Recensie: Het vuur van Louise van Judith Eiselin

Recensie: Het vuur van Louise van Judith EiselinHet vuur van Louise by Judith Eiselin
Series: De sterren van morgen
Published by Uitgeverij Brandt on 10 september 2016
Pages: 125
Format: Hardcover
two-stars

Louise is verliefd, en niet zomaar een beetje. Enorm, ontiegelijk, onontkoombaar verliefd. Voor eeuwig en altijd - denkt ze zelf. Maar haar ouders vinden dat ze overdrijft. Ze mag wel wat afkoelen, zeggen ze. Samen met haar tweelingbroer wordt Louise naar een nieuwe school gestuurd. Een kostschool, helemaal in Engeland!

Mortimer Mansion is een school voor bijzonder onderwijs, met vreemde vakken, vies eten, jolige rondedansen en een heel nieuwe klas. Zou Louise er ooit kunnen wennen? Er zijn in ieder geval erg leuke paarden bij de school en... wie weet ook wel leuke jongens.

Deze recensie is een beetje anders als wat je gewend bent van mij, dit komt omdat de blogtour ook apart is. Ik werd via e-mail benaderd door uitgeverij Brandt voor deze blogtour en hoewel ik eerst twijfelde heb ik toch besloten om mee te doen. Samen met drie andere meiden, we overlegde over wie welk boek zou lezen en uiteindelijk kreeg ik het boek Het vuur van Louise toegestuurd. Wat ik heel leuk vond was dat er een kaartje van mijn karakter bij zat, maar ik schrok wel een beetje van het feit dat dit boek zo dun was. Het zijn vier boeken die zich elk afspelen in hetzelfde jaar en op dezelfde kostschool maar telkens dus vanuit een ander perspectief. Wat vond ik van het boek? Dat lees je nu!

Ik vond het boek eigenlijk een beetje tegenvallen, het begin is goed te volgen omdat dit de aankomst op de school is, maar daarna lijken alle gebeurtenissen een beetje random. Als je alle boeken leest weet je waarschijnlijk precies wat er gebeurt maar ik miste dit echt in dit verhaal. Het voelde alsof ik een film zat te kijken en eigenlijk driekwart van de film miste. Ondanks dat het maar een heel dun boekje is had ik zelfs een beetje moeite om er doorheen te komen. Puur omdat ik maar niet in het verhaal kwam, ik vond Louise ook erg oppervlakkig blijven, dit komt waarschijnlijk ook omdat het boek zo dun is maar hierdoor kreeg ik geen echte connectie met haar.

Ik wil uitgeverij Brandt bedanken voor het opsturen van het boek in ruil voor een eerlijke recensie

Helaas was ik dus niet zo enthousiast over dit boek, maar ik ben heel benieuwd naar wat Jaike van haar boek vond, zij las de tranen van Saar en morgen zal haar recensie online komen dus zeker niet vergeten bij haar te kijken!

two-stars

Blogtour: De jongen uit het woud

 

Wat vind ik het ongelooflijk leuk dat ik mee mag doen met deze blogtour voor het boek De jongen uit het woud van Jen Minkman. Op dit moment is dit boek maar 12,50 en om dit onder de aandacht te brengen organiseert Storm publishers deze onwijs leuke blogtour.

Als onderdeel van de blogtour van Jen Minkman voor het boek de jongen uit het woud heeft Jen beschreven waar ze nou haar schrijf inspiratie vandaan haalt. Wat zorgt ervoor dat zij zo’n prachtig verhaal kan schrijven als de jongen uit het woud. Als je daar net zo nieuwsgierig naar bent als ik lees dan snel verder:

Ik schrijf al van jongs af aan. Daar ben ik vroeg mee begonnen omdat ik ook al heel jong begon met lezen. De spannende verhalen die ik las, gaven me al snel de wens om zelf ook verhalen te schrijven. Mijn eerste pogingen waren meestal gewoon ‘rip-offs’ van leuke boeken die ik had gelezen; zo schreef ik korte verhalen over een groepje kinderdetectives (net zoals De Vijf Detectives van Enid Blyton) of over een groepje vriendinnen dat naar kostschool gaat (zoals de Dolle Tweeling, ook van Enid Blyton). Maar mijn allereerste ‘echte’ boek, dat ik schreef toen ik tien was en wel 40 getypte pagina’s telt, is een science fictionverhaal dat is gebaseerd op een droom die ik had. Dat was dus echt ‘inspiratie’ en geen na-apen. Daarna ben ik met van alles begonnen, maar ik slaagde er nooit in om een verhaal helemaal af te maken… tot 2011, toen ik mijn manuscript voor Schaduw van de Tijd afrondde (in 2013 uitgegeven door Uitgeverij Ellessy).

Tegenwoordig haal ik mijn inspiratie nog steeds uit boeken en films, maar dan meestal als ik mezelf de vraag stel: ‘wat nou als…?’ . Ik pak dan een klein element van zo’n verhaal eruit en vraag me af hoe het zou zijn als de hoofdpersoon zich op een bepaalde manier zou gedragen of als de hoofdpersoon een bepaald geheim met zich zou meedragen. Ook raak ik erg geïnspireerd door plekken die ik bezoek. De Jongen Uit Het Woud is deels geïnspireerd door mijn uitwisseling van zes maanden in Salzburg (ik woonde daar tijdens mijn derde studiejaar), maar ook door de vele boswandelingen die ik altijd met mijn oma maakte toen ze nog leefde en aan de bosrand van Amerongen woonde. Ook had ik een bepaald einde in gedachten dat qua gevoel zou lijken op het einde van ‘The Tricksters’ van Margaret Mahy. Dat boek maakte diepe indruk op me in mijn tienerjaren. Zo raap ik her en der delen van mijn verhalen en personages op,  zonder dat ik echt dingen na wil doen. Want een van mijn grootste drijfveren (en de reden dat ik zelf boeken wilde gaan schrijven) is de drang om iets origineels te creëren. Ik vind het dan ook altijd heel gaaf als een recensent over mijn boeken zegt: ‘ik heb nog nooit eerder zoiets gelezen’. Dat soort boeken wil ik nog vele jaren blijven schrijven!

Ik wil Jen Minkman bedanken voor de tijd die ze genomen heeft om dit met ons te delen. Als je meer wil lezen over het boek of over Jen blijf dan de blogtour volgen.

Het vorige artikel stond op: Celine schrijft
Het volgende artikel zal verschijnen op: Craving Pages