Serie review: The Selection van Kiera Cass

 

 

 

Banner serie reviewDSC_0768

Ik ga eerlijk bekennen dat ik een tijdje dacht dat dit geen serie voor mij zou zijn, eigenlijk gewoon gebaseerd op de covers. Ik vond ze heel mooi maar ik had niet het idee dat het een verhaal zou zijn voor mij. Tot ik zag dat de schrijfster op het best of young adult event zou komen. Aangezien ik daar graag heen wilde maar wel in ieder geval één boek gelezen wilde hebben van de schrijfster ben ik toch maar eens gaan kijken en ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Ik heb deze serie bijna in één week tijd helemaal uitgelezen ik kon de boeken gewoon niet wegleggen. Ze zijn ontzettend vlot geschreven waardoor je er eigenlijk doorheen vliegt. Ik vond het ook wel een origineel verhaal, ik lees graag dystopian boeken en dat zorgt er wel voor dat ik niet snel verrast word wat dat betreft.

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en je leert ze gaandeweg de boeken steeds beter kennen, alleen de koning en koningin blijven een beetje een raadsel als je het mij vraagt. Daar had ik ook graag wat meer van geweten, maar dit maakt de boeken niet minder goed. Er zit ook genoeg spanning in, ik was een beetje bang dat het de hele tijd over de selectie meisjes en de prins zou gaan en dat klonk niet echt spannend. Maar er gebeuren genoeg spannende dingen en ik heb wel één of twee keer met buikpijn en tranen in mijn ogen de boeken zitten lezen.

Ik vond het een fantastische serie en nu ik begrepen heb dat er nog twee boeken gaan komen ben ik helemaal blij!

 

Series review: Throne of Glass van Sarah J. Maas

Banner serie review

Oke de serie is nog niet voorbij, er komt sowieso nog 1 boek en hopelijk nog meer! Maar ik heb nu de eerste twee delen gelezen en aangezien ik in de post over mijn series marathon heb gezegd dat ik een review zou doen van de gelezen serie zou schrijven hou ik me hier netjes aan!

Ik heb eigenlijk maar één woord voor deze serie: Geweldig! Deze serie is echt een must read als je van een goed fantasy verhaal houd waarin de hoofdpersonage een meisje met lef is die niet over zich heen laat lopen en zeker geen man nodig heeft om haar te komen redden.

Laten we beginnen met de covers want die vond ik namelijk meteen in het oog springen, ze zien er super mooi uit en ze laten je ook meteen zien dat je hier te maken krijgt met een meisje dat weet hoe ze zelf moet overleven. Wat ook een mooi detail is, is dat je op de achterkant ook echt de achterkant van het meisje ziet.

DSC_0778 DSC_0779

Dan het verhaal, tja het verhaal een vrouwelijke huur moordenaar die gepakt is en dan moet vechten voor haar vrijheid. Voor mij het gegeven voor in de basis een goed verhaal. Maar het is dan natuurlijk wel even afwachten of het echt goed is. Nou dat is het zeker, de personages zijn goed uitgewerkt en door de twee boeken heen leer je ze steeds beter kennen. Hoe denken ze, wat zijn hun verlangens en welke geheime agenda hebben ze. Ook de wereld die de schrijfster van dit boek gecreëerd heeft is mooi uitgewerkt, ondanks dat je er eigenlijk niks van af weet als je begint aan dit boek stoort dit geen moment. Je wordt echt meegenomen op een reis naar een onbekend land en stukje bij beetje leer je dit land kennen. Hierdoor kom je geleidelijk aan meer te weten over het land en zijn geschiedenis. Wat ik persoonlijk erg fijn vind, want als je alle informatie aan het begin krijgt weet je vaak halverwege het boek niet meer precies hoe het nu zat.

Conclusie: Dit is een serie die je echt moet gaan lezen want hij is zo goed en zo mooi dat het je tijd echt waard is!