Recensie: The heart of the dragon van Keith R.A. Decandido

(van: Goodreads )

Titel:  Heart of the dragon
Auteur:
Keith R.A. DeCandido
Pagina’s:
310
Taal:
Engels
Uitgever:
Titan Books

Het verhaal:

Supernatural novel that reveals a previously unseen adventure for the Winchester brothers, from the hit CW series!

When renegade angel Castiel alerts Sam and Dean to a series of particularly brutal killings in San Francisco’s Chinatown, they realise the Heart of the Dragon, an ancient evil of unspeakable power, is back! John Winchester faced the terrifying spirit 20 years ago, and the Campbell family fought it 20 years before that – can the boys succeed where their parents and grandparents failed?

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Het is inmiddels geen geheim meer dat ik groot fan ben van de serie Supernatural, het zal dan ook niet als een verassing komen dat ik de boeken die geschreven zijn ook allemaal graag wil lezen. Aangezien afgelopen week seizoen 11 is gestart had ik wel zin in een Supernatural boek.

Dit verhaal speelt zich zowel in het verleden als in het heden af. Je leest hoe The heart of the dragon is ontstaan, hoe de grootouders van Sam en Dean hebben geprobeerd ze te verslaan, hoe hun vader dat heeft geprobeerd en vervolgens hoe zij heb aanpakken. Ik vond het erg leuk om te lezen over hun grootouders en ouders. Want in dit boek zit ook een jonge Mary!

Net als de andere boeken in deze reeks leest ook dit boek eigenlijk als een aflevering van Supernatural. Het boek geeft de sfeer van de serie goed weer en daar hou ik van. Ik ben altijd een beetje bang dat er fouten instaan, het verhaal niet klopt of zelfs karakters verkeerd beschreven worden. In dit boek is dat gelukkig niet het geval!

Er was een moment in het boek dat een karakter de stem van Dean beschreef en ik hoorde hem gewoon in mijn hoofd. ( Moet ik hier nog bij vermelden dat ik vind dat Dean een ongelooflijk fijne stem heeft ? ) Kortom een geweldig leuk boek om te lezen.

De personages:

Ik denk niet dat ik hier nog heel veel over hoef te zeggen. De meeste mensen kennen ze wel!

De Schrijfstijl:

Zoals ik hierboven al eens gezegd heb, leest dit boek echt als een aflevering van Supernatural. Wat ik zelf erg fijn vond. Dit boek heeft precies de goede sfeer en de juiste manier van beschrijven van de karakters.

Eindoordeel:

Een leuk deel in deze serie, zeker een aanrader voor alle Supernatural fans!

 

Jus in bello ofwel een heel weekend alleen maar Supernatural!

Het is alweer meer als een week geleden dat ik heerlijk ondergedompeld was in de wereld van Supernatural, samen met een deel van de cast en ruim 800 andere fans! Het was een fantastisch weekend, dat me achter liet met een enorme kater en de drang om nog vaker te gaan. Inmiddels is de kogel door de kerk en gaan we volgend jaar niet maar dat jaar erop wel. Laat ik beginnen met vertellend dat ik na vorig jaar Asylum te hebben bezocht ik een beetje bang was. Vorig jaar rende ik rond als een kip zonder kop en wist ik halve tijd niet waar ik moest zijn. Dit jaar zou echter heel anders worden…….

Lees verder

Recensie: Supernatural: Bone key van Keith R.A. Decandido

Titel: Supernatural: Bone Key
Auteur:
Keith R.A. DeCandido
Pagina’s:
283
Taal:
Engels
Uitgever: 
HarperEntertainment


Het verhaal
:

Twenty-two years ago, Sam and Dean Winchester lost their mother to a mysterious and demonic supernatural force. In the years after, their father, John, taught them about the paranormal evil that lives in the dark corners and on the back roads of America . . . and he taught them how to kill it.

Sam and Dean are headed for Key West, Florida, home to Hemingway, hurricanes, and a whole lot of demons. The tropical town has so many ghouls on the loose that one of its main moneymakers has long been a series of ghost tours. But the tours are no more, not since one of the guides was found dead of an apparent heart attack . . . his face frozen in mid-scream. No one knows what horrors he saw, but the Winchester brothers are about to find out.

Soon they’ll be face-to-face with the ghosts of the island’s most infamous residents, demons with a hidden agenda, and a mysterious ancient power looking for revenge. It’s up to Sam and Dean to save the citizens of Key West . . . before the beautiful island is reduced to nothing more than a pile of bones.  ( Van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Dit boek leest als een aflevering van Supernatural en aangezien ik daar groot fan van ben kan ik alleen maar erg blij zijn met dit boek.

Het verhaal speelt ergens in het derde seizoen van Supernatural, dus ik moest wel even graven in mijn geheugen aangezien ik inmiddels seizoen tien aan het kijken ben. Maar het past perfect in het seizoen. De gevoelen van Sam tegenover de deal die Dean heeft gesloten en hoe Dean hiermee omgaat. Je ziet het zo voor je als je de serie gevolgd hebt.

De personages:

De personages zijn bij mij natuurlijk ook bekend, natuurlijk komen er wat nieuwe personages bij kijken maar dit zijn geen personages die je na dit boek nog terug zult zien.

Dean en Sam zijn in dit boek hetzelfde als in de serie, de opmerkingen van Dean die ervoor zorgen dat Sam alleen maar met zijn ogen kan rollen vind je hier ook in. En de hulp van Bobby wordt ook weer ingeroepen.  Ik ben echt fan van Bobby altijd al geweest en dat zal ik ook altijd blijven!

De Schrijfstijl:

Zoals ik aan het begin van deze recensie al aangaf leest dit boek als een aflevering van Supernatural. Je vliegt er doorheen en voor je het weet ben je alweer op de laatste pagina.

Eindoordeel:

Een leuk boek om te lezen, zeker als je net als ik groot fan bent van deze serie!

Mijn andere verslaving naast lezen

Banner blogpraatjes

Tja naast lezen en natuurlijk leuke dingen doen met mijn twee lieve kinderen heb ik nog één hele grote verslaving: Supernatural! Al vanaf het moment dat ik de eerste aflevering zag op tv. wis ik dit vind ik wel heel erg leuk!

Het begon op een donkere maandagavond laat alweer een aantal jaar geleden, ik lag lekker tv te kijken en ineens kwam er op veronica een reclamespotje voorbij voor een nieuwe televisie serie: Supernatural. Al bij het bekijken van deze reclame wist ik dat ik deze serie wilde zien al kwam het op een vreselijk laat tijdstip ( rond half 11 geloof ik ) Dus zo gezegd zo gedaan ik zat klaar voor de nieuwe serie en wist na één aflevering dat ik dit wel heel erg leuk vond.

Helaas zoals bij zoveel series werd ook deze serie gecanceld in Nederland op tv. Tja als je een serie zo laat gaat uitzenden kijkt er niemand natuurlijk! Dus ik besloot de dvd’s op te gaan zoeken want ik wilde weten hoe het verder zou gaan. Ik kocht meteen de eerste twee seizoenen en ik wist dat er geen ontkomen meer aan was. Ik was verslaafd! Sindsdien kocht ik trouw de dvd’s en tegen de tijd dat net 5 de serie nog een kas gaf was ik al veel verder dan zij dus keek ik het niet meer op tv. Inmiddels beginnen we op 7 oktober alweer aan seizoen 10 en volg ik de serie online, want ik ga echt niet meer wachten op de dvd’s!

Waarom vind ik deze serie nou zo leuk? Nou buiten om het feit dat de hoofdrolspelers zeker niet vervelend zijn om naar te kijken

Is er gewoon ook de verhaallijn, het gaat over twee broers die vechten tegen demonen, vampieren, wendigo’s, bloody mary, engelen ( jazeker engelen ) en nog veel meer. Maar het is meer dan alleen maar met monsters vechten het gaat om de band tussen de broers, hoe hun relatie zich ontwikkeld, hoe ver ze voor elkaar gaan en hoe ze omgaan met wat ze meemaken. Toen kwamen er in seizoen 4 engelen bij en dit openden natuurlijk weer een hele nieuwe verhaallijn. Ik geloof dat ik nog nooit zo fan ben geweest van een serie als van deze.

Afgelopen jaar heb ik zelf de mogelijkheid gehad om een aantal acteurs te ontmoeten op Asylum,, een Supernatural Conventie in Engeland. En daar stond ik dan ineens oog in oog ( nou ja soort van aangezien Jared Padalecki die Sam speelt in Supernatural zo’n 1.93 is! ) pff wat was ik zenuwachtig! Maar ik heb een super weekend gehad, ik heb zoveel leuke mensen leren kennen, soms een praatje kunnen maken met de acteurs en met ze op de foto geweest natuurlijk! En ik heb geluk want volgend jaar mag ik dit nog eens mee gaan maken in Italië en mijn all time favorite Jensen Ackles ( Speelt Dean ) gaan ontmoeten!!!

Verder heb ik al een hele verzameling van sieraden, tot t-shrits, de boekenserie en natuurlijk de dvd’s van alle seizoenen. Dus met recht kan ik wel zeggen dat naast Lezen dit mijn grootste verslaving is.

DSC_0863

 

Hebben jullie nog andere verslavingen naast lezen?

 

Review: Supernatural Witch’s Canyon by Jeff Mariotte

Review Banner goed

Titel: Supernatural Witch’s Canyon
Auteur: Jeff Mariotte
Pagina’s: 355
Taal: Engels

 Het verhaal

Based on the hit CW television series. Arriving at the Grand Canyon, Sam and Dean learn  mysterious murder sprees have occurred on a stretch of deserted ranchland just beyond  the canyons vistas. The Winchester boys are determined to protect locals, but they never  anticipated theyd be fighting a group of vindictive, vicious–and dead–killers.

(bron: Bol.com )

 Mijn review

Als groot fan van Supernatural ben ik toch ook maar eens begonnen aan de boeken. De  boeken lezen eigenlijk zoals een aflevering, of toch in ieder geval een aflevering van de  eerdere seizoenen met een “monster of the week” thema. Deze keer komen ze aan bij de  Grand Canyon en daar zijn een hoop geesten die elke 40 jaar een moordepidemie  veroorzaken.

Als fan van Supernatural vond ik het een super boek om te lezen. Het geeft me het gevoel dat ik een aflevering aan het kijken ben en laat ook precies zien waarom ik zo van deze serie hou: De band tussen de broers. De dynamiek tussen Sam en Dean is gewoon ontzettend goed en dat merk je ook in dit boek.

Ik ben ontzettend blij dat ik dit boek opgepakt heb en ben gaan lezen en ik ben nog blijer dat ik er nog een aantal boeken in de serie zijn die ik nog mag lezen!