Helaas geen serie marathon

Serie Marathon Banner

Nou ik kwam al wat moeizaam door de godinnentest heen voor mijn gevoel en gisteren ben ik begonnen in de Godinnenwraak maar ik heb er op dit moment gewoon geen klik mee. Ik weet zeker dat ik het wel een mooi boek ga vinden maar op dit moment is het gewoon even niet voor mij weggelegd. Dus ik ga hem wegleggen voor een boek waar ik wel de aandacht bij kan houden. Op naar de volgende serie marathon, al weet ik nog niet wanneer deze gaat zijn.

Review: De Godinnentest van Aimée Carter

Review Banner goed

Titel: De Godinnentest
Auteur: Aimée Carter
Pagina’s: 349
Taal: Nederlands
Uitgever: Harlequin


Het verhaal
:

Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft. En nu is de beurt aan Kate! Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid! Alleen… wat als het haar niet lukt?

( van: Bol.com )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Ik vond het een mooi verhaal om te lezen, de manier waarop de mythologie er in verweven was vond ik erg mooi om te lezen. Ik ben fan van de griekse mythologie en dat is ook wat mij in eerste instantie aantrok tot dit boek. Toen ik de flaptekst las wist ik meteen dat ik dit boek heel graag wilde lezen.

Wat me wel een beetje tegenviel was de actie, ik had wat meer van de tests verwacht. Dat je als lezer door zou hebben wanneer er een test plaats vindt. Nu ging het een beetje aan je voorbij en dat vond ik wel jammer.

De verhaallijn op zich vond ik wel heel mooi en je kreeg ook echt de tijd om kennis te maken met de karakters van het boek als was ik net zo verbaasd over het einde als Kate.

De personages:

Ik moet zeggen dat ik niet alle personages even leuk vond, zo vond ik Ava echt heel vervelend in het begin en ook het feit hoe Kate met haar omging stoorde mij best wel.

Henry daarentegen vond ik al snel sympathiek ondanks dat hij toch een beetje een mysterie blijft. Ik ben ook erg benieuwd of ik meer te weten ga komen over James.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is vlot en duidelijk, de hoofdstukken zijn eigenlijk precies lang genoeg.  Het feit dat ze soms spannender eindigde en soms juist vrij rustig zorgde ervoor dat je het boek wel wat makkelijker weg kon leggen als dit nodig was.

Rating:

Ik vond het een leuk boek om te lezen en ik ben ook erg benieuwd hoe het volgende boek is. Ik geef dit boek 4 sterren.

 

 

Serie marathon: Goddess test van Aimée Carter

Serie Marathon Banner

Het is weer tijd voor een serie marathon en dit keer staat de Goddess test op het programma en ben ik inmiddels begonnen in boek 1 de Godinnentest. Ik ben heel benieuwd naar deze serie. Ik heb het eerste boek een hele tijd geleden al een keer gelezen maar ben voor deze marathon gewoon weer begonnen met deel 1. De boeken bestaan uit de volgende delen:

DSC_0565

Deel 1: De Godinnentest
Deel 2: De Goddinenwraak
Deel 3: het Godinnenoffer

Ik hou zelf enorm van mythologie dus ik denk dat deze serie wel echt in mijn straatje past!

Serie review: The Selection van Kiera Cass

 

 

 

Banner serie reviewDSC_0768

Ik ga eerlijk bekennen dat ik een tijdje dacht dat dit geen serie voor mij zou zijn, eigenlijk gewoon gebaseerd op de covers. Ik vond ze heel mooi maar ik had niet het idee dat het een verhaal zou zijn voor mij. Tot ik zag dat de schrijfster op het best of young adult event zou komen. Aangezien ik daar graag heen wilde maar wel in ieder geval één boek gelezen wilde hebben van de schrijfster ben ik toch maar eens gaan kijken en ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Ik heb deze serie bijna in één week tijd helemaal uitgelezen ik kon de boeken gewoon niet wegleggen. Ze zijn ontzettend vlot geschreven waardoor je er eigenlijk doorheen vliegt. Ik vond het ook wel een origineel verhaal, ik lees graag dystopian boeken en dat zorgt er wel voor dat ik niet snel verrast word wat dat betreft.

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en je leert ze gaandeweg de boeken steeds beter kennen, alleen de koning en koningin blijven een beetje een raadsel als je het mij vraagt. Daar had ik ook graag wat meer van geweten, maar dit maakt de boeken niet minder goed. Er zit ook genoeg spanning in, ik was een beetje bang dat het de hele tijd over de selectie meisjes en de prins zou gaan en dat klonk niet echt spannend. Maar er gebeuren genoeg spannende dingen en ik heb wel één of twee keer met buikpijn en tranen in mijn ogen de boeken zitten lezen.

Ik vond het een fantastische serie en nu ik begrepen heb dat er nog twee boeken gaan komen ben ik helemaal blij!

 

Review: The selection stories: The Prince & The Guard van Kiera Cass

Review Banner goed

Titel: The selection stories
Auteur: Kiera Cass
Pagina’s: 227
Taal: Engels

Het verhaal:

Two novellas set in the world of Kiera Cass’s #1 New York Timesbestselling Selection series are now available in print for the first time. The Prince and The Guard both offer captivating views into the hearts and minds of the two men fighting to win America Singer’s love. This collection also features exclusive bonus content, including a sneak peek at The One, the eagerly anticipated third novel in the Selection series.

Before America arrived at the palace to compete in the Selection, there was another girl in Prince Maxon’s life. The Prince opens the week before the Selection begins and follows Maxon through the first day of the competition.

Raised as a Six, Aspen Leger never dreamed that he would find himself living in the palace as a member of the royal guard. In The Guard, readers get an inside look at Aspen’s life within the palace walls—and the truth about a guard’s world that America will never know.

( van: Goodreads )

Mijn review:

Voor dit moment het laatste boek dat ik kon lezen van de selectie, ik vind novella’s meestal wel leuk om te lezen. Ze voegen vaak net even dat extra’s toe aan het verhaal. Je leest vaak een deel van het verhaal vanuit het oogpunt van iemand anders.

Het eerste verhaal is verteld vanuit prins Maxon, ik moet zeggen dat het vooral ook erg leuk was om de scene in de tuin de kunnen lezen vanuit zijn perspectief. Je leest in het eerste boek natuurlijk de interpretatie van America en je weet dan ook niet wat hij nu precies dacht.

Het tweede verhaal is geschreven vanuit Aspen èn ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een zwak voor hem heb. Ik was dus erg benieuwd naar zijn kijk op bepaalde gebeurtenissen.

Ik vond beide verhalen mooi verteld en het geeft je beide keren meer inzicht in de motivatie en gevoelens van deze twee personages. Het was een goede toevoeging aan het gehele verhaal.

Ook de stambomen en de uitleg van de castes vond ik een erg mooie toevoeging. Het laat zien hoe goed de wereld die Kiera Cass heeft gecreëerd eigenlijk is uitgedacht.

Review: The One van Kiera Cass

Review Banner goed

Titel: The One
Auteur: Kiera Cass
Pagina’s: 323
Taal: Engels

Het verhaal

The Selection changed America Singr’s life in ways she never could have imagined. Since she entered the competition to become the next princess of Illéa, America has struggled with her feelings for her first love, Aspen—and her growing attraction to Prince Maxon. Now she’s made her choice . . . and she’s prepared to fight for the future she wants.

Find out who America will choose in The One, the enchanting, beautifully romantic third book in the Selection series

( van: Goodreads)

Mijn review:

Ineens was het tijd om afscheid te nemen van de meiden van de selectie. Jeetje wat is dit een ontzettend goede serie en iets wat je niet elke dag leest. Ik begon aan dit boek met het idee dat dit nooit meer zo goed zou kunnen zijn als het tweede deel, had ik het even mis! Dit deel is net zo sterk en misschien nog wel sterker als het tweede deel. Er gebeuren zoveel dingen die je niet verwacht.

Ik vind ook dit deel weer enorm goed geschreven, je merkt dat de wereld waarin de personages leven goed is uitgedacht en uitgewerkt. Het voelde net alsof ik zelf in het paleis rondliep en het verhaal mee mocht maken. Ik ben altijd een beetje ban voor het laatste deel van een serie maar deze keer moest ik gewoon weten wat er zou gebeuren. Natuurlijk hoopte ik op een bepaalde afloop, had ik en favoriet en hoopte ik dat zij het zou worden.

Ook de actie in dit boek is rijkelijk aanwezig, het is niet of je naar big brother zit te kijken en hoopt dat er iets spannends gebeurt. Er gebeurt zoveel dat je de gehele tijd op het puntje van je stoel zit. Ik ben groot fan van het dystopian genre en dit boek staat hoog op mijn lijstje, het is één van de beste series die ik dit jaar gelezen heb.

Gelukkig heb ik nog de novella te gaan en inmiddels heb ik ook begrepen dat er nog twee boeken aan zitten te komen.

Review: The Elite van Kiera Cass

 

Review Banner goed

Titel: The Elite
Auteur: Kiera Cass
Pagina’s: 336
Taal: Engels

Het verhaal:

The hotly-anticipated sequel to the New York Times bestseller The Selection.

Thirty-five girls came to the palace to compete in the Selection. All but six have been sent home. And only one will get to marry Prince Maxon and be crowned princess of Illea.

America still isn’t sure where her heart lies. When she’s with Maxon, she’s swept up in their new and breathless romance, and can’t dream of being with anyone else. But whenever she sees Aspen standing guard around the palace, and is overcome with memories of the life they planned to share. With the group narrowed down to the Elite, the other girls are even more determined to win Maxon over—and time is running out for America to decide.

Just when America is sure she’s made her choice, a devastating loss makes her question everything again. And while she’s struggling to imagine her future, the violent rebels that are determined to overthrow the monarchy are growing stronger and their plans could destroy her chance at any kind of happy ending.

( van: Goodreads )

Mijn review:

Ik vond het eerste boek al heel erg goed, maar dit tweede boek vond ik nog veel beter! Ik heb er in totaal twee dagen over gedaan om dit boek uit te lezen! Het is voor mij al heel lang geleden dat ik zo snel een boek van ruim 300 pagina’s heb gelezen. Wat maakt het dat ik dit boek dan zo snel uit had? Nou ja ik kon het simpelweg niet wegleggen, waar ik bij andere boeken nogal eens afgeleid raak of gewoon even stop met lezen lukte me dat bij dit boek niet.

Ik vond het verhaal heel spannend, de aanvallen van de rebellen en de keuzes die Maxon maakte. Op een bepaald moment had ik buikpijn en wist ik niet of ik wel verder wilde lezen en ontdekken wat er zou gebeuren. Ik ga natuurlijk niet verklappen wat er gebeurde want ik hou niet van spoilers. Net als het eerste boek is ook dit verhaal vlot geschreven waardoor het je meteen pakt. Ik vind deze schrijfstijl heel prettig, soms met een cliffhanger aan het eind van een hoofdstuk en soms een gewoon einde van een hoofdstuk.

Was er dan niks wat je tegenstond in dit boek vraag je je vast af, nou dat wel hoor. Ik vond America af en toe echt niet om uit te staan. Vooral als ze haar eigen leven weer eens op het spel zette voor een bepaald persoon. Zeker na wat er gebeurde met één van de selectie kandidaten. Haar besluiteloosheid was ook iets wat me enorm irriteerde, dan wilde ze wel blijven en dan weer niet. Maar dat stoorde me verder niet, ik zuchtte een keer en las weer verder.

Na het lezen van het einde van dit boek kan ik niet wachten om te beginnen aan het derde deel! En wow wat een mooie cover heeft die ook weer!

Review: The Selection van Kiera Cass

 

Review Banner goed

Titel: The Selection
Auteur: Kiera Cass
Pagina’s: 327
Taal: Engels

Het verhaal:

In a world of glittering gowns and priceless jewels the Selection is the chance of a lifetime: to compete for gorgeous Prince Maxon’s ear. But for America Singer it means turning her back on her secret love, and leaving home for a prize she doesn’t want.

Then America meets Maxon and all her plans start to crumble. Can the life she’s always dreamed of compare to a future she never imagined?

( van: Goodreads )

Mijn review:

Ik ben fan van deze serie, jeetje wat een goed boek! En dat einde…. ik ben blij dat ik deel twee al in de kast had staan. Ik moet toegeven dat het me even wat moeite kostte om in het verhaal te komen. Ik vond het wel meteen leuk alleen het boeide me nog niet genoeg en ik kon het makkelijk wegleggen. Maar na een aantal hoofdstukken kwam daar verandering in. Er kwam veel vaart in het verhaal en ik werd steeds nieuwsgieriger naar hoe het verder zou gaan.

En die cover is gewoon te mooi! Ik hou wel van een mooie cover en deze is zeker heel mooi. Het meisje met de mooie jurk op de voorkant zou mij ook meteen aanspreken in de boekhandel.

Het verhaal is erg meeslepend en ik vind hem origineel, ik heb wel eens iets soortgelijks gelezen met de Chemical Garden trilogie maar uiteindelijk is dat verhaal toch weer heel anders. Ergens zie je bepaalde dingen wel aan komen, maar of dit te maken heeft met het feit dat het verhaal voorspelbaar is of dat het gewoon zo is dat ik veel lees en het daarom aan zie komen weet ik niet. Het stoorde me ook helemaal niet tijdens het lezen.

Toen ik eenmaal in het verhaal zat vloog ik er eigenlijk ook doorheen, ik kon het maar moeilijk wegleggen en wilde weten hoe het af zou lopen. Of hoe in ieder geval dit boek zou aflopen want ik wist dat er nog twee boeken zouden zijn.

Ik ben blij dat ik deze trilogie ben gaan lezen en ik kan niet wachten om te beginnen met het tweede boek! Heb jij dit boek of misschien al wel de hele trilogie gelezen? Wat vond je er van? Zonder spoilers alsjeblieft!

Series marathon: Selection serie van Kiera Cass

Serie Marathon Banner

De volgende serie die ik ga lezen is de selectie trilogie van Kiera Cass. Ik ben al een hele tijd heel erg benieuwd naar deze serie en een groot fan van dystopian boeken. Dus ik kan niet wachten om hier aan te beginnen.

Dus bij deze het startschot voor deze serie, ook aan het einde van deze serie weer een serie review. Bij deze serie hoort ook nog een novella die ik ook in mijn bezit heb en dus ook zal lezen als onderdeel van de serie marathon!

DSC_0768

Series review: Throne of Glass van Sarah J. Maas

Banner serie review

Oke de serie is nog niet voorbij, er komt sowieso nog 1 boek en hopelijk nog meer! Maar ik heb nu de eerste twee delen gelezen en aangezien ik in de post over mijn series marathon heb gezegd dat ik een review zou doen van de gelezen serie zou schrijven hou ik me hier netjes aan!

Ik heb eigenlijk maar één woord voor deze serie: Geweldig! Deze serie is echt een must read als je van een goed fantasy verhaal houd waarin de hoofdpersonage een meisje met lef is die niet over zich heen laat lopen en zeker geen man nodig heeft om haar te komen redden.

Laten we beginnen met de covers want die vond ik namelijk meteen in het oog springen, ze zien er super mooi uit en ze laten je ook meteen zien dat je hier te maken krijgt met een meisje dat weet hoe ze zelf moet overleven. Wat ook een mooi detail is, is dat je op de achterkant ook echt de achterkant van het meisje ziet.

DSC_0778 DSC_0779

Dan het verhaal, tja het verhaal een vrouwelijke huur moordenaar die gepakt is en dan moet vechten voor haar vrijheid. Voor mij het gegeven voor in de basis een goed verhaal. Maar het is dan natuurlijk wel even afwachten of het echt goed is. Nou dat is het zeker, de personages zijn goed uitgewerkt en door de twee boeken heen leer je ze steeds beter kennen. Hoe denken ze, wat zijn hun verlangens en welke geheime agenda hebben ze. Ook de wereld die de schrijfster van dit boek gecreëerd heeft is mooi uitgewerkt, ondanks dat je er eigenlijk niks van af weet als je begint aan dit boek stoort dit geen moment. Je wordt echt meegenomen op een reis naar een onbekend land en stukje bij beetje leer je dit land kennen. Hierdoor kom je geleidelijk aan meer te weten over het land en zijn geschiedenis. Wat ik persoonlijk erg fijn vind, want als je alle informatie aan het begin krijgt weet je vaak halverwege het boek niet meer precies hoe het nu zat.

Conclusie: Dit is een serie die je echt moet gaan lezen want hij is zo goed en zo mooi dat het je tijd echt waard is!