Recensie: The Duff de film!

Een tijdje geleden zag ik dit boek voorbij komen en las ik dat er een film van uit zou komen. Aangezien ik altijd probeer eerst het boek te lezen had ik dat dit keer ook gedaan. Ik vond het boek wel leuk maar was er niet wild enthousiast over. Maar de film is een heel ander verhaal. Ik vond hem van het begin tot het einde super leuk!

De film is gebaseerd op het boek, maar heel veel dingen zijn in het boek anders dan in de film. En ik moet eerlijk zeggen dat ik deze veranderingen helemaal niet vervelend vind. Het maakt de film juist een stuk leuker. De film is grappig en eigenlijk best wel herkenbaar al zit ik al lang niet meer op de middelbare school.

Laat ik maar eerlijk zijn ik was/ben The duff altijd geweest en dat zal ik altijd zijn waarschijnlijk. Heb ik er last van? Nee nu niet meer maar op de middelbare school waar je er toch graag bij hoort al is het alleen maar omdat je dan niet gepest wordt is het wel een puntje dat pijnlijk is. Deze film zet het op een leuke manier neer en ik denk dat het voor veel middelbare scholieren zeker herkenbaar is.

En laten we even een klein momentje nemen om Robbie Amell te bewonderen:

Nou ja goed dat is ook een pluspuntje van deze film haha. Maar mocht je de film nog willen zien, zeker doen want hij is echt heel leuk ook al vond je het boek misschien niet zo tof.

TTT: Top tien beste films uit 2014

Top Ten Thursday banner

Het is weer donderdag dus weer tijd voor een nieuwe TTT georganiseerd door de Lady Library. Deze week is het thema top tien films uit 2014!

1. The fault in our stars, ik vind dit toch wel één van de beste boekverfilmingen die ik ooit gezien heb.

2. Mockingjay part 1! Ja wat een onwijs goede film was dit zeg!

3. Divergent, ik heb echt genoten van deze film en kan niet wachten op het volgende deel

4. The maze runner, ook zo’n geweldige boek verfilming! Ook al wijkt het behoorlijk af van het boek het is wel een super goed verhaal.

5. Malificent, deze Disney film heeft mijn hart gestolen

6. Guardians of the Galaxy, hier in huis zijn we allemaal groot fan van de Marvel films

7. Transendence, deze film zet je echt aan het denken en ik hou wel van dat soort films

8. How to train your dragon 2, een leuk vervolg en deze film heeft draken!

9. The lego movie, pas afgelopen weekend gezien, mijn man is dol op Lego dus deze film viel bij ons zeker goed in de smaak!

10. nummer tien moet ik jullie helaas verschuldigd blijven aangezien ik niet meer films heb gezien.

Filmreview: The Maze Runner

Filmreview banner

Gisteren ben ik naar The maze runner geweest, al meerdere keren had ik in de bioscoop de trailer van deze film voorbij zien komen en ik wist gewoon dat ik deze film heel graag in de bioscoop wilde zien.

Eerst moest ik natuurlijk nog het boek lezen en die had ik dit weekend uit dus hoog tijd om naar de film te gaan! En aangezien ze in Tilburg mooi maar 5 euro kosten in de Euroscoop op maandag was dat helemaal mooi natuurlijk.

Ik had hier en daar al wel wat reviews van de film voorbij zien komen en daar al in gelezen dat de film best veel verschilde van het boek. Dus met die verwachting ben ik er ook gaan zitten en merkte al snel de dingen op die anders gingen ( ga ik niet over in detail voor de mensen die de film nog moeten zien of het boek nog aan het lezen zijn ). Ik moet wel zeggen dat het met niet irriteerde, misschien wel omdat ik het al wist of gewoon omdat de film gewoon heel erg goed was!

Ik vond dat ze er een super mooie film van gemaakt hebben die heel spannend is. The maze zag er echt geweldig uit, zo imposant en eigenlijk wel hoe ik het me voorgesteld had. Ook de acteurs die voornamelijk onbekend zijn waren heel goed. Het was juist wel verfrissend dat niet iedereen naar de bioscoop ging voor al die bekende acteurs.

Ik was samen met mijn man en zelfs hij vond de film heel erg goed en meestal gaat hij alleen mee omdat ik dat graag wil haha. Maar hij baalde al dat het nog  tot volgend jaar zou duren voor de tweede film. Dus ik vond het een geslaagd avondje uit met een super film!