NaNoWriMo update

Vorige week begon ik enthousiast aan NaNoWriMo, ik haalde mijn dagdoel, ik ging lekker ik genoot er van! Maar pfff ik heb het moeilijk jongens, waar mijn vingers eerst over het toetsenbord vlogen, merk ik nu dat ik moeite heb om mezelf te motiveren om te schrijven. Het feit dat ik hoofdpijn heb, moe ben en twee kinderen de hele dag om me heen heb, helpt natuurlijk ook niet mee.

Mijn verhaal is helemaal mijn genre, ik schrijf een horror verhaal en zelf vind ik het idee echt heel tof. Maar ik merk dat het uitwerken ervan gewoon niet lekker gaat. Ik loop vast op personages, op het verhaal en hoewel ik weet waar ik heen wil, merk ik wel dat ik even niet weet hoe ik er moet gaan komen. Laten we hopen dat ik snel de inspiratie vind die ik nodig heb en vooral ook de motivatie om weer verder te gaan.

Als jij ook mee doet, hoe gaat het bij jou? En hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft?

NaNoWriMo

Ja hoor het is weer zover, daar is november weer met ook weer NaNoWriMo! Dit is het tweede jaar dat ik mee doe en wow ik ben nog slechter voorbereid dan vorig jaar. Hallo grote bron van inspiratie waar ben je nu?

Ik heb een soort van idee wat ik wil gaan doen, maar ik vind het wel echt lastig hoor dit jaar! Vorig jaar wist ik het meteen: Zombies! Dat was waar ik voer wilde schrijven, maar dit jaar helemaal niks. Op dit moment heb ik schrijf ontwijkend gedrag gewoon omdat ik even vastloop. Ja ik ben begonnen met een een eerste stukje maar of het bij dit blijft, of dat het straks toch iets heel anders word weet ik nog niet. Ik weet wel dat ik ondanks alles weer ontzettend enthousiast ben en natuurlijk hoop de 50.000 te halen voor het einde van de maand!

Kan ik jullie dan helemaal niets vertellen over mijn verhaal? Niet echt veel, alleen dat ik geïnspireerd ben door Supernatural en dat het daar dus wel ergens losjes op gebaseerd is. Heb het ook maar ingedeeld onder het kopje fanfiction, gewoon omdat ik daarmee de vrijheid heb om de wereld van Supernatural te gebruiken voor mijn verhaal. Maar waarschijnlijk zullen er geen Sam en Dean in voorkomen, misschien een kleine benoeming maar dat is het dan ook.

Maar goed, ik doop woensdag nu officieel om tot NaNo dag, dat betekend dat je elke week een kleine update van mij kan verwachten over mijn voortgang. Misschien dat ik, als ik het aandurf eens een scene deel. Maar dit laatste beloof ik niet.

Doe jij ook mee? Zo ja ben je goed voorbereid of duik je er gewoon in?

NaNoWriMo en waarom ik toch mee doe

Ken je dat, elk jaar weer roep je, ik doe hier aan mee! En elk jaar weer komt die magische datum en niks. Je doet er toch niks mee, je laat het weer aan je voorbij gaan. Dat heb ik dus met NaNoWriMo, elk jaar zeg ik weer tegen mezelf, dit jaar doe ik er echt aan mee. Maar de afgelopen paar jaar heb ik het toch niet gedaan. Vandaag poste ik daar een status update over en kreeg hier een aantal reacties op.

De reacties waren allen in de lijn van: Je kunt nog steeds mee doen, het is niet eens belangrijk of je het doel haalt, het gaat er om dat je aan de slag gaat. En zo ben ik er toch ingerold, ik doe toch mee. Met het zweet in mijn handen ben ik begonnen. Op dit moment ben ik echt all over the place, ik begin niet bij hoofdstuk 1. Ik ben bezig met dat stuk waar ik eigenlijk al een paar maanden mee in mijn hoofd loop. Ik ben benieuwd of ik het vol ga houden en hoe ver ik ga komen. Maar ik zal jullie regelmatig een update geven.

Dit betekend echter wel dat ik wat minder leestijd heb, dus ook wat minder recensies deze maand. Maar dat ga ik in december weer helemaal goed maken oke?