelende wezens haha. Ik vind het heerlijk om te lezen over uitgerukte ingewanden die opgegeten worden enz. Ja hoe smeriger hoe beter in een boek en op tv. overigens ook!

2) Which scene from any book would be your ultimate nightmare to have been part of?

Ow deze vind ik heel moeilijk, ik ben echt dol op hele enge boeken dus ik heb genoeg scenes waar ik liever niet bij zou zijn……Ik ga voor een recent boek namelijk één van de scenes in Mary the summoning waarin Mary één van de meiden een spiegel intrekt. Ik vond dat echt wel een hele griezelige scene die ik liever niet mee zou maken!

3) If you could visit and explore any one scary or evil setting which would you pick and why?

Ook alweer zo’n moeilijke……. Ik zou graag denk ik in één van mijn zombie boeken terecht komen. Op de vlucht met hopelijk iemand als Daryl Dixon om me te beschermen haha.

4) Which book was so frighteningly terrible that you almost fell asleep for eternity trying to finish it?

Ow jeetje….. Het vuur van Louise want om eerlijk te zijn vond ik dat boekje echt niet door te komen.

5) Name one book you wish you could pull certain pages out of and swap for others to make it better?

Weer zo’n moeilijke vraag…… Ik ga dan toch maar voor het vuur van Louise want dat boek was gewoon de halve tijd geen touw aan vast te knopen.

6) If you could turn any ‘bad or evil’ character into a good character, who would you pick and why?

Voldermort, want ik ben benieuwd wat hij met al zijn toverkracht zou doen als hij good zou zijn!

 

Quick fire round:

1) Favourite vampire character? Zsadist van The black dagger brotherhood!
2) Favourite werewolf character? Alcide van True Blood want…. just look at him!


3) Favourite witch character? Net als Kwante ga ik hier van Manon zij is echt zo bad ass!
4) Favourite monster character? Zombies!!! Kan er niet eentje kiezen haha
5) Favourite ghost character? Bloody Mary uit Mary the summoning
6) Favourite serial killer/murderer character? Jack the ripper!

 

 

 

 

Wat een geweldig leuke tag! Als je hem nu zelf ook leuk vind vul hem dan gerust in!

 

 

Halloween events!

Het is bijna zover, Halloween staat voor de deur en in aanloop naar Halloween zijn er genoeg leuke events te vinden waar je het weekend voor Halloween naartoe kan. Halloween zelf valt natuurlijk op maandag maar dat betekend niet dat je het weekend niet lekker kan griezelen!

Je kunt net als ik heerlijk naar Disney gaan, echt heel eng is het niet maar de sfeer is er altijd ontzettend goed en het is ontzettend leuk om alle schurken eens te zien en de bekende Disney figuurtjes in hun Halloween kostuum. Halloween kun je de hele maand oktober vieren in Disney met als hoogtepunt een echte Halloween party op maandag! Meer informatie vind je op: Website Disneyland

Ik denk dat één van de bekendste Halloween events in Nederland toch wel de fright nights in Walibi zijn. Terrecht als je het mij vraagt want ze maken er elk jaar weer een echt spektakel van! Deze fright nights vinden elke vrijdag en zaterdagavond plaats in Walibi Holland, neem stalen zenuwen mee of anders in ieder geval goed gesmeerde stembanden! Meer informatie vind je op: Website fright nights

Een evenement waar ik nog niet van gehoord had maar via mijn man mee in aanmerking kwam is Villains in Mondo Verde Landgraaf in Limburg. Er zijn 8 verschillende scare zones en meer dan 180 scare actors.  Je kunt daar als bezoeker heerlijk rondlopen en je dus de stuipen op het lijf laten jagen door onder andere zombies, mummies en circus freaks. Meer informatie vind je op: Website Villains 2 

 

Natuurlijk zijn er nog wel veel meer events te vinden op internet maar deze drie wilde ik even uitlichten. Helaas ging het invoegen van plaatjes niet goed, wordpress liep telkens vast dus sorry voor mijn gebrek aan plaatjes in deze post.

Aanbevelingen: Vampier boeken

Er was een tijd dat ik een grote vampier obsessie had, ik las alle boeken over vampieren die ik maar kon vinden. Dus ik heb wel wat aanbevelingen als het op deze categorie aankomt. Als je op de titel van het boek klikt kom je op de goodreads pagina om meer over het boek te lezen.

Als eerste natuurlijk de all time classic: Dracula van Bram Stoker. Ik moet eerlijk bekennen dat dit niet het eerste boek is geweest dat ik last over een vampier maar het is wel het meest bekende verhaal natuurlijk. Als je wil lezen waar al die andere goede boeken nu eigenlijk vandaan komen raad ik je dit boek zeker aan!

De tweede aanbeveling is mijn all time favourite serie wat vampieren betreft: Vampire kisses van Ellen Schreiber. Dit is echt young adult en het heeft vooral romantiek, maar ook wel spanning. Ik las het eerste boek toen ik zelf een jaar of 16 was op aanraden van een vriendin in het Nederlands….. Tot ik erachter kwam dat er in het Engels een hele serie achter zat! ik heb deze boeken echt verslonden, ze zijn zo leuk! Ze gaan over Raven en zij heeft echt een vampier obsessie, er is een oud huis in het plaatsje waar ze woont en daar komt een nieuwe familie in te wonen. Zouden ze vampiers zijn??? Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe dit verder gaat maar echt: Lees het! Het is zo super leuk en de boekjes zijn niet heel dik dus je vliegt er echt doorheen.

Een andere serie die ik echt heel tof vind maar nog weinig aandacht heeft is The morganville vampires van Rachel Caine. Deze serie is echt zo gaaf, ik heb nog niet alle boeken gelezen maar wat ik tot nu toe gelezen heb is heel tof. Het gaat over Claire die gaat studeren in Morganville, maar in  morganville gebeuren er hele rare dingen….. Ik vertel niks verder daarvoor moet je echt de serie maar gaan lezen!

Voor de wat oudere onder ons raad ik echt The black dagger brotherood van J.R. Ward aan. Het zit bomvol actie, maar ook een hoop romantiek en meer. Het gaat voer een brotherood van vampiers die hebben gezworen de mensen te beschermen. Het is echt een ontzettend gave serie en echt zeker de moeite waard als is het alleen maar om te lezen over mooie mannen!

Een andere favoriete serie is de Night huntress serie van Jeaniene Frost. Het gaat over halfvampier Cath, ze is een beruchte assasin die allerlei verschillende supernatural creatures als doelwit heeft. Ook dit boek is wel voor een volwassener publiek want er zitten nogal wat expliciete scenes in. Maar ook dit is echt een aanrader!

En tot slot kan ik natuurlijk de queen van de vampier boeken niet vergeten: Anne Rice. Zij schreef de vampire chronicles en één van de bekendste boeken is natuurlijk Interview with a vampire. Ik heb een aantal boeken gelezen maar nog niet allemaal. Maar ze zijn echt de moeite waard want het zijn echt super gave boeken!

Wat zijn jouw favoriete vampier boeken?

Recensie: Survive the night van Danielle Vega

Recensie: Survive the night van Danielle VegaSurvive the night by Danielle Vega
Published by Razorbill on 24 mei 2016
Genres: Horror, young-adult
Pages: 288
Format: paperback
five-stars

Stephen King meets Pretty Little Liars in this pulse-pounding novel from the author of The Merciless

Just back from rehab, Casey regrets letting her friends Shana, Julie, and Aya talk her into coming to Survive the Night, an all-night, underground rave in a New York City subway tunnel. Surrounded by frightening drugs and menacing strangers, Casey doesn’t think Survive the Night could get any worse...

...until she comes across Julie’s mutilated body in a dank, black subway tunnel, red-eyed rats nibbling at her fingers. Casey thought she was just off with some guy—no one could hear her getting torn apart over the sound of pulsing music. And by the time they get back to the party, everyone is gone.

Desperate for help, Casey and her friends find themselves running through the putrid subway tunnels, searching for a way out. But every manhole is sealed shut, and every noise echoes eerily in the dark, reminding them they’re not alone.

They’re being hunted.

Trapped underground with someone—or something—out to get them, Casey can’t help but listen to Aya’s terrified refrain: “We’re all gonna die down here.”

Lees verder

five-stars

It’s Halloweeeeeeeeen!!!!

Of nou ja de maand van dan toch haha. Ik ben dol op Halloween, als klein meisje al was ik gek op alles wat eng was. Ik genoot ervan om heerlijk te griezelen met een boek en mijn favoriete film was De witchess van Roahl Dahl samen met Hocus Pocus van Disney. Dus ja Halloween zat al vroeg in mijn bloed. Helaas is het in Nederland niet zo populair als in andere landen maar het begint wel te komen.

Lees verder

Recensie: The nightmare before christmas het boek bij de film

DSC_0197

Deze recensie is een beetje anders dan andere recensies, omdat het gaat om een boek dat gemaakt is naar aanleiding van de film. In het boek zie je hoe ze de verschillende karakters gemaakt hebben, vertellen ze hoe het gefilmd is, enzovoorts.

Al van jongs af aan ben ik ontzettend fan van deze film, ik vind hem gewoon zo leuk! Ik ben buiten fan van deze film ook nog eens groot fan van Disney. Tijdens één van onze tripjes naar Parijs kwam ik dit boek tegen en als fan van de film wilde ik deze natuurlijk hebben. Ik was in eerste instantie bang dat het in het Frans zou zijn maar tot mijn grote verbazing bleek het een Engels boek te zijn!

Wat ik zo mooi vind aan dit boek is dat het eigenlijk precies laat zien hoe deze film ontstaan is. Van het gedicht waar de film op gebaseerd is, tot hoe het nu verfilmd werd. Wat ik ook een ontzettend leuke toevoeging vond aan het boek waren de lyrics van alle liedjes uit de film.

Zoals we van Disney gewend zijn ziet alles er tip top verzorgd uit, het is een interessant boek vol leuke weetjes over de film. Dus als echte fan mag dit boek eigenlijk niet ontbreken in je collectie. Voor de liefhebbers heb ik hieronder nog een aantal foto’s uit het boek.

DSC_0201 DSC_0200 DSC_0199 DSC_0198

Favoriete griezelboeken

Al als klein meisje las ik het liefst griezelboeken. Ik was groot fan van de Griezel bus en Paul van Loon was mijn grote idool. Die liefde is eigenlijk nooit echt verdwenen. Ik vind het nog steeds heerlijk om weg te duiken in een goed griezelboek. Dus hier mijn top 5 favoriete griezelboeken.

  1. Say her name van James Dawson. Bloody Mary als er één urban legend is die ik creepy vind is het deze wel. Dus toen ik zag dat er een boek over was moest ik deze natuurlijk lezen. En ik moet zeggen ik vond het ook echt een heel goed boek. Het had een heerlijk open einde wat je toch een beetje achterliet met een angstig gevoel.
  2. Lockwood & Co van Jonathan Stroud . Tot nu toe heb ik alleen nog maar het eerste boek gelezen maar deze was wel super spannend. Ik vind dus ook dat dit boek zeker een plaatsje verdient in mijn lijstje.
  3. Feed van Mira Grant. Een zombieboek dat ik echt wel heel spannend vond, het fenomeen Kill your darlings wordt hier regelmatig toegepast. Ook wordt je als lezer echt niet gespaard, de details worden gewoon verteld.
  4. Misery van Stephen King. Dit boek vond ik echt eng, een super fan is dus ook niet alles dat blijkt maar weer! Het mooie van Stephen King vind ik altijd dat hij alledaagse dingen gebruikt en deze ontzettend eng maakt. Dat gebeurt dus ook in dit boek, heb een aantal keer echt het boek even aan de kant moeten leggen.
  5. De Fear street boeken van R.L. Stine. Grote kans dat ik ze nu misschien niet meer zo eng vind. Maar de eerste keer dat ik ze las zat ik echt op het puntje van mijn stoel en sliep ik toch liever met het licht aan!

Lees jij graag griezelboeken? Zo ja welke zijn jou favoriet?