TTT: Top tien boeken die je overal voorbij ziet komen maar zelf nog niet gelezen hebt.

Dit vind ik nou een leuke Top tien, want om eerlijk te zijn zie ik een hele hoop boeken voorbij komen die ik zelf nog niet gelezen heb. Dus laten we snel beginnen!

 1. Vuur en As van Sabaa Tahir. Dit boek zie ik echt iedereen lezen, maar ik heb het zelf nog niet opgepakt. Waarom niet? Tja om eerlijk te zijn weet ik dat zelf ook niet. Ik heb het boek al een paar keer in mijn handen gehad maar op één of andere manier trekt het me nog niet echt.

  (van: Goodreads)

 2. Angst aanjagers van Michael Grant, ook deze zie ik regelmatig voorbij komen, maar ook dit boek heb ik nog niet gelezen.
 3. Seeker van Arwyn Elys Dayton Inmiddels staat hij in de kast maar ik heb hem nog

  ( van: Goodreads )

  niet gelezen.

 4. Percy Jackson serie van Rick Riordan. Deze serie staat in mijn kast en ik ben echt van plan om hem te gaan lezen maar tot nu toe gewoon nog niet aan toegekomen. Misschien eens een eigen marathon gaan houden met deze serie.
 5. Waar het licht is van Jennifer Niven. Ook dit boek heb ik inmiddels in de kast, maar nog niet gelezen. Iedereen is er heel enthousiast over en ik ben nu toch wel echt nieuwsgierig geworden
 6. Silber 2 van Kerstin Gier. Ik heb deel één met heel veel plezier gelezen maar ik heb nog niet de behoefte om ook het tweede deel te lezen.
 7. Invasion of the tearling van Erika Johanson. Ik vond het eerste deel geweldig, maar ik wacht nog even op de editie die past bij de mijne. Anders is er zo’n hoogte verschil en dat vind ik dus wel irritant.

  ( van: Goodreads )

 8. Daar is hij weer….. Clockwork Princess van Cassandra Claire. Ik heb hem nog steeds niet gelezen…..
 9. Lockwood en Co 2 van   . Het eerste deel heb ik echt verslonden maar nog niet toegekomen aan het tweede deel.
 10. Life after death van Stephenie Meyer. Ik was ook een twilight fan en ik heb dit boek ook wel in de kast staan. Maar ik heb hem tot nu toe nog niet gelezen.

Welk boek zie jij vaak voorbij komen en heb je zelf niet gelezen?

TTT: Top tien boeken waar je niet in durft te beginnen.

Ik vind de top tien invullen de laatste tijd best lastig. Gewoon omdat ik vaak niet tot tien kom. Aangezien ik op het moment dat deze blogpost online komt op vakantie  ben heb ik toch besloten een poging te wagen zodat er in ieder geval iets verschijnt. Dus bij deze mijn poging tot de top tien:

 1. De verre kust van Diana Gabaldon, ik zie gewoon een beetje op tegen de dikte van het boek. Ze zijn vaak prachtig maar niet altijd vol met actie. Het gaat echt om de personages.
 2. A storm of swords van Georger R.R. Martin eigenlijk hetzelfde als hierboven. Het is een ontzettend dik boek.
 3. Clockwork princes van Cassandra Clare, ik ben gewoon bang voor het einde…..
 4. De schaduw van de nacht van Deborah Harkness, ook een heel dik boek en ik weet niet waarom maar ik blijf er telkens langs lopen.
 5. Verslingerd van Lisette Jonkman. Ik vond Verkikkerd zo leuk dat ik bang ben dat het gaat tegenvallen.
 6. The scorch trials van James Dashner, ik heb dit boek waarschijnlijk niet gelezen voor de film uitkomt.Ik vond het eerste boek goed, maar niet zo spectaculair dat ik meteen door wilde in deel twee. Maar ben wel erg benieuwd naar de film.
 7. Het rosie project van Graeme Simsion, dit boek wordt zo de hemel in geprezen dat ik bang ben dat ik het tegen vind vallen.
 8. Voor jou van Jojo Moyes, hetzelfde als hierboven eigenlijk dat boek is zo gehypet dat ik bang ben dat het tegen valt.

Dat zijn ze wel eigenlijk, nou ja toch nog tot 8 gekomen! En jij welk boek durf jij niet aan te beginnen?

TTTT: Top tien personages waarmee je in de klas zou willen zitten.

Ik zit al lang niet meer op school, maar goed dat betekend niet dat ik niet kan fantaseren over bij wie ik in de klas had willen zitten!

 1. Luna Lovegood, volgens mij is je dag nooit saai als je me haar in de klas zit!
 2. Cath uit  fangirl, kan ik samen met haar fangirlen en kan zij me misschien eens leren om fanfictiete schrijven!
 3. Will uit the infernal devices, tja het oog wil ook wat toch?
 4. Hermelien want zij lijkt me uitermate handig om huiswerk mee te maken. Zij zorgt er wel voor dat ik alles op tijd af heb haha.
 5. Simon uit Simon vs. the homosapiens agenda, ik vind hem gewoon een leuk karakter.
 6. Barbara uit Confidence: the diary of an invisible girl. We delen veel geeky dingen dus dat kan alleen maar gezellig worden.
 7. Lucy uit verkikkerd, ik vind haar gewoon ontzettend grappig.
 8. August uit wonder, al is het alleen maar omdat ik echt benieuwd ben naar hoe hij er nu eigenlijk uit ziet haha.
 9. verder kom ik niet helaas….

Bij wie zou jij wel in de klas willen zitten?

TTT: Top tien tofste mythologische wezens

Mythologische wezens, hmm ken ik er wel 10? Nou ja we gaan het gewoon proberen!

 1. Draken, want…. draken! Ik vind ze gewoon erg tof, of ze nou draak in mensenvorm zijn, of gewone draken het maakt mij niet uit ik vind ze tof!
  draak
 2. Medussa, ik vind haar wel wat hebben. Ik zou haar niet tegen willen komen natuurlijk maar dat maakt haar niet minder tof.
 3. Centaur, half mens en half paard ja ik vind ze wel tof.
 4. Pegasus, ik beken ik heb iets met paarden, een vliegend paard waarom niet?! pegasus
 5. Eenhoorn, zo dan heb ik alle paarden wel gehad toch? Prachtige beesten, als ze toch eens echt zouden bestaan…..
  eenhoorn
 6. Hippogriff, Buckbeak ik vond hem echt een geweldig beest.
  hippogriff
 7. Terzieler, ook uit Harry Potter natuurlijk, ook erg gave wezens al is het wel een beetje luguber wat ervoor nodig is om ze te zien.
  Terzieler_Loena_Harry
 8. Huiself, ja ik beken ik zou het ook wel handig vinden. Al zou het bij mij wel een vrije elf mogen zijn hoor. Maar soms is het wel fijn als iemand anders het huishouden doet! Dobby
 9. Fae, meestal zijn ze niet zo lief maar toch het zijn wel prachtige wezens!
 10. Engelen, tja meestal zijn het gewoon eikels ( Angelfall, Supernatural, etc. ) maar ze verdienen toch een plaatsje in deze lijst.

TTT: Top Ten Thursday witte boeken

Die kleuropdrachten vind ik altijd zo lastig, ik zal wel een klein beetje vals spelen door ook boeken te kiezen die alleen op de rug wit zijn. Maar goed hier gaan we met mijn top tien.

1. Throne of Glass van Sarah J. Maas. De versie die ik heb heeft in ieder geval een hoop wit!
2. De 100 van Kass Morgan
3. Schrijven kreng van Lisette Jonkman
4. Shiver van Maggie Stiefvater
5. Het mes dat niet wijkt van Patrick Ness
6. Blue Lily, Lily blue van Maggie stiefvater
7 Sevenster van Alexandra Penryn lowe
8 A dance with Dragons van George R.R.. Martin
9. Starters van Lisa Price
10. Sinner van Maggie Stiefvater

Zo toch tot tien gekomen!

TTT: Top tien boeken die ik op de gok heb gekozen.

Oke dit is een lastige TTT, want eigenlijk koop je heel vaak een boek op de gok toch? Ik bedoel natuurlijk lees je de flaptekst, bekijk je de cover maar dan nog is het een gok of je het boek echt leuk gaat vinden. Maar goed hier dan toch mijn top 10:

1. Outlander van Diana Gabaldon, ik had de eerste aflevering gezien van de serie en tja het was een gok of ik het boek ook net zo leuk zou vinden. Nog voor de volgende aflevering die volgende week online stond had ik het boek al uit!

2. Fangirl van Rainbow Rowell, dit boek kwam ik tegen bij de Waterstones toen ik in Birmingham was voor een Supernatural Con. Aangezien ik toen ik fangirl modus zat besloot ik het boek te kopen.

3. Red Queen van Victoria Aveyard, vanaf het moment dat ik de cover van dit boek zat wist ik dat ik het wilde hebben al was het alleen al voor de geweldige cover!

4. Harry potter en de philosopher’s stone, verbaasd dat deze in het lijstje staat? Ik zal het uitleggen, ik woonde toen nog in een dorpje, we hadden gelukkig een boekwinkel en tja daar kende ze me natuurlijk! Toen dit boek uitkwam zei de verkoopster van de winkel meteen dit is iets voor jou. Ik vertrouwde blindelings op haar oordeel en ze had gelijk! Het is tot nog toe één van mijn favoriete series ever!

5. Verkikkerd, ik ben niet echt een chicklit fan, maar na het lezen van schrijven kreng wilde ik de rest van de boeken van Lisette Jonkman ook lezen. Dus kocht ik het boek en liet het ook meteen signeren.

6. The girl with all the gifts, er staat als beschrijving ook niet echt veel op de achterkant van het boek, maar ach dat maakt niet echt uit eigenlijk. Ik was meteen benieuwd naar dit boek ondanks dat ik niet echt een idee had waar het over ging.

7. Throne of glass, ja ik had de achterkant gelezen en die sprak me aan maar het bleef een gok om dit boek te kopen. Want ik wist niet zeker of ik het boek leuk zou vinden. Nou daar hoefde ik me geen zorgen over te maken want ben inmiddels echt verliefd op het boek.

8. Shatter me, ook hier had ik eigenlijk weinig over gehoord/gelezen. Maar het boek sprak me aan dus heb ik het gekocht. Inmiddels ook één van mijn favoriete series.

9. Ms. Marvel, oke misschien geen boek maar wel een gok. Ik heb een man die helemaal weg is van Marvel films, maarja ik mis toch altijd een beetje de vrouwen in deze verhalen. Maar dat hoeft nu niet meer. Ms. Marvel is echt super leuk.

10. Death Note, ook dit was een gok, ik ben nooit zo van de manga’s maar deze leek me al zo lang gaaf om te lezen en ik ben blij dat ik het gedaan heb want ik vind hem echt heel goed.

Dat was mijn top tien, ik ben benieuwd naar die van jou!

Top Ten Thursday Graphic novels/manga’s die ik iedereen kan aanraden.

Ik denk niet dat ik een top tien kan maken, ik lees niet zo heel veel manga’s en graphic novels dus ik ga gewoon beginnen en we zien wel waar ik eindig.

1. Ms. Marvel, dit vind ik echt een aanrader! Nadat ik de eerste uit had, had ik zo’n spijt dat ik deel twee niet meteen mee besteld had!

2. Saga, je moet wel tegen een dosis naakt en geweld  kunnen maar dan is dit dus echt heel erg goed!

3. Death Note, ik ben nog  bezig in het eerste boek ( de Black edition ) maar ik vind het wel super leuk!

4. Rat Queens, nee ik heb hem nog niet gelezen maar hij schijnt wel heel erg goed te zijn dus daarom zet ik hem er in.

Tja…..Hier houd het voor mij wel. Kom jij wel tot nummer 10?

TTT: Top tien conventies waar ik nog een keer naartoe zou willen.

Donderdag, dus tijd voor een nieuwe TTT, deze week conventies, welke zou ik nog wel eens willen bezoeken? Ik ga zeker te weten geen tien halen maar ga proberen een mooie top 5 te maken.

1. San diegeo comic con: Wow wat zou ik daar graag eens heen willen! Het lijkt me zo ontzettend tof om naar de grootste comic con ter wereld te gaan.

2. Londen Comic Con: Ook eentje waar ik graag nog eens heen zou gaan, Londen en Comic con is de perfecte combinatie  als je het mij vraagt.

3. Jus in Bello: Tja ik ben er dit jaar geweest maar ik zou er best nog een keertje heen willen. Een heel weekend lang Supernatural!

4. Vancon in Vancouver: Ook een Supernatural con, maar dan in de stad waar de serie ook gefilmd wordt. Het mooie van deze con is dat je dus ook een tour langs de set kan boeken.

5….. Tja ik haal vijf niet eens, ik zou hier dutch comic con neer kunnen zetten maar daar ga ik zowieso volgend jaar weer heen.

Welke conventie zou jij wel eens willen bezoeken?

TTT: Top tien boeken die je tijdens het lezen de adem benam

Ik vind de TTT’s steeds lastiger worden en jullie? Ook deze TTT moet ik eens goed overdenken want ik heb al zoveel boeken gelezen!

1. Feed van Mira Grant, het fenomeen killing your darlings is ook deze auteur niet vreemd. Het is een zombie boek dus ergens verwacht je het ook wel maar toch….

2. Zombie Britannica van Thomas Emson  , tja de titel zegt het al natuurlijk, nog een zombie boek. Het speelt zich af in Engeland en het heeft me meerdere keren de adem benomen.

3. De reiziger van Diana Gabaldon, zo’n mooi verhaal! Maar af en toe behoorlijk heftig! Er zitten echt wel momentjes in dat ik even moest slikken.

4. Game of Thrones van George R.R. Martin, en dan bedoel ik ook echt het eerste boek in de serie. Ondanks dat ik veel dingen al wist maakte ze dat niet minder schokkend om te lezen.

5. The Kiss of decpetion van Mary E. Pearson. Het moment dat je ontdekt wie nu eigenlijk de assasin is en wie de prins. Ik had het niet zien aankomen.  5

6. City of heavinly fire van Cassandra Clare, meerdere keren ademloos zitten lezen, terwijl ik in mijn hoofd heel hard NEE schreeuwde.

7. Heir of fire van Sarah J. Maas, dat gevecht, pfff ik had het er warm van en ik heb echt met ingehouden adem zitten lezen.

8. The girl with all the gifts van M.R. Carey  , echt een super mooi boek, maar wel een paar keer op het puntje van mijn stoel en ademloos zitten lezen.

The girl with all the gifts

9. Allegiant van Veronica Roth, ik weet dat veel mensen dit boek helemaal niet zo leuk vonden maar ik wel en ik heb sommige stukken dan ook ademloos zitten lezen.

10. Catching fire van Suzanne Collins, pff die tijdsklok ik vond het maar wat spannend!

Welk boek heeft jou de adem benomen tijdens het lezen?