Recensie: beauty and the beast

 

Oké je hebt er waarschijnlijk al genoeg gelezen maar ook ik wil mijn mening geven over de nieuwe Beauty and the beast film. Gisteren kon ik hem eindelijk zien! Tja een kindje krijgen ging toch echt even voor maar wat keek ik naar deze film uit!

Al als klein meisje was ik groot fan van deze film, ik kan de liedjes en het verhaal dromen. De videoband ( ja zo oud ben ik haha ) is echt helemaal stuk gespeeld want telkens als ik een film mocht kiezen ging ik voor Belle en het beest. Dus toen ik hoorde dat er een live action versie van kwam was ik zowel blij als huiverig, want zou deze versie op kunnen tegen de tekenfilm?

Lees verder

Mockingjay part 2

Een beetje later dan normaal maar ik wilde graag mijn ervaring en gevoelens over deze film met jullie delen vandaag. Gisteren was het dan zover, de marathon van Mockingjay, met als absolute hoogtepunt het laatste deel van deze geweldige serie.

We hebben gezien hoe Katniss tot twee keer toe voor haar leven gevochten heeft in de arena van The hunger games. In deel 1 begon de revolutie pas echt, hierin zagen we hoe Katniss zich in zette voor een beter Panem. En wow wat vond ik het einde van die film al hartbrekend, te zien hoe Peeta er aan toe was nadat hij een hele tijd in het Capitol had gezeten. Maar het moment dat mij telkens breekt in die film is de ziekenhuis scene, de mensen die opstaan, het Mockingjay teken maken en de speech die Katniss geeft kippenvel en dikke tranen elke keer weer.

En dan was daar eindelijk het moment waar we een jaar op hebben gewacht, de laatste film. Ik was er helemaal klaar voor dacht ik. Om afscheid te nemen van deze karakters, dit gevecht en bepaalde karakters. Tot zover het spoiler vrije gedeelte want er zijn wat dingen die ik wil bespreken en dat gaat niet zonder spoilers. Dus heb je de films nog niet gezien, de boeken nog niet gelezen? Stop dan nu meet lezen!!!

Lees verder

Filmrecensie: The nightmare before christmas

Titel: The Nightmare before christmas
Regisseur: Henry Selick
Writers: Tim Burton, Michael McDowell, Caroline Thompson

Het verhaal:

Deze bijzondere kerstfantasie opent de deur naar een meeslepende nieuwe wereld, waar het hele gezin kan genieten van een unieke film met pakkende muziek die is genomineerd voor een Grammy. Ga mee op een fenomenaal avontuur met de onberekenbare Pompoenkoning, Jack Skellington en lappenpop Sally. Jack ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ‘lugubere’ vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen. Deze voor een Oscar genomineerde film heeft de harten veroverd van kijkers en recensenten over de hele wereld. De vernieuwende stop-motion animatietechniek en de fantasie van Tim Burton (Batman, Beetlejuice), verheft The Nightmar Before Chritsmas tot een ongeëvenaard, oogverblindend en hartverwarmend kerstavontuur! ( van: Bol.com )

Mijn recensie:

Ik doe het niet zo heel vaak een filmrecensie, maar er zijn gewoon films die het echt waard zijn om even te bespreken zelfs op een boekblog. The nightmare before christmas is zo’n film, al als klein meisje vond ik de trailer van deze film geweldig. Hij stond op één van mijn Disney videobanden en telkens als hij voorbij kwam wist ik: Deze film moet ik zien!

Tja laten ik maar eerlijk bekennen, ik ben altijd een beetje een buitenbeentje geweest. Mijn grootste idool was Paul van Loon, ik was fan van griezelboeken dus deze film paste helemaal in mijn straatje.

En tot op de dag van vandaag is dit één van mijn favoriete films, de karakters, de liedjes en de geweldige stop motion techniek. Het mooie van deze film is dat je hem met Halloween maar ook met kerst kan kijken. Het is immers The nightmare before christmas die zich afspeelt in Halloweentown.

Laat ik beginnen met de liedjes, want die vind ik denk ik nog het leukst van de hele film. Ik kan ze allemaal meezingen, ze zijn aanstekelijk en vrolijk. Ik heb de soundtrack aangeschaft en die gaat regelmatig even aan hoor. Het verhaal van de film is eigenlijk heel erg schattig, Jack Skellington is het beu om altijd hetzelfde te doen, per ongeluk beland hij in christmastown en bedenkt dat hij en zijn vrienden deze feestdag wel over kunnen nemen. Niet omdat ze zo gemeen zijn, maar omdat het hem gewoon ontzettend leuk lijkt. Natuurlijk gaat het allemaal niet zoals gepland maar uiteindelijk net als in elke Disney film komt het weer goed natuurlijk.

Zoals gezegd ben ik echt groot fan van deze film, ik vind het gewoon heerlijk om er naar te kijken en mee te zingen met de liedjes. En het leuke ervan, zelfs mijn oudste dochter ( 3 jaar ) begint het leuk te vinden! Dus waar wacht je nog op, zoek de film op en ga hem kijken! Want tijdens de Halloween maand mag deze film eigenlijk niet ontbreken!

Heb je de film al gezien? Wat vond je er van?

Film review: Gone Girl

Filmreview banner

 

Het is niet zo dat ik nu heel veel filmreviews ga schrijven, maar als ik een boekverfilming heb gezien wil ik hier voortaan graag iets over schrijven. Vond ik het goed, wat miste ik of miste ik eigenlijk niks, bleef het trouw aan het boek, enz. Vandaag is niet mijn eerste filmreview maar wel de eerste van dit jaar en iets wat ik dus vaker ga doen, hopelijk vinden jullie het leuk.

Nu op naar de review van deze film, ik heb het boek al een tijdje geleden gelezen maar het is nog kort genoeg om een goede vergelijking te maken. En ik kan eigenlijk alleen maar zeggen dat ze het heel goed gedaan hebben met deze film. Waar je in het boek de eerste helft ook niet helemaal begrijpt wat er allemaal gebeurt heb je dat in het boek ook. Je hebt echt al een idee dat je precies weet wat er gebeurd is, tot je bij de tweede helft van de film komt en ze je eigenlijk helemaal in de war brengen.

Het goede van het boek vond ik ook deze onwetendheid, ik ben iemand die graag naar series als CSI en Criminal minds kijkt. Dit soort verhalen zie je daar natuurlijk vaak genoeg voorbij komen. Maar dit verhaal zit dan toch net weer even anders in elkaar dan je verwacht.

De cast vond ik ook erg goed, eigenlijk veelal voor mij onbekende acteurs en actrices. Alleen Ben Affleck kende ik, ow ja en Niel patrick harris die kende ik ook. Dat zorgde er voor mij eigenlijk alleen maar voor dat ik me beter op de film kon concentreren en minder bezig was met wie de rol speelde. Voor mij voelde ze ook echt als de karakters uit het boek, ze waren ook echt goed gecast.

Natuurlijk miste er hier en daar een gedeelte van het boek, maar laten we eerlijk zijn je kunt geen heel boek verfilmen. Dat is praktisch onmogelijk. Maar het is zeker heel goed gedaan, of je heb boek nu wel of niet gelezen hebt dat maakt niet uit. Ik wil eigenlijk altijd graag het boek lezen voor ik de film zie, maar bij deze film is het niet zo dat je heel veel mist als je het boek niet gelezen hebt.

Als conclusie kan ik dus wel zeggen dat ik dit een hele goede boekverfilming vond en dat ik iedereen aanraad zowel het boek te lezen als de film te kijken!

Filmreview: The Maze Runner

Filmreview banner

Gisteren ben ik naar The maze runner geweest, al meerdere keren had ik in de bioscoop de trailer van deze film voorbij zien komen en ik wist gewoon dat ik deze film heel graag in de bioscoop wilde zien.

Eerst moest ik natuurlijk nog het boek lezen en die had ik dit weekend uit dus hoog tijd om naar de film te gaan! En aangezien ze in Tilburg mooi maar 5 euro kosten in de Euroscoop op maandag was dat helemaal mooi natuurlijk.

Ik had hier en daar al wel wat reviews van de film voorbij zien komen en daar al in gelezen dat de film best veel verschilde van het boek. Dus met die verwachting ben ik er ook gaan zitten en merkte al snel de dingen op die anders gingen ( ga ik niet over in detail voor de mensen die de film nog moeten zien of het boek nog aan het lezen zijn ). Ik moet wel zeggen dat het met niet irriteerde, misschien wel omdat ik het al wist of gewoon omdat de film gewoon heel erg goed was!

Ik vond dat ze er een super mooie film van gemaakt hebben die heel spannend is. The maze zag er echt geweldig uit, zo imposant en eigenlijk wel hoe ik het me voorgesteld had. Ook de acteurs die voornamelijk onbekend zijn waren heel goed. Het was juist wel verfrissend dat niet iedereen naar de bioscoop ging voor al die bekende acteurs.

Ik was samen met mijn man en zelfs hij vond de film heel erg goed en meestal gaat hij alleen mee omdat ik dat graag wil haha. Maar hij baalde al dat het nog  tot volgend jaar zou duren voor de tweede film. Dus ik vond het een geslaagd avondje uit met een super film!

 

Movie review: The Fault in our stars

Ja ik ben niet de eerste en waarschijnlijk ook niet de laatste persoon die naar deze film is geweest en er over blogt. Maar ik wil graag mijn mening over deze film met jullie delen.

Gisteravond was het dan zover, ik mocht eindelijk ook naar deze film. Ik weet dat ik dan nog vroeg ben aangezien hij eigenlijk pas volgende week gaat draaien. Maar toch vond ik het lang wachten, helemaal toen alle andere reviews verschenen.

Ik had best wel hoge verwachtingen van deze film, omdat ik het boek ontzettend mooi vond maar ook omdat de meeste mensen er heel enthousiast over zijn. En gelukkig heeft deze film geheel aan mijn verwachtingen voldaan, ik vond hem echt super mooi.

Mooi hoe ze met de meeste dingen zo trouw zijn gebleven aan het boek, met zelfs letterlijke uitspraken. Maar ook mooi hoe ze het boek soms losgelaten hebben er soms iets eigens van gemaakt hebben. Ook al betrapte ik mezelf er op dat ik dacht: Hmm zo gaat het niet in het boek, het irriteerde me eigenlijk helemaal niet! Het enige wat ik wel een beetje miste was het moment dat Hazel naar het winkelcentrum gaat met een vriendin en dat ze Isaac bezoeken in het ziekenhuis.

Voor de rest vond ik het zoals al gezegd een super mooie film en ben ik zo blij dat ik hem nu gezien heb. Natuurlijk wil ik hem graag nog eens zien want ik weet zeker dat hij dan nog mooier is!

Ben jij al geweest? Zo ja wat vond je er van? Zo nee ben je nog van plan te gaan of juist niet en waarom?