En dan valt je boek tegen……

Het gebeurt me niet heel vaak maar soms gebeurt het wel eens dat ik heel erg uitkijk naar een boek en dat hij dan gigantisch tegenvalt. Een recent voorbeeld is Lady Midnight van Cassandra Clare. Ik hou echt van de boeken van Cassandra Clare en ik was dan ook super enthousiast toen het boek eindelijk op de mat viel…….

Ik begon er ook vol enthousiasme in te lezen en toen gebeurde het….. nou ja eigenlijk gebeurde er helemaal niets. Ik voelde niets voor het boek, ik had geen zin om te lezen en ik voelde hem aankomen, datgene wat elke boekliefhebber vreest: De leesdip. Ik heb hem al eens gehad dit jaar en ik was niet van plan me dat nog eens te laten gebeuren.

Maar daar komt de andere kant van Annabel naar boven, ik kan een boek niet zomaar wegleggen, ik vind van mezelf dat ik het dan toch uit moet lezen. Na wat heen en weer gesteggel in één van mijn app groepjes en op mijn facebook besloot ik toch maar om het boek weg te leggen. Ik ging voor het tweede deel van The enemy serie en weet je wat er gebeurde?? Ik heb weer helemaal zin om te lezen! Ik wil mijn boek weer oppakken, ik hoop niet dat er iets leuks op tv. komt het interesseert me niet. Op dat moment wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt.

Heb jij dat wel eens meegemaakt? Dat je zo uit keek naar een boek en het zo tegenviel dat je het weggelegd hebt? Of lees je toch altijd verder?

Het leed dat pre-orderen heet

Ik ben zo iemand die boeken pre-orderd, waarom vraag je je af? Nou ik heb mijn boek graag op dag van release in huis. Het gaat hier natuurlijk wel om bepaalde boeken en niet elk boek hoef ik meteen in handen te hebben. Maar er zijn een aantal auteurs waarvan ik gewoon weet dat het boek goed is, of waarvan ik gewoon heel graag het vervolgdeel van een serie wil lezen.

 

Maar goed er is leed als je een boek in pre-order hebt……… Je moet vaak heel lang wachten op een nieuw boek! Soms maandenlang en wat ga je dan in de tussentijd doen? Natuurlijk hoor ik je denken, je hebt vast genoeg boeken om te lezen ondertussen. Natuurlijk is dat waar, maar als je op dat ene boek zit te wachten vergeet je al die andere boeken voor even. Hetgeen wat ik mezelf maar aangeleerd heb om te doen is lekker opnieuw in de wereld duiken van die favoriete serie, of dat favoriete boek van die auteur, geloof me dat veracht de wachtpijn. Of lekker op internet alles opzoeken wat je over de serie kan vinden. Leuke plaatjes op pinterest, een facebookgroep waar je je wachtleed kunt delen en kunt fangirlen over het geweldige boek en als je dat leuk vind op zoek gaan naar goede fanfictie. Op deze manier kom je de tijd goed door en voor je het weet ligt je nieuwe boek in de brievenbus en kun je verder in die ene geweldige serie of duik je vol overgave in een nieuw boek van je favoriete auteur.

Daar is dan de dag waar je op gewacht hebt, het boek zou vandaag binnen moeten komen….. Maar helaas geen verzendbevestiging, tja dat is wat mij de laatste tijd regelmatig overkomt. Nu is dit natuurlijk ook helemaal afhankelijk van leveranciers maar het maakt de pijn niet minder.

 

Wat doe je dan? Iets wat ik geleerd heb is in ieder geval eens informatie gaan vragen bij de winkel waar je besteld hebt en het is niet erg om zo af en tot je leed te delen op facebook. Want ook daar zijn genoeg andere mensen die net als jij aan het wachten zijn en het boek nog niet gekregen hebben!

Pre-order jij? Zo ja hoe dood jij de tijd tot je boek binnenkomt?  Ow ja en ik heb de supernatural gifjes gevonden, sorry maar die zie je waarschijnlijk vaker voorbij komen de komende tijd haha.

studeren en wat het doet met mijn leestijd

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik weer een studie begonnen. Nou ja gelukkig is het maar een korte studie maar het heeft wel veel invloed op mijn leestijd. Ik heb die namelijk bijna niet op dit moment, er zijn wel momenten dat ik kan lezen natuurlijk maar ik heb er gewoon de energie niet meer voor. Als ik al een hele dag aan het lezen ben in mijn studieboeken heb ik geen zin en concentratie meer voor een boek.

Dit betekend dat ik inmiddels 3 boeken achterloop op mijn reading challenge, heel erg jammer. Maar ik ga hem niet bijstellen en ik ga me er ook  nog niet te druk over maken.

Verder betekend het ook dat ik geen recensies heb, want geen gelezen boek is ook geen recensies natuurlijk. Nu zou ik wat oude recensies op kunnen diepen van voor mijn blogtijd maar dat vind ik eigenlijk zonde dus dat doe ik ook niet.

Dus de komende week in ieder geval geen recensies, maar ik heb wel een aantal tags die ik nog moet invullen dus die zul je voorbij zien komen. En hopelijk kan ik vanaf deze week weer wat meer gaan lezen want: Lady Midnight komt eraan!!!!!

 

Help ik wil lezen!

Ik vond de titel wel passend, want ik wil ook heel graag lezen…… Maar het lukt me gewoon niet een goed boek te vinden. De afgelopen maand heb ik heel wat boeken aan de kant gegooid uit frustratie, niet omdat ik een lees dip had en niet wilde lezen. Nee het was nog erger, ik wilde zo graag lezen maar geen enkel boek leek me vast te houden.

Ik ben aan meerdere boeken begonnen die ik gewoon niet afgemaakt heb, ik kwam gewoon niet in de verhalen en ik wist gewoon niet welk boek me nou echt weer mee zou slepen. Uiteindelijk heb ik Misschien Ooit van Colleen Hoover gelezen en dat boek was precies wat ik zocht op dat moment. Dat is dan ook een boek dat ik moeilijk weg kon leggen.

Maar daarna ging het weer berg afwaarts, ik begon in Fangirl een echte favoriet van mij maar ja het pakte me weer niet.  Ik weet niet wat het is en ik kan ook niet echt zeggen wat ik dan wel wil lezen, maar ik wil lezen dat is een ding dat zeker is! Daarom noem ik het ook geen leesdip, daarom heeft deze blogpost ook niet als titel help ik heb een leesdip. Want lezen ja dat wil ik wel heel graag zelfs.

Op dit moment sta ik op het punt om te beginnen in Voor jou van Jojo Moyes, na het zien van de trailer moest ik hem gewoon gaan lezen. Hopelijk pakt dit boek mij en kan ik weer lekker lezen!

Herkennen jullie dit?

Hoe schrijven mijn leestijd opslokt

Het is nu misschien nog niet echt opgevallen, maar volgens mij is dit de eerste week sinds ik blog dat er een hele week geen recensie is geplaatst. Ik ben geen hele snelle lezer, of nou ja ik lees best snel alleen de tijd die ik te besteden heb aan lezen is niet zo groot als het voorheen was. Werk, kinderen en het huishouden zorgen er voor dat ik mijn tijd op een andere manier indeel. Maar deze maand kwam daar nog iets ander bij: Schrijven.

Zoals jullie inmiddels al wel weten doe ik mee met NaNoWriMo, in één maand 50.000 woorden schrijven. Maar dat betekend dus dat de leestijd die ik heb vaak opgeslokt is door schrijven deze maand. Nu zou dat niet zo erg zijn als ik niet echt dikke boeken zou lezen, maar op de één of andere manier vind ik de donkere dagen ook wel de tijd om de wat dikkere boeken uit de kast te trekken. Dus lees ik minder boeken uit. Waar ik normaal minimaal 1 boek in de week lees, is dat nu gewoon minder.

Is dit heel erg? Op zich niet, het is ook goed om je aandacht soms eens wat te verschuiven naar andere dingen. Maar ik moet er wel bij zeggen dat ik het begin te missen, even lekker met een boek op schoot op de bank relaxen. Dus wat dat betreft ben ik blij als ik het doel gehaald heb, dat betekend niet dat ik niet meer ga schrijven maar wel dat ik mijn tijd wat anders in ga delen. Waardoor ik hopelijk weer wat meer leestijd krijg.

Hoe is het voor jou? Heb jij wel eens periodes dat je minder leest?

Boekenworm zijn en mama

Deze vraag krijg ik eigenlijk regelmatig: Hoe kun je zoveel lezen met twee kinderen? Tja ik vraag me dit zelf ook vaak af. Want eerlijk is eerlijk, voor ik mama werd hoefde ik daar niet over na te denken. Als ik zin had om te lezen dan deed ik het gewoon. En tijdens mijn eerste zwangerschapsverlof heb ik ook veel gelezen. Want nadat ik alle kleertjes gewassen had, het bedje tien keer opnieuw opgemaakt en ook het wiegje in de slaapkamer klaarstond had ik niet veel anders te doen.

Maar na de geboorte van mijn oudste dochter veranderde dit, in de eerste weken had ik niet eens behoefte om een boek aan te raken. Ik wilde eigenlijk alleen maar genieten van dat kleine wondertje, lekker knuffelen en die heerlijk Zwitsal geur opsnuiven. Maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. En eerlijk is eerlijk, onze oudste dochter sliep regelmatig dus ik had tussendoor vooral tijdens mijn verlof echt wel tijd om lekker op de bank of op bed te liggen met een boek.

Toen kwam de tweede en tja dan veranderd echt alles, als de één op bed ligt is de ander wakker en daarbij kwam ook nog eens dat onze jongste dochter verborgen reflux had ( ze had eigenlijk continue last van brandend maagzuur). Dus het was echt flink aanpakken en veel troosten en rondlopen.

Inmiddels heb ik een drukke dreumes en een drukke peuter rondlopen. En ik kan je vertellen lezen komt dan echt op een laag pitje te staan. Maar ik zal met jullie delen hoe ik er toch voor zorg dat ik lekker kan lezen.

Ten eerste lees ik elke avond voor het slapen gaan, het geeft me rust en daardoor kan ik beter slapen. Ook vind ik het gewoon een heerlijk tijdstip om te lezen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om in bad te gaan en is dat ook een ideale plek om even lekker te lezen. En ten slotte, ja ik lees soms ook gewoon waar de kinderen bij zijn. Met name als de jongste op bed ligt en de oudste lekker aan het spelen is. Als mama hoef je je kinderen namelijk echt niet de hele dag bezig te houden. Bovendien vind mijn oudste dochter het soms heerlijk om alleen te spelen. Dus die tijd geniet ik gewoon. Natuurlijk help ik haar als ze daar om vraagt en zorg ik ervoor dat ze gewoon drinkt en wat lekkers krijgt. Ook als ze een filmpje kijk en we samen op de bank zitten pak ik mijn boek er wel eens bij ( want geloof me als je voor de vijfde keer in dezelfde week Frozen zit te kijken wil je wel wat anders haha).

Dus zo kom ik aan mijn leestijd, zijn er nog meer moeders die mijn blog volgen? En hoe doen jullie dat dan? En voor de andere lezers, vinden jullie het leuk om zo af en toe eens iets persoonlijks te lezen of juist niet?

Hoe mijn leesvoorkeur veranderd

Op een gegeven moment zal elke boekenworm hier een keertje tegenaan lopen denk ik. Je ontdekt dat je een beetje genre moe begint te worden. Je wil eens wat anders, iets met meer of juist minder spanning, een dikker of juist een dunner boek.

Ikzelf ben nu op zo’n moment, ik merk dat ik een beetje verzadigd ben op het gebied van Young-Adult boeken. Vind ik ze dan niet meer leuk? Nee dat is het niet, ik vind ze nog steeds super leuk, maar ik merk dat ik ook wat meer behoefte heb aan andere boeken.

De laatste tijd trekt de fantasy sectie van de boekhandel me steeds meer, dat betekend dikkere boeken, epische trilogieën en series maar ook meer tijd nodig om een boek te lezen. Maar het betekend ook het ontdekken van nieuwe auteurs, dat vind ik dan wel weer heel leuk.

Afgelopen weekend heb ik de sprong gewaagd en het boek The name of the wind van Patrick Rothfuss gekocht. Ik ben er meteen in begonnen en ik kan je vertellen het bevalt me uitstekend. Ja ik moest even wennen aan het taalgebruik en de manier waarop bepaalde dingen uitgebreid worden beschreven maar ik merk nu al dat het fijn is om eens echt iets anders te lezen. Natuurlijk heb ik wel wat uitstapjes gemaakt met het lezen van Game of Thrones en Outlander. Maar de laatste tijd merk ik gewoon dat ik behoefte heb aan boek die wat meer volwassen zijn.

Waar deze behoefte vandaan komt weet ik niet maar ik geef me er helemaal aan over! Natuurlijk betekend dit niet dat ik helemaal geen young-adult meer lees, want ik heb nog steeds een aantal boeken in pre-order staan en een boekenkast vol. Maar vanaf nu dus ook wat meer volwassen boeken op mijn blog.

Merk jij dat je leesvoorkeur veranderd is? Was dit tijdelijk of is de verandering gebleven? Ik ben benieuwd naar jullie ervaring.

Lees dip……

Gefrustreerd smijt ik mijn boek aan de kant en loop naar de boekenkast. Ik pak er lukraak een ander boek uit, blader er wat doorheen en besluit dat dit het toch ook niet is. Gefrustreerd sta ik voor mijn kast want eigenlijk is er geen één boek wat me echt trekt…..

Ja hoor daar is hij dan, de lees dip. Ow wat heb ik er een hekel aan, ik wil zo graag maar geen enkel boek is leuk genoeg en geen enkel boek haalt me uit de dip. Gefrustreerd ga ik op facebook en uit daar mijn ongenoegen, een hoop meelevende reacties en hier en daar wat tips. Gelukkig ook mensen die het herkennen en hopen dat het snel over gaat voor mij.

Maar ja wat doe je nu tijdens zo’n leesdip? Ik wil eigenlijk het liefst verder in het boek maar ik weet dat het geen zin heeft. Ik ga op bol.com rondsnuffelen of daar niet een vandaag besteld morgen in huis boek bijzit wat me trekt, maar ook daar haak ik al snel af. Ik kan gewoon echt niks vinden!

Ga een leuke serie kijken, tja dat is altijd leuk natuurlijk maar ja welke serie dan? Ik ben weer opnieuw begonnen met Supernatural, maar vandaag viel ook seizoen negen op de mat. Niet dat ik meteen dat seizoen wil kijken maar de extra’s zijn dan wel weer leuk. Nou ja misschien dat dan maar even doen vanavond, thuisgekomen ligt er ook nog een boek op mij te wachten dat ik gewonnen heb. Zou dat dan het boek zijn dat me uit deze dip haalt? Ik laat het jullie snel weten!

Heb jij nog de ultieme lees dip tip? Laat het me weten in de reacties!

Dat hele dikke boek…..

Ik heb al eens eerder verteld dat ik af en toe een boek echt even weg moet leggen omdat het gewoon zo dik is dat ik merk dat mijn aandacht weg glipt. Een boek wat ik nu al meerdere malen weg heb gelegd en toch weer opgepakt is A clash of kings het tweede boek in de Song of ice and fire saga.

Het is niet dat ik het boek niet mooi vind, maar ik merk wel dat ik het op sommige stukken saai vind, vooral bepaalde karkakters vind ik gewoon niet interessant om zulke lange hoofdstukken over te lezen. Want dat is het andere puntje waar ik tegen aan loop, de hoofdstukken zijn ontzettend lang. Hierdoor kun je niet zeggen ik lees nog even snel een hoofdstuk.

Misschien is het ook wel dat ik hier tegen aanloop omdat ik de serie al gezien heb, ik weet immers al wat er gaat gebeuren. In ieder geval de grote lijnen van het verhaal. Maar ook het feit dat ik mama ben van twee jonge kinderen en daardoor minder leestijd heb speelt een rol. Ik heb gewoon wat minder tijd om te lezen en die tijd besteed ik dan liever aan een boek dat ik echt niet weg kan leggen.

Maar goed ik heb het boek nu voor de zoveelste keer opgepakt, ben bijna op blz 800 dus dit keer ga ik echt doorzetten en het boek uitlezen. Daarna ga ik gewoon weer even iets luchtigs en minder dik lezen!

Hoe zit het met jou? Leg jij een boek snel aan de kant of juist helemaal niet?