Recensie: Verliefd en verloren van Lizzie van den Ham

Recensie: Verliefd en verloren van Lizzie van den HamVerliefd en verloren by Lizzie van den Ham
Published by Dutch Venture Publishing on 15 juni 2016
Genres: Chicklit
Pages: 250
Format: Kindle
five-stars

Deze romantische chicklit van Lizzie van den Ham is als eboekenserie al duizenden keren verkocht op iTunes, bol.com en Kobo. Nu ook als compleet verhaal in paperbackformaat verkrijgbaar!
Wat zou je doen als de knappe jongen die je op een concertavond tegen het lijf bent gelopen en die je graag beter wilt leren kennen, plotseling in je mentorklas blijkt te zitten..? Het overkomt Gemma Visser tijdens haar eerste jaar als docente Engels op het Thorbecke College. En hoe langer zij en Julian elkaar meemaken op school, hoe moeilijker het wordt om te ontkennen dat er iets broeit tussen hen twee.
Maar meent Julian het wel zo serieus? En vindt Gemma hem leuk genoeg om haar baan ervoor op het spel te zetten?

Lees verder

five-stars

Recensie: Het verleidingseffect van meerdere auteurs

Titel: Het verleidingseffect
Auteur:
Kate Paris, M.P Hofstee en Tamara Haagmans
Pagina’s:
168
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Tinteling Romance

Het verhaal:

Het Verleidingseffect is een Tinteling Romance Verhalenbundel met drie erotische chicklits van drie nieuwe, Nederlandse schrijftalenten. Laat je verleiden!

In Het Verleidingseffect [Kate Paris] verdwijnt Mila’s blijdschap over haar nieuwe baan meteen als ze dankzij Lars uit het team gezet wordt. Tijdens het stappen besluit ze hem een koekje van eigen deeg te geven. Maar wie is daar uiteindelijk het slachtoffer van?

Verleiding is een wispelturig iets; geen orgaan zo onvoorspelbaar als het hart.

Lottes leven is vastgelopen in Een Diep Verlangen [M.P. Hofstee] en daarom besluit ze om een voetreis te ondernemen vanuit Amsterdam naar Santiago de Compostela. De reis wordt nog spannender als de knappe Ben halverwege opduikt. Maar hij heeft zo zijn eigen duistere redenen om deze voetreis te ondernemen.

Een diep verlangen is soms het enige wat je nodig hebt om bergen te verzetten of… om ze te voet te doorkruisen.

Als Lisa in Dit is Liefde [Tamara Haagmans] een lootje bij de plaatselijke scoutingvereniging koopt, doet ze dat meer als gift dan om daadwerkelijk te winnen. Als dan blijkt dat ze de eerste prijs – een parachutesprong! – heeft gewonnen, staat ze dan ook niet echt te trappelen. Eigenlijk is de knappe instructeur de enige reden die ze kan verzinnen om de sprong ook echt te wagen. Maar is hij wel de juiste persoon voor haar?

We denken dat we weten wat liefde is, maar kunnen we de liefde ooit echt helemaal kennen?
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Deze recensie is even iets anders dan andere recensies. Het gaat hier namelijk om een verhalenbundel. Ik zal elk verhaal apart bespreken.

Het verleidingseffect door Kate Paris
Al vanaf het moment dat er een stukje uit dit verhaal voorgelezen werd, was ik super nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Je valt er eigenlijk meteen midden in waardoor je er meteen ook inzit.

De reden dat Mila wraak wil nemen snap ik helemaal en ik vond het ook nogal vreemd dat ze zo op straat gezet werd. Uiteindelijk kom je er achter wat er precies aan de hand was met Lars, maar ik bleef het een eikel vinden omdat hij haar zomaar ontslagen had haha. Maar ik moet zeggen dat de scenes tussen Mila en Lars echt uit het boek spatte. Ik lees niet zo vaak romantische verhalen waar ook erotiek in zit maar dit verhaal smaakte echt naar meer.

Ik vond de manier waarop alles beschreven werd, erg mooi en niet zo plat. Hier hou ik wel van en het was dan ook haast onmogelijk om mijn boek neer te leggen.

Een diep verlangen van M.P. Hofstee
Heel eventjes moest ik wennen aan dit verhaal, waarom? Mijn dochtertje heet Lotte en het is altijd een beetje vreemd om die naam dan terug te zien in een boek. Zeker een boek met een volwassen thema haha. Maar Nadat ik dat van me af had gezet was ook dit verhaal een echte pageturner. Wat ik vooral ook erg leuk vond om te lezen is hoe de pelgrims tocht verliep. Ik zou zelf echt nooit zoiets doen haha en zo heb ik het toch een beetje meegemaakt.

De relatie die ontstaat tussen Lotte en Ben vind ik erg mooi gedaan. Ja ze zijn meteen tot elkaar aangetrokken maar ze bespringen elkaar niet meteen. Lotte heeft een duidelijk beeld van wat ze met deze tocht wil bereiken en dat ik zeker geen man aan de haak slaan. Ik vond dat het een realistisch beeld schetste want ik denk dat we allemaal wel eens hebben meegemaakt dat we ons aangetrokken voelde tot iemand die we net ontmoeten maar daar echt niet meteen naar handelen.

Ook dit verhaal is niet plat beschreven, de spanning bouwt op, natuurlijk wordt er een beschrijving gegeven van wat ze doen maar het is in tegenstelling tot sommige andere verhalen die ik gelezen heb allemaal heel netjes. Gewoon zoals ik me kan voorstellen dat het tussen twee mensen zou gaan.

Dit is liefde van Tamara Haagmans
Dit verhaal vond ik het meest verassend uit de hele bundel, waarom precies verklap ik niet omdat dit een grote verassing is in het boek.

Ik vond het heerlijk om te lezen hoe Lisa steeds meer over zichzelf en de liefde ontdekte. Hoe ze geconfronteerd werd met nieuwe obstakels en he ze daar mee om ging.

Het was mooi beschreven en tijdens het lezen had ik ook het gevoel dat ik Lisa echt leerde kennen. Wat voor type meisje ze is en waar ze naar op zoek is. Zelf ben ik ook nogal onzeker en het was mooi om over iemand te lezen die het ook allemaal niet zo zeker wist.

 Eindoordeel:

 Ik ben heel erg blij dat ik dit boek heb gelezen, dat ik me toch eens gewaagd heb aan dit soort verhalen. Want om eerlijk te zijn ik kon het echt maar met moeite weg leggen. Daarom heb ik het boek ook in één dag uitgelezen. Ik vind het een echte aanrader als je dit soort verhalen leuk vind of er juist eens van wil proeven om te kijken of dit genre je aanspreekt.

 

 

Recensie: Verkikkerd van Lisette Jonkman

Titel: Verkikkerd
Auteur:
Lisette Jonkman
Pagina’s:
458
Taal:
Nederlands
Uitgever:
L.S. Amsterdam


Het verhaal
:

Als ze gaat studeren, komt Lucy tot haar grote ergernis terecht op een campus in een huis vol nerds. Moet ze vrienden met hen worden? En wie is die lange, blonde jongen die haar zo bekend voorkomt en twee kamers naast haar woont? Waarom duikt hij steeds op als het haar niet goed uitkomt? Ze krijgt het er veel te warm van. Pas als Lucy’s hoogbegaafde zusje op bezoek komt, ziet ze haar huisgenoten ineens in een heel ander licht… ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Laat ik maar beginnen met te vertellen dat ik helemaal geen typje ben voor chicklits. Ik riep altijd het hardst dat ik dat nooit zou lezen. Maar hier zijn we dan toch, bij mijn recensie van het boek Verkikkerd. Na het lezen van Schrijven Kreng wist ik zeker dat ik meer wilde lezen van Lisette Jonkman. Toen ik dus op de boekpresentatie van Hitte was en ik de kans had om mijn boek te laten signeren greep ik deze kans en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

Ik zit al een tijde op en af in een leesdip, ik kan mijn draai niet vinden en boeken en leg ze snel weer weg. Maar dit boek wilde ik niet weg leggen, ik keek reikhalzend uit naar de momenten dat ik kon lezen en ik vloog er doorheen. Wat een heerlijk boek is dit, vol humor en woordgrapjes maar ook met traantjes en woede.

Ik heb geloof ik alle gevoelens wel een keertje gehad tijdens het lezen van dit boek. Ik vond het verhaal super leuk, natuurlijk verwacht je een bepaald einde maar dat maakt de reis naar dat einde toe niet minder goed. Het feit dat er ook nog een groep nerds inzat maakt het voor mij alleen maar leuker.

Het is in ieder geval al een hele tijd geleden dat ik zo vlug door een boek heen ging en het met zoveel moeite weg kon leggen.

De personages:

Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie vond ik Lucy echt een verwend kreng, ik kon haar niet uitstaan. Maar langzaam aan vond ik haar steeds leuker, het lijkt een beetje of ze ook mijn vriendin is geworden aan het einde van het boek. Het is ook heerlijk om eens te lezen over een personage dat niet perfect is en geen fouten maakt. Lucy is heel menselijk.

Kikker vond ik eigenlijk al meteen leuk, ik kan me zo voorstellen dat als ik zo iemand in het dagelijks leven tegen was gekomen ik ook meteen voor hem gevallen zou zijn. Ook hij is niet perfect maar ach ja wie is dat wel?

Ik vond de rest van de huisgenoten ook geweldig om te lezen, ik kan me Hermelien helemaal voorstellen, ik denk dat ik als ik naar mezelf kijk ik mezelf ook heel erg herken in Hermelien. Zij was wel één van mijn favoriete personages. Zoals ik hierboven al eens gezegd heb, ik vond het heerlijk om over nerds te lezen!

Merel kon ik af en toe ook wel schieten, maar ik zag ook veel van Lucy in haar terug. Ik kon me helemaal voorstellen dat zij goede vriendinnen waren.

De Schrijfstijl:

Tja wat kan ik hier nog over zeggen wat anderen niet ook al gezegd hebben. Lisette Jonkman heeft een heerlijke schrijfstijl, het is grappig, ontroerend en je vliegt gewoon door het boek heen. Na het lezen van dit boek weet ik zeker dat ik zonder na te denken haar andere boeken ook zal aanschaffen. Gewoon omdat het zo goed en leuk geschreven is.

Eindoordeel:

Wat ben ik blij dat ik dit boek gekocht heb! Ik ben nu natuurlijk super benieuwd naar het volgende deel. Binnenkort maar weer een tripje naar de boekwinkel…..