Recensie: Nieuwe vrienden ( Giant days ) van John Allison

Recensie: Nieuwe vrienden ( Giant days ) van John AllisonNieuwe vrienden by John Alison
Series: Giant days
on juli 2018
Genres: Graphic novel
Pages: 223
Format: paperback
five-stars

Nieuwe vrienden is het eerste deel in de briljante en verslavende graphicnovelserie Giant days, geïllustreerd door Lissa Treiman en Max Sarin.

Susan, Esther en Daisy zijn huisgenoten. Al een hele week, en dat komt goed uit, want zonder Daisy en Susan was Esther allang één grote puinhoop geweest, en zonder Esther en Susan was Daisy nooit van haar kamer af gekomen. Susan redt zich overigens prima. Vindt ze. Zolang ze McGraw maar niet tegenkomt. Dit is het leven: doen alsof je volwassen bent, je eigen crappy beslissingen nemen en er wat van proberen te maken. Met je vrienden. En met humor.

Lees verder

five-stars

Recensie: Through the woods van Emily Carol

( van: Goodreads )

Titel: Through the woods
Auteur:
Emily Carol
Pagina’s:
208
Taal:
Engels
Uitgever:
 Margaret K. McElderry Books

Het verhaal:

‘It came from the woods. Most strange things do.’

Five mysterious, spine-tingling stories follow journeys into (and out of?) the eerie abyss.

These chilling tales spring from the macabre imagination of acclaimed and award-winning comic creator Emily Carroll.

Come take a walk in the woods and see what awaits you there…

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Deze recensie is weer even anders, dan andere recensies. Het gaat hier namelijk om een graphic novel. Ik heb deze al een tijdje in mijn kast staan, maar telkens pakte ik hem niet op. Maar in de maand van Halloween kun je dit boek eigenlijk niet meer negeren. Ik ging echt met een sneltreinvaart door dit boek heen want de verhaaltjes zijn gewoon zo spannend.

Elk verhaal had een creepy sfeer en eigenlijk weet je nooit of het nou goed afloopt of niet. Dat maak de verhaaltjes nog enger.

De Schrijfstijl/tekenstijl:

Ik hou echt van de tekenstijl van dit boek, het geeft echt de creepy sfeer van de verhalen weer. Je ziet niet alles en net als in een gewoon boek worden bepaalde dingen echt aan je eigen verbeelding overgelaten.

Ook de schrijfstijl is goed, zoals ik al zei weet je nooit hoe de verhalen echt aflopen. Het einde van ieder verhaal kan twee kanten op. Of het loopt goed af, of juist helemaal niet. Dat wordt echt aan je eigen verbeelding overgelaten.

Eindoordeel:

Een prachtige graphic novel die echt een aanwinst is voor elke boekenkast. En je moet hem zeker lezen in het donker, voor het perfecte effect!

Recensie: Saga

Titel: Saga Volume 1
Auteur:
Brian K. Vaughan en Fiona Staples
Pagina’s:
160
Taal:
Engels
Uitgever:
Image Comics
Het verhaal
:

When two soldiers from opposite sides of a never-ending galactic war fall in love, they risk everything to bring a fragile new life into a dangerous old universe.

From New York Times bestselling writer Brian K. Vaughan (Y: The Last Man, Ex Machina) and critically acclaimed artist Fiona Staples (Mystery Society, North 40), Saga is the sweeping tale of one young family fighting to find their place in the worlds. Fantasy and science fiction are wed like never before in this sexy, subversive drama for adults.

This specially priced volume collects the first six issues of the smash-hit series The Onion A.V. Club calls “the emotional epic Hollywood wishes it could make.”

Mijn recensie:

Dit is mijn eerste graphic novel, ik heb al wel een poging gedaan met The walking dead maar nog niet afgemaakt ( ga ik echt nog wel doen want die is ook heel goed ). Maar ik ben verslaafd hoor! Het verhaal is super spannend en het ziet er gewoon ontzettend mooi uit.

Laat ik beginnen met het verhaal, je valt er echt meteen midden in, je weet in het begin niet veel meer dan dat er een oorlog is. Tussen wie en wat dat lees je gaandeweg het verhaal. Al geloof ik niet dat ik al alles weet nu ik het eerste deel uit heb. Het verhaal schakelt tussen een aantal verschillende karakters waarvan ik denk dat zij de hoofdpersonages zijn. Ik had verwacht dat ik het verwarrend zou vinden maar dat was eigenlijk helemaal niet zo. Het leek eigenlijk net of ik een serie aan het kijken was.

De personages zijn voor iemand die gewend is om boeken te lezen redelijk oppervlakkig, maar dat betekend niet dat je geen binding met ze kan vinden. Ik heb al wel mijn favoriete personages en er zijn er een aantal die ik eigenlijk wel kan schieten haha.

Het graphic gedeelte ziet er echt super gaaf uit, heel mooi en levensecht. Ook hier heb je bijna het gevoel dat je een serie zit te kijken. Het is wel een graphic novel voor volwassenen, er zit een hoop geweld in en ook seks wordt niet gemeden.

 

Eindoordeel:

Het was mijn eerste uitstapje naar de wereld van de graphic novels maar zeker niet mijn laatste en op mijn wishlist staan in ieder geval de volgende delen!

Graphic Novel

Eigenlijk kunnen we hier al heel lang niet meer omheen, een hoop films in de bioscoop zijn gebaseerd op graphic novels en ook de serie The Walking Dead is een groot succes. Maar toch heb ik me er een tijdje van weg gehouden. Waarom? Geen idee eigenlijk, of misschien toch wel ik denk dat ik bang ben dat dit weer een verslaving gaat worden. Ik ben al echt een serie junkie en een boek addict wil ik daar nog een verslaving bij?

Het is eigenlijk een tijdje geleden al begonnen toen ik het eerste boek van The walking dead kocht. Ik merkte meteen dat ik het leuk vond, durfde daardoor niet zo goed verder te lezen en heb het aan de kant gelegd. Ik moet het boek nog steeds uitlezen. Afgelopen maand heb ik twee graphic novels gekocht namelijk Saga en Through the woods. Inmiddels heb ik Saga gelezen en ik vrees dat mijn grootste angst werkelijkheid gaat worden want ik vond hem geweldig! Ik kon hem niet wegleggen en heb hem in een avondje uitgelezen ( tussendoor kijkend naar Bones en The blacklist ).

Maar goed nu heb ik nog through the woods en natuurlijk het eerste boek van The walking dead liggen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik graphic novels echt leuk vind! Waarschijnlijk niet alles, maar er zullen er genoeg zijn die me echt aanspreken.

Lees jij eigenlijk graphic novels? Waarom of waarom juist niet?