Recensie: Simon vs. the homosapiens agenda van Becky Albertalli

van: Goodreads

Titel: Simon vs. The homo sapiens agenda
Auteur:
Becky Albertalli
Pagina’s:
303
Taal:
Engels
Uitgever:
Penguin

Het verhaal:

Sixteen-year-old and not-so-openly gay Simon Spier prefers to save his drama for the school musical. But when an email falls into the wrong hands, his secret is at risk of being thrust into the spotlight. Now Simon is actually being blackmailed: if he doesn’t play wingman for class clown Martin, his sexual identity will become everyone’s business. Worse, the privacy of Blue, the pen name of the boy he’s been emailing, will be compromised.

With some messy dynamics emerging in his once tight-knit group of friends, and his email correspondence with Blue growing more flirtatious every day, Simon’s junior year has suddenly gotten all kinds of complicated. Now, change-averse Simon has to find a way to step out of his comfort zone before he’s pushed out—without alienating his friends, compromising himself, or fumbling a shot at happiness with the most confusing, adorable guy he’s never met.
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Het verhaal algemeen:

Eerlijk gezegd wist ik in eerste instantie niet zo goed of ik dit boek wel wilde lezen. Ik had het al bij een aantal youtubers voorbij zien komen en uiteindelijk maakte die filmpjes me toch nieuwsgierig.

Ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik het boek ben gaan lezen, want dit boek is gewoon echt leuk! Het bevat veel humor en herkenbare situaties. Maar het gaat ook in op de onzekerheden van iemand die eigenlijk wel weet wat hij wil maar daar niet voor uit durft te komen. Ik heb gelachen en een traantje weggepinkt.

Ik heb dit boek dichtgedaan met een zucht en vond het eigenlijk jammer dat het uit was.

De personages:

De personages zijn erg divers, het gezin waarin Simon leeft is echt hilarisch. De situaties die beschreven zijn, zijn super grappig. Ik vond Simon een erg leuk personage, eentje die ik op school ook wel in mijn vriendenclubje had gewild.

Zijn vrienden zijn stuk voor stuk erg leuk om over te lezen en ik kon me ook van hen een goede voorstelling maken.


De Schrijfstijl:

 In dit boek zit heel veel humor en dat vind ik geweldig. Je vliegt door het boek heen omdat je eigenlijk wil weten wie de anonieme jongen is waarmee Simon mailt en om te zien of ze elkaar gaan vinden aan het einde van het boek.

Er worden geen emoties weggelaten, dat maakt dit ook een erg goed boek.

Eindoordeel:

 Ik vond het echt een ontzettend leuk boek! Ik ben zo blij dat ik het heb gelezen en ik kan het echt iedereen aanraden.

 

 

Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag dus weer tijd voor een nieuwe tipje van de sluier dinsdag. Ik ben op dit moment Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Ik moet eerlijk bekennen ik moest er een beetje inkomen maar ik vind het nu een super goed boek! Hier mijn tipje van de sluier:

“De volgende ochtend roept Jude mijn naam vanuit de gang, wat betekend dat ze elk moment mijn kamer kan binnenstormen.” (P. 76 )

van: Goodreads

Als je nieuwsgierig bent geworden naar het boek, kun je hier de omschrijving van het boek lezen:

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden. ( van: Goodreads )

Recensie: Anna and the French Kiss van Stephanie Perkins

Anna and the french kissTitel: Anna and the french kiss
Auteur: Stephanie Perkins
Pagina’s: 372
Taal: Engels
Uitgever: Speak


Het verhaal
:

an Anna find love in the City of Light?

Anna is happy in Atlanta. She has a loyal best friend and a crush on her coworker at the movie theater, who is just starting to return her affection. So she’s less than thrilled when her father decides to send her to a boarding school in Paris for her senior year.

But despite not speaking a word of French, Anna meets some cool new people, including the handsome Étienne St. Clair, who quickly becomes her best friend. Unfortunately, he’s taken —and Anna might be, too. Will a year of romantic near misses end with the French kiss she’s waiting for? ( van Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik ben eigenlijk iemand die dit soort boeken niet snel leest. Maar ik zag dit boek zo vaak voorbij komen bij Booktubers dat ik er nieuwsgierig naar werd. Ik ben in ieder geval blij dat ik toch overstag ben gegaan want ik vond het een hartstikke leuk boek om te lezen.

Nee het is geen boek dat reuze spannend is en je de hele tijd op het puntje van je stoel houd, maar dat geeft ook niet dat heeft dit boek ook niet nodig. Het is een leuk verhaal, een verhaal met een lach en een traan.

De personages:

Hoofdpersonage Anna lijkt in het begin wel een beetje een verwend meisje dat haar zin niet krijgt. Ze heeft een rijke vader en die stuurt haar naar Parijs om te studeren. Ik zie het probleem niet, maar zij wel. Ze vond net een jongen leuk waarmee ze werkte en ze zou beginnen aan haar laatste jaar op de middelbare school.  Maar ondanks dat ze in eerste instantie nogal negatief is, trekt dit al snel bij en vind ik haar eigenlijk heel erg leuk.

De mensen die zij om zich heen verzameld zijn niet meteen de meest populaire mensen op school maar stuk voor stuk wel unieke karakters. Al moet ik wel eerlijk toegeven dan ik St. Clair af en toe best vervloekt heb omdat hij zo besluiteloos was.

Het zijn allemaal karakters die je in het dagelijks leven gewoon ook tegen kan komen. Een aantal ervan zou ik zelf wel als vrienden gehad willen hebben tijdens mijn middelbare schooltijd.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is vlot en ook niet moeilijk, je vliegt door de hoofdstukken en pagina’s heen. Meerdere malen dacht ik, ach nog één hoofdstuk om vervolgens meer dan één hoofdstuk te lezen.

Eindoordeel:

Een super leuk boek om eens te lezen, ik denk dat ze nog leuker zijn om te lezen als je lekker op het strand ligt.