Wrap up: Oktober

Oktober is alweer voorbij, tijd om ons voor te bereiden op de echt koude dagen en de warme chocolademelk. Maar laten we eerst eens terugkijken op oktober! Wat heb ik gelezen en een kleine voorspelling van de boeken die ik wil gaan lezen in November.

Allereerst mijn gelezen boeken in Oktober dat zijn er 7 in totaal Als er al een recensie van verschenen is kun je deze vinden door op de titel te klikken.:

Lees verder

Wrap up en TBR

Er is alweer een maand voorbij, sterker nog het is alweer een paar dagen oktober. Maar Ik heb voor jullie nog een wrap up van de maand september en mijn TBR van de maand Oktober. Mijn TBR is echt veel te groot maar dit heeft te maken met het feit dat ik mee doe met de boo!kish bingo en daar heb ik gewoon een hoop boeken voor nodig. Ik weet zelf al een beetje dat ik het waarschijnlijk niet ga halen maar dat maakt het niet minder leuk om mee te doen! Laten we snel beginnen met de wrap up!

Ik heb de afgelopen maand helaas niet zoveel gelezen als ik gehoopt had, maar hier de boeken die ik wel gelezen heb. Als ik er al een recensie van geplaatst heb, kun je deze vinden door op de titel van het boek te klikken.

Tower of dawn van Sarah J. Maas

Before she ignites van Jodi Meadows

If there’s no tomorrow van Jennifer L. Armentrout

Caraval van Stephanie Garber

Zoals je ziet maar 4 boeken gelezen de afgelopen maand. Hopelijk lees ik er wel wat meer deze maand. Mijn lijst is in ieder geval ontzettend lang:

There’s someone inside your house.
Harry Potter and the philosophers stone illustrated edition
Warcross
you are so undead to me
Skulduggery pleasant
A stanger in the house
Sleepy Hollow
The dead house
kissing coffins
The witches
The dream thieves
Percy Jackson
One dark throne

Wat een lijst he? Ik wordt er stiekem een beetje bang van! Maar goed ik ga vooral gewoon genieten hoor en we zien wel hoe ver we komen!

Wat staat er op jouw te lezen lijst deze maand?

Ik ga op vakantie en neem mee….

Oke, ik had zoveel leuke foto’s in mijn hoofd voor dit artikel….Maar helaas werd ik ziek, had ik het druk en lukte het me gewoon even niet. Maar ik wil jullie wel vertellen welke boeken ik meeneem op vakantie. Hiervoor maak ik dan maar gebruik van de afbeeldingen van goodreads en zal ik de synopsis erbij zetten!

Als eerste het boek The summer I became a nerd van Leah Rae Miller. Ik ben hier al in begonnen maar niet veel tijd gehad om te lezen dit weekend. Maar het boek is toe nu toe echt super leuk!

Van: Goodreads

On the outside, seventeen-year-old Madelyne Summers looks like your typical blond cheerleader—perky, popular, and dating the star quarterback. But inside, Maddie spends more time agonizing over what will happen in the next issue of her favorite comic book than planning pep rallies with her squad. That she’s a nerd hiding in a popular girl’s body isn’t just unknown, it’s anti-known. And she needs to keep it that way.

Summer is the only time Maddie lets her real self out to play, but when she slips up and the adorkable guy behind the local comic shop’s counter uncovers her secret, she’s busted. Before she can shake a pom-pom, Maddie’s whisked into Logan’s world of comic conventions, live-action role-playing, and first-person-shooter video games. And she loves it. But the more she denies who she really is, the deeper her lies become…and the more she risks losing Logan forever.

Lees verder

Wrap-up en TBR

Oké ik ga dit toch nog een keertje proberen al ben ik er niet zo goed in. Een wrap up post, wat heb ik deze maand gelezen? en een TBR post, wat ga ik de aankomende maand lezen. Vooral dat laatste vind ik lastig, ik kan me vaak moeilijk aan een TBR houden. Maar ik ga nu toch eens een poging wagen. Dus laten we beginnen met de wrap-up, de boeken die ik de afgelopen maand las waren:

Ik las deze maand 8 boeken, best netjes vind ik zelf. Dat zal aankomende maand wel minder zijn met de vakantie in volle gang!

Lees verder

Zoveel ongelezen boeken?????

Ken je dat, dat je voor je boekenkast staat en denkt: Ik zou echt eens moeten stoppen met het kopen van boeken, want wow ik moet er echt nog veel lezen!

Nou ik ken dat wel, ik kijk regelmatig in mijn boekenkast en denk bij mezelf dat ik echt nog teveel boeken moet lezen. Maar ik kan aan de andere kant ook niet stoppen met het aanschaffen van nieuwe boeken. Op het moment dat ik dit artikel typ zijn er alweer een aantal boeken onderweg.

137 boeken, dat is het aantal boeken in mijn kast dat ik nog moet lezen….. Wow als ik dat aantal zo zie schrik ik helemaal. Ze staan natuurlijk een beetje door elkaar, dus tenzij ik echt ga tellen heb ik er geen idee van. Ik weet alleen dat het er veel zijn.

Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, zoals eerst een x aantal boeken lezen en dan pas nieuwe kopen, of juist een algehele koopstop. Maar niks werkt eigenlijk. Ik werd heel ongelukkig van helemaal geen boeken kopen. En ik voelde dan ineens een enorme druk om mijn boeken zo snel mogelijk te gaan lezen om weer nieuwe boeken te kopen. Uiteindelijk liepen al deze methodes dus op niets uit.

Inmiddels heb ik me er maar bij neergelegd dat ik altijd meer boeken zal hebben dan ik ooit kan uitlezen. Ik probeer er niet teveel aan te denken, vooral niet als ik een nieuw boek bestel of koop.

Nu vraag ik me af hoe jullie dit nu doen? Hebben jullie ook zoveel ongelezen boeken? Of is het maar een klein stapeltje?

Wrap up februari en misschien een TBR?

Februari is alweer voorbij…… Het jaar gaat nu al te snel als je het mij vraagt. Maar goed het is dus weer tijd voor een wap up van de maand. Wat heb ik deze maand allemaal gelezen? Verder weet ik niet zeker of ik me nog waag aan TBR de ervaring leert dat ik me daar niet echt aan houd. Dus ik zet er suggesties neer, van boeken die ik wellicht volgende maand ga lezen.

Maar laten we beginnen met de wrap up, deze boeken las ik deze maand:

  • Ik begon deze maand met Voor jou van Jojo Moyes, wow wat is dit een prachtig boek dat ik echt veel te lang heb laten liggen.
  • Daarna las ik Sabriel van Garth Nix, dit is zo’n boek dat al een tijdje in de kast stond, maar ik kwam er steeds niet aan toe. Nu ik het opgepikt heb vind ik het echt fantastisch en ik heb inmiddels de andere delen ook aangeschaft.
  • Vervolgens las ik Confess van Colleen Hoover, wow dat boek is dus ook echt heel mooi. Ik begin langzaam te geloven dat ik alle boeken van Colleen Hoover wel erg leuk vind!
  • Na de boekpresentatie wilde ik natuurlijk ook erg graag Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Ik had hem al eens in het Engels gelezen en ik kan je vertellen dat hij in het Nederlands net zo leuk is!
  • Tot slot las ik Faye en Sean, een roman. Ik pak niet zo heel vaak romans op, maar deze sprak me meteen aan en terecht ik had hem in twee dagen uit!

Verder begon ik in:

  • Lireael van Garth Nix het tweede deel van de Old kingdom serie
  • Backstage pass van Olivia Cunning een erotische roman, dit genre zul je hier wel wat vaker gaan vinden denk ik.

Helaas heb ik deze boeken nog niet uitgelezen, op één of andere manier zit dat dipje er nog steeds een beetje in, ik loop nu ook 1 boek achter voor mijn reading challenge. Maar goed wat ik wil ik dan gaan lezen of eigenlijk wat denk ik te gaan lezen in de maand maart:

  • The enemy en The dead van Charlie Higson, ik moet zeggen ik vind deze boek echt fantastisch!
  • Lirael van Garth Nix ik moet hem van mezelf echt gaan uitlezen
  • Backstage pass van Olivia Cunning ook deze moet ik uitlezen van mezelf. Ik wil niet allemaal half gelezen boeken in de kast hebben staan.

Verder zal ik ook veel met mijn neus in de leerboeken zitten want ik ben net gestart met een nieuwe studie. Deze duurt gelukkig maar een half jaar maar neemt natuurlijk wel wat tijd in beslag. Vandaar het gebrek aan foto’s in deze post. Sorry!

Welke boeken las jij afgelopen maand?

Wrap up januari en TBR februari

Ik had hier zo graag neergezet dat ik een hele hoop boeken had gelezen, en natuurlijk de TBR had gelezen die ik mezelf had gesteld. Maar helaas, vooral van de TBR die ik mezelf gesteld heb is weinig terecht gekomen. Daarom ga ik het dit keer anders doen, maar dat later. Laten we beginnen met de boeken die ik wel gelezen heb. Mocht er al een recensie online staan dan kun je de titel aanklikken om deze recensie te lezen.

Ik las deze maand:

Vuur en as van Saba Tahir
The deal van Elle Kennedy
The mistake van Elle Kennedy
The score van Elle Kennedy
Losing it van Cora Carmack
Duizend stukjes van jou van Claudia Gray
Onverminderd van Rebecca Yarros

12543249_797445347049756_1245563279_n

Uiteindelijk heb ik dus 7 boeken gelezen, dit is niet heel weinig maar ik had gehoopt op meer.

Mijn TBR deze maand gaat er iets anders uitzien, ik ben namelijk echt een lezer die afgaat op waar ze zin in heeft en dat kan ik nu eenmaal niet voor een hele maand bepalen. Ik heb echter twee boeken die ik deze maand zeker ga lezen en dat zijn:

Fangirl van Rainbow Rowell, ik doe mee aan een buddy read en we hebben dit boek gekozen. Hiermee voldoe ik meteen weer aan mijn doel om meer boeken te herlezen.

Fangirl book

Glass Sword van Victoria Aveyard, ik heb hem nog niet ( volgende week, nog één week eindelijk! ), maar deze ga ik ook zeker lezen!

Verder laat ik het vrij voor mezelf, ik ga nog naar de releaseparty van Simon Vs de rest van de wereld, heb nog een leesclub en eind deze maand ga ik naar Londen dus wie weet wat er nog op mijn pad komt. Bovendien ben ik echt al een tijdje in een beetje een new adult leesflow dus grote kans dat ik veel van dit genre ga lezen deze maand. We zullen zien!

Hoeveel boeken heb jij gelezen deze maand?

Wrap up November en TBR December

Ik ga  echt voornemen dit elke maand te doen, een klein overzicht van de gelezen boeken en een vooruitblik op de boeken die ik ga lezen. Ik merk wel dat ik het nogal eens vergeet haha.

November stond voor mij vooral in het teken van NaNoWriMo dat betekende minder tijd om te lezen maar ik heb het gehaald! Ik had zelfs nog wat dagen over. Zoals ik in mijn laatste update al had verteld komt het verhaal misschien ooit op Wattpad maar op dit moment nog echt niet. Ik ben er nog niet klaar voor en mijn verhaal ook zeker niet!

Maar ik las wel wat boeken deze maand, dus hier een overzicht van de gelezen boeken van deze maand:

Carry On van Rainbow Rowell, en dit is echt één van mijn meest favoriete boeken deze maand. Wow wat vond ik hem een leuk. Ik wilde niet dat hij zou eindigen maar ja uiteindelijk was hij toch uit. En voor het eerst in mijn leven wilde ik een boek meteen weer herlezen! Je kunt mijn recensie lezen door op de titel van het boek te klikken.

Daarnaast las ik ook Cruel Beauty, dit was één van de boeken die ik op aanraden van Emmy heb gekocht en ik ben blij dat ik geluisterd heb want wow het was echt een prachtig boek. Nu ben ik groot fan van Belle en het beest dus een hervertelling van dit verhaal gaat er bij mij altijd wel in! Als je op de titel van het boek klikt kun je mijn volledige recensie lezen.

Tot slot las ik Ontworteld van Naomi Novik, ook een prachtig boek. Ik moest er even inkomen, vooral met de namen maar als dit boek je eenmaal opslokt dan kan je niet anders dan blijven lezen tot het einde. Klik op de titel voor mijn volledige recensie.

Maar drie boeken deze maand, tja NaNoWriMo hakte er gewoon even goed in, maar dat geeft niet want ik vond het geweldig om te doen en ik heb zo’n vermoeden dat ik het volgend jaar gewoon weer ga doen!

Dan nu mijn TBR voor de maand december, ik weet niet of ik het allemaal ga halen maar dit zijn de boeken die ik van plan ben te gaan lezen:
TBR– Het onmogelijke leven is een recensie exemplaar en ben ik op dit moment aan het lezen
– Liefdesbrieven aan de sterren is zo’n boek dat al heel lang op mijn verlanglijstje staat en nu moet het er maar eens van komen. Hij is immers net uitgekomen in het Nederlands in die prachtige hardcover editie.
– November 9 is het nieuwe boek van Colleen Hoover en lijkt me gewoon een geweldig verhaal.
– Cinder, deze gehele serie heb ik afgelopen maand gekocht dus ik ga er ook maar meteen aan beginne.
Het laatste boek staat niet op de foto, maar is Fangirl van Rainbow Rowell, ik heb na het lezen van Carry On enorm de behoefte dit boek nog eens te lezen. Maar als ik dat niet red is dat geen probleem en schuift hij mee naar de volgende maand.

Welke boeken ben jij van plan deze maand te gaan lezen?

Geen nieuwe boeken op mijn wishlist.

Het komt niet heel vaak voor, maar afgelopen maand toen ik bekeek welke boeken er in de maand November uit zouden komen zat er maar één boek bij dat ik echt graag wilde lezen. Is dit vreemd? Ik vind van wel, als je dan erbij haalt dat ik de laatste tijd zowieso bijna geen boeken gekocht heb maak ik me bijna zorgen over mezelf.

Ik heb het idee dat ik de laatste tijd een beetje verzadigd raak in mijn nog te lezen boeken, het zijn er nog zoveel! En hoe leuk ik het ook vindt om mijn boekenkast te zien groeien ik moet toegeven dat ik mijn TBR stapel af en toe een beetje angstaanjagend vind.

Maar het blijft toch raar dat er maar zo weinig boeken zijn die op dit moment uitkomen die mij echt leuk lijken. Ik heb een aantal auteurs waarvan ik de boeken zonder nadenken koop, maar die brengen dit jaar geen boeken meer uit.

Betekend niet dat ik helemaal geen boeken meer op mijn wishlist heb staan natuurlijk. Maar dat zijn gewoon al wat oudere boeken. Ik zal binnenkort eens een post wijden aan de boeken die ik nog op mijn wishlist heb staan.

Herken je dat, dat je kijkt naar een overzicht met de nog uit te komen boeken en er niks voor jou tussen staat? Of juist helemaal niet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.