Mijn guilty pleasures: Paranormal romance en reverse harem

Iedereen heeft ze wel: Guilty pleasures in elke vorm heb je ze wel dus ook in boeken. Voor sommige mensen is dit middle grade boeken, voor andere misschien juist young-adult boeken voor mij is het: paranormal romance en reverse harem ( 1 vrouw, meerdere mannen….) die laatste heb ik pas ontdekt en wow ik heb er weer een hele leeslijst bij!

Het zijn boeken waarvan je enorm kan genieten, maar laten we eerlijk zijn er rust nogal een taboo op. Vaak hoor ik: Die boeken gaan toch alleen maar over seks? Is dat net al een bouqet reeks boekje? Nou ja die laatste snap ik soms door de covers van de boeken maar nee dat is het dus allemaal niet!

Lees verder

Tikkertje met boeken

Deze leuke versie van tikkertje is gestart door Liesbeth van Zwartraafje! Het is een leuke en originele manier om eens bij andere blogs te kijken.  Ik ben getikt door Jaike van Jaike vs de boeken. Het heeft even geduurd voor deze post online kwam maar het is dan ook belangrijk dat er goed nagedacht wordt over de aanraders toch? Dus wie ga ik tikken en welke boeken raad ik haar aan? Lees snel verder!

We beginnen eerst eens even met de boeken die Jaike mij heeft aangeraden:

Als eerste was dit The Heartbreakers van Ali Novak:

Ik denk dat dit een heerlijk verhaal is, zowieso heb ik wel een zwak voor boeken met muzikanten dus dat zit goed. En dit soort lieve verhalen zijn altijd heerlijk om te lezen op een koude winteravond met een kop warme chocolademelk en zittend onder een dekentje op de bank.

Het volgende boek wat zij me aanraadde was Rood van Pierce Brown:

Laat dit boek nou ook in mijn kast staan! Dus deze gaat zeker nog gelezen worden!!!!

Het laatste boek dat ze me aanraadde was Staalhart van Brandon Sanderson:

Ik heb een ander boek van deze schrijver in de kast, maar nog niet gelezen. Ik heb echter al wel heel veel goede dingen gehoord over dit boek. Dus maar snel eens kijken of ik deze kan gaan lezen!!!!

Degene die ik wil tikken is Melissa van Melissa’s Bookworld!!! Ik weet dat zij ontzettend kan fangirlen over boeken en schrijvers en we hebben met veel boeken echt wel dezelfde smaak dus hier komen mijn aanraders voor jou!

The Deal van Elle Kennedy!

We weten allemaal wel dat jij wel houd van een beetje (ahum) romantiek in je boeken, dit is echt het perfecte boek voor jou! Heerlijk gespierde mannen, humor en natuurlijk liefde dit boek heeft het allemaal!

Idol van Kristen Callihan:

Dit boek is ook echt een aanrader voor jou, misschien niet een boek dat je meteen zou kiezen maar het dit boek vol met rocksterren en romantiek past gewoon echt goed bij jou! Ik weet zeker dat je net als ik helemaal verliefd gaat worden op Killian echt geloof me!

Tot slot wil ik je Halfway to the grave van Jeaniene Frost:

Ik weet dat je van Paranormal romance houd….Nou dit is paranormal romance met een lekkere dosis actie ( actie op meerdere fronten haha ). De hoofdpersoon is bad ass en Bones, o my god bones echt dat engelse accent hoor je gewoon in je hoofd! Geloof me dit boek gaat je echt ontzettend bevallen!!!!!!

Ik ben benieuwd wat je van mijn aanraders gaat vinden!!!!

Aanbevelingen: Halloween Films!

Als het Halloween is, of bijna halloween moet je gewoon goede enge films kijken vind ik, er is één uitzondering maar die zal ik zo als eerste noemen! Ik heb mijn favoriete horror films op een rijtje gezet!

  1. Hocus pocus, oke dit is dus niet echt een enge film maar eigenlijk mag hij zeker niet ontbreken tijdens een goede Halloween marathon! Het gaat over drie heksen die proberen hun eeuwige jeugd terug te krijgen.
  2. De eerste echte horrorfilm waar ik nachtmerries van kreeg was A nightmare on elmstreet. Het feit dat deze killer je omlegt in je slaap helpt hier natuurlijk ook niet bij. Ik heb de remake gezien maar ik ben toch meer fan van het origineel! Dus ik raad je zeker aan om deze te kijken!
  3. Welke film er eigenlijk ook niet mag ontbreken is natuurlijk de klassieker: Halloween. Een moordenaar die toeslaat met Halloween tja dat past natuurlijk helemaal bij het thema!
  4. Een andere film die hier ook echt niet mag ontbreken is Trick or Treat, tja waar gaat deze film eigenlijk over, het is vaag het is goed het is goor. Do I need to say more?!
  5. Tot slot een film die ik zelf recentelijk heb gezien en al een opvolger heeft: The conjuring. Brr wat vond ik dit een creepy film zeg!

Nog een kleine bonus, omdat deze film zowel met Halloween als met kerst kan: The nightmare before christmas! Ik vind deze film echt fantastisch.

 

Veel plezier met deze lijst en…..laat maar een lichtje branden na het kijken van deze films. Happy Halloween!!!!!

 

Aanbevelingen: Vampier boeken

Er was een tijd dat ik een grote vampier obsessie had, ik las alle boeken over vampieren die ik maar kon vinden. Dus ik heb wel wat aanbevelingen als het op deze categorie aankomt. Als je op de titel van het boek klikt kom je op de goodreads pagina om meer over het boek te lezen.

Als eerste natuurlijk de all time classic: Dracula van Bram Stoker. Ik moet eerlijk bekennen dat dit niet het eerste boek is geweest dat ik last over een vampier maar het is wel het meest bekende verhaal natuurlijk. Als je wil lezen waar al die andere goede boeken nu eigenlijk vandaan komen raad ik je dit boek zeker aan!

De tweede aanbeveling is mijn all time favourite serie wat vampieren betreft: Vampire kisses van Ellen Schreiber. Dit is echt young adult en het heeft vooral romantiek, maar ook wel spanning. Ik las het eerste boek toen ik zelf een jaar of 16 was op aanraden van een vriendin in het Nederlands….. Tot ik erachter kwam dat er in het Engels een hele serie achter zat! ik heb deze boeken echt verslonden, ze zijn zo leuk! Ze gaan over Raven en zij heeft echt een vampier obsessie, er is een oud huis in het plaatsje waar ze woont en daar komt een nieuwe familie in te wonen. Zouden ze vampiers zijn??? Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe dit verder gaat maar echt: Lees het! Het is zo super leuk en de boekjes zijn niet heel dik dus je vliegt er echt doorheen.

Een andere serie die ik echt heel tof vind maar nog weinig aandacht heeft is The morganville vampires van Rachel Caine. Deze serie is echt zo gaaf, ik heb nog niet alle boeken gelezen maar wat ik tot nu toe gelezen heb is heel tof. Het gaat over Claire die gaat studeren in Morganville, maar in  morganville gebeuren er hele rare dingen….. Ik vertel niks verder daarvoor moet je echt de serie maar gaan lezen!

Voor de wat oudere onder ons raad ik echt The black dagger brotherood van J.R. Ward aan. Het zit bomvol actie, maar ook een hoop romantiek en meer. Het gaat voer een brotherood van vampiers die hebben gezworen de mensen te beschermen. Het is echt een ontzettend gave serie en echt zeker de moeite waard als is het alleen maar om te lezen over mooie mannen!

Een andere favoriete serie is de Night huntress serie van Jeaniene Frost. Het gaat over halfvampier Cath, ze is een beruchte assasin die allerlei verschillende supernatural creatures als doelwit heeft. Ook dit boek is wel voor een volwassener publiek want er zitten nogal wat expliciete scenes in. Maar ook dit is echt een aanrader!

En tot slot kan ik natuurlijk de queen van de vampier boeken niet vergeten: Anne Rice. Zij schreef de vampire chronicles en één van de bekendste boeken is natuurlijk Interview with a vampire. Ik heb een aantal boeken gelezen maar nog niet allemaal. Maar ze zijn echt de moeite waard want het zijn echt super gave boeken!

Wat zijn jouw favoriete vampier boeken?

Aanbevelingen: Boeken over geesten

Oke deze lijst gaat niet zo heel lang zijn als de lijst over zombie boeken maar geesten vind ik dan ook oprecht eng. Want wie zegt dat ze niet bestaan? Maar goed laten we snel beginnen met de lijst.  Ow ja en vergeet niet om op de titel te klikken voor meer informatie over het boek als het je leuk lijkt!

Als eerste een boek dat ik echt net uit heb namelijk Mary The summoning van Hillary Monahan. Ik ben echt altijd een beetje huiverig voor boeken over Bloody Mary, de aflevering van Supernatural sla ik altijd over. Ik vind haar gewoon eng! Maar ja als Halloween voor de deur staat wil je toch een beetje angstig worden van je boeken toch? Daarom raad ik dit boek aan en een leuke bijkomstigheid als je denkt dat je klaar bent na dit boek kun je het vergeten want er komt nog een vervolg!

Ook een boek over Bloody Mary is Say her name van James Dawson  , dit boek las ik vorig jaar en ook dit boek vond ik echt eng en spannend. De sfeer die dit boek creëert en de setting is gewoon ontzettend goed. En dat einde….. Echt je weet niet wat je overkomt!

Een ander mooi boek over geesten is The house van Christina Lauren , ik wil eigenlijk niet teveel over dit boek zeggen omdat ik bang ben dat ik dan echt teveel verraad. Maar geloof me dit boek is creepy maar ook ontzettend mooi!

En dan heb je nog Anna dressed in blood van Kendare Blake  , ik moet bekennen dat ik het tweede deel nog moet lezen maar het eerste deel bezorgde me op verschillende momenten echt kippenvel. Het is echt een aanrader en ik ben ook zeker van plan om nog deel twee te gaan lezen.

Oké en dan om de lijst af te sluiten een oudje maar Het spookt bij de buren uit de Kippenvel serie van R.L. Stine vond ik ook echt geweldig. Overigens heeft deze man nog meer fantastische boeken geschreven die je echt gelezen moet hebben! Zowel de Kippenvel serie als de Fear street boeken zijn echte aanraders. Maar goed ik denk dat dit één van mijn eerste boeken over geesten was, ik las wel veel over monsters maar nog niet over geesten.

Dat was de lijst, heb je zelf nog tips? Want zoals ik al eerder gezegd heb, ik hou er wel van om een goed en spannend en eng boek te lezen!

Aanbevelingen: Boeken over zombies

Oké tijd voor een kleine bekentenis: Ik ben echt gek op zombies! Ik hou van de ondoden die een beetje rondschuifelen op zoek naar een nieuw maaltje. Zou ik een zombie appocalypse mee willen maken?? Hell no! haha. Ik zou het niet lang uithouden denk ik. Maar er over lezen en er naar kijken, ja daar kan je me wel blij mee maken! Vrijdag deel ik met jullie mijn favoriete series en films maar vandaag deel ik met jullie mijn favoriete zombie boeken.

Ten eerste wil ik een boek in het zonnetje zetten waar je niet veel over hoort tenminste niet hier in Nederland. Nou ja boek het is eigenlijk een serie maar deel twee en drie moet ik zelf ook nog lezen. Het gaat hier over het boek Feed van Mira Grant wat het eerste deel is in de Newsflesh serie. Ik hou echt van dit boek het heeft zombies, de term Killing your darlings komt er echt wel in voor en er zit veel spanning in. Maar waar gaat het dan over? Het gaat over een groepje vloggers die één van de presidentskandidaten mag volgen voor de verkiezingen. Ja je leest het goed ook tijdens de zombie invasie gaat dit gewoon door. Onderweg komen ze natuurlijk van alles tegen en dan vooral zombies. Dit boek is echt een aanrader!!!!

Dan wil ik verder gaan met Plague Town van Dana Fredsti  ook hier de het eerste deel van gelezen, het gaat over een groepje mensen die immuun zijn voor de beten van zombies. Zij worden opgeleid tot echte zombiejagers en proberen het stadje waar ze wonen weer veilig te maken. Wat dit boek ontzettend gaaf maakt is dat je ook stukjes leest vanuit de zombies, meestal mensen die bijna dood zijn en wakker worden als zombies met een enorme honger. Ik vond het in ieder geval erg goed en hoop ook snel deze serie verder te gaan lezen.

Dan een zombie boek dat zich voor een gedeelte afspeelt in mijn favoriete stad Londen namelijk Zombie Britannica van Thomas Emson. Dit boek ben ik ooit per toeval tegengekomen en wat ben ik blij dat ik hem opgepakt heb en ben gaan lezen! Het verhaal begint echt bij het begin van de uitbraak en volgt verschillende mensen en groepjes mensen die proberen te overleven. Het is wel een boek waar alles in zijn geheel beschreven wordt en daar moet je dus wel tegen kunnen! Maar als je niet terugdeinst voor een wat darmen en bloed dan is dit echt een aanrader!

Ben je op zoek naar iets romantischer met zombies dan kan ik Dearly departed van Lia Habel aanraden, nu moet ik een beetje graven want het is al even geleden dat ik dit boek gelezen heb. Maar het speelt zich af in de toekomst in New Victoria, waar we het verhaal volgen van Norah die bijna gekidnapt wordt door een leger zombies. Uiteindelijk komt ze bij een legerbasis van ondoden terecht en wordt ze verliefd op één daarvan. Maar vergis je niet dit is geen zoetsappig verhaaltje maar zit ook echt bomvol actie!

Ook Warm Bodies van Isaac Marion vind ik echt een aanrader, ik heb heerlijk genoten van dit boek over een zombie die eigenlijk nog te menselijk is. Zijn er mensen die de film nog niet gezien hebben? Ik vind het in ieder geval echt een aanrader!

 

En als laatste een serie waar ik niet onderuit kan, gewoon omdat alle zes de boeken bijna achter elkaar verslonden heb: The enemy serie van Charlie Higson. De wezens worden niet echt als zombies bestempeld maar geloof me ze hebben er een hoop van weg. Het is echt een fantastische serie die zich geheel in Londen afspeelt. Het zit zo vol met actie dat je de boeken nauwelijks weg kan leggen. Het zijn echt ontzettende aanraders!

Natuurlijk zijn er nog veel meer super toffe zombie boeken maar ja ik kan ze niet allemaal benoemen helaas. Lees jij graag over zombies? Heb je nog aanraders of staan er misschien boeken in dit lijstje die jou nieuwsgierig hebben gemaakt?