Recensie: Rebel Springs van Morgan Rhodes

Recensie: Rebel Springs van Morgan RhodesRebel Springs by Morgan Rhodes
Series: Falling Kingdoms #2
Published by Razorbill on 3 december 2013
Genres: fantasy, young-adult
Pages: 401
Format: paperback
five-stars

Cleo is now a prisoner in her own palace, forced to be an ambassador for Mytica as the evil King Gaius lies to her people.
Magnus stands to eventually inherit the new kingdom but is still obsessed with his feelings for his adopted sister, Lucia.
Lucia is haunted by the outcome of the breathtaking display of magic that allowed her father to capture the kingdoms.
Jonas watched at the palace gates a troop of rebels behind him, waiting for him to tell them how he plans to overtake King Gaius.

After a bloody siege, Auranos has been defeated, its young queen orphaned and dethroned. The three kingdoms—Auranos, Limeros, and Paelsia—are now unwillingly united as one country called Mytica. But the allure of ancient, dangerous magic beckons still, and with it the chance to rule not just Mytica, but the whole world over...

At the heart of the fray are four brave young people grappling for that magic and the power it promises. For Cleo, the magic would enable her to reclaim her royal seat. In Jonas's hands, it frees his nation, and in Lucia's, it fulfills the ancient prophecy of her destiny. And if the magic were Magnus's, he would finally prove his worth in the eyes of his cruel and scheming father, King Gaius, who rules Mytica with a punishing hand.

When Gaius begins to build a road into the Forbidden Mountains to physically link all of Mytica, he sparks a long-smoking fire in the hearts of the people that will forever change the face of this land. For Gaius's road is paved with blood, and its construction will have cosmic consequences.

Lees verder

five-stars

Recensie: Falling Kingdoms van Morgan Rhodes

Recensie: Falling Kingdoms van Morgan RhodesFalling Kingdoms by Morgan Rhodes
Series: Falling Kingdoms #1
Published by Razorbill on 1 januari 2012
Genres: fantasy, young-adult
Pages: 412
Format: paperback
four-half-stars

In the three kingdoms of Mytica, magic has long been forgotten. And while hard-won peace has reigned for centuries, a deadly unrest now simmers below the surface.

As the rulers of each kingdom grapple for power, the lives of their subjects are brutally transformed... and four key players, royals and rebels alike, find their fates forever intertwined. Cleo, Jonas, Lucia, and Magnus are caught in a dizzying world of treacherous betrayals, shocking murders, secret alliances, and even unforeseen love.

The only outcome that's certain is that kingdoms will fall. Who will emerge triumphant when all they know has collapsed?

It's the eve of war.... Choose your side.

Princess: Raised in pampered luxury, Cleo must now embark on a rough and treacherous journey into enemy territory in search of magic long thought extinct.

Rebel: Jonas, enraged at injustice, lashes out against the forces of oppression that have kept his country cruelly impoverished. To his shock, he finds himself the leader of a people's revolution centuries in the making.

Sorceress: Lucia, adopted at birth into the royal family, discovers the truth about her past—and the supernatural legacy she is destined to wield.

Heir: Bred for aggression and trained to conquer, firstborn son Magnus begins to realize that the heart can be more lethal than the sword....

Lees verder

four-half-stars

Recensie: Soundless van Richelle Mead

14Titel: Soundless
Auteur:
Richelle Mead
Pagina’s:
267
Taal:
Engels
Uitgever:
Razorbill

Het verhaal:

From Richelle Mead, the #1 internationally bestselling author of Vampire Academy and Bloodlines, comes a breathtaking new fantasy steeped in Chinese folklore.

For as long as Fei can remember, there has been no sound in her village, where rocky terrain and frequent avalanches prevent residents from self-sustaining. Fei and her people are at the mercy of a zipline that carries food up the treacherous cliffs from Beiguo, a mysterious faraway kingdom.

When villagers begin to lose their sight, deliveries from the zipline shrink and many go hungry. Fei’s home, the people she loves, and her entire existence is plunged into crisis, under threat of darkness and starvation.

But soon Fei is awoken in the night by a searing noise, and sound becomes her weapon.

Richelle Mead takes readers on a triumphant journey from the peak of Fei’s jagged mountain village to the valley of Beiugo, where a startling truth and an unlikely romance will change her life forever… ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Nadat ik Twilight had gelezen ging ik hongerig op zoek naar meer vampier boeken en kwam uit bij de Vampire Academy serie van Richelle Mead. De Bloodlines serie staat in de kast maar heb ik nog niet gelezen. Dus toen dit boek in de owlcrate zat was ik erg benieuwd. Het feit dat dit een fantasy verhaal is dat maar uit één boek bestaat was ook een pluspunt in deze tijd van series en trilogieën.

De verhalen die ik over dit boek hoorde waren gemixt, er waren mensen die enthousiast waren, maar er waren ook mensen die het helemaal niks vonden. Dus ik begon een beetje angstig aan dit boek, bang dat het niet aan mijn verwachtingen zou voldoen. Maar ik had het mis want ik behoor tot de groep mensen die dit boek dus wel heel erg leuk vinden.

Ik heb zelf nog niet zoveel verhalen met inspiratie uit één van de Oosterse landen gelezen dus dat was op zich al helemaal nieuw voor mij. Misschien dat dit ook de reden is geweest dat ik het boek leuk vind. Maar het verhaal is spannend, eigenlijk al vanaf de eerste bladzijde en dat is wel belangrijk voor een verhaal dat maar zo kort is. Als het me niet meteen meezuigt ben ik sneller geneigd om het boek aan de kant te leggen.

In dit geval wilde ik het boek eigenlijk alleen maar lezen, ik had juist moeite om het weg te leggen en ’s avonds weer te gaan slapen. Het boeide me van het begin tot het einde en er zijn momenten geweest dat ik mezelf afvroeg hoe ik het zou vinden om nooit meer te kunnen horen. Om eerlijk te zijn, dat zou ik echt vreselijk vinden!

Je voelt je net zo hulpeloos als Fei in het hele verhaal, je weet net zoals zij niks van de wereld waar het eten vandaan komt. Maar ze is dapper en net als zij ga je dapper met haar op reis op zoek naar de oorzaak van hun situatie in het dorp waar ze woont. Ik vond het in ieder geval een hele reis en ik heb genoten van elk moment.

De personages:

Je volgt het verhaal vanuit Fei, maar dat betekend niet dat je geen andere personages ontmoet. Eén van de belangrijkste personages naast Fei is Li Wei, hij is degene die de reis voorstelt en met Fei meegaat. Ik vond zijn karakter naast die van Fei één van de sterkste en naar mijn inziens was hij degene die het meest logisch dacht.

Fei is ontwikkeld zich echt van stil meisje naar een echte krijger voor haar dorp, het is mooi om te zien hoe haar personage zich in het verhaal ontwikkeld. Ik vond het echt fijn deze reis door haar ogen mee te maken.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is op zich niet echt anders dan in Vampire Academy. Voor mij betekend dat een goed en spannend verhaal met goede personages. Ik vloog door het boek heen en het bleef me vasthouden tot de laatste pagina.

Eindoordeel:

Een prachtige fantasy stand alone die ik echt iedereen wil aanraden. Laat je niet tegenhouden door de negatieve dingen die je over dit boek leest en oordeel zelf.

Recensie: Ontworteld Naomi Novik

( van Goodreads )

Titel: Ontworteld
Auteur:
Naomi Novik
Pagina’s:
506
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Luitingh Sijthoff

Het verhaal:

Agnieszka’s volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen. Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet- iedereen weet- dat de tovernaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest…
(van: Goodreads )

Mijn recensie:


Het verhaal algemeen:

Ik vond dat het boek een beetje een langzame start had, een start waarin de tijd werd genomen om uit te leggen hoe de wereld eruit ziet. Ik had hier persoonlijk niet echt last van, wat ik anders vaak wel heb omdat ik graag vooruit wil in een verhaal. Maar in dit verhaal is het zo goed gedaan dat je voor je het weet midden in de actie zit.

Het enige waar ik wel echt even aan moest wennen waren alle namen, ik vond het best lastig om die te blijven onthouden en dat zorgde er soms wel voor dat ik weer even naar moest denken wie een karakter nu ook weer was. Ik denk dat ik in ieder geval veelal de namen verkeerd heb uitgesproken in mijn hoofd. Al staat achterin het boek in de dankbetuiging wel hoe je de naam van de hoofdpersonage uitspreekt.

Het verhaal zelf knalt er naar de start goed in, want als de actie dan begint dan begint het ook goed. Daarna kreeg ik af en toe een momentje om even op adem te komen voor het woud weer toe sloeg. Want het woud in dit boek is echt angstaanjagend, ik ben in ieder geval blij dat ik tijdens het lezen niet in een bos zat.

De manier waarop het woud is ingezet als karakter in het boek vind ik echt heel tof. Het voelt echt alsof het woud leeft en beslissingen neemt om zichzelf niet uit te laten sterven zijn gewoon echt eng.

Wat ik ook erg verfrissend vond is dat het eens een stand alone is en geen serie. Het verhaal sluit mooi uit. Al vraag ik me natuurlijk wel af wat met alle karakters gebeurt nadat het verhaal eindigt.

De personages:

De personages vond ik erg goed uitgewerkt, Agnieszka is het hoofdpersonage en zij verteld het verhaal. Ik vond haar een verfrissend personage om over te lezen. Ze was niet bezig om de heldin uit te hangen, ze wilde in eerste instantie gewoon weg uit de toren en terug naar haar dorp, maar of dat haar ook gaat lukken ga ik natuurlijk niet vertellen.

Een ander personage met een grote rol is De Draak, de tovenaar die elke tien jaar een meisje uit één van de dorpen die grenzen aan het woud komt halen. Ik had graag nog wat meer over hem gelezen, ik vond hem een heel interessant personage.

Dan is er natuurlijk nog het woud, één van de meest enge personages waar ik over gelezen heb. Het doet alles om te overleven en laat zich door niemand tegenhouden. Dit was wel het meest aparte personage van het boek. Maar zeker een personage dat sterk aanwezig is door het hele boek.


De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl erg fijn, dat blijkt wel uit het feit dat ik het boek zelfs in het begin waarin amper actie is ook al geweldig vond. Ik ben normaal iemand  die het liefst al in het begin in de actie zit maar bij dit boek was ik blij dat ik de kans had gehad om echt even te wennen aan de wereld. Ondanks dat het best een dik boek is, ging ik er vlot doorheen en ik vond het ook echt heel moeilijk om het boek weg te leggen.

Eindoordeel:

Wow echt één van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb. Het heeft een geweldige verhaallijn en prachtige personages. Als je van een goed fantasy verhaal houd dan kan je dit boek niet laten liggen.!

 

 

Recensie de Nachtuilen van Jeroen van Unen

( van: Bol.com)

Titel: De Nachtuilen
Auteur:
Jeroen van Unen
Pagina’s:
384
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Luitingh – Sijthof

 

 

 

 

Het verhaal:

Wat zou je doen als blijkt dat jij degene bent over wie een oeroude profetie spreekt? Vlucht je, of ga je de strijd aan?

Tobias Durana heeft altijd een gewoon leven gehad. Dat verandert op slag als hij in een vliegtuig op weg naar Engeland stapt om daar te gaan studeren. Althans, dat is wat hij denkt…
Hij is namelijk niet op weg naar Engeland, maar naar een plek waar hij nog nooit van gehoord heeft: de Denari-eilanden.
Daar aangekomen krijgt hij te maken met een excentrieke buurvrouw, Rika. Zij vertelt hem schokkende zaken over zijn verleden. Tobias komt erachter dat zijn ouders met een groot geheim rondliepen, een geheim dat verband houdt met deze eilanden. Zijn vroegere leven blijkt een illusie te zijn.
Ondertussen geloven de eilandbewoners dat Tobias de sleutel is van een strijd die al jaren gaande is. Maar heeft iedereen op de Denari-eilanden wel het beste met hem voor? Het leven van Tobias verandert in een constante strijd. Is hij echt de held, zoals men op het eiland gelooft, of zal hij een geheel ander pad bewandelen?Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Ten eerste wil ik uitgeverij Luitingh – Sijthof bedanken voor dit recensie exemplaar.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik dit boek echt heel snel uit had. Het verhaal is erg vlot geschreven en het onderwerp is ook heel interessant.

De uitwerking van het verhaal vond ik erg goed, de spanning wordt goed opgebouwd en ook tussendoor gebeuren er genoeg dingen die ervoor zorgde dat ik het boek bleef lezen.  Ik vond het ook wel een origineel verhaal, ik heb niet veel ervaring met mystieke eilanden vol met mensen die magische krachten hebben. In ieder geval niet op deze manier. Ook dat zorgde er voor dat ik heb boek moeilijk weg kon leggen.

Het boek begint ook echt met een knal, wat veelbelovend is voor de rest van het verhaal. Ik moet ook eerlijk zeggen dat deze verwachting echt waargemaakt wordt.  Ook het feit dat je aan het eind van het boek eigenlijk niet zeker weet wie nu echt de villain is vond ik ook erg verassend.

Je voelt nu vast ook een maar aankomen en dat zal ik in het volgende kopje bespreken

De personages:

Ik had totaal geen klik met Tobias, ik vond hem vlak en eigenlijk begreep ik hem ook niet zo goed. Hij wordt praktisch ontvoerd naar een onbekende bestemming en hij legt zich er eigenlijk gewoon een beetje bij neer. Ik vond dat gewoon niet geloofwaardig. Ook de acceptatie van magie en dat zijn moeder dan waarschijnlijk vermoord is door de slechterik dat ging mij gewoon iets te gemakkelijk.

Ik vond de karakters rondom Tobias meer persoonlijkheid hebben en dat vond ik erg jammer.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl buiten vond ik wel prettig, zoal al eerder gezegd las ik het boek binnen no time uit. Het pakte me wel. Het is ook spannend geschreven en dat zorgt er ook voor dat je geboeid blijft.

Rating:

Een leuk boek en ik ben ook zeker benieuwd naar de andere delen want hij eindigt eigenlijk in een enorme cliffhanger.

Recensie: The name of the wind van Patrick Rothfuss

Titel: The name of the wind
Auteur: Patrick Rothfuss
Pagina’s: 662
Taal: Engels
Uitgever: Gollancz

Het verhaal:

Told in Kvothe’s own voice, this is the tale of the magically gifted young man who grows to be the most notorious wizard his world has ever seen. The intimate narrative of his childhood in a troupe of traveling players, his years spent as a near-feral orphan in a crime-ridden city, his daringly brazen yet successful bid to enter a legendary school of magic, and his life as a fugitive after the murder of a king form a gripping coming-of-age story unrivaled in recent literature. A high-action story written with a poet’s hand, The Name of the Wind is a masterpiece that will transport readers into the body and mind of a wizard.
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Het verhaal algemeen:

Op een mooie dag in Augustus besloot ik dat ik wel zin had om een lekker dik boek te gaan lezen. Ik liep in de boekwinkel en zag The name of the wind liggen. Een boek dat eigenlijk al een behoorlijke tijd op mijn wishlist stond. Ik besloot dat het wel tijd was om hem mee te nemen. Dus dat heb ik gedaan. En wow wat een boek!

Ik heb er wel even over gedaan, minder leestijd ( lees: Dr. Who kijken ) en het is ook een behoorlijk dik boek. Maar ik vond het verhaal echt fantastisch. Na de eerste bladzijde wist ik al dat ik het tweede deel ook snel in mijn bezit wilde krijgen zo goed vond ik het.

Het is een verhaal dat vooral om de personages draait, Kvothe verteld eigenlijk hoe het nu komt dat iedereen zijn naam kent. Waar hij vandaan is gekomen voor hij deze legende werd. En hoewel er een aantal spannende gebeurtenissen inzaten was ik vooral geboeid door de verhalen die gingen over zijn moed om te overleven en te bewijzen hoe slim hij eigenlijk is.

Ik heb een tijdje veel high fantasy gelezen, maar op een gegeven moment vond ik het gewoon niet leuk meer en besloot ik andere boeken te gaan lezen. Met dit boek durfde ik het weer aan. Ik wilde weer in een mooie fantasy wereld duiken.

Ik vond dat de uitwerking van de wereld en de personages echt heel mooi gedaan is, veel details en veel beschrijvingen van hoe de wereld eruit ziet. Vond ik dit eerst niet altijd leuk, nu geniet ik daar echt van.

De personages:

Door het boek heen ontmoet je veel verschillende personages, maar omdat het wordt verteld vanuit de verschillende fases van zijn leven is dit eigenlijk nergens echt verwarrend. Je ontmoet de personen in een chronologische volgorde. Soms komen personages nog terug maar omdat je niet continue hele groepen ontmoet is het makkelijk om ze te onthouden.

Kvothe is het hoofdpersonage en over hem kom je eigenlijk het meeste te weten. Een gedeelte van zijn verhaal verteld hij aan iemand die er zijn beroep van heeft gemaakt lengedes na te jagen en te kijken welke er waar zijn en welke niet. Ik vond hem een erg boeiend karakter en ik hoop dat ik boek twee hij de kans krijgt zijn verhaal af te maken.

De Schrijfstijl:

Zoals ik al verteld heb, heb ik echt genoten van de schrijfstijl. De manier waarop je meegenomen wordt in de wereld. Ik moest soms echt even terug komen in de echte wereld. Dat maakt een boek voor mij heel goed.

Eindoordeel:

Eigenlijk heb ik het al een paar keer gezegd, maar ik vind dit boek echt heel erg goed! Ik heb van elke pagina genoten en ik hoop dat ik snel ook van het tweede deel mag gaan genieten.

 

 

Tipje van de sluier dinsdag

Ik had zin in een lekker dik boek, dat bedacht ik me zaterdag. Ik was in Utrecht en liep daar tegen het boek The name of the wind van Patrick Rothfuss tegen. Dit boek staat al heel lang op mijn lijstje en nu heb ik hem dan eindelijk. Ik ben er ook in begonnen en tot nu toe vind ik hem erg goed! Dus hier mijn tipje van de sluier.

By this time our wagons were drawing attention. Trip was doing some jugling.

van: Goodreads

were putting on an impromptu string-puppet show. I was watching my father from the back of our wagon” ( p. 56 )

Benieuwd naar waar dit boek over gaat? Lees het hieronder:

Told in Kvothe’s own voice, this is the tale of the magically gifted young man who grows to be the most notorious wizard his world has ever seen. The intimate narrative of his childhood in a troupe of traveling players, his years spent as a near-feral orphan in a crime-ridden city, his daringly brazen yet successful bid to enter a legendary school of magic, and his life as a fugitive after the murder of a king form a gripping coming-of-age story unrivaled in recent literature. A high-action story written with a poet’s hand, The Name of the Wind is a masterpiece that will transport readers into the body and mind of a wizard.( van: Goodreads )

Recensie: The heart of betrayal van Mary E. Pearson

Van: Goodreads

Titel:  The heart of betrayal
Auteur:
Mary E. Pearson
Pagina’s:
473
Taal:
Engels
Uitgever:
Henry Holt and Co.

Het verhaal:

Intrigue abounds in this hotly anticipated sequel to The Kiss of Deception!

Held captive in the barbarian kingdom of Venda, Lia and Rafe have little chance of escape. Desperate to save her life, Lia’s erstwhile assassin, Kaden, has told the Vendan Komizar that she has the gift, and the Komizar’s interest in Lia is greater than anyone could have foreseen.

Meanwhile, nothing is straightforward: there’s Rafe, who lied to Lia, but has sacrificed his freedom to protect her; Kaden, who meant to assassinate her but has now saved her life; and the Vendans, whom Lia always believed to be barbarians. Now that she lives amongst them, however, she realizes that may be far from the truth. Wrestling with her upbringing, her gift, and her sense of self, Lia must make powerful choices that will affect her country… and her own destiny.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Vaak is het zo dat een vervolg het eerste deel niet kan overtreffen maar ik ben van mening dat dit boek dat toch echt gedaan heeft. Datgene wat het eerste boek zo goed maakte, het feit dat je niet wist wie nu de prins was en wie nu de assasin was zorgde ervoor dat je op het puntje van je stoel zat. Maar in dit boek weet je al wie, wie is dus die spanning valt in zijn geheel weg. Dit boek moet het van andere elementen hebben en dat is wat mij betreft echt goed gelukt.

Toen ik zag dat dit boek bij bol.com te reserveren was, heb ik dit meteen gedaan. Ik kon niet wachten om het te lezen en het heeft me geen moment teleurgesteld. Dat gevoel dat ik bij het eerste boek was, had ik bij dit boek ook nog steeds. Je vraagt je steeds af wat er nu weer gaat gebeuren. Oké een aantal gebeurtenissen waren te voorspellen maar er zijn er ook een aantal die ik niet aan had zien komen.

Net als het eerste boek zit ook dit deel weer goed in elkaar en is het mooi beschreven. Hoewel je in dit deel precies weet wie de prins is en wie de assasin het blijft toch spannend. Vooral het einde zorgde ervoor dat ik echt op het puntje van mijn stoel zat.

De personages:

Nu je weet wie, wie is heeft de schrijfster nog meer mogelijkheden om je ook beter kennis te laten maken met de prins en de assasin. In dit boek kom je wat meer te weten over hun achtergrond en dat vond ik persoonlijk erg leuk.

Lia vind ik een leuk personage, ze is niet het type prinsesje dat gaat zitten wachten tot ze gered wordt door de prins of misschien toch liever door de assasin? Het maakt niet uit, zij stippelt haar eigen toekomst uit. Ja ook zij maakt af en toe fouten en ook heb ik soms de neiging gehad te schreeuwen naar haar dat ze niet zo stom moest zijn. Maar dat maakt haar niet mindere leuk om over te lezen.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is net als het eerste deel heel fijn, er wordt soms gesproken in een verzonnen taal, maar die wordt in de meeste gevallen uitgelegd waardoor je alsnog weet waar het over gaat. Ik vond het boek moeilijk weg te leggen omdat veel hoofstukken eindigde in een spannend moment.

Net als het eerste deel wordt ook dit boek verteld vanuit meerdere perspectieven. Dit zorgt er voor dat het verhaal wat mij betreft nog mooier wordt. Elk personage voegt ook echt wat toe aan het verhaal.

Eindoordeel:

Ik ben erg enthousiast over dit boek, ik ben dan ook heel benieuwd naar het nieuwe deel. Maar ja daar zullen we nog even op moeten wachten.

 

SSS: Super Six Saturday Genre boeken ( fantasy )

Het is eigenlijk alweer veel te lang geleden dat ik mee heb gedaan aan de Super Six Saturday georganiseerd door Book Babbles. Dus deze week weer een nieuw lijstje. Het thema deze week is genre boeken en het genre is Fantasy. Dus hier is mijn top 6:

1. Throne of Glass serie van Sarah J. Maas! Deze staat echt met stip op nummer 1 want ik vind de serie echt geweldig.

2. A song of fire and ice van George R.R. Martin, eigenlijk kan ik dit lijstje niet maken zonder deze boeken te noemen.

3. The Remnant chronicles van Mary E. Pearson, Ik vind deze serie echt goed en maandag verschijnt mijn recensie van deel twee.

4. Harry Potter van J.K. Rowling, dat is er toch ook eentje die niet in het lijstje mag ontbreken vind ik.

5. Snow like ashes van Sarah Raasch, ook dit boek vond ik echt heel goed.

6. A court of thornes and roses van Sarah J. Maas, ook deze wil ik graag aan mijn lijstje toevoegen. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg.