Top 5 boeken van 2015

Het tweede en tevens ook laatste lijstje van dit jaar is mijn top 5 boeken die ik gelezen heb in 2015. Het gaat hier om boeken die ik in 2015 gelezen heb en niet om boeken die in 2015 zijn uitgekomen. Al zijn de meeste boeken op dit lijstje dat wel. Het lijstje is in willekeurige volgorde.

1

 1. Red queen van Victoria Aveyard
  5
 2. Ik las over dit boek en wist eigenlijk al meteen dat ik het wilde lezen, ik heb het toen meteen gereserveerd en zodra het op de mat viel ben ik meteen begonnen met lezen. Ik vond het echt een goed boek, met een plottwist die ik niet aan had zien komen. Ik kan dan ook niet wachten tot het tweede deel uitkomt in 2016! En ik heb ook die al gereserveerd, in een gesigneerde editie nog wel!
 3. Queen of shadows van Sarah J. Maas
  2
  Ik hou van Sarah J. Maas, zij is één van mijn auto buy auteurs. Al sinds ik het eerste boek in deze serie heb gelezen ben ik er helemaal verliefd op. Ik kan dan ook niet wachten op het volgende deel. Ik heb zelfs laatst mijn paperbacks verkocht en de prachtige hardcover edities besteld.
 4. A court of thornes and roses van Sarah J. Maas.
  3
  Een hervertelling van Beauty and the beast met fae? Yes please! Naast mijn grote liefde voor deze auteur heb ik ook een hele grote liefde voor Beauty and the beast. ik heb nog lang niet alle hervertellingen van dit verhaal gelezen maar deze vond ik in ieder geval echt prachtig!
 5. The name of the wind van Patrick Rothfuss
  4
  Dit is zo’n boek dat me aanspreekt en afschrikt tegelijk, want wow hij is wel echt dik! Ik heb een hele tijd geleden een hoop high fantasy boeken gelezen, maar ik werd het genre een beetje moe. Al die personages die je moest onthouden! Maar dit boek kon ik echt niet laten liggen, ik ben blij dat ik het opgepakt heb want ik vond het echt een super goed boek! Het verhaal is prachtig en wordt op een prachtige manier verteld, ik vind dit echt een aanrader.
 6. Carry On van Rainbow Rowell
  diverse 6
  Dit boek mocht niet ontbreken in mijn lijstje toch? Ik heb laatst een hele blogpost gewijd aan dit boek, oké samen met Fangirl. Maar ik hou echt van dit boek, ik er best lang over gedaan om het uit te lezen gewoon omdat ik niks wilde missen en er echt mijn tijd voor nam. Als er één boek is dat je gelezen moet hebben dan is het dit boek! En goed nieuws voor de mensen die niet zo goed zijn in Engels, het boek wordt vertaald!

Top 5 boeken waar ik naar uitkijk!

Ik trap deze week vol met lijstjes en voornemens af met mijn top 5 boeken waar ik naar uitkijk.

 1. Glass sword van Victoria Aveyard, ik heb met heel veel plezier Red Queen gelezen en ik kan echt niet wachten tot ik het tweede deel in handen heb! Ik heb zelfs een gesigneerde editie gereserveerd bij bol!
 2. Lady Midnight van Cassandra Clare, hoewel ik nog steeds clockwork princess moet lezen, ben ik wel heel erg benieuwd naar deze nieuwe serie!
 3. Throne of Glass boek 5 van Sarah J. Maas, nog geen titel, nog geen cover maar wow ik kijk echt ontzettend uit naar dit boek.
 4. A court of mist and fury van Sarah J. Maas, Ik vond a court of thornes and roses echt goed dus ik ben erg benieuwd naar dit tweede deel.
 5. Carry on van Rainbow Rowell, he, maar die heb je toch al? Jazeker maar ik ben erg benieuwd naar de vertaling van dit boek, dus die ga ik ook zeker lezen!

Dat is mijn top 5, naar welke boeken kijk jij het meeste uit?