The Friday Five: Boeken om te lezen op valentijnsdag

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday 5! Deze wordt gehost door Joost van Nerdygeekyfanboy. Het thema van deze week is:

Boeken om te lezen op Valentijnsdag

Ik hou van romantiek in boeken, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor Valentijnsdag haha. Maar goed laten we snel naar mijn top 5 kijken.

 

  1. To all the boys I’ve loved before, een heerlijk romantisch boek. We kennen de film inmiddels ook allemaal wel denk ik zo maar ik raad je ook echt aan om het boek te lezen
  2. De Flight & Glory serie van Rebecca Yarros, wordt je hart eruit gerukt? Absoluut maar je zult de auteur dankbaar zijn. Deze serie is echt geweldig!
  3. De off campus serie van Elle Kennedy, ook deze serie is echt fantastisch! Ik kan hem ook iedereen aanraden om te lezen en ik vind dit zelf ook een serie die ik graag herlees.
  4. Fangirl van Rainbow Rowell, dit boek is gewoon heel lief en ik vind het wel passen bij Valentijnsdag, ondanks dat het niet alleen maar over liefde gaat.
  5. Outlander van Diana Gabaldon, het is wel een dik boek en het is niet allemaal leuk maar het is wel een prachtig liefdesverhaal!

Welk boek zou jij lezen met Valentijnsdag?

Benieuwd naar wat andere in hun top 5 hebben? Hieronder een lijstje met de andere deelnemers!!

Joost ( Nerdygeekyfanboy )
Esmee ( leesmee )
Eline ( All the Feels )
Laurie ( Laurie’s bookshelf )
Anneke ( Een letter meer graag )
Lieke ( Make it personal )
Sarina ( Live the book life )
Angela ( Faeraphel )
Kiki ( De bookgeek )
Robin ( My thousand lives )
Anneke ( Verhaalverliefd )
An ( Boekenvirus )
Bianca ( Bookalicious Journey )
Monica ( My perfect book life )
Joany ( cravingpages )
Chelsey ( leesmeemetmij )
Fleur ( Fleur-talks )
Conny ( conniesboekies )
Rianne ( Lilred )
Dalinja ( LifeasDalinja )
Merel ( Hebban young adult club )
Maud ( Loveleyoffflower )
Paula ( Must Magazine )
Liana ( Sterrenregen )
Valerie ( Wonderstruck books )
Samantha ( Bookish Villainy )
Veerle en Celine ( Secrets of the tales )

2 gedachtes over “The Friday Five: Witte boeken”

Geef een reactie

Ingelogd als annabelUitloggen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees verder

Recensie: Cole van Tijan

Recensie: Cole van TijanCole by Tijan
Published by Tinteling romance on 1 februari 2019
Genres: romance
four-stars

'COLE is spannend, onvoorspelbaar, niet weg te leggen! Ik wilde dit verhaal niet alleen lezen, ik wilde erin wonen' ― Penelope Douglas, NYT-bestsellerauteur

Hij was gewoon een man die een restaurant binnenstapte. Ik wist niet wie hij was of hoe hij heette. We keken elkaar niet eens aan. Niets verbond ons met elkaar. Toch kon ik zijn aanwezigheid tot in mijn ziel voelen, liep er een tinteling langs mijn ruggengraat. Hij straalde gezag uit. De lucht om hem heen leek te knetteren. Dat was de eerste keer dat ik hem zag en ik raakte betoverd.

Die tweede keer was anders. Hij stond in de mysterieuze privélift aan het einde van de gang in mijn appartementencomplex. Een vluchtig moment raakten onze blikken elkaar, toen schoven de deuren dicht. Ik was totaal overdonderd. De adem stokte in mijn keel. Mijn zintuigen stonden op scherp. Mijn lichaam leek te zoemen.

Dat was nog maar het begin.
Hij was het hoofd van de maffia. Ik stond op het punt om hopeloos verliefd op hem te worden.

Zijn naam?
Cole Mauricio.

ISBN: 9781386731573

Lees verder

four-stars

Recensie: Blood And Chaos nu S.M. Soto

Recensie: Blood And Chaos nu S.M. SotoBlood and Chaos Series: Chaos #2
Published by independently published on 21 januari 2019
Genres: Dark romance
Pages: 335
Buy on Amazon
Goodreads
four-stars

We thought the games were over, but they've only just begun...

She was the puppet.
He pulled the strings.
Now the death toll is rising, what could this mean?
It was all a game.
Of feelings.
Of pain.
Death is just an illusion, or so they say.
She was just a pawn on a piece of his demented board. But there's only one question left to settle the score...Can dead people really stay dead?

Lees verder

four-stars

Recensie: Five feet apart van RAchael Lippincot, Mikki Daughtry en Tobias Laconis

Recensie: Five feet apart van RAchael Lippincot, Mikki Daughtry en Tobias LaconisFive feet apart by Mikki Daughtry
Published by Simon and Shuster on 20 november 2018
Genres: young-adult, contemporary
Pages: 276
Format: Hardcover
Goodreads
five-stars

Can you love someone you can never touch?

Stella Grant likes to be in control—even though her totally out of control lungs have sent her in and out of the hospital most of her life. At this point, what Stella needs to control most is keeping herself away from anyone or anything that might pass along an infection and jeopardize the possibility of a lung transplant. Six feet apart. No exceptions.

The only thing Will Newman wants to be in control of is getting out of this hospital. He couldn’t care less about his treatments, or a fancy new clinical drug trial. Soon, he’ll turn eighteen and then he’ll be able to unplug all these machines and actually go see the world, not just its hospitals.

Will’s exactly what Stella needs to stay away from. If he so much as breathes on Stella she could lose her spot on the transplant list. Either one of them could die. The only way to stay alive is to stay apart. But suddenly six feet doesn’t feel like safety. It feels like punishment.

What if they could steal back just a little bit of the space their broken lungs have stolen from them? Would five feet apart really be so dangerous if it stops their hearts from breaking too?

ISBN: 9781534437357

Lees verder

five-stars

De week van een boekenworm

Zo mijn weekje blogpauze zit er weer op, waar ik gehoopt had dat ik echt mega veel blogposts zou hebben geschreven moet ik helaas bekennen dat dit niet is gebeurd, de reden? Migraine. Helaas ben ik een aantal dagen geveld door deze verschrikkelijke hoofdpijn en dat zijn net de dagen geweest dat ik lekker even mijn blog had kunnen bijwerken. Maar goed ik ga toch weer met frisse moed mijn nieuwe week tegemoet, hopelijk geen hoofdpijn en weer wat meer tijd voor mijn blogje. Ik ben wel wat dingen van plan en hopelijk kan ik daar deze week aan gaan werken. Maar goed wat heb ik de afgelopen week gedaan?

Lees verder

Boek Haul december 2018

Deze haul is echt heel erg groot! Ik heb zoveel boeken toegevoegd aan mijn TBR. We hadden Sinterklaas, kerst, ik deed mee aan een swap, had een sinterkerst middag met vriendinnen en ook nog mijn kerstpakket. Dus laten we snel gaan kijken!

Als eerste de boeken die ik deze maand uit een box heb ontvangen.

In de Owlcrate van december zat het boek Amber & Dusk, ik heb dit boek nog niet gelezen maar hij klinkt wel heel erg interessant.

Ik kreeg deze maand de once upon a book club box van november en daarin zat het boek Five feet apart, dit boek heeft echt indruk op mij gemaakt en ik vond hem echt super tof.

Dan mijn sinterklaascadeautjes:

Als eerste kreeg ik een complete serie namelijk: Winter’s Guardian, Winter’s promise, Winter’s kiss en Winter’s war. Dit is een reverse harem serie en ik ben er heel erg benieuwd naar.

Ook kreeg ik Persuasion en Seduction, de vervolgdelen van de curse of the gods serie. Ook echt een hele toffe serie dus ik kan niet wachten om hier weer in te duiken.

In Londen kocht mijn moeder voor mij het boek Melmoth, dit boek lijkt me zo tof en hij is ook nog eens gesigneerd en een special edition.

Ik kreeg ook twee Nederlandse boeken:

Schoolpleinmoeders, dit boek lijkt me heel grappig en vooral ook herkenbaar. Een soort luizenmoeder maar dan in boekvorm.

Zilvergaren, dit boek stond echt heel hoog op mijn verlanglijstje!

Mijn Harry Potter en Fantastic beasts collectie werd ook weer uitgebreid met:

De geillustreerde versie van The tales of Beetle the bard

The archive of magic over The crimes of Grindelwald

Daarna kregen we ook nog de sinterkerst met vriendinnen en ook hier kreeg ik weer twee boeken:

Beautiful bastard, dit boek wil ik al heel lang lezen dus nu heb ik geen excuus meer om dat niet te doen!

The empty grave, het laatste deel in de Lockwood & Co serie, ik wil hem graag lezen en ook weer niet haha. Ik ben echt heel slecht in het lezen van de laatste boeken in een serie.

Ik deed dus ook mee met de secret santa swap van Kwante in Wonderland, een volledige unboxing vindt je HIER. maar de boeken die erin zaten waren:

Thunderhead, het vervolg op scythe. Ik ben in scythe begonnen en hoewel ik hem erg tof vind, heb ik hem even aan de kant gelegd. Ik kan me gewoon even niet zo goed concentreren op een slow burn boek.

Ook het boek How hard can love be zat in mijn box. Een boek waar ik ook ontzettend benieuwd naar ben omdat ik de boeken van Holly Bourne heel tof vind.

Toen was daar de box van mijn moeder, elk jaar met kerst maken we een box voor elkaar en deze kaar zaten daar de volgende boeken in:

Sugar daddies, een reverse harem boek wat gewoon heel tof klonk.

Fighting Destiny, hoewel ik dit boek al gelezen heb op mijn kindle wilde ik hem graag fysiek hebben omdat de auteur naar RARE komt.

Ik kreeg ook het verhaal van The nightmare before christmas in boekvorm met mooie illustraties!

Ook dit jaar kreeg ik een kerstpakket, normaal is dit een bon van het blauwe mannetje, maar dit keer kreeg ik geld. Klinkt saai misschien maar ik kocht er maar liefst dertien boeken van! en dat zijn de volgende:

De complete How to date a douchebag serie, ik heb de eerste twee al gelezen en ben erg benieuwd naar deel drie en vier!

Ik maakte ook de Curse of the gods serie compleet met de boeken Strength, Neutral en Pain.

Ook de Alabama summer serie werd aangevuld met: All we want, What I need en Where we belong.

Ik kocht ook de boeken Let’s get textual en I wanna text you up. de auteur komt naar RARE en de boeken schijnen geweldig te zijn.

Tot slot kocht ik het boek A thousand boy kisses, dit boek werd me aangeraden als een ugly cry boek en de auteur komt naar RARE dus ik ben erg benieuwd.

Ik kreeg ik ook nog de eerste drie delen van de Off campus serie, The deal, The mistake en The score. Ik heb ze allemaal al gelezen maar ook deze auteur komt naar RARE.

Ik voegde nog wat meer Nederlandse boeken toe aan mijn kast namelijk:

De complete boxset van Harry Potter in het Nederlands en hardcover. Ik heb de paperbacks maar wilde graag de hardcovers. Ook voor de kinderen straks, zodat zij ook de boeken nog kunnen lezen.

Een dag in december, dit boek lijkt me gewoon een heerlijke roman voor een koude winteravond.

Tot slot kocht ik zelf ook nog The poppy war, een boek wat me heel tof lijkt, waar ik ook al in begonnen ben, maar ja die verdomde depressie zorgt ervoor dat ik hem nog niet uitgelezen heb.

Welke boeken voegde jij toe aan je TBR deze maand?

De week van een boekenworm

Zo dat was het dan, november zit erop en December is begonnen. De laatste maand van het jaar, de maand vol feestdagen en dus ook een hele drukke maand. Ik vind de maand leuk en vervelend tegelijk. Ik hou van het koude weer als ik met een kop thee en een goed boek op de bank kan zitten. Maar die feestdagen pfff die zijn altijd pittig. Maar goed eerst maar eens kijken wat ik de afgelopen week heb gedaan.

Lees verder