Recensie: Liefde en andere ongemakken van verschillende auteurs.

van: Goodreads

Titel: Liefde en andere ongemakken
Auteur:
Lily Frank, Roos Hart, Flore Zon, Viola Bos
Pagina’s:
170
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Tinteling Romance

Het verhaal:

Bundel met vier sexy en humoristische verhalen.

In Boetiek van Begeerte (Lily Frank) ontmoet Valentina een aantrekkelijke klant in de lingeriewinkel van haar vriendin. Helaas komt hij lingerie uitzoeken voor zijn vriendin…
In een winkel kun je alles begeren, maar liefde is niet te koop.

In Verliefd op Valentijn (Roos Hart) komt kraamhulp Merel in de problemen als ze valt voor de charmes van Fabian, de vader van baby Valentijn.
Een baby doet je hart smelten, een sexy vader doet je hart sneller kloppen.

Voor Iris wordt het in Opnieuw Opstarten (Flore Zon) allemaal wel erg ingewikkeld als ze tijdens haar pauze met haar ex Arthur de knappe Kelvin tegenkomt. Is ze in love of toch meer in lust?
Een computer met problemen start je gewoon opnieuw op, maar werkt het ook zo in de liefde?

Tot slot lijkt in Schot in de Roos (Viola Bos) heimwee studente Rosa haar uitwisselingsreis naar Schotland een heel stuk minder leuk te maken. Dan komt ze Oliver tegen, haar sexy Schotse buurman. Bij hem voelt ze zich thuis, maar hoe zit het met die andere dame in Olivers kamer?
Cupido heeft zijn pijlen gericht op Rosa en Cupido mist nooit!
(van: Goodreads )

Mijn recensie:

Ook dit is weer een verhalenbundel en deze zal ik hetzelfde recenseren als de bundel  . De verhalen in deze bundel spelen zich allemaal af rond Valentijnsdag.

 

Boutique van begeerte van Lily Frank
Het eerste verhaal speelt zich af in een lingeriewinkel. Als dat geen romantische setting is die eigenlijk als locatie al wat erotiek in zich kan hebben dan weet ik het ook niet meer! Maar ja de meeste mannen die daar komen hebben al een partner natuurlijk.

Gelukkig is dit geen verhaal vol vreemdgaan want als ik eerlijk ben hou ik daar niet zo van.

Ik vond de plottwist die er in zat wel heel erg leuk! Al had ik na het lezen over het briefje wel een klein ideetje wie het kon zijn.

 

Valentijn van Roos Hart
Dit verhaal had ik in eerste instantie weer wat moeite mee, een man die net papa is en daar wordt je dan verliefd op. Euhm nee, dat spreekt me niet echt aan. Ik als mama zou het echt niet tof vinden haha. Maar dit komt allemaal later in het verhaal wel weer goed.

Wat het verhaal voor mij toch goed maakte was, dat Merel zelf eigenlijk ook heel goed wist dat dit niet kon en ook niet meteen gewoon met hem tussen de lakens sprong.

Het einde van dit verhaal vond ik echt heel mooi, het cirkeltje was echt weer een beetje rond voor mijn gevoel.

 

Opnieuw opstarten van Flore zon.

Uit dit verhaal werd ook een stukje voorgelezen tijdens de presentatie. Dat maakte me wel heel erg nieuwsgierig naar het verhaal. Helemaal omdat het onderwerp eens iets heel anders was. Hier was een meisje dat eigenlijk in een relatie zat, ook al hadden ze een pauze ingelast. In dit verhaal merk je echt dat Iris aan het denken wordt gezet, is de pauze definitief of toch niet? Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe het afloopt. Maar ik vond het wel leuk om een verhaal te lezen waar de liefde al in aanwezig was en het niet zo duidelijk is of ze er met die ene nieuwe leuke jongen vandoor gaat of toch voor het vertrouwde kiest.

 

Schot in de roos van Viola bos.

Als jong meisje durfde ik echt niet in het buitenland te gaan studeren, nu ik wat ouder ben denk ik wel eens: Tja dat had best leuk kunnen zijn. Daarom vind ik het dus leuk om daar over te lezen. Zo heb ik toch een beetje het idee dat ik ook in het buitenland gestudeerd heb haha. Dit verhaal vond ik eigenlijk vooral heel schattig en lief. Ik kan me zo goed voorstellen dat Rosa heimwee had, je komt in een vreemd land en ook nog eens op een plek waar je eigenlijk liever niet zou willen zijn. Het lijkt me dan erg moeilijk om open te staan voor andere mensen.

Het feit dat Rosa dit wel doet is eigenlijk heel moedig van haar en zoals ik al eerder heb gezegd, is dit verhaal echt heel lief. Het zijn echt net verliefde mensen die graag bij elkaar willen zijn.

 

Eindoordeel:

Ook deze bundel is weer erg leuk, ik ben echt fan van de bundels van Tinteling Romance. Ze zijn heerlijk om te lezen en je vliegt er echt doorheen. Dus ook deze bundel is echt een aanrader!

 

 

Recensie: Het verleidingseffect van meerdere auteurs

Titel: Het verleidingseffect
Auteur:
Kate Paris, M.P Hofstee en Tamara Haagmans
Pagina’s:
168
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Tinteling Romance

Het verhaal:

Het Verleidingseffect is een Tinteling Romance Verhalenbundel met drie erotische chicklits van drie nieuwe, Nederlandse schrijftalenten. Laat je verleiden!

In Het Verleidingseffect [Kate Paris] verdwijnt Mila’s blijdschap over haar nieuwe baan meteen als ze dankzij Lars uit het team gezet wordt. Tijdens het stappen besluit ze hem een koekje van eigen deeg te geven. Maar wie is daar uiteindelijk het slachtoffer van?

Verleiding is een wispelturig iets; geen orgaan zo onvoorspelbaar als het hart.

Lottes leven is vastgelopen in Een Diep Verlangen [M.P. Hofstee] en daarom besluit ze om een voetreis te ondernemen vanuit Amsterdam naar Santiago de Compostela. De reis wordt nog spannender als de knappe Ben halverwege opduikt. Maar hij heeft zo zijn eigen duistere redenen om deze voetreis te ondernemen.

Een diep verlangen is soms het enige wat je nodig hebt om bergen te verzetten of… om ze te voet te doorkruisen.

Als Lisa in Dit is Liefde [Tamara Haagmans] een lootje bij de plaatselijke scoutingvereniging koopt, doet ze dat meer als gift dan om daadwerkelijk te winnen. Als dan blijkt dat ze de eerste prijs – een parachutesprong! – heeft gewonnen, staat ze dan ook niet echt te trappelen. Eigenlijk is de knappe instructeur de enige reden die ze kan verzinnen om de sprong ook echt te wagen. Maar is hij wel de juiste persoon voor haar?

We denken dat we weten wat liefde is, maar kunnen we de liefde ooit echt helemaal kennen?
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Deze recensie is even iets anders dan andere recensies. Het gaat hier namelijk om een verhalenbundel. Ik zal elk verhaal apart bespreken.

Het verleidingseffect door Kate Paris
Al vanaf het moment dat er een stukje uit dit verhaal voorgelezen werd, was ik super nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Je valt er eigenlijk meteen midden in waardoor je er meteen ook inzit.

De reden dat Mila wraak wil nemen snap ik helemaal en ik vond het ook nogal vreemd dat ze zo op straat gezet werd. Uiteindelijk kom je er achter wat er precies aan de hand was met Lars, maar ik bleef het een eikel vinden omdat hij haar zomaar ontslagen had haha. Maar ik moet zeggen dat de scenes tussen Mila en Lars echt uit het boek spatte. Ik lees niet zo vaak romantische verhalen waar ook erotiek in zit maar dit verhaal smaakte echt naar meer.

Ik vond de manier waarop alles beschreven werd, erg mooi en niet zo plat. Hier hou ik wel van en het was dan ook haast onmogelijk om mijn boek neer te leggen.

Een diep verlangen van M.P. Hofstee
Heel eventjes moest ik wennen aan dit verhaal, waarom? Mijn dochtertje heet Lotte en het is altijd een beetje vreemd om die naam dan terug te zien in een boek. Zeker een boek met een volwassen thema haha. Maar Nadat ik dat van me af had gezet was ook dit verhaal een echte pageturner. Wat ik vooral ook erg leuk vond om te lezen is hoe de pelgrims tocht verliep. Ik zou zelf echt nooit zoiets doen haha en zo heb ik het toch een beetje meegemaakt.

De relatie die ontstaat tussen Lotte en Ben vind ik erg mooi gedaan. Ja ze zijn meteen tot elkaar aangetrokken maar ze bespringen elkaar niet meteen. Lotte heeft een duidelijk beeld van wat ze met deze tocht wil bereiken en dat ik zeker geen man aan de haak slaan. Ik vond dat het een realistisch beeld schetste want ik denk dat we allemaal wel eens hebben meegemaakt dat we ons aangetrokken voelde tot iemand die we net ontmoeten maar daar echt niet meteen naar handelen.

Ook dit verhaal is niet plat beschreven, de spanning bouwt op, natuurlijk wordt er een beschrijving gegeven van wat ze doen maar het is in tegenstelling tot sommige andere verhalen die ik gelezen heb allemaal heel netjes. Gewoon zoals ik me kan voorstellen dat het tussen twee mensen zou gaan.

Dit is liefde van Tamara Haagmans
Dit verhaal vond ik het meest verassend uit de hele bundel, waarom precies verklap ik niet omdat dit een grote verassing is in het boek.

Ik vond het heerlijk om te lezen hoe Lisa steeds meer over zichzelf en de liefde ontdekte. Hoe ze geconfronteerd werd met nieuwe obstakels en he ze daar mee om ging.

Het was mooi beschreven en tijdens het lezen had ik ook het gevoel dat ik Lisa echt leerde kennen. Wat voor type meisje ze is en waar ze naar op zoek is. Zelf ben ik ook nogal onzeker en het was mooi om over iemand te lezen die het ook allemaal niet zo zeker wist.

 Eindoordeel:

 Ik ben heel erg blij dat ik dit boek heb gelezen, dat ik me toch eens gewaagd heb aan dit soort verhalen. Want om eerlijk te zijn ik kon het echt maar met moeite weg leggen. Daarom heb ik het boek ook in één dag uitgelezen. Ik vind het een echte aanrader als je dit soort verhalen leuk vind of er juist eens van wil proeven om te kijken of dit genre je aanspreekt.