Zijn we young-adult moe?

Afgelopen dinsdag plaatste Emmy de volgende stelling op haar blog zon en maan:

De Young Adult hype is voorbij, omdat we de afgelopen paar jaren geen klappers als The Hunger Games of Twilight hebben gehad.

Ik vond dit zo’n mooie stelling dat ik in overleg met Emmy besloot om er een artikel over te wijden op mijn blog. Want is het waar, is de hype echt voorbij? Of zijn we misschien zelfs een beetje te verzadigd in dit genre? Hoe ik hierover denk wil ik gaan beantwoorden in dit artikel.

Lees verder

Diversiteit in boeken

Vorig jaar schreef ik nog een artikel over meer diversiteit in boeken naar aanleiding van de campagne van Blossom Books. Hoewel ik er nog steeds achter sta en nog steeds vind dat diversiteit in boeken heel belangrijk is moet ik me toch iets van het hart.

Ik wordt een beetje moe van de strijd voor diversiteit…..Waarom dan? Hoor ik je praktisch vragen. Nou om de simpele reden dat heel veel schrijvers nu aangevallen worden omdat er niet genoeg diversiteit in hun boeken zit! Ook boeken die al jaren uit zijn, zijn nu ineens het mikpunt hiervan. Ik merk dat het me enorm irriteert elke keer weer als ik een post zie verschijnen waar dan instaat dat ze een boek of serie niet meer willen lezen want er zit geen diversiteit in.

Lees verder