Boekbloggers enquete: Vooruitblik

Het laatste onderdeel van de enquete gehost door Craving Pages is een vooruitblik op het nieuwe jaar. Wat staat er te gebeuren en heb ik eigenlijk al wel plannen? Hier mijn antwoorden

 1. Aan welk boek ben je dit jaar niet toegekomen en staat nu boven aan je nog-te-lezen-lijstje voor volgend jaar?

  Pff dat zijn er eigenlijk zoveel, maar als ik er dan eentje moet kiezen is dat The book thief, ik hoor zoveel goede verhalen over dit boek dat ik het echt heel graag wil gaan lezen.

 2. Naar welk boek, wat uitkomt in 2015, kijk je het meest uit?

  Ik ben op dit moment heel erg nieuwsgierig naar het boek The Red Queen van Victoria Aveyard. Dat lijkt me echt een super gaaf boek en deze heb ik dan ook al gereserveerd!

 3. Wat hoop je in 2015 te bereiken met lezen/bloggen?

  Ik hoop dat ik ook in 2015 weer lekker mag genieten van mooie boeken en het contact met andere bloggers.

 4. Naar welke boeken-evenementen van 2014 kijk je het meest uit?

  Ik wil in ieder geval weer naar de boekenbeurs in Antwerpen. Ook hoop ik dit jaar naar Manuscripta te kunnen want vorig jaar was ik op vakantie. En misschien naar het best of YA even, maar dat ligt er een beetje aan wanneer dit is aangezien het in het voorjaar is en ik in mei ook naar Rome ga voor mijn andere verslaving Supernatural.

 5. Doe je dit jaar mee aan een lees-challenge? Zo ja; welke?

  De enige lees-challenge waar ik aan mee doe dit jaar is die van Goodreads die je zelf in kan stellen. Ik ga nu denk ik voor 75 boeken het aankomende jaar. Aangezien ik de 50 boeken met gemak gehaald heb. Maar ik wil de lat niet te hoog leggen. Dan komt er teveel druk op te staan en verlies ik misschien het plezier in het lezen.

Dat was dan de enquête, op naar een nieuw jaar met weer veel leuke boeken en leuke blogposts.

Bookbloggers enquete: Boeken en Bloggen

Zoals gisteren al vermeld doe ik mee met de boekbloggers enquete van Craving Pages, dus ook vandaag weer een nieuwe post.

Dit keer een korte terugblik op mijn favoriete blogs en blogposts van 2014!

 1. Wat is je favoriete boekenblog van 2014?

  Dat is eigenlijk al de meest moeilijke vraag van dit jaar, want ik heb zoveel nieuwe blogs ontdekt die ik allemaal heel erg leuk vind. Om heel eerlijk te zijn kan ik voor deze dan ook echt geen keuze maken.

 2. Welke review, die je het afgelopen jaar hebt geschreven, is je favoriet?

  Ik denk mijn review van de reiziger van Diana Gabaldon, omdat ik dat ook een heel mooi boek vond om te lezen.

 3. Wat is je favoriete boek-gerelateerde ontdekking van het afgelopen jaar? (website, winkel, wat dan ook zolang het maar met boeken te maken heeft.)

  Dat is toch wel Bookdepository.com, wow wat kun je daar voor weinig geld een hoop boeken vinden. Ik vind het echt een top site!

 4. Wat is jouw mooiste boekenblog moment van 2014?

  Mijn mooiste boekenblog moment van 2014 is het moment dat ik veranderde van een hetlevenvaneenboekenworm.wordpress.com naar hetlevenvaneenboekenworm.nl. Het voelde gewoon enorm gaaf om dit eigen plekje op het internet te hebben.

 5. Heb je meegedaan aan challenges dit jaar? Zo ja; hoe is dat voor je uitgepakt?

  Ik heb meegedaan aan de reading challenge van Goodreads, deze had ik ingesteld op 50 boeken en dat heb ik ruimschoots gehaald. Ongeveer halverwege het jaar zag ik het wat somber in maar daarna heb ik ineens heel veel gelezen.

Morgen het laatste deel van deze enquête en dat is: Vooruitblik, wat staat er komend jaar allemaal te gebeuren!

Boekbloggers enquete: Terugblik op 2014

Ik heb me opgegeven voor de boekbloggers enquête, georganiseerd door Craving Pages het eerste onderdeel hiervan is een terugblik dus daar gaan we dan:

 1. Wat was het beste boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen? (Voel je vrij om dit onder te verdelen in genres als je anders moeite hebt met kiezen)

  Oei dat al meteen een lastige ik zit in tweestrijd tussen twee boeken namelijk Throne of Glass en Eleanor en Park. Ik kies ze dus gewoon allebei aangezien ze niet van hetzelfde genre zijn

 2. Welk boek heeft je het meest teleurgesteld het afgelopen jaar?

  Om heel eerlijk te zijn is er dit jaar eigenlijk geen boek geweest dat mij heeft teleurgesteld.

 3. Door welk boek ben je het afgelopen jaar aangenaam verrast?

  Het boek dat mij dit jaar aangenaam verrast heeft is Fangirl, ik heb eigenlijk nog nooit een boek gelezen in dit genre dus voor mij was het helemaal nieuw. Maar ik vond het een super boek en ben benieuwd naar andere boeken van hetzelfde genre.

 4. Als je van alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen slechts één titel aan mocht raden.., welk boek zou je dan kiezen?

  Eleanor & Park van Rainbow Rowell, ik vond dit echt een super mooi en lief verhaal.

 5. Wat is de beste boekenreeks die je het afgelopen jaar hebt ontdekt?

  Dat zijn er eigenlijk ook twee….. Namelijk de Throne of Glass serie van Sarah J. Maas met een geweldig hoofdpersonage een een super spannend verhaal. Als tweede de Reiziger serie van Diana Gabaldon, omdat er een serie van kwam op HBO wilde ik het boek lezen en ik heb er echt geen spijt van want het boek is zo mooi!

 6. Welke nieuwe, veelbelovende auteurs heb je het afgelopen jaar ontdekt?

  Voor mij was dit jaar toch wel de ontdekking van Rainbow Rowell, ik heb Fangirl en Eleanor & Park gelezen en ik kan echt niet wachten tot ik haar andere boeken kan lezen.

 7. Heb je dit jaar nog andere genres verkend?

  Ja het coming of age verhaal of Contemporary verhaal. Ik had eigenlijk nog nooit een boek gelezen van deze genres en nu heb ik dus nog meer boeken die ik wil lezen haha.

 8. Wat was het meest meeslepende, niet-neer-te-leggen boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?

  Oei die is ook best lastig, ik denk dan toch Throne of Glass, dat boek heeft me echt in zijn ban gehad. Ik ben daarna ook direct aan het tweede deel begonnen.

 9. Welk van de boeken die je dit jaar hebt gelezen heeft de aller mooiste cover?

  Nog zo’n lastige vraag! Ik denk dat ik dan toch ga voor Ignite me van Tahereh Mafi ik vind de covers van deze serie echt ontzettend mooi.

 10. Wie is je favoriete personage uit alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?

  Eentje die ik niet moeilijk vind namelijk Celaena Sardothien! Ik vind haar echt een super gaaf karakter.

 11. Welk boek heeft de grootste indruk op je gemaakt in 2014?

  Het boek dat de grootste indruk op mij gemaakt heeft is Say her name van James Dawson, ik vond het boek vooral echt eng haha.

 12. Welk boek had een scène die je zo enthousiast maakte, dat je niet kon wachten om er iemand over te vertellen? (Pas op dat je geen spoilers gebruikt!)

  Hier ga ik voor het einde van Crown of Midnight, dat wilde ik echt met iemand bespreken haha. Maar ik verklap niks!

 13. Wat is je favoriete relatie (romantisch, vriendschappelijk, familie, enz) uit de boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?

  Die tussen Jamie en Claire in de Reiziger, een relatie die echt opgebouwd is en niet meteen ze zien elkaar en zijn verliefd.

 14. Wat is het beste boek dat je hebt gelezen op basis van een recensie?

  Big sister live, ik had daar een recensie van gelezen en ik wist gewoon dat het een boek zou zijn dat ik goed zou vinden en dat was ook zo.

 15. Welk boek zou je het aller liefst terug willen zin in de bios, en met welke acteurs in de hoofdrollen?

  Eleanor en Park, maar ik zou zo niet weten wie de acteurs zouden moeten zijn. Maar dat lijkt me een super mooie boek om te verfilmen.

Lees verder