Yalfest 2018

 

De derde editie van Yalfest vond afgelopen zondag plaats en wat was het een onwijs toffe, gave, vermoeiende maar geweldige dag! Ik heb niet genoeg woorden om te beschrijven hoe gaaf het was. Ik wil ten eerste de organisatie een dikke vette pluim geven want wat was het goed geregeld! Je wist wat je moest doen bij binnenkomst, er stond duidelijk aangegeven waar je voor wat moest zijn en het liep echt super goed! ik vond het ook beter gaan met het avondeten dan vorig jaar. Want dat was wel redelijk chaotisch haha. Maar dit jaar helemaal niet, al moest je soms even wachten op je pasta maar ja liever warme pasta en even wachten dan koude pasta toch? Maar goed laten we snel kijken hoe mijn dag was!

Lees verder

Meeting met Kristen Ciccarelli

Een paar weken geleden keek ik op een avond nog even in de inbox van mijn blog en zag daar: Bloggers meet up met Kirsten Ciccarelli. Ik opende nieuwsgierig het mailtje en zag dat ik uitgenodigd was voor een speciale bloggers meeting met deze geweldige auteur! Ik kan je vertellen dat ik heel wat rondjes gedanst heb en heel hard gefangirld nadat ik online had doorgegeven dat ik er zeker bij zou zijn.

Lees verder

Yalfest 2017

Vorig jaar werd dit voor het eerst georganiseerd, er was toen best veel kritiek op de organisatie en mensen vonden het niet leuk. Ik heb toen in mijn verlag een aantal tips en tops aangegeven en wow als ik dan kijk naar dit jaar….Zoveel beter! Natuurlijk gaat zo’n eerste jaar niet helemaal lekker, want het is de eerste keer, je weet niet wat handig is, wat minder handig is en wat helemaal niet werkt. Dit jaar zie je duidelijk dat er met heel veel dingen rekening is gehouden! Dus ik wil echt als eerste een hele dikke pluim geven aan de organisatie! Dan nu mijn verslag:

Lees verder

Leesclub met High Tea bij uitgeverij Urban boeken!

Herinneren jullie je nog dat de uitgeverij Urban Boeken vorig jaar een crowdfundingsactie heeft gedaan om het vierde deel van de Anderen reeks van Anne Bishop te vertalen? Ik heb daar aan mee gedaan en ging voor het pakket met de leesclub. Leek me leuk en gezellig om met meerdere mensen over deze boeken te kletsen en wie weet over welke andere boeken nog! Afgelopen december kreeg ik een mailtje, waarin stond dat er maar drie mensen waren die zich hiervoor hadden aangemeld. Eentje had zich teruggetrokken en wij bleven met z’n tweeën over. We mochten beide iemand meenemen dat was dan weer wel gezellig en er werd een datum geprikt.

Lees verder

Halloween events!

Het is bijna zover, Halloween staat voor de deur en in aanloop naar Halloween zijn er genoeg leuke events te vinden waar je het weekend voor Halloween naartoe kan. Halloween zelf valt natuurlijk op maandag maar dat betekend niet dat je het weekend niet lekker kan griezelen!

Je kunt net als ik heerlijk naar Disney gaan, echt heel eng is het niet maar de sfeer is er altijd ontzettend goed en het is ontzettend leuk om alle schurken eens te zien en de bekende Disney figuurtjes in hun Halloween kostuum. Halloween kun je de hele maand oktober vieren in Disney met als hoogtepunt een echte Halloween party op maandag! Meer informatie vind je op: Website Disneyland

Ik denk dat één van de bekendste Halloween events in Nederland toch wel de fright nights in Walibi zijn. Terrecht als je het mij vraagt want ze maken er elk jaar weer een echt spektakel van! Deze fright nights vinden elke vrijdag en zaterdagavond plaats in Walibi Holland, neem stalen zenuwen mee of anders in ieder geval goed gesmeerde stembanden! Meer informatie vind je op: Website fright nights

Een evenement waar ik nog niet van gehoord had maar via mijn man mee in aanmerking kwam is Villains in Mondo Verde Landgraaf in Limburg. Er zijn 8 verschillende scare zones en meer dan 180 scare actors.  Je kunt daar als bezoeker heerlijk rondlopen en je dus de stuipen op het lijf laten jagen door onder andere zombies, mummies en circus freaks. Meer informatie vind je op: Website Villains 2 

 

Natuurlijk zijn er nog wel veel meer events te vinden op internet maar deze drie wilde ik even uitlichten. Helaas ging het invoegen van plaatjes niet goed, wordpress liep telkens vast dus sorry voor mijn gebrek aan plaatjes in deze post.

Geeky Friday #3 Verslag Amsterdam Comic Con

Vorig weekend was het dan zover: Amsterdam Comic Con, ik heb hier onwijs naar uitgekeken. Maar hoe was het nu eigenlijk, was het wat ik ervan verwacht had of juist niet?

Laat ik maar beginnen met de dingen die ik toch echt wel een beetje vond tegenvallen, misschien ook te hoge verwachtingen van mijn kant omdat het een organisatie is die in meerdere landen dit soort cons organiseert. Maar wat viel er zo tegen? Nou ten eerste was er geen plattegrond en ook geen programma boekje. Het gevolg hiervan was dat je dus eerst op zoek moest naar of wel het programma via internet of op zoek naar de plaats waar de foto’s genomen werden. Maar ja zonder plattegrond was dat dan ook weer lastig te vinden. Dat waren voor mij wel de grootste struikelblokken, wat ik ook jammer vond is dat in dezelfde hal waar de Q en A’s waren ze dus ook aan het worstelen waren, en geloof me dat maakt een herrie niet normaal.

Lees verder

Verslag Harry Potter Expo in Brussel

Vorige week woensdag ging ik naar de Harry Potter expo in Brussel. Al vanaf het moment dat ik wist dat hij kwam wilde ik er naartoe en mijn man was zo lief om te zeggen, ik ga wel mee. Dus op pad naar Brussel, wat nog wel een stukje rijden is vanaf ons.

Eenmaal daar waren we natuurlijk veel te vroeg, maar goed we sloten aan in de rij en het wachten kon beginnen. Ja ik geef toe ik voelde wel wat vlinders in mijn buik, want laten we eerlijk zijn dit is wel Harry Potter, één van mijn meest favoriet boeken series ooit! Eindelijk mochten ook wij naar binnen, je kon een foto laten maken wat ik dan weer niet gedaan heb, maar ik heb wel een audio tour opgehaald. Ik was blij dat ik ook oordopjes mee had want ik hoefde dus niet de hele tijd met dat ding aan mijn oren te lopen.

Uiteindelijk gingen we de eerste ruimte binnen, daar stond de bekende sorteerhoed, maar helaas ben ik niet gesorteerd…… ik hoorde overigens later van een vriendin die deze expo in New York heeft bezocht dat daar iedereen gesorteerd werd. Op naar de volgende ruimte waar we wat scenes uit de film zagen, hoe raar is het om Sneep te zien wetend dat de acteur die hem gespeeld heeft er niet meer is. Na deze filmpjes mochten we de expo gaan bezoeken, het eerste wat we zagen was de Hogwarts Express, wat mooi en wat een kippenvel!

We mochten geen foto’s met flits maken, dus de foto’s zijn niet van perfecte kwaliteit.

   

Ik heb echt ruim 2,5 uur rondgelopen op de expo, telkens weer luisterend naar de audio tour, foto’s makend van de prachtige decors en kostuums en gewoon even het gevoel hebben dat ik op Hogwarts rond liep.

Vervolgens moest ik ook nog even door het winkeltje natuurlijk, daar kocht ik een boekje over de expo, een sleutelhanger van Ravenclaw want ik heb de sorteerhoed niet nodig om te weten waar ik thuis hoor haha en een zakje chocolade mint kikkers die ontzettend lekker zijn!

Wow wat een mooie tentoonstelling en wat heb ik veel gezien! Ik zou zo weer terug gaan!

Ben jij al geweest? Zo ja wat vond je er van?

Boottocht met Estelle Maskame

Gisteren was het dan zover, de boottocht met Estelle Maskame, georganiseerd door uitgeverij Moon! Ik vond het best spannend, hoe zou het gaan, zou je persoonlijke tijd met haar krijgen of juist niet? Maar goed eerst de reis er naartoe.

Mariëlle van Duntax.nl was zo lief om aan te bieden dat ik met haar mee kon rijden. We zouden dan naar Liz van pluizenbol rijden en vanuit daar naar Amsterdam. Natuurlijk zat het verkeer niet mee en waren we later bij Liz, hadden we een bus later en moesten we een beetje haasten voor de trein.

Maar goed uiteindelijk kwamen we nog ruim op tijd aan op Station Amsterdam waar we bij de Julia’s ook nog Eline van All the feels en Lisa van Leave no story behind tegenkwamen. We hebben ons bij hen aangesloten en na het eten liepen we gezamenlijk naar de tram. Terwijl we op de tram stonden te wachten kwam er nog een groep meiden aanlopen dus ja het was al snel gezellig!

Lees verder

Cocktail party Estelle Maskame

Vandaag was het dan zover, mijn eerste ontmoeting met Estelle Maskame! Even in het kort Estelle Maskame is de auteur van de Did I mention I love you, Did I mention I need you en de nog te verschijnen Did I mention I miss you. Zonder een vriendin en uitgeverij Moon had ik deze boeken waarschijnlijk nooit ontdekt maar ik ben blij dat ik ze inmiddels gevonden heb. Sterker nog ik heb de twee boeken in één week gelezen en zit met smart te wachten op het derde deel!

Maar goed uitgeverij Moon heeft het eerste boek in deze serie vertaald en uitgegeven, hartstikke tof en ik raad iedereen aan het boek te gaan lezen! Ik ben zo blij dat ze haar ook naar Nederland hebben laten komen.

Lees verder

Brainstorm bij uitgeverij Moon

Een aantal weken geleden kwam ik er via een whatsapp groep achter dat er een brainstorm plaats zou vinden bij uitgeverij Moon. Ik ben meteen op internet gaan zoeken naar het oproepje en natuurlijk meteen achter de laptop geklommen om me aan te melden.

Diezelfde middag nog kreeg ik bericht terug dat de aanmelding ontvangen was, maar dat het nog niet zeker was of ik erbij kon zijn. Want er zou uit alle aanmeldingen een selectie worden gemaakt. Het wachten begon en toen de datum van de deadline daar was checkte ik de hele middag mijn telefoon op nieuwe e-mail. Toen ik uiteindelijk de mail binnen kreeg heb ik even een ronden dansje gedaan want hoe tof is het dat je naar een uitgeverij mag?!

Op de dag van de brainstorm had ik afgesproken met Marielle van Duntax om samen te reizen. Wel zo gezellig natuurlijk! We hebben vooral veel gekletst in de trein over vanalles en over boeken natuurlijk en op het metrostation kwamen we meerdere mensen tegen die ook op weg waren naar de brainstorm.

Eenmaal binnen stelde iedereen van de uitgeverij zich voor, wow wat ontzettend gaaf gewoon om ze allemaal te ontmoeten. Ik heb ontzettend veel respect voor Nederlandse uitgeverijen want het is niet makkelijk in deze tijd om iedereen tevreden te houden en mooie boeken te selecteren. We hadden allemaal een mooi foldertje voor onze neus met daarin de releases van een gedeelte van dit jaar. Ik heb er in ieder geval een paar tussen zien staan die ik echt wel heel graag wil lezen!

Ook werd ons gevraagd een naambordje te maken en eventueel je blog erbij te zetten. Uiteindelijk was het tijd om te beginnen met eerst een voorstelrondje, wie ben je, heb je een blog en wat zijn je tips en tops. Nou ja tops weet ik altijd wel, zeker bij Moon want ze zijn nu eenmaal de uitgeverij van de Cassandra Claire boeken dus een dikke vette top is de gave titels die ze hebben. Een tip vond ik wat moeilijker, wat me opviel bij binnenkomst is dat ik veel meer boeken van ze gelezen heb dan ik dacht. Dus misschien tijd dat we ervoor zorgen dat ook Moon nog meer zichtbaar wordt in de boekhandels!

Na het voorstelrondje was het tijd voor de brainstorm, wat vinden wij nou leuk? Meer events? Meer contact met auteurs? Het kwam allemaal voorbij en op alles werd enthousiast gereageerd. Er werd ook geopperd of het misschien leuk zou zijn om een soort van reisje naar een buitenlandse uitgeverij te doen. Wat natuurlijk ook super gaaf is! Ik denk in ieder geval dat Moon echt wel goed op weg is!

Ook werd er gevraagd naar het belang van een mooie cover, de prijs van een boek en de website van Moon. Ook hier werden goede tips gegeven, want als blogger is het natuurlijk maar wat handig als de website goed up to date is en je ook goed kan zien wat er nu precies in de aanbieding is bij een uitgeverij.

Veel te snel kwam er een einde aan de middag, ik heb zo ontzettend genoten van het bezoek en het feit dat je gewoon met allemaal Young-Adult fans kunt praten en discussiëren over onze grootste passie: Boeken. Ter afsluiting kregen we een goodiebag mee met daarin het boek Did I mention I love you van Estelle Maskame deze titel wordt dit jaar uitgegeven bij Moon en mochten we nog een boek uitzoeken. Ik nam Zijn jaar mee van Gayle Forman , heb ik weer want ik kwam er dus achter dat ik eerst haar dag moet lezen. Nou ja weer een excuus om een boek te kopen toch?

Ook werd er nog een groepsfoto gemaakt en nog wat gekletst. Ik vond het in ieder geval super gezellig en het was veel te snel voorbij. Op de terugweg zijn ik een Marielle nog wat gaan eten op het station en daarna was het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Ik wil Moon bedanken voor deze onwijs toffe brainstorm! Wat een geweldig leuk team hebben jullie en ik kan niet wachten op al die boeken die jullie nog gaan uitgeven!

Was jij er ook bij? Wat vond jij er van?