Geen boek gekocht.

Ken je dat, dat je de boekwinkel uitloopt en geen enkel boek hebt gekocht? Nee? Ik dus ook niet, tot afgelopen week toen overkwam het me meerdere keren!

Buiten mezelf was ook mijn man in shock, ik ga eigenlijk nooit de boekwinkel uit zonder boek. Ik heb ook een aardige wishlist. Maar toch liep ik weg zonder boeken, simpelweg omdat de boeken van mijn wishlist er niet waren. Ik heb me voorgenomen me echt een beetje meer te focussen op mijn wishlist en wat minder impulsaankopen te doen.

In het verleden heb k al geprobeerd om geen boeken te kopen, maar dit werkt gewoon voor geen meter natuurlijk. Dus uiteindelijk heb ik maar besloten dat ik mezelf dat niet meer ga aandoen.Maar ik wilde toch wat minderen in het kopen van boeken, ik heb er zoveel ongelezen op de plank staan dat het me wel een goed idee leek om er daar eens een aantal van weg te gaan werken.

Dit betekend natuurlijk niet dat ik helemaal geen boeken meer koop, maar het betekend wel dat ik wat kieskeuriger ben als ik in de boekenwinkel loop. Natuurlijk kijk ik ook wel wat er allemaal op de boekenplanken staat, maar tenzij ik echt enthousiast wordt van een boek laat ik het voorlopig gewoon even staan.

De enige boeken die zeker mee gaan zijn de boeken op mijn wishlist, de boeken die ik echt heel graag wil, de boeken die een vervolg zijn op een serie en mijn auto buy auteurs de auteurs waarvan ik gewoon weet dat de boeken goed zijn. Het valt niet altijd mee en het voelt raar om de winkel uit te lopen zonder boek, maar ergens vind ik het ook wel fijn. Het idee dat ik eindelijk tijd aan het maken ben voor de boeken in mijn kast voelt heel erg goed.

Hoe doen jullie dat? Kopen jullie veel boeken?

Boeken meenemen

Ik neem altijd een boek mee, ook al kan ik niet lezen. Ik voel me gewoon kaal zonder een boek. Ik ben vast niet de enige boekenworm die dat heeft. Maar ja dan komt het, je boek meenemen. Een e-reader is makkelijk een hoesje erom en het is klaar. Maar een boek zit vaak los in je tas, bij al je andere spullen.

Nu vind ik het geen probleem dat mijn boek er gelezen uitziet. Dat vind ik zelfs mooi, dat je aan je boek kan zien dat het gelezen is. Maar scheuren, nattigheid en het omvouwen van de kaft daar ben ik dan weer minder fan van.

Nu zag ik dat Best of YA books een mooi sleeve had ontwikkeld waar je je boek in kan doen. Ik was erg enthousiast, tot ik zag dat deze niet zo groot waren. Dus ja die viel eigenlijk meteen al af. Een hele tijd had ik dus niks, tot ik afgelopen week in een winkeltje was en een toilettas tegenkwam. Ja je leest het goed een toilet tas!

Hij was heel goedkoop en ruim! Ik was meteen enthousiast en heb hem dus mee genomen. Ik had de week ervoor in Amsterdam een aantal leuke buttons gekocht. Deze heb ik op het tasje gespeld en ik heb een extra tas om mijn boeken. Ik kan ze nu toch met een geruster hart meenemen dan dat ik eerder deed.

Hoe vervoer jij je boeken, doe je ze gewoon los in je tas? Of doe jij er ook iets omheen? Ik ben benieuwd.

Waarom ik geen tweede hands boeken koop

Het thema van de Top Ten Thursday vandaag is top tien boeken die je hoopt te vinden op een vrijmarkt. Maar ik ga daar eigenlijk nooit heen. Ten eerste is het voor mij gewoon niet te doen met twee kleine kinderen. Je komt er gewoon niet doorheen. Maar er is nog een andere reden: Ik koop eigenlijk nooit tweede hands boeken.

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik dat niet doe, nou ja eigenlijk best simpel. Ik ben het liefst gewoon de eerste eigenaar van een boek. Ik heb ooit wel eens wat tweede hands boeken gehad, maar die vielen al uit elkaar voor ik ze ging lezen of ze waren zo vergeeld en vol met rooklucht dat ik er zelf gewoon misselijk van werd.

Ik vraag me af ben ik de enige die geen tweede hands boeken leest? Laat ik iets geweldigs aan me voorbij gaan? Laat het me weten in de comments.

Heb je echt alle Twilight boeken gelezen?

Het bedenken van een goede titel voor dit artikel vind ik moeilijker dan het artikel zelf schrijven. Waar ik het over wil hebben is het volgende: “Lees jij Twilight? Dat is echt zo dom!” Hier heb ik dus echt een hekel aan, dat mensen elkaar beoordelen en veroordelen om wat ze lezen.

Ik zal maar meteen beginnen met vertellen dat ik Twilight heb gelezen ( het eerste boek meerdere keren ) en me zelfs heb gewaagd aan Fifty shades of grey. Maakt dat mij een mindere lezer? Ik vind van niet. Natuurlijk kun je zeggen dat je de boeken zelf niet gelezen hebt of ze gewoon helemaal niks aan vindt. Maar je hoeft daarbij de lezer van de boeken nog niet naar beneden te halen.

Het kan namelijk niet zo zijn dat iedereen altijd maar hetzelfde leuk vindt. Gelukkig niet anders zouden er alleen nog maar één bepaald soort boeken geschreven worden, series worden bedacht of films worden gemaakt. Maar toch zijn er mensen die het nodig vinden om te benadrukken dat de relatie tussen Bella en Edward ongezond is, of dat je minder bent als je als volwassene dol bent op YA-boeken. Waarom is het zo belangrijk om je beter te voelen dan een ander? Niet alleen in het lezen kom ik dit veelvuldig tegen maar ook op andere vlakken in mijn leven ( als mama bijvoorbeeld het is bijna een wedstrijd welk kind als eerste naar de universiteit gaat. ) en ik moet zeggen dat ik er eigenlijk wel genoeg van heb.

Nu trek ik me er doorgaans weinig van aan, maar het is wel een irritatie puntje. Nou ja tot zover mijn gedachtespinsel hier over.

Hoe zit het met jou? Hoor jij vaak dat mensen niet snappen dat jij iets leuk vind of valt dat wel mee?