Als lezen op je e-reader voelt als vreemdgaan

Ken je dat gevoel, je zit heerlijk met je e-reader in je handen, je leest een fantastisch boek maar…..een stemmetje in je hoofd zegt: Kijk naar ons, wij willen gelezen worden? Waarom negeer je ons?

Tja dat heb ik dus regelmatig als ik een boek op mijn e-reader lees. Ik hou van mijn kindle, zoveel boeken op zo’n klein apparaat. Je neemt hem makkelijk mee, het is ideaal. Bovendien zijn de boeken vaak ook nog eens mega goedkoop. Maar goed dat terzijde ik voel de mus wel altijd mega schuldig!

Ik weet niet hoe het komt, want laten we eerlijk zijn, het zijn ook boeken die je leest en ze staan ook allemaal op je TBR. Maar om de één of andere reden voelt het anders. Helemaal als je dan ook nog nieuwe boeken binnenkrijgt terwijl je aan het lezen bent op je e-reader. Hoe het precies komt dat weet ik dus niet, ik weet wel dat ik het soms heel vervelend vind.

 

Ik heb net als vele denk ik verschillende leesfases. De ene keer lees ik veel young adult, dan weer fantasy, dan weer New adult. En laat dat laatste genre nou net het genre zijn waarvan ik veel boeken op mijn e-reader heb staan. Maar ook paranormal romance lees ik veel op mijn e-reader. Sommige boeken hebben waanzinnige kaften en die wil ik dan ook graag in mijn kast, andere hebben een beetje cheesy kaften en het voelt dan een beetje of je een bouqet reeks boekje aan het lezen bent. Niets om je voor te schamen maar ja je voelt je wel beoordeeld. ( Ik ben nog bezig met een artikel over mijn guilty pleasure boeken ).

Dus ik probeer dan maar zoveel mogelijk een middenweg te vinden, maar weet je die middenweg bestaat voornamelijk uit het negeren van mijn e-reader merk ik en dat is ook weer super jammer toch?

Misschien hebben jullie tips zodat ik me minder schuldig kan voelen? Of misschien heb jij net als mij ook het gevoel dat je vreemd gaat als je leest op je e-reader. Laat het me weten in de comments ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Crowdfunding voor Grijze ogen van Anne Bishop

Ik doe normaal niet snel mee aan dit soort acties, maar ik vind dat het genre Urban fantasy zeker meer aandacht mag krijgen in Nederland. Het is een ongelooflijk leuk genre, weet je waarom? Het combineert fantasy elementen met de moderne wereld. Dat vind ik persoonlijk erg leuk, ik hou van fantasy, onbekende landen, vreemde talen en wezens. Maar soms is het ook wel eens leuk om die wezens naar onze wereld te halen. Ik heb al wel wat ervaring in het genre maar niet met vertaalde boeken. Ik heb het boek Rode letters in mijn goodiebag gekregen bij de borrel van Zomer & Keuning. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het boek, maar ik wil eerst in ieder geval het tweede deel in bezit hebben zodat ik meteen verder kan!

Nu heeft uitgeverij De fontein een ontzettend leuke crowd funding actie opgezet. Voor het vertalen van het vierde deel van de andere serie proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen. Maar doneren hoef je niet zomaar te doen, je kunt verschillende pakketten kiezen en er is zelfs een goodiebag die steeds voller wordt naarmate ze meer geld ophalen. Ik vind dit zo’n leuke actie dat ik er ook aan mee heb gedaan.

Ik zou zeggen ga snel eens kijken op de website en steun deze geweldige actie!

Crowdfunding voor Grijze ogen van Anne Bishop

Kijk ook eens op de facebook pagina Urban boeken!

 

De eind van het jaar lijstjes

Het is alweer bijna zover het einde van het jaar komt in zicht en dit betekend eigenlijk ook altijd dat er weer lijstjes komen. Lijstjes met onze favoriete boeken, lijstjes met onze minst favoriete boeken. Lijstjes met boeken waar je naar uit kijkt.

Natuurlijk ga ik dat ook doen, want laten we eerlijk zijn, al die lijstjes zijn gewoon leuk. Maar naast de lijstjes wil ik ook wel wat andere dingen plaatsen natuurlijk. Ik zeg er nu alvast bij dat op eerste en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag geen blogpost zal verschijnen. Ik denk niet dat er dan maar weinig mensen zijn die wel een blog gaan lezen.

Maar wat kun je de laatste week van het jaar dan wel verwachten? Nou laat ik beginnen met de lijstjes:

  • Mijn top 5 favoriete boeken van 2015
  • Mijn top 5 boeken waar ik naar uitkijk

Twee lijstjes vond ik wel genoeg verder kun je ook nog verwachten:

  • Een terugblik op mijn voornemens van het jaar 2015
  • Mijn voornemens voor 2016

Natuurlijk blog ik tot die tijd ook gewoon door, maar ik wilde jullie als lezer alvast laten weten wat jullie in die week kunnen verwachten.

De vakantie is weer voorbij

Een aantal weken geleden plaatste ik dat ik het de zomer wat rustiger aan zou doen. Met het mooie weer lekker op pad met de kindjes, lekker lezen in de tuin ( wat overigens niet ging want we hadden bedacht de tuin op te knappen haha ) en gewoon een beetje relaxen.

Ik vond het heerlijk om even tijd te hebben om met andere dingen bezig te zijn, eventjes weer opladen. De vakanties van de scholen zijn weer voorbij en daarmee ook gedeeltelijk mijn blogvakantie. Ik zeg gedeeltelijk aangezien ik over twee weekjes lekker zelf op vakantie ga. Ik ga er natuurlijk voor zorgen dat er een aantal blogjes online komen als ik op vakantie ben. Maar waarschijnlijk is er dan ook niet elke dag een artikel.

In oktober bestaat mijn blog een jaar ( wow zo hard gegaan! ) en ik heb inmiddels 102 followers op bloglovin’ dus ik ben aan het bedenken hoe ik dat leuk kan invullen met een giveaway. De vraag, wat zouden jullie leuk vinden om te winnen?

Verder heb ik hier een daar wel wat leuke ideeën voor artikelen. September zal dus nog een maand zijn waarin ik twee weken iets minder blog maar daarna gaan we er weer helemaal tegenaan. Bedankt aan iedereen die toch gewoon langs kwam op mijn blog!

Reclame voor mijn andere blog

Vandaag ga ik even schaamteloos reclame maken voor mijn nieuwe blog. Nee deze blog gaat niet verdwijnen! Maar ik merkte de laatste tijd dat ik ook wat meer behoefte had om over andere dingen dan boeken te schrijven. Zoals mijn liefde voor Supernatural en andere geeky dingen. Dus heb ik besloten daar een andere blog voor aan te maken zodat deze gewoon over boeken blijft gaan. Als je nieuwsgierig ben kun je een kijkje nemen. Het is nog echt work in progress maar het komt goed.

Dutch geek girl

Blog jij ook nog over andere dingen dan boeken? Laat het me weten in de comments.

Liebster award deel 2

Ook door Katja van That Blonde Woman ( hele leuke blog! ) was ik ook getagd voor de Liebster award, door zieke kindjes had ik dit helaas nog niet gezien maar dat ga ik nu goed maken! Hier de vragen die aan mij gesteld zijn:

1. Wat is je leukste jeugdherinnering?

Dat is toch wel dat ik Paul van Loon heb ontmoet in de bibliotheek. Ik was echt groot fan van zijn boeken en met school gingen we naar de bieb naar een speciale boekpresentatie.

2. Welk boek heeft het meeste impact op je gehad?

Waarschijnlijk ga ik nu heel afgezaagd klinken maar The fault in our stars, dat is het echt het eerste boek waar ik echt bij heb gehuild.

3. Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?

Dat was vorig jaar naar Birmingham met mijn moeder. Nu was het niet voor de stad zelf maar omdat daar een Supernatural conventie was. Ik heb gewoon 4 dagen lang doorgebracht met een gedeelte van de cast en een hoop andere fans.

4. Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Het leukste vind ik om de reacties van mijn lezers te lezen. Laatst reageerde iemand op mijn recensie van Ik ben de nacht en zei dat ze door mijn recensie het boek ging kopen. Dat vind ik een enorm compliment!

5. Met welk fictief personage zou jij op een onbewoond eiland willen stranden (en waarom)?

Euhm hier ga ik voor een fictief personage uit een tv serie: Dean Winchester!!! Waarom? Nou ja ten eerste het oog wil ook wat en ten tweede hoef ik niet bang te zijn voor monsters want hij is nou eenmaal een Hunter!

6. Wat maakt jou echt gelukkig?

Mijn twee dochters en mijn man. Lekker geiten wollen sok antwoord. Maar als één van hen niet gelukkig is ben ik het ook niet.

7. Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Met kinderen: Lekker met ze op stap bijvoorbeeld naar de efteling en genieten van hun blije gezichtjes.

Zonder kinderen: Lekker op de bank/ in de tuin ( ligt aan het weer ) met een goed boek. Of heerlijk een serie kijken.

8. Wat zijn jouw reisplannen voor 2015?

Over drie weken ga ik met mijn moeder en mijn twee dochters naar Disneyand Parijs. Een heerlijk meiden weekend. In mei ga ik naar Rome voor weer een Supernatural Conventie en in september ga ik met het gezin lekker twee weken naar Frankrijk.

9. Waar ben jij het meest trots op?

Op mijn dochters ( weer zo lekker cliché ) vooral als mensen die je helemaal niet kent naar je toe komen en zeggen dat je zulke lieve meisjes hebt. En op mijn moeder die op latere leeftijd een full-time baan en huishouden had en ook nog even haar HBO diploma haalde!

10. Wat is jouw dierbaarste herinnering?

De geboortes van mijn kinderen, dat zijn zulke mooie momenten in je leven die blijven je voor altijd bij. Elk jaar op hun verjaardag denk ik daar even aan terug en durf ik eerlijk toe te geven dat ik een traantje weg pink.

11. Wat is jouw grootste droom?

Een eigen boekwinkel, ik zou heel graag een eigen boekwinkel hebben. Waarin ook veel aandacht is voor het Young-Adult genre en waar je heerlijk onder het genot van een kop thee met anderen over boeken kan kletsen.

Ik heb al eens andere mensen getagd dus dat ga ik deze keer niet doen. Maar heel erg bedankt voor deze award het maakt mij super blij!

De beroemde leesdip

Ik mag het zo wel noemen geloof ik, want wat heb ik de laatste tijd een hoop blogposts voorbij zien komen over andere lezers die in een leesdip zitten. En helaas moet ik bekennen dat ik er ook inzit, nou ja ik klim er langzaam weer een beetje uit. Maar ik ben er nog niet helemaal uit.

Het begon vorige week, ik was zo blij dat ik het boek Red Queen kon gaan lezen, ik had er zo naar uit gekeken maar vanaf dat ik begon in het boek zat ik gewoon echt in een dipje. Ik vertoon lees ontwijkend gedrag, ik klap toch mijn laptop weer open, ik pak toch maar mijn telefoon of hé dat programma is misschien ook wel leuk. Echt elk excuus om niet te gaan lezen heb ik gebruikt. Ik kon mezelf er maar niet toe zetten.

Is het boek dan zo slecht zul je je afvragen, nou nee dus! Ik vind het boek echt super leuk en ik weet zeker dat het een hele positieve review gaat worden. Het heeft spanning en romantiek en alles wat ik leuk vind in een boek. Maar lezen trekt me op dit moment gewoon even niet.

Ik krijg ook een hoop nieuwe boeken binnen en ondanks dat ik ze allemaal wil lezen heb ik nog niet echt het gevoel dat ik normaal heb als ik een boek binnen krijg. Het gevoel dat ik meteen in het boek wil beginnen en het niet meer weg wil leggen.

Zoals ik aan het begin van deze post al heb gemeld klim ik er langzaam wel weer uit, misschien ook wel omdat ik vanmiddag heerlijk met mijn ipod playlist op shuffle heb zitten lezen terwijl mijn meisje lekker op bed lagen. Ik hoop in ieder geval dat het een stijgende lijn gaat zijn en ik weer net zo fanatiek ga lezen als in Januari.

Hebben jullie wel eens last van een leesdip? Wat doe jij dan juist wel of niet om hier uit te komen?

Recensies schrijven

Natuurlijk een belangrijk onderdeel van een boekenblog, de recensies van de gelezen boeken. Ik probeer hier steeds beter in te worden en hoop natuurlijk dat dat ook lukt. Maar ik vraag me zo af wat jullie als lezer van mijn blog nou belangrijk vinden in een recensie. Vinden jullie het belangrijk dat ik het verhaal bespreek met kans op spoilers? Ik doe dit nu bewust niet of probeer het in ieder geval niet te doen zodat je mijn recensie ook kan lezen voor je zelf het boek leest.

Vinden jullie het leuk om quotes uit het boek terug te zien komen, of juist niet? Kortom wat lezen jullie graag in een recensie, wat zorgt ervoor dat je het interessant vindt?

Hopelijk lijden jullie tips tot interessante recensies voor jullie als lezer.

TTT: Top tien onderwerpen die we vaker terug mogen zien in boeken

Zoals jullie vast allemaal wel gelezen hebben is de Lady Library gestopt. Maar de TTT gaat door, nu wordt hij georganiseerd door Emmy van Zon en Maan. Ze heeft deze weel wel een heel moeilijk onderwerp! Top tien van onderwerpen die we vaker terug mogen zien in boeken.

1. Assasins, ik vind het geweldig om over ze te lezen!
2. Boeken waarin je niet meteen weet wie, wie is. Ik heb laatst het boek The kiss of Deception gelezen tot ongeveer halverwege het boek weet je niet wie de Assasin is en wie de prins geweldig!
3….. Hier houd het echt op, ik heb echt geen idee!

Kon jij wel een top tien volmaken?

Young-Adult boekenweek: Ik had er iets heel anders van verwacht…..

Net als vele met mij deed ik een klein vreugde dansje toen ik hoorde over de Young-Adult boekenweek. Een week waarin het YA genre centraal zou staan met leuke evenementen en eventueel misschien een auteur hier en daar ontmoeten. Tot ik het artikel op Mustreads.nl las. Meteen werd eigenlijk mijn euforische gevoel over deze week in de grond geboord. Het wordt helemaal geen YA-week, het is de bedoeling van deze week om jongeren tussen de 14 en 18 jaar aan het lezen te krijgen.

Natuurlijk hartstikke mooi streven maar ik denk dat het CNPB met deze insteek de plank volledig misslaat en er een hele hoop boekenwormen met mij toch wel teleurgesteld zijn. Buiten het feit dat het de naam Literatour heeft gekregen en het zich dus vooral wil richten op Literatuur, vergeten ze ook dat de doelgroep die dit genre leest veel breder is dan tot 18 jaar. Er zijn veel volwassenen waaronder ikzelf die het heerlijk vinden om young-adult boeken te lezen.

Als je zo de reacties op het stuk leest, ben ik niet de enige die er zo over denkt, hopelijk krijgen wij hier in Nederland ook eens echt zoiets tofs als bijvoorbeeld YALL-Fest in Amerika. Waarbij je gewoon heerlijk kunt genieten van alle prachtige boeken en mede fans van dit geweldige genre kan ontmoeten. Want hoe mensen er ook over denken ik kan alleen maar zeggen: Ik lees Young-Adult boeken en ik ben er trots op!