Recensie: Nachtschade van Karin Slaughter

Recensie: Nachtschade van Karin SlaughterNachtschade by Karin Slaughter
Series: Grant County #1
Published by De bezige bij on 8 maart 2012
Genres: Thriller
Pages: 397
Format: paperback
five-stars

In Grand County, een stadje in Georgia, ontstaat grote deining als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. Het slachtoffer wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Haar ex-echtgenoot Jeffrey Tolliver, hoofd van politie, leidt de zaak. De twee moeten ondanks hun verstoorde relatie samenwerken om het mysterie van de moord op te lossen. En dan is er ook nog de zus van het slachtoffer, Lena, die als rechercheur op eigen houtje naspeuringen verricht.

Tijdens het onderzoek lopen de onderlinge spanningen steeds hoger op. Sara draagt een geheim uit het verleden met zich mee dat licht op de zaak zou kunnen werpen, maar zwijgt als het graf. Intussen lijkt Lena zich te vergalopperen aan het onderzoek. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.

Lees verder

five-stars

Book Haul Augustus 2014

Book Haul Banner

Ook deze maand heb ik weer te veel boeken gekocht maar ook gekregen Dus laten we maar gewoon snel beginnen!

DSC_0845

Aangezien het een beetje een vage foto is komt hier het lijstje met boeken dat ik gekocht/gekregen heb.

DSC_0846

De eerste vijf boeken van de Reizigers serie, ik ben begonnen met het kijken van de serie Outlander op HBOgo maar ik ben er wel voorstander van om ook al kijk je de serie al de boeken wel gelezen te hebben. Aangezien een vriendin van mij ook tipte dat deze boeken heel goed waren heb ik besloten de eerste twee delen te kopen. Aangezien ik er zo enthousiast over was en mijn moeder nog twee bonnen van de ECI moest verzilveren mocht ik de volgende drie delen ook bestellen! Het eerste deel heb ik vanochtend uitgelezen, een recensie hiervan zal morgen verschijnen en ik ben heel benieuwd naar de rest van de serie. Al zal ik deze niet meteen achter elkaar lezen. Daar zijn de boeken te dik voor.

DSC_0847Geek Girl van Holly Smale: Dit boek heb ik al zo vaak voorbij zien komen op andere blogs! Dat ik er erg nieuwsgierig naar ben geworden en dus het eerste deel heb gehaald. Ik ben er heel benieuwd naar.

DSC_0848

Voor Jou van Jojo Moyes: Ook zo’n boek dat ik vaak voorbij heb zien komen en waar ik heel nieuwsgierig naar ben

DSC_0849

Easy van Tammara Webber: Ook dit boek heb ik vaker zien voorbij komen op blogs en booktubes videos en ook hier ben ik weer nieuwsgierig naar. 

DSC_0850

Het Godinnenoffer van Aimee Carter: Ik heb me opgegeven voor de young adult boeken van Harelequin dus vier keer per jaar ontvang ik van hun een mooi boek. Ik heb het tweede deel ook nog niet gelezen maar ik ben van plan de serie vanaf boek 1 nog eens te gaan herlezen.

DSC_0851

Bundel van Mel Wallis de Vries: Dit boek heb ik ook van mijn moeder gehad, ik ben er erg benieuwd naar want ik hoor/lees veel goede verhalen over deze schrijfster.

DSC_0852

Legend van Marie Lu: Ik ben dol op dystopian boeken en tja als je er dan eentje vindt voor 5 euro kan je hem toch niet laten liggen?

Dat was mijn Haul, heb je één van deze boeken al gelezen? Of staat er een boek bij dat je zelf ook nog wil lezen? Laat het me weten in de comments!

Review: Rood als bloed door Salla Simukka

Review Banner goed

Titel: Rood als bloed
Auteur: Salla Simukka
Pagina’s: 204
Taal: Nederlands

Het verhaal:

Ontmoet Lumikki Andersson, een zeventienjarige studente die toevallig een witwasoperatie op haar middelbare school ontdekt. Vanaf dat moment volgt de ene onverwachte gebeurtenis op de andere, totdat ze vier dagen later terechtkomt op een gigantisch feest in een mysterieus herenhuis. En dat alles tijdens de koudste winter in decennia, terwijl niets zo rood kleurt op witte sneeuw als bloed.

Mijn review

Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub van young-adults.nl, ik ben blij dat ik hem aangevraagd heb!

Laat ik beginnen met vertellen dat dit niet een boek is wat ik zo uit de boeken schappen gekozen zou hebben. De kaft is trekt me niet meteen aan hij is vrij simpel en zegt eigenlijk niet zo heel veel over het boek. Maar de titel is er weel eentje die meteen in het oog spring: Rood als bloed klinkt onheilspellend en dat is precies hoe het boek begint. Met een onheilspellend stukje, je weet niet wat er aan de hand is, maar je weet dat het vast niet goed kan zijn.

Op het moment dat ik las dat het over sneeuwwitje ging wist ik dat ik dit boek moest lezen, in welke vorm dan ook ben ik gek op sprookjes. En de sprookjes zijn echt super mooi verwerkt in het boek, op een onverwachte wijze ook.

Het verhaal is vanaf de eerste regel al spannend. Zoals hierboven al genoemd het begint heel onheilspellend, je weet dat er iets niet goed is maar wat er precies aan de hand is dat weet je dan nog niet. De auteur neemt echt de tijd om precies te beschrijven wat de hoofdpersonage voelt en denkt. Maar ook wat ze ziet en haar mening over de dingen die ze ziet. Ik vind dat persoonlijk heel mooi, je voelt je hierdoor meer gebonden met het hoofdpersonage. Heel langzaam aan leer je ook steeds meer over haar verleden, waarom woont ze waar ze woont en is ze wie ze is. Deze beschrijvende stijl zorgt er nergens voor dat het boek saai is, het is eigenlijk een grote rollercoaster rit waar je pas uitstapt als je de laatste bladzijde hebt gelegen.

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen, ik vond het spannend en kon niet wachten om weer aan een volgend hoofdstuk te beginnen. Ik vloog door het boek heen en ik kon het haast niet wegleggen, het is eigenlijk jammer dat het maar zo’n dun boek is. Het verhaal was spannend en de manier van schrijven geeft je het gevoel dat je er zelf bij bent. ik ben dan ook zeer benieuwd naar de andere twee delen van deze trilogie!

Review: De kraamhulp van Esther Verhoef

 

Review Banner goed

Titel: De Kraamhulp
Auteur: Esther Verhoef
Pagina’s: 336
Taal: Nederlands

Het verhaal:

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…
De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.

( van Goodreads ) 

Mijn Review

Laat ik eerst eens bekennen dat dit het eerste boek van Esther Verhoef is dat ik lees. Ik heb vaak met boeken van haar in mijn handen gestaan maar eigenlijk nooit gekocht. Misschien komt het omdat ik zelf net een kindje heb gekregen dat de titel me aansprak of misschien was het gewoon de tijd om eens boek van deze schrijfster op te pakken.

Ik vond dit boek in ieder geval erg goed, ook al wist je eigenlijk al vanaf pagina één wie de dader zou zijn het blijft toch heel spannend. Je leest het verhaal vanuit meerdere personages, dit zorgde ervoor dat ik in het begin even goed moest nadenken wie nou wie was en wat ze met elkaar te maken hadden. Maar toen ik dat eenmaal door had kon ik dit boek maar met moeite wegleggen.

Wederom misschien heeft het te maken met het feit dat ik zelf pas een kindje heb gekregen dat ik dit verhaal echt gruwelijk vond. Het feit dat iemand je op zo’n kwetsbaar moment ziet en bij je in huis is en jij eigenlijk aan diegene overgeleverd bent. Nu is dit in het geval van de hoofdpersonage nog meer omdat ze ook niet mobiel is. Ze kan eigenlijk niets zelf en aan haar man heeft ze ook maar weinig. Deze weet ook niet hoe hij met de situatie om moet gaan. Dus is de kraamhulp de enige persoon die er echt voor haar is, voor haar gevoel.

En juist die positie zorgt ervoor dat de kraamhulp met gemak het jonge gezin kan manipuleren en naar haar hand zetten. Ik heb de stukken vanuit de kraamhulp echt met kippenvel zitten lezen. Ik kon me gewoon niet voorstellen dat iemand zo kan zijn en er zulke gruwelijke gedachten kan hebben. Het doet je ook des te meer beseffen hoe slecht je eigenlijk degene kent die dan ineens voor je moet gaan zorgen.

Ook het verhaal vanuit de jonge moeder vond ik hartverscheurend, hoe ze haar best deed om te herstellen, haar huwelijk te redden en voor haar kindje te zorgen. Dit laatste lukte haar lichamelijk niet en dat zorgde voor een enorme strijd bij haar.

Het mooie van dit boek vond ik dat alle levens uiteindelijk weer bij elkaar komen aan het einde, de link die hen verbind is de kraamhulp maar op welke manier ze in hun leven is gekomen is bij ieder van hen anders. Ik vond het een spannend boek en zeker een aanrader voor iedereen die van een goede thriller houd!

Ik weet in ieder geval zeker dat ik in de toekomst meer van deze schrijfster ga lezen.