American Horror story

Oke het is de maand van Halloween en ik heb nog niet echt iets van Halloween geplaatst. Laat ik nu vandaag een artikel hebben over één van mijn favoriete Horror series: American Horror story ( in het vervolg AHS ).  Oké ik heb in de tussentijd nog niet alle seizoenen gezien maar elke woensdag zit ik klaar voor een nieuwe afleveringen en de rest kijk ik op Netflix.  

Het begon allemaal met het eerste seizoen Murder house, wow wat was ik onder de indruk van de serie. Ik vond het echt spannend en en met vlagen ook best eng. Hoewel ik Supernatural geweldig vind is dat echt heel soft als je het vergelijkt met deze serie. Wat me vooral opviel is dat goor gehalte echt hoog was. In de meeste series die ik tot nu toe had gezien, zag je misschien wel een slachtoffer wat ook niet altijd mooi was…..maar hier zag je de moorden gewoon gebeuren! Het maakte niet uit hoe gek maar het zat er in. Ik moet er wel bij zeggen dat ik echt fan ben van Horror film, ik vind ze vaak echt wel eng maar ik moet wel kijken!  

Het jammere is dat heel veel seizoenen niet goed te volgen waren via de Nederlandse tv. Dus daarom heb ik ook wat gemist. Ik was niet zo van het online kijken. Dus vandaar dat ik nog wat in te halen heb via Netflix.  

Maar nu naar dit seizoen, waar een cult centraal staat. Een cult die inspeelt op je grootste angsten en fobieën. En laat ik je zeggen ook al had je bepaalde fobieën niet dan heb je ze wel na het kijken van deze serie! Ik vind dat ze dit seizoen weer echt heel goed neerzetten. Zonder spoilers te geven begint het met de presidentsverkiezing de winnaar is net als in het echt Trump en ik had eerlijk gezegd echt verwacht dat ze daar nog gezeur over zouden krijgen…..Maar goed terug naar de serie, dit is natuurlijk de perfecte insteek om angst te gaan zaaien. Want genoeg Amerikanen zijn echt bang vanwege deze uitslag.  

Nu denk je vast, maar hoe past een horror serie hier nu in? Nou geloof me dat hebben ze heel goed aangepakt maar ga ik niet verklappen natuurlijk! Ik vind in ieder geval dat je elke aflevering weer nagelbijtend zit te kijken want je weet gewoon echt niet wat je moet verwachten. Ik kijk dit samen met één van mijn beste vriendinnnen en wij hebben er altijd hele app gesprekken en theorieën over. Ik vind het heerlijk! 

Kortom als je niet te snel geshockeerd bent en wal van een goed eng verhaal houd….Dan is dit je serie. De eerste 6 seizoenen staan op Netflix dus waar wacht je nog op!  

 

Serie recensie: Anna and the french kiss

Serie titel: Anna and the french kiss Anna and the french kiss
Auteur: Stephanie Perkins
Serie recensie algemeen:

Als je zo de beschrijvingen leest van deze boeken zou je niet zeggen dat het een serie is, maar als je het opzoekt op Goodreads en de boeken leest zijn er zeker wel connecties tussen de boeken.

Het is geen traditionele serie die een aantal karakters door alle boeken heen volgt, de boeken vertellen elk wel hun eigen verhaal maar verbind deze wel met de voorgaande boeken. De personages zijn allemaal wel verschillende maar het verloop van de verhalen en de uitkomst is veelal wel hetzelfde. Niet dat het gaat vervelen want ondanks dat de formule hetzelfde is maken de personages uit het boek het verhaal uniek.

Lola and the boy next door

Welk deel vond ik het leukste?

Ik vond het eerste deel het leukste om te lezen, het speelt zich af in Parijs en heeft voor mij het leukste verhaal. Al vond ik ook het laatste deel erg leuk.

Isla and the happily ever afterZijn de boeken ook los te lezen?

Ja de boeken zijn ook los te lezen, het is leuker om ze in volgorde te lezen maar het is geen vereiste om de boeken te kunnen volgen.

Eindoordeel:

Een leuke vermakelijke serie, eentje die je eigenlijk in de zomer op het strand lekker moet gaan lezen!