recensie: World after van Susan Ee

van: Goodreads

Titel:  World after
Auteur:
Susan Ee
Pagina’s:
314
Taal:
Engels
Uitgever:
Skyskape


Het verhaal
:

In this sequel to the bestselling fantasy thriller, Angelfall, the survivors of the angel apocalypse begin to scrape back together what’s left of the modern world.

When a group of people capture Penryn’s sister, Paige, thinking she’s a monster, the situation ends in a massacre. Paige disappears. Humans are terrified. Mom is heartbroken.

Penryn drives through the streets of San Francisco looking for Paige. Why are the streets so empty? Where is everybody? Her search leads her into the heart of the angels’ secret plans where she catches a glimpse of their motivations, and learns the horrifying extent to which the angels are willing to go.

Meanwhile, Raffe hunts for his wings. Without them, he can’t rejoin the angels, can’t take his rightful place as one of their leaders. When faced with recapturing his wings or helping Penryn survive, which will he choose?  ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit is het vervolg op Angelfall, dit boek vond ik echt heel erg goed. Waarom? Omdat het een boek was zoals ik nog nooit had gelezen. De meeste boeken over (gevallen) engelen zijn liefdes verhalen. Waarin de engel één of andere romantische kerel is die een hulpeloos meisje komt redden. Ze worden verliefd, het mag niet, ze doen het toch, enz.

Dit boek heeft geen lieve engelen, ze zijn gemeen, wreed en hebben de Apocalyps gestart.  Ook in dit boek volg je Penryn, zij is geen hulpeloos meisje en vecht voor haar eigen leven en dat van haar moeder en zusje. Ik wil niet teveel vertellen over het verhaal aangezien het een deel twee is. Maar neem van mij aan dat het net zo kick-ass is als het eerste deel!

De personages:

Doordat je voornamelijk Penryn volgt krijg je echt de tijd om haar te leren kennen. Je leert samen met haar hoe de wereld er uitziet nadat de engelen er zijn geland en dat maakt het voor mij in ieder geval alleen maar nog spannender.

Zoals al gezegd is ze geen doorsnee meisje dat hulpeloos rondrent in de hoop dat er één of andere knappe gast haar komt redden van de kwade engelen. Natuurlijk neemt ze soms ook een stomme beslissing en vraag je je af wat ze aan het doen is. Maar dat maakt haar alleen maar meer menselijk, want laten we eerlijk zijn weten wij wat we zouden doen in haar situatie?

De Schrijfstijl:

Ik vind de schrijfstijl heerlijk, door de korte hoofdstukken vlieg je door het boek heen. Er was een tijd dat ik veel horrorfilms keek en nog steeds ben ik groot fan van The walking dead dus ik wijk niet voor een beetje gorigheid in een verhaal. Dit boek spaart de lezer niet maar verteld elk gruwelijk detail. Dus als je daar niet tegen kan is het misschien niet jou boek.

Eindoordeel:

Wow ik ben onder de indruk, een deel twee betekend niet altijd dat het goed is , maar dit boek is geweldig. Ik kan niet wachten tot ik deel 3 in mijn handen heb!

Super Six Saturday: top 6 genre boeken.

Zaterdag, heerlijk weekend en tijd voor een nieuwe Super Six Saturday. Vandaag mag je zelf kiezen een top 6 van boeken uit een bepaald genre. Nu is mijn favoriete genre dystopian boeken dus hier mijn top 6!

1. The hunger games, niet echt een verassing lijkt me, ik vind dit één van de beste boeken in dit genre

2. Divergent, ook dit boek vond en vind ik heel erg goed!

3. Delerium, het hele idee dat liefde een ziekte is en je beter niks kunt voelen vind ik een heel apart gegeven.

4. The maze runner, echt iets heel anders in dit genre waar je ook eens leest over een jongen als hoofdpersonage dat vond ik vooral erg leuk.

5. Angelfall, misschien niet helemaal een dystopian setting maar toch, ik vind hem wel passend.

6. De test, ik vond dit boek erg spannend, ondanks de vergelijkingen met The hunger games. Ik kon me wel los maken van dat gegeven.

Wat is jou favoriete genre en wat is daarin dan jou favoriete boek?

Recensie: Het programma van Suzanne Young

Titel: Het programma
Auteur:
Suzanne Young
Pagina’s:
400
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Karakter

Het verhaal:

In de wereld van Sloane is het uiten van echte gevoelens verboden, depressie onder jongeren is een epidemie en de enige oplossing is het Programma…

Sloane denkt wel twee keer na voordat ze in het openbaar begint te huilen. Sinds zelfdoding is uitgegroeid tot een internationale epidemie, zou een huilbui haar in het Programma kunnen doen belanden, de enige bewezen behandelingsmethode. Ze heeft al een broer verloren, dus Sloane weet zeker dat haar ouders er alles aan zullen doen om haar in leven te houden. Ze weet ook dat iedereen die het Programma heeft gevolgd terugkeert met een schone lei: hun depressies zijn verleden tijd, maar hetzelfde geldt voor hun herinneringen.

Omdat ze zowel thuis als op school constant onder toezicht staat, zorgt Sloane dat ze zo min mogelijk opvalt en verbergt ze haar gevoelens zo goed mogelijk. De enige bij wie Sloane zichzelf kan zijn, is James. Hij heeft beloofd om ervoor te zorgen dat ze geen van beiden in het Programma terechtkomen en Sloane weet dat de liefde tussen hen sterk genoeg is om allerlei tegenslagen te weerstaan. Maar ondanks de beloftes die ze elkaar maken, wordt het steeds moeilijker om de waarheid te verbergen. Ze worden alle twee steeds zwakker, depressie ligt op de loer. En het Programma zit hun op de hielen…

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Toen ik voor het eerst over dit boek hoorde wist ik meteen dat ik het wilde lezen. Het hele verhaal met depressie als een ziekte sprak me gewoon aan. Ik ben een groot fan van dystopische boeken dus dat ging helemaal goed komen leek me.

Eerlijk is eerlijk, ik vond het echt een mooi en spannend boek, zou ze haar geheugen kunnen bewaren en was ze opgewassen tegen het programma? Maar er waren wel wat minpuntjes. Ik vond het bijvoorbeeld best even duren voor het verhaal echt op gang kwam en wat ik eigenlijk nog het minst leuk vond is dat je nog steeds niet weet waarom depressie een besmettelijke ziekte is geworden. Ik ben heel erg benieuwd naar de achtergrond. Maar misschien dat dit in één van de volgende boeken verklaard wordt.

Maar buitenom deze twee minpuntjes was ik erg onder de indruk van het verhaal, ik kon het boek dan ook maar heel moeilijk wegleggen. Toen ik eenmaal vertrouwd was met de karakters lieten ze me ook niet meer los en zelfs nu ik het boek uit heb vraag ik me nog steeds af wat er gaat gebeuren. Het is een boek dat je echt een kans moet geven want het is zeker je tijd waard.

De personages:

Ik vind Sloan een goed personage, natuurlijk erger ik me ook wel eens aan haar beslissingen. Maar laten we eerlijk zijn hoeveel beter zouden wij het ervan af brengen als wij in zo’n wereld terecht zouden komen.  Ze is een personage dat niet snel opgeeft en ze doet wel echt haar best om zich zo goed mogelijk overal doorheen te slaan.

James vond ik ook een fijn personage om over te lezen, ondanks dat alles vanuit Sloan verteld wordt heb je wel het idee dat je hem ook beter leert kennen. Ik hoop dat we in toekomstige boeken meer de tijd krijgen om ook James beter te leren kennen.

De andere personages in het boek blijven een beetje oppervlakkig maar dat komt denk ik ook door het tijdstip waarop Sloan ze allemaal ontmoet. Ze hebben dan ook nog maar weinig te vertellen. Hoewel je ze niet echt leert kennen zijn ze wel een goede toevoeging aan het verhaal.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is gewoon prettig, het leest makkelijk en als je eenmaal in het verhaal zit wordt je ook echt meegezogen. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen. Is het een origineel verhaal, misschien niet helemaal maar dat neemt niet weg dat het wel een heel goed verhaal is.

Eindoordeel:

Ik vond het ondanks de wat hobbelige start een mooi boek en ik kan dan ook niet wachten om te lezen hoe dit verder gaat.

Tipje van de sluier dinsdag #4

Banner Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer Dinsdag dus tijd voor een nieuwe tipje van de sluier dinsdag. Ik ben net begonnen in het boek Een wereld zonder hemel van Veronica Rossi. Ik heb dit boek gisteren gekocht tijdens het Best of YA event, dus hier is mijn tipje van de sluier:

“De wereld achter de muren van de Bolster werd de winkel des doods genoemd. Daar verschool de dood zich in talloze gedaante.” ( pagina 7 )

Waar gaat het boek over:

In haar futuristische debuutroman heeft Veronica Rossi de mensheid in twee kampen verdeeld. Of je woont in een koepel en leidt een zo goed als compleet virtueel leven, of je woont buiten de koepel en bent overgeleverd aan de wetten van de natuur.
Aria weet dat haar overlevingskansen in de woestenij – oftewel de Winkel des Doods – minimaal zijn nu ze is verstoten van haar thuis; de hermetisch afgesloten stad Reverie. Als ze al niet in handen valt van rondzwervende kannibalen, dan raakt ze waarschijnlijk wel gewond tijdens een van de zeer agressieve elektrische stormen die over de vlakte jagen en waarvan alleen de vrijgekomen lucht al dodelijk kan zijn. Wanneer ze de vlaktebewoner Perry tegenkomt, lijkt hij haar enige hoop om in leven te blijven. Ze besluiten samen op te trekken en luiden op die manier een nieuw tijdperk in voor iedereen die leeft in de wereld zonder hemel

( van: Goodreads )

Heb jij ook een tipje van de sluier? Plaats dan je linkje in de comments

Filmreview: The Maze Runner

Filmreview banner

Gisteren ben ik naar The maze runner geweest, al meerdere keren had ik in de bioscoop de trailer van deze film voorbij zien komen en ik wist gewoon dat ik deze film heel graag in de bioscoop wilde zien.

Eerst moest ik natuurlijk nog het boek lezen en die had ik dit weekend uit dus hoog tijd om naar de film te gaan! En aangezien ze in Tilburg mooi maar 5 euro kosten in de Euroscoop op maandag was dat helemaal mooi natuurlijk.

Ik had hier en daar al wel wat reviews van de film voorbij zien komen en daar al in gelezen dat de film best veel verschilde van het boek. Dus met die verwachting ben ik er ook gaan zitten en merkte al snel de dingen op die anders gingen ( ga ik niet over in detail voor de mensen die de film nog moeten zien of het boek nog aan het lezen zijn ). Ik moet wel zeggen dat het met niet irriteerde, misschien wel omdat ik het al wist of gewoon omdat de film gewoon heel erg goed was!

Ik vond dat ze er een super mooie film van gemaakt hebben die heel spannend is. The maze zag er echt geweldig uit, zo imposant en eigenlijk wel hoe ik het me voorgesteld had. Ook de acteurs die voornamelijk onbekend zijn waren heel goed. Het was juist wel verfrissend dat niet iedereen naar de bioscoop ging voor al die bekende acteurs.

Ik was samen met mijn man en zelfs hij vond de film heel erg goed en meestal gaat hij alleen mee omdat ik dat graag wil haha. Maar hij baalde al dat het nog  tot volgend jaar zou duren voor de tweede film. Dus ik vond het een geslaagd avondje uit met een super film!

 

Recensie: The Maze Runner van James Dashner

 

Titel: The Maze Runner
Auteur:
James Dashner
Pagina’s:
371
Taal:
Engels
Uitgever:
 Chicken house


Het verhaal
:

When the doors of the lift crank open, the only thing Thomas remembers is his first name. But he’s not alone. He’s surrounded by boys who welcome him to the Glade – a walled encampment at the centre of a bizarre and terrible stone maze. Like Thomas, the Gladers don’t know why or how they came to be there – or what’s happened to the world outside.

( Van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Vanaf het moment dat ik voor het eerst de trailer in de bioscoop zag voor de film wist ik dat ik het boek wilde lezen. Ik ben van het type eerst lezen dan zien en meestal hou ik me hier ook wel aan met hier en daar een uitzondering. Maar toch duurde het nog even voor ik er aan begon,

Het verhaal is spannend, je weet niet wat zich in het doolhof bevind, waarom ze daar zitten en of ze er ooit uit zullen komen. Maar het de opbouw naar de spanning vind ik wel eventjes duren. Thomas wordt heel lang onwetend gehouden en dat stoorde me soms best wel. Net als bij Thomas zelf, om te overleven heb je kennis nodig maar die werd niet gedeeld.

Maar als het verhaal dan eenmaal op gang komt is het bijna niet meer weg te leggen. Je wil dan gewoon weten hoe het af gaat lopen en kijken of je met de personages het raadsel op kan lossen.

De personages:

Ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met de personages, zoals ik hierboven al benoem vind het feit dat ze thomas zo onwetend houden irriteerde me enorm. Aan de andere kant vond ik bepaalde acties van Thomas ook vrij vervelend, het zorgde ervoor dat hij nogal arrogant overkwam.

Aan de andere kant vond ik het geweldig om te lezen hoe die jongens een hele gemeenschap hadden opgebouwd met de materialen en kennis die ze hadden. Daarnaast vond ik de vechtlust van Thomas ook heel bijzonder.

Voor mijn gevoel zijn er eigenlijk geen bijrollen in dit boek, ieder karakter is belangrijk voor een goed verloop van het verhaal. Maar ook voor het overleven in de gemeenschap.

De Schrijfstijl:

Het feit dat ik zo in conflict ben over of ik de personages wel of niet leuk vind zegt eigenlijk al genoeg. Ik vind de het een bijzonder goede schrijfstijl. Het houd me op het puntje van mijn stoel en zorgt ervoor  dat ik verder wil blijven lezen om uit te vinden wat er gaat gebeuren.

Het is niet heel moeilijk geschreven al moet je wel even wennen aan het taaltje dat de jongeren zelf hebben ontwikkeld.

Rating:

Een mooi begin van wat ik denk een goede serie, ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.

Five stars

Review: Het donkere paradijs van Patrick Ness

Review Banner goed

Titel: Het donkere paradijs
Auteur:
Patrick Ness
Pagina’s:
511
Taal:
Nederlands
Uitgever:
 Moon

Het verhaal:

Een trilogie die erom SCHREEUWT verslonden te worden

Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentisstown. Een unieke stad, want in Prentisstown klinkt continu het overheersende, schreeuwende geluid van gedachten. Alles wat leeft denkt hardop. Ook de dieren. Ook Todd. Dat is de dagelijkse orde: je kunt er niet aan ontsnappen. Er is geen privacy. Er zijn geen geheimen. Tenminste, dat denkt Todd.

Een maand voordat hij een man zal worden, stuit hij onverwacht op… stilte. Hij dacht dat dat onmogelijk was. Maar Prentisstown heeft gelogen. En met die wetenschap slaat Todd op de vlucht…

Het razend spannende, overweldigende tweede deel uit De Chaos-trilogie. Wie begint met lezen raakt hartstochtelijk verslaafd

(van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Nadat ik Het mes dat niet wijkt had uitgelezen wilde ik eigenlijk meteen weten hoe het verhaal verder zou gaan. Ik was helaas op vakantie en had het tweede deel niet bij dus moest dat even wachten. Het verhaal pakt eigenlijk de draad meteen weer op na het eerste boek en dat vond ik zelf heel prettig.

Ik vond het ook meteen weer spannend, vooral omdat je niet meteen weet wat er nu met Viola is gebeurd. Leeft ze nog of is ze toch dood? Net als Todd weet je dit niet meteen en dat zorgde er voor mij voor dat ik bleef doorlezen. Ik wilde weten wat er met haar gebeurd was.

Er waren wel een paar momenten dat ik naar mijn boek heb geschreeuwd dat Todd moest vluchten nu het nog kan. Maar ik vond het einde wel heel erg goed, al is het niet zo’n grote cliffhanger als het eerste deel als je het mij vraagt.

De personages:

De personages zijn goed beschreven, Viola en Todd kende je al uit het eerste boek. Dit keer krijg je ook de kans om Burgemeester Prentiss en zijn zoon Davy beter te leren kennen. Jeetje wat heb ik die twee vervloekt tijdens het lezen van dit boek. En wat een verassende wending nam het karakter van Davy op het einde!

De burgemeester is een echte slechterik, hij probeert zijn redenen duidelijk te maken maar eigenlijk wordt hij daar niet sympathieker van. Maar hij is ontzettend goed neergezet, soms maakt hij je toch even aan het twijfelen. Zou hij het echt zo goed bedoelen? Om dan vervolgens iets te doen waardoor je hem weer gaat haten.

De Schrijfstijl:

Ik vind de schrijfstijl van dit boek fantastisch, je hoeft dit deel niet meer te wennen aan de vreemde manier van uitspreken en denken van woorden van Todd en daardoor vlieg je door het boek heen.

Rating:

Een ontzettend sterk tweede deel, ik ben dan ook erg benieuwd naar het laatste deel van deze serie.

Five stars

Book Haul Augustus 2014

Book Haul Banner

Ook deze maand heb ik weer te veel boeken gekocht maar ook gekregen Dus laten we maar gewoon snel beginnen!

DSC_0845

Aangezien het een beetje een vage foto is komt hier het lijstje met boeken dat ik gekocht/gekregen heb.

DSC_0846

De eerste vijf boeken van de Reizigers serie, ik ben begonnen met het kijken van de serie Outlander op HBOgo maar ik ben er wel voorstander van om ook al kijk je de serie al de boeken wel gelezen te hebben. Aangezien een vriendin van mij ook tipte dat deze boeken heel goed waren heb ik besloten de eerste twee delen te kopen. Aangezien ik er zo enthousiast over was en mijn moeder nog twee bonnen van de ECI moest verzilveren mocht ik de volgende drie delen ook bestellen! Het eerste deel heb ik vanochtend uitgelezen, een recensie hiervan zal morgen verschijnen en ik ben heel benieuwd naar de rest van de serie. Al zal ik deze niet meteen achter elkaar lezen. Daar zijn de boeken te dik voor.

DSC_0847Geek Girl van Holly Smale: Dit boek heb ik al zo vaak voorbij zien komen op andere blogs! Dat ik er erg nieuwsgierig naar ben geworden en dus het eerste deel heb gehaald. Ik ben er heel benieuwd naar.

DSC_0848

Voor Jou van Jojo Moyes: Ook zo’n boek dat ik vaak voorbij heb zien komen en waar ik heel nieuwsgierig naar ben

DSC_0849

Easy van Tammara Webber: Ook dit boek heb ik vaker zien voorbij komen op blogs en booktubes videos en ook hier ben ik weer nieuwsgierig naar. 

DSC_0850

Het Godinnenoffer van Aimee Carter: Ik heb me opgegeven voor de young adult boeken van Harelequin dus vier keer per jaar ontvang ik van hun een mooi boek. Ik heb het tweede deel ook nog niet gelezen maar ik ben van plan de serie vanaf boek 1 nog eens te gaan herlezen.

DSC_0851

Bundel van Mel Wallis de Vries: Dit boek heb ik ook van mijn moeder gehad, ik ben er erg benieuwd naar want ik hoor/lees veel goede verhalen over deze schrijfster.

DSC_0852

Legend van Marie Lu: Ik ben dol op dystopian boeken en tja als je er dan eentje vindt voor 5 euro kan je hem toch niet laten liggen?

Dat was mijn Haul, heb je één van deze boeken al gelezen? Of staat er een boek bij dat je zelf ook nog wil lezen? Laat het me weten in de comments!

Serie review: The Selection van Kiera Cass

 

 

 

Banner serie reviewDSC_0768

Ik ga eerlijk bekennen dat ik een tijdje dacht dat dit geen serie voor mij zou zijn, eigenlijk gewoon gebaseerd op de covers. Ik vond ze heel mooi maar ik had niet het idee dat het een verhaal zou zijn voor mij. Tot ik zag dat de schrijfster op het best of young adult event zou komen. Aangezien ik daar graag heen wilde maar wel in ieder geval één boek gelezen wilde hebben van de schrijfster ben ik toch maar eens gaan kijken en ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Ik heb deze serie bijna in één week tijd helemaal uitgelezen ik kon de boeken gewoon niet wegleggen. Ze zijn ontzettend vlot geschreven waardoor je er eigenlijk doorheen vliegt. Ik vond het ook wel een origineel verhaal, ik lees graag dystopian boeken en dat zorgt er wel voor dat ik niet snel verrast word wat dat betreft.

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en je leert ze gaandeweg de boeken steeds beter kennen, alleen de koning en koningin blijven een beetje een raadsel als je het mij vraagt. Daar had ik ook graag wat meer van geweten, maar dit maakt de boeken niet minder goed. Er zit ook genoeg spanning in, ik was een beetje bang dat het de hele tijd over de selectie meisjes en de prins zou gaan en dat klonk niet echt spannend. Maar er gebeuren genoeg spannende dingen en ik heb wel één of twee keer met buikpijn en tranen in mijn ogen de boeken zitten lezen.

Ik vond het een fantastische serie en nu ik begrepen heb dat er nog twee boeken gaan komen ben ik helemaal blij!