Hoe gaat het nu verder met Het leven van een boekenworm

Een tijdje geleden plaatste ik een blogpost waarin ik vertelde dat het niet helemaal lekker ging met mij. Dat ik kampte met een depressie en het me best wel wat moeite koste om ook het bloggen hierin bij te houden. Het voelde meer als een baan dan als een hobby. Natuurlijk neem ik mijn hobby wel serieus, maar het moet wel leuk blijven.

Ik besloot toen om het bloggen een beetje op een laag pitje te zetten en te kijken waar het schip zou stranden. Hoe gaat het nu en wat ben ik nu van plan met mijn blog?

Lees verder

BOOK BLOGGER GOALS 2017

Ik zag deze post voorbij komen bij Melissa van Melissa’s bookworld en dacht: Dit wil ik eigenlijk ook wel doen. Even terugkijken en vooruit blikken op mijn blogjaar en hoe ik het bloggen ervaar. Het is geen tag dus hij is ook niet om door te geven en ja het is al bijna eind januari maar hey dit kan gewoon!

Het idee is dat we als blogger allemaal proberen om zo uniek mogelijk te blijven, maar hoe doen we dit want er zijn natuurlijk maar zoveel onderwerpen waar je over kan bloggen. Ik geef hier eerst mijn visie in en aan het einde mijn goals voor 2017.

Lees verder

Voornemens voor 2017

Het nieuwe jaar begint bijna en dat betekend dat ik eens ga bekijken wat ik allemaal wil gaan doen met mijn blog en lezen dit jaar. Ik ben niet van plan ineens heel veel veranderingen door te gaan voeren, dat zou ook raar zijn toch? Ik ben best tevreden met mijn blog en hoe het allemaal loopt. Ben ik de grootste blogger? Nee maar dat is ook geen probleem want ik hou van mijn eigen stukje internet. Maar goed wat wil ik dan wel gaan veranderen? Dat zal ik nu uit de doeken doen:

Lees verder

Even een pas op de plaats

Naast de leesdip waar ik gisteren over schreef heb ik op dit moment ook een enorme blogdip. Normaal loop ik over van de ideeën en weet ik niet hoe ik het in moet delen maar de laatste tijd merk ik dat dit niet het geval is. Waar het precies door komt weet ik niet maar ik weet wel dat ik hierdoor ben gaan nadenken over mijn blog. Wil ik elke dag een artikel plaatsen waar ik niet tevreden over ben of kies ik ervoor om, om de dag te gaan bloggen voor nu en wel artikelen te schrijven waar ik blij van wordt.

Ik heb op dit moment gekozen voor het laatste, wie weet is het volgende maand wel weer helemaal anders en blog ik weer elke dag maar voor nu maak ik even een pas op de plaats en ga ik voor kwaliteit over kwantiteit. Dit betekend in de praktijk dat ik elke maandag, woensdag en vrijdag iets zal plaatsen. Een recensie, een artikel of misschien wel een leuk verslag over een evenement waar ik ben geweest. Ik hoop natuurlijk dat ik straks weer terug kan naar elke dag bloggen maar voor nu is het even deze beslissing.

Hopelijk blijven jullie gezellig langs komen op mijn blog! Morgen verschijnt dus wel gewoon een post!

Sweek recensie en giveaway!

 

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Sweek, of ik het leuk zou vinden om een artikel over de app en website te schrijven en een winactie te organiseren. Natuurlijk heb ik ja gezegd want ik was erg benieuwd naar het concept.

Wat is Sweek?

Sweek is een app voor zowel Android als IOS waar je verhalen en blogposts kan schrijven en delen. Maar ook als lezer is het interactief, je krijgt de kans om een verhaal te liken, te delen en direct feedback te geven op het verhaal. Wat natuurlijk super leuk is want zo heb je direct contact met de auteur.

Er zijn verhalen in alle genres die je maar kunt bedenken en dat maakt het heel divers. Als je de App opent kun je direct aan de slag, je kunt ervoor kiezen om lekker te lezen in het genre dat je leuk vind, je kunt zoeken op auteur en je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen verhaal te schrijven en te publiceren. Er is voor de Android op dit moment al een app beschikbaar, voor de IOS is hij in ontwikkeling maar wordt hij zeer binnenkort gelanceerd. Buitenom alle nieuwe verhalen heb je er ook de mogelijkheid om classics hoofdstuk voor hoofdstuk te lezen. Ook is er de mogelijkheid om verhalen op te slaan en deze offline te lezen. Ben je nieuwsgierig? Klik dan op deze LINK om naar de website te gaan.

Ook als blogger is het leuk om deel te nemen aan sweek, je kunt er immers ook bloggen en op die manier weer nieuwe lezers werven.

Waarom Sweek?

Ik vind het erg leuk om te zien dat zowel bestaande auteurs als nieuwe auteurs een kans krijgen om zichzelf te laten zien. Maar ook dat je als lezer interactie hebt met de auteur binnen een app. Natuurlijk kan dit op een blog of via facebook bijvoorbeeld ook. Maar op deze manier gebeurt het direct in de app en staat alles netjes bij elkaar.

Dan nu de winactie, Sweek heeft een goodiebag beschikbaar gesteld. In deze goodiebag zit een powerbank, een notitieboekje, kaarten en de tas zelf natuurlijk!

 

 

Wat moet je doen om kans te maken op deze goodies? Simpel, laat een reactie achter onder deze post en like de facebookpagina van mijn blog en van Sweek. Zoek me ook eens op op sweek en laat daar een reactie achter onder mijn blogpost! ( dit laatste is niet verplicht en ik ben te vinden onder mijn naam: Annabel )

 

Perslijsten, ARC’s, enz. en waarom ik daar eigenlijk niet echt aan mee doe

Natuurlijk ook ik kijk wel eens jaloers naar alle pakjes die andere bloggers binnen krijgen, denk dan bij mezelf dat wil ik ook wel! Maar eigenlijk vind ik het wel prima zoals het nu gaat. Ik sta niet op perslijsten, ik vraag amper boeken aan en eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg.

Want wat heb ik een hekel aan mensen die gaan bloggen voor de gratis boeken, want kom op je blogt toch omdat je het leuk vindt? Dat is in ieder geval voor mij wel de reden geweest om te starten met bloggen. Neemt niet weg dat ik het leuk vind als ik zo af en toe wel een recensie boek ontvang, of eens een persbericht tegenkom en het boek aanvraag. Maar ik heb zoveel ongelezen boeken ( serieus te veel! ) Dat ik vooral tijd wil maken om mijn eigen boeken te lezen.

Inmiddels ben ik wel lid van een street team, maar ook daar ligt de beslissing bij mij of ik het boek wel of niet wil lezen en dat vind ik zelf erg prettig. Het zorgt er namelijk voor dat lezen voor mij ook nog steeds ontspannend blijft en geen race tegen verschillende deadlines. En ook met mijn eigen boeken vind ik het soms druk, want wie kent niet de druk om posts te kunnen plaatsen, om recensies te kunnen schrijven, maar soms heb je gewoon momenten dat lezen even niet gaat of dat je misschien wat minder tijd hebt om te lezen. Maar goed dat is weer een ander verhaal.

Dit artikel was er vooral op gericht om eigenlijk te zeggen dat bloggen ook heel leuk is met je eigen boeken!

Voornemens voor 2016

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen ben ik hier dus heel slecht in, maar dat neemt niet weg dat ik het gewoon toch weer ga doen. Het moet een keer goed komen toch?

Dus daar gaan we,mijn blog voornemens voor 2016:

  1. Mijn Goodreads challenge, dit jaar stond hij op 75 boeken. Inmiddels zit ik op 90 boeken. Dus mijn challenge voor volgend jaar zet ik op 90. Mocht het heel goed gaan dan pas ik hem tussendoor misschien nog wel aan. In de zijbalk van mijn blog kun je precies zien hoe ver ik ben.
  2. De recensie pagina, dit was er eentje die vorig jaar al op het programma stond, maar dit jaar ga ik hem echt goed aanvullen en bijhouden natuurlijk!
  3. Dan mijn laatste goede voornemen en dat is dat ik meer ga herlezen! Ik vind het heerlijk om nieuwe boeken te lezen en ontdekken. Maar ik heb ook prachtige boeken in de kast staan die ik nogmaals wil lezen. Sommigen daarvan heb ik hier nog niet gerecenseerd en sommigen wel. Als ik ze al wel hier gerecenseerd heb zal ik een tweede recensie schrijven. Deze zal iets anders zijn dan de standaard recensie, ik zal met jullie delen of ik net zo genoten heb van het boek als de eerste keer en wat me dit keer opgevallen is dat ik de vorige keer niet opgemerkt heb.

    Zoals sommigen van jullie weten heb ik een klein onderzoek gedaan naar nieuwe dingen voor op mijn blog. Aan de hand van de resultaten daarvan heb ik de volgende plannen.

  4. Op de vraag of jullie het leuk zouden vinden om een weekverslag te lezen van mij antwoordde de meerderheid: Ja. Dus dit gaat er komen, elke maandag verschijnt wat ik de week ervoor gedaan heb. Dit zal beginnen op 11 januari.
  5. Op de vraag of jullie liever eigen foto’s of de standaard afbeelding bij recensies wilde, of een combinatie waren de reacties verdeeld. De meeste gingen voor eigen foto’s maar er waren ook mensen die het leuk vonden om de standaard afbeelding erbij te hebben. Dus ik zal een combinatie maken. Zowieso zal er altijd een standaard afbeelding verschijnen bij een recensie van een boek dat ik via de e-reader heb gelezen.
  6. Op de vraag of jullie het leuk zouden vinden om één boek per maand die ik ga lezen mee te kiezen waren de meningen ook verdeeld, ik ben er dan ook nog niet over uit of ik dit ga doen. Misschien test ik het een keertje uit en beslis ik vandaar uit.
  7. De laatste vraag was of jullie het leuk zouden vinden om filmrecensies van verfilmde boeken te zien. Daar antwoordde iedereen Ja op. Dus dit gaat er komen. Ik begin met 1 keer per maand en start hiermee in februari. Het idee is dat ik eerst het boek lees, daarna de film kijk en jullie dan vertel wat ik ervan vond. Vond ik het boek goed verfilmd? Wat miste ik nog? Enzovoort. Hier zal net als de recensies een standaard formulier voor komen zoals de recensies zodat het overzichtelijk blijft.

Wat zijn jou goede voornemens? Of doe je daar helemaal niet aan?

En natuurlijk het allerbelangrijkste:

Een heel gelukkig nieuwjaar vol met boeken!

Hoe schrijven mijn leestijd opslokt

Het is nu misschien nog niet echt opgevallen, maar volgens mij is dit de eerste week sinds ik blog dat er een hele week geen recensie is geplaatst. Ik ben geen hele snelle lezer, of nou ja ik lees best snel alleen de tijd die ik te besteden heb aan lezen is niet zo groot als het voorheen was. Werk, kinderen en het huishouden zorgen er voor dat ik mijn tijd op een andere manier indeel. Maar deze maand kwam daar nog iets ander bij: Schrijven.

Zoals jullie inmiddels al wel weten doe ik mee met NaNoWriMo, in één maand 50.000 woorden schrijven. Maar dat betekend dus dat de leestijd die ik heb vaak opgeslokt is door schrijven deze maand. Nu zou dat niet zo erg zijn als ik niet echt dikke boeken zou lezen, maar op de één of andere manier vind ik de donkere dagen ook wel de tijd om de wat dikkere boeken uit de kast te trekken. Dus lees ik minder boeken uit. Waar ik normaal minimaal 1 boek in de week lees, is dat nu gewoon minder.

Is dit heel erg? Op zich niet, het is ook goed om je aandacht soms eens wat te verschuiven naar andere dingen. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik het begin te missen, even lekker met een boek op schoot op de bank relaxen. Dus wat dat betreft ben ik blij als ik het doel gehaald heb, dat betekend niet dat ik niet meer ga schrijven maar wel dat ik mijn tijd wat anders in ga delen. Waardoor ik hopelijk weer wat meer leestijd krijg.

Hoe is het voor jou? Heb jij wel eens periodes dat je minder leest?

Slechte planning en NaNoWriMo

Allereerst excuses dat er gisteren niks online is verschenen, het is echt te wijten aan mijn slechte planning vorige week. Normaal werk ik wat vooruit om ervoor te zorgen dat ik de tijd die ik besteed aan bloggen een beetje kan verdelen. Maar vorige week was ik echt een wrak wat betreft planning, Dus vandaar dat ik geen artikel klaar had staan voor gisteren. Maar gelukkig vandaag wel, ik merk dat ik wat meer en beter moet gaan plannen.

Toen ik begon met bloggen was ik er natuurlijk wel serieus mee bezig maar mijn insteek was vooral dat ik mijn blog had als plek voor mijn recensies. Uiteindelijk werden de artikelen eromheen ook steeds belangrijker en dat vergt nu eenmaal planning. Ook het uitdenken van artikelen en het bedenken van goede onderwerpen kost tegenwoordig meer tijd. Nu ga ik jullie een geheimpje vertellen: Ik ben dus heel slecht in plannen, ik was degene op school die het maakwerk op het laatste moment nog af moest maken. Ik was er wel aan begonnen maar stelde het afmaken vaak uit. Dus dit hele plannen voor mijn bloggen, kost me nog een beetje moeite en moet er echt nog een beetje ingestampt worden. Maar ik vind het belangrijk dat jullie als lezers met plezier mijn blog blijven bezoeken.

Dan nu NaNoWriMo, hopelijk kan ik jullie volgende week vertellen dat ik de 50.000 heb gehaald. Voor nu zit ik in ieder geval op ruim 42.000 dus er is hoop dat ik heet ga halen. Ik vind het ontzettend leuk om te doen maar ik merk wel dat het veel leestijd opslokt om te schrijven. Wat op zich niet zo heel erg vind, maar ik mis de avondjes waarbij ik gewoon op de bank zat met een goed boek best wel. Maar het is nog maar één weekje en no way dat ik nu ga opgeven!

Hoe gaat het met de andere deelnemers van NaNoWriMo? En hoe plan jij je blog in, in je leven? Heb je eens strak schema of ga je gewoon zitten en begin je te typen?