Recensie: One dark throne van Kendare Blake

Recensie: One dark throne van Kendare BlakeOne dark throne by Kendare Blake
Series: Three dark crowns #2
Published by Harper Teen on 19 september 2017
Genres: young-adult
Pages: 464
Format: Hardcover
five-stars

The battle for the Crown has begun, but which of the three sisters will prevail?

With the unforgettable events of the Quickening behind them and the Ascension Year underway, all bets are off. Katharine, once the weak and feeble sister, is stronger than ever before. Arsinoe, after discovering the truth about her powers, must figure out how to make her secret talent work in her favor without anyone finding out. And Mirabella, once thought to be the strongest sister of all and the certain Queen Crowned, faces attacks like never before—ones that put those around her in danger she can’t seem to prevent.

In this enthralling sequel to Kendare Blake’s New York Times bestselling Three Dark Crowns, Fennbirn’s deadliest queens must face the one thing standing in their way of the crown: each other.

Nadat ik vorig jaar Three dark crowns uit had gelezen begon het lange wachten tot het tweede deel uit zou komen…..Jeetje wat duurde dat lang want het einde van boek één was een enorme cliffhanger. Toegegeven ik was ook een beetje bang, want ja zou dit tweede deel het eerste deel kunnen overtreffen?

In Thee dark crowns maakte we kennis met de drie koninginnen: Mirabella, Katherine en Arsinoe. Zij wisten dat maar één van hen koningin zou worden en dat ze daarvoor de andere twee moesten doden. Rondom hen heen werd er een hoop besproken en eigenlijk stond al zo’n beetje vast wie het zou worden. Maar een serie van gebeurtenissen doet alles wankelen. En daar gaan we verder met deel twee.

IK hoefde ik me niet echt zorgen te maken over dit boek, want het was ook echt weer heel erg goed! Het begint eigenlijk bijna meteen waar deel één gestopt is. Dat maakt het voor mij extra goed want je valt er meteen weer in. Ik had verwacht dat ik weer even nodig zou hebben om er in te komen maar dit was niet het geval. Ik begon en was meteen weer vertrokken naar de wereld van dit boek. Ik voelde me ook meteen weer triest want ik wist dat er twee koninginnen gedood zouden moeten worden voordat er een kroning plaats kon vinden.

Wat ik in boek één zo ontzettend goed vond was dat er eigenlijk geen enkel personage was waar je echt een hekel aan had. Ze hebben allemaal wel wat en ik zou het verschrikkelijk vinden als één van hen het niet zou redden. In boek twee kreeg ik langzaam een beter beeld van de koninginnen en kreeg ik wel een hekel aan één van hen. Of die hekel echt terecht is weet ik nog niet zetker, maar het gaat in ieder geval niet meer weg.

Het verhaal is best gruwelijk, er wordt best gedetailleerd verteld en daar moet je wel tegen kunnen, want anders is dit duidelijk geen boek voor jou. Maar ik vond het wel heel goed, want ik denk dat je je zonder die beschrijvingen niet beseft hoe gruwelijk het lot van de koninginnen eigenlijk is. Hoe weinig controle ze hebben over hun eigen leven. Er zit ook een flinke lading politiek in, maar dit is vond ik geen moment saai. Je hebt dit ook nodig voor het verhaal want rondom de koninginnen speelt zich een hoop af, een hoop rivaliteit ook.

Het einde was misschien niet zo’n cliffhanger als het eerste deel maar het maakt wel een mooie voorzet voor het derde deel en ik moet zeggen dat ik er na het lezen van dit boek echt heel erg nieuwsgierig naar ben. Want als het tweede boek ook weer zo goed is, kan dat haast niet mis gaan met het derde boek toch?

 

 

five-stars

Recensie: Three dark crowns van Kendare Blake

Recensie: Three dark crowns van Kendare BlakeThree dark crowns by Kendare Blake
Series: Three dark crowns #1
Published by Harper Teen on 20 september 2016
Genres: young-adult
Pages: 398
Format: Hardcover
five-stars

Every generation on the island of Fennbirn, a set of triplets is born: three queens, all equal heirs to the crown and each possessor of a coveted magic. Mirabella is a fierce elemental, able to spark hungry flames or vicious storms at the snap of her fingers. Katharine is a poisoner, one who can ingest the deadliest poisons without so much as a stomachache. Arsinoe, a naturalist, is said to have the ability to bloom the reddest rose and control the fiercest of lions.

But becoming the Queen Crowned isn’t solely a matter of royal birth. Each sister has to fight for it. And it’s not just a game of win or lose…it’s life or death. The night the sisters turn sixteen, the battle begins. The last queen standing gets the crown.

If only it was that simple. Katharine is unable to tolerate the weakest poison, and Arsinoe, no matter how hard she tries, can’t make even a weed grow. The two queens have been shamefully faking their powers, taking care to keep each other, the island, and their powerful sister Mirabella none the wiser. But with alliances being formed, betrayals taking shape, and ruthless revenge haunting the queens’ every move, one thing is certain: the last queen standing might not be the strongest…but she may be the darkest.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit boek stond al een tijdje op mijn TBR, maar ja die is groot haha. Ik besloot dit boek te gaan lezen en wow wat een rollercoaster is dit boek zeg! Het begint een beetje traag, maar dat heb je nodig om de personages te leren kennen. Het zijn er best veel maar de belangrijkste zijn natuurlijk de belangrijkste.

Het verhaal moet wel echt even op gang komen, je moet even in het verhaal komen. Maar als dat eenmaal gebeurd is dan is het echt super goed! Het is op sommige punten ook best gruwelijk, zeker voor een YA boek maar ik hou daar wel van dus voor mij is het geen probleem. Ik heb echt met open mond zitten lezen, ik heb gezucht en ik heb echt verbaasd NEE geroepen. Het boek is gewoon één grote rollercoaster maar wel een hele goede.

Het einde, tja daar ben ik niet blij mee hoor! Was het dan zo slecht? Hoor ik je vragen. Nee het was juist heel goed, waar ik niet blij mee ben is dat het zo’n grote cliffhanger is! Nu moet ik nog zo lang wachten tot ik weet hoe het verder gaat!

De personages:

Zoals ik al gezegd heb zijn de koninginnen het belangrijkste in dit verhaal. Ik wil niet teveel spoilen van het verhaal dus ik ga niet vertellen welke koningin welke gave heeft. Er zijn dus drie koninginnen: Arsinoe, Katherine en Mirabella. Ze leven al een tijdje apart van elkaar in de verschillende huizen waar hun gaven worden ontwikkeld. Maar er worden ook heel veel plannen gesmeed om elke koningin op de troon te krijgen. Ik vond het echt heel mooi om te zien hoe deze drie jonge meiden zich ontwikkelen want vergeet niet dat ze pas 16 zijn en al weten dat ze hun zussen om moeten vermoorden om de kroon te krijgen.

Het mooie aan dit boek is dat je eigenlijk geen hekel krijgt aan de personages, tenminste niet aan de koninginnen want ze zijn allemaal lief en aardig. Dat maakt het ook meteen moeilijk want je voelt niet meteen de hoop dat één van de drie wint.

De Schrijfstijl:

Zoals ik hierboven al beschreven heb begint dit boek een beetje rustig aan, je moet er even inkomen maar zodra je dat hebt vlieg je er doorheen. De schrijfstijl is ontzettend goed en ik heb me serieus geen moment verveeld tijdens het lezen van dit boek. Ook het feit dat je het vanuit meerdere perspectieven leest stoorde mij helemaal niet. Het maakte het boek alleen maar interessanter.

Eindoordeel:

Het is een super goed boek en ik kan niet wachten tot deel twee uitkomt, hij staat nu al heel hoog op mijn wishlist!!!!

five-stars