Tipje van de sluier dinsdag

Vorige week dinsdag alweer, kreeg ik het boek, Queen of shadows binnen van Sarah J.Maas. Nu zal ik nooit onder stoelen of banken steken dat ik deze serie echt heel goed vind. Maar door wat gebrek aan leestijd heb ik het boek gewoon nog niet uit. Dus hier een tipje van de sluier:

“He’d never heard so many words from her at once, had never…never even known she had a sister. Or that she was an aunt. ” ( p. 182 )

Ik vind het boek heel goed, maar om niets te spoilen zal ik er geen beschrijving van het boek bij doen. Wel deel ik nog even met jullie de ongelooflijk mooie cover!

Tipje van de sluier dinsdag

Ik had zin in een lekker dik boek, dat bedacht ik me zaterdag. Ik was in Utrecht en liep daar tegen het boek The name of the wind van Patrick Rothfuss tegen. Dit boek staat al heel lang op mijn lijstje en nu heb ik hem dan eindelijk. Ik ben er ook in begonnen en tot nu toe vind ik hem erg goed! Dus hier mijn tipje van de sluier.

By this time our wagons were drawing attention. Trip was doing some jugling.

van: Goodreads

were putting on an impromptu string-puppet show. I was watching my father from the back of our wagon” ( p. 56 )

Benieuwd naar waar dit boek over gaat? Lees het hieronder:

Told in Kvothe’s own voice, this is the tale of the magically gifted young man who grows to be the most notorious wizard his world has ever seen. The intimate narrative of his childhood in a troupe of traveling players, his years spent as a near-feral orphan in a crime-ridden city, his daringly brazen yet successful bid to enter a legendary school of magic, and his life as a fugitive after the murder of a king form a gripping coming-of-age story unrivaled in recent literature. A high-action story written with a poet’s hand, The Name of the Wind is a masterpiece that will transport readers into the body and mind of a wizard.( van: Goodreads )

Tipje van de sluier dinsdag

Dinsdag dus tijd om met jullie te delen wat ik aan het lezen ben. Op dit moment is dat Pupil van Julie Kagawa. Ik heb nog niet veel boeken over draken gelezen dus dat maakte mij erg nieuwsgierig naar dit boek. Ik moet zeggen dat ik hem ook echt heel goed vind! Dus hier mijn tipje van de sluier:

“De soldaten hadden me door. Ik was die ochtend al twee keer neergeschoten.” ( p. 250 ) 

Voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar waar dit boek over gaat:

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen… ( van: Goodreads )

Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag dus tijd voor een nieuw tipje van de sluier. Ik ben net begonnen in het boek: To all the boys I’ve loved before van Jenny Han. Ik heb er nog niet zo heel veel in gelezen maar ik vind hem tot nu toe leuk om te lezen. Dus hier mijn tipje van de sluier:

“This is how Margot and Josh got together, . In a way I heard it from Josh first.” ( p.32 ) 

van: Goodreads

 

Als je benieuwd bent naar het boek hier een korte beschrijving.

Lara Jean keeps her love letters in a hatbox her mother gave her. One for every boy she’s ever loved. When she writes, she can pour out her heart and soul and say all the things she would never say in real life, because her letters are for her eyes only. Until the day her secret letters are mailed, and suddenly Lara Jean’s love life goes from imaginary to out of control… ( van: Goodreads )

Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag dus tijd om met jullie te delen wat ik aan het lezen ben. Ik ben gisteravond begonnen in het boek Witch Hunter van Virginia Boecker. Op het boek staat voor fans van Sarah J. Maas and Holly Black, dus ja dat moet wel een goed boek zijn toch? Dus hierbij mijn tipje van de sluier, de aller eerste zin van het boek:

“I stand at the edge of the crowded square, watching the executioners light the pyres.” ( p. 7 )

Ik vind het een goede binnenkomer! Hieronder de synposis voor het boek:

The magic and suspense of Graceling meet the political intrigue and unrest of Game of

van: Goodreads

Thrones in this riveting fantasy debut.

Your greatest enemy isn’t what you fight, but what you fear.

Elizabeth Grey is one of the king’s best witch hunters, devoted to rooting out witchcraft and doling out justice. But when she’s accused of being a witch herself, Elizabeth is arrested and sentenced to burn at the stake.

Salvation comes from a man she thought was her enemy. Nicholas Perevil, the most powerful and dangerous wizard in the kingdom, offers her a deal: he will save her from execution if she can break the deadly curse that’s been laid upon him.

But Nicholas and his followers know nothing of Elizabeth’s witch hunting past–if they find out, the stake will be the least of her worries. And as she’s thrust into the magical world of witches, ghosts, pirates, and one all-too-handsome healer, Elizabeth is forced to redefine her ideas of right and wrong, of friends and enemies, and of love and hate.

Virginia Boecker weaves a riveting tale of magic, betrayal, and sacrifice in this unforgettable fantasy debut.( van: Goodreads )

Tipje van de sluier dinsdag

Dinsdag en het is zelfs alweer Juli, ben ik de enige die vind dat dit jaar ontzettend hard voorbij vliegt? Maar goed zoals elke dinsdag deel ik met jullie wat ik aan het lezen ben. Op dit moment lees ik The heart of betrayal van Mary E. Pearson. Het is het tweede deel in de The remnant chronicles, het eeste deel was The kiss of decption. Ik vond het eerste deel erg goed, dus ik ben ook heel benieuwd naar dit deel. Hier mijn tipje van de sluier:

“I wasn’t sure what had just happened, but the tone had turned grave.” ( p. 64 )

Ik ga niet delen waar dit boek over gaat aangezien het een deel twee is en ik niet wil dat iemand spoilers leest. Maar ik deel nog wel even de mooie cover van dit boek.

van: Goodreads

Tipje van de sluier dinsdag

Zoals elke dinsdag deel ik ook vandaag weer met jullie wat ik aan het lezen ben. Ik ben echt net vers begonnen in het boek Lobsters van Tom Ellen & Lucy Ivison. Laten we eerst beginnen met het feit dat de cover geweldig is en ontworpen door Emmy van Zon en maan, hoe tof is dat! Verder kan ik er nog niet veel over vertellen omdat ik er nog niet zo veel over gelezen heb haha. Maar goed ik deel toch alvast een tipje van de sluier, de allereerste zin in het boek:

“Grace kwam zo wild mijn kamer binnenstormen dat ze bijna omviel (P. 7 ) 

van: Blossom books website

Als nieuwsgierig bent naar waar dit boek over gaat:

Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward!

Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee. ( van: Goodreads )

Tipje van de sluier dinsdag

Het is alweer dinsdag, dus tijd om te delen wat ik aan het lezen ben. Op dit moment ben ik World after van Susan Ee aan het lezen. Ik vond het eerste deel ontzettend goed, Engelen die niet oke zijn? Ik ben er wel fan van. Dus hier mijn tipje van de sluier:

“The icy rain pelts my face as we race through abandoned cars in a sea of junk” ( p. 28 )

Ik ga geen flap tekst delen aangezien niet iedereen die dit leest het eerste deel heeft gelezen. Maar neem van mij aan dat je deze serie echt wil lezen! Hieronder nog wel even de mooie cover:

van: Goodreads

Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag dus weer tijd voor een nieuwe tipje van de sluier dinsdag. Ik ben op dit moment Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Ik moet eerlijk bekennen ik moest er een beetje inkomen maar ik vind het nu een super goed boek! Hier mijn tipje van de sluier:

“De volgende ochtend roept Jude mijn naam vanuit de gang, wat betekend dat ze elk moment mijn kamer kan binnenstormen.” (P. 76 )

van: Goodreads

Als je nieuwsgierig bent geworden naar het boek, kun je hier de omschrijving van het boek lezen:

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden. ( van: Goodreads )

Tipje van de sluier dinsdag

Zoals jullie hier hebben kunnen lezen ben ik afgelopen vrijdag naar de Game of thrones expo in Amsterdam geweest. Na het bezoeken daarvan wist ik het zeker! Ik zou eindelijk A clash of kings uit gaan lezen. Ik heb echt een beetje een haat/liefde verhouding met de boeken. Ik vind ze goed maar ze zijn zo dik! Maar nu weet ik het zeker ik ga hem echt uitlezen. Hier mijn tipje van de sluier

“I’m making the morning bread,” Hot Pie complained. “Anyhow I don’t like it when it’s dark, I told you.”  ( P. 676 )

Voor degene die niet weten waar het boek overgaat hieronder een korte beschrijving:

Van: Goodreads

Time is out of joint. The summer of peace and plenty, ten years long, is drawing to a close, and the harsh, chill winter approaches like an angry beast. Two great leaders—Lord Eddard Stark and Robert Baratheon;who held sway over an age of enforced peace are dead…victims of royal treachery. Now, from the ancient citadel of Dragonstone to the forbidding shores of Winterfell, chaos reigns, as pretenders to the Iron Throne of the Seven Kingdoms prepare to stake their claims through tempest, turmoil, and war.

As a prophecy of doom cuts across the sky;a comet the color of blood and flame;six factions struggle for control of a divided land. Eddard;s son Robb has declared himself King in the North. In the south, Joffrey, the heir apparent, rules in name only, victim of the scheming courtiers who teem over King’s Landing. Robert’s two brothers each seek their own dominion, while a disfavored house turns once more to conquest. And a continent away, an exiled queen, the Mother of Dragons, risks everything to lead her precious brood across a hard hot desert to win back the crown that is rightfully hers.

A Clash of Kings transports us into a magnificent, forgotten land of revelry and revenge, wizardry and wartime. It is a tale in which maidens cavort with madmen, brother plots against brother, and the dead rise to walk in the night. Here a princess masquerades as an orphan boy; a knight of the mind prepares a poison for a treacherous sorceress; and wild men descend from the Mountains of the Moon to ravage the countryside.

Against a backdrop of incest and fratricide, alchemy and murder, the price of glory may be measured in blood. And the spoils of victory may just go to the men and women possessed of the coldest steel…and the coldest hearts. For when rulers clash, all of the land feels the tremors.

Audacious, inventive, brilliantly imagined, A Clash of Kings is a novel of dazzling beauty and boundless enchantment;a tale of pure excitement you will never forget. ( van: Goodreads )