It’s Halloweeeeeeeeen!!!!

Of nou ja de maand van dan toch haha. Ik ben dol op Halloween, als klein meisje al was ik gek op alles wat eng was. Ik genoot ervan om heerlijk te griezelen met een boek en mijn favoriete film was De witchess van Roahl Dahl samen met Hocus Pocus van Disney. Dus ja Halloween zat al vroeg in mijn bloed. Helaas is het in Nederland niet zo populair als in andere landen maar het begint wel te komen.

Lees verder

Recensie: The nightmare before christmas het boek bij de film

DSC_0197

Deze recensie is een beetje anders dan andere recensies, omdat het gaat om een boek dat gemaakt is naar aanleiding van de film. In het boek zie je hoe ze de verschillende karakters gemaakt hebben, vertellen ze hoe het gefilmd is, enzovoorts.

Al van jongs af aan ben ik ontzettend fan van deze film, ik vind hem gewoon zo leuk! Ik ben buiten fan van deze film ook nog eens groot fan van Disney. Tijdens één van onze tripjes naar Parijs kwam ik dit boek tegen en als fan van de film wilde ik deze natuurlijk hebben. Ik was in eerste instantie bang dat het in het Frans zou zijn maar tot mijn grote verbazing bleek het een Engels boek te zijn!

Wat ik zo mooi vind aan dit boek is dat het eigenlijk precies laat zien hoe deze film ontstaan is. Van het gedicht waar de film op gebaseerd is, tot hoe het nu verfilmd werd. Wat ik ook een ontzettend leuke toevoeging vond aan het boek waren de lyrics van alle liedjes uit de film.

Zoals we van Disney gewend zijn ziet alles er tip top verzorgd uit, het is een interessant boek vol leuke weetjes over de film. Dus als echte fan mag dit boek eigenlijk niet ontbreken in je collectie. Voor de liefhebbers heb ik hieronder nog een aantal foto’s uit het boek.

DSC_0201 DSC_0200 DSC_0199 DSC_0198

Favoriete griezelboeken

Al als klein meisje las ik het liefst griezelboeken. Ik was groot fan van de Griezel bus en Paul van Loon was mijn grote idool. Die liefde is eigenlijk nooit echt verdwenen. Ik vind het nog steeds heerlijk om weg te duiken in een goed griezelboek. Dus hier mijn top 5 favoriete griezelboeken.

 1. Say her name van James Dawson. Bloody Mary als er één urban legend is die ik creepy vind is het deze wel. Dus toen ik zag dat er een boek over was moest ik deze natuurlijk lezen. En ik moet zeggen ik vond het ook echt een heel goed boek. Het had een heerlijk open einde wat je toch een beetje achterliet met een angstig gevoel.
 2. Lockwood & Co van Jonathan Stroud . Tot nu toe heb ik alleen nog maar het eerste boek gelezen maar deze was wel super spannend. Ik vind dus ook dat dit boek zeker een plaatsje verdient in mijn lijstje.
 3. Feed van Mira Grant. Een zombieboek dat ik echt wel heel spannend vond, het fenomeen Kill your darlings wordt hier regelmatig toegepast. Ook wordt je als lezer echt niet gespaard, de details worden gewoon verteld.
 4. Misery van Stephen King. Dit boek vond ik echt eng, een super fan is dus ook niet alles dat blijkt maar weer! Het mooie van Stephen King vind ik altijd dat hij alledaagse dingen gebruikt en deze ontzettend eng maakt. Dat gebeurt dus ook in dit boek, heb een aantal keer echt het boek even aan de kant moeten leggen.
 5. De Fear street boeken van R.L. Stine. Grote kans dat ik ze nu misschien niet meer zo eng vind. Maar de eerste keer dat ik ze las zat ik echt op het puntje van mijn stoel en sliep ik toch liever met het licht aan!

Lees jij graag griezelboeken? Zo ja welke zijn jou favoriet?

Favoriete Horror films

Bij Halloween denk ik altijd aan enge films. Die films waarvan je het liefst met een kussentje voor je gezicht op de bank gaat zitten en eigenlijk niet durft te kijken. Ik heb mijn top 5 favoriete horror films opgesteld.

 1. A nightmare on elmstreet. En dan niet de remake versie maar het origineel. Ik weet nog dat ik een jaartje of 13 was toen ik deze film voor het eerst zag. Het was op een slaapfeestje met geloof het of niet allemaal meisjes. We hadden allemaal een grote fascinatie voor enge films. Ik durfde echt niet meer te slapen na die film. Het feit dat mensen vermoord werden in hun dromen zorgde er natuurlijk niet echt voor dat ik beter kon slapen. Tot op de dag van vandaag vind ik dit nog steeds één van de beste films.
 2. Halloween, nu ben ik vooral fan van de eerste film. En bij een lijst met favoriete horror films rond Halloween mag deze natuurlijk niet ontbreken. Ik ben iemand die vooral de klassieke horror films leuk vind en dit is wel echt een klassieker!
 3. Dawn of the dead. I love zombies, ik vind ze geweldig! En deze ( ook weer de originele versie ) film vond ik heel erg gaaf. Opgesloten zitten in een winkelcentrum terwijl er zombies proberen binnen te komen. En als ze je dan te pakken krijgen wordt het heerlijk bloederig. Ik hou er van.
 4. The grudge, één van de weinige nieuwe horror films die ik echt goed vond. Ik vond hem zo ontzettend eng, dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds kriebels krijg al ik dat geluid hoor dat zij maakt.
 5. The woman in black, ook al is het een nieuwe film het maakt gebruik van de prachtige techniek dat je eigen verbeelding gruwelijker is dan wat je ziet. De dingen die niet gebeuren voor de camera zijn enger dan de dingen die je wel ziet gebeuren. Bovendien is de sfeer in deze film gewoon ontzettend goed. En dan dat einde, dat ze je aankijkt brrr ik liep ( nou ja waggelde ik was 8 maanden zwanger ) toch met een beetje een angstig gevoel die bioscoopzaal uit.

Hou jij ook van horrorfilms? Zo ja welke is jou favoriet?

Favoriete villians in boeken

Rond Halloween vind ik het wel gepast om een top vijf van mijn favoriete fictionele villains met jullie te delen.  Laten we eerlijk zijn, zonder al die villains zouden onze boeken lang niet zo spannend zijn en onze helden geen doel hebben. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het verhaal. Maar goed genoeg gekletst laat ik maar beginnen met mijn top 5:

 1. De duisterling uit de Grisha trilogie van Leigh Bardugo. Ik heb zojuist een read-a-along gehad waarbij ik ze allemaal gelezen heb. En de duisterling is echt een villain waarvan ik niet weet wat ik nou met hem aan moet. Het eerste boek vond ik hem echt geweldig, tot het einde. Maar stiekem zou ik wel eens willen weten wat hem nu echt dreef om de dingen te doen die hij deed. Hij is op dit moment één van mijn favoriete villains.
 2. President Snow uit de hongerspelen trilogie van Suzanne Collins. Wat heb ik een hekel aan die man! Wat hem natuurlijk een perfecte villain maakt! Hij is een meester in het manipuleren van mensen en weet ook precies waar hun zwakke punten liggen. De enige reden dat hij zo lang president is geweest is omdat hij angst wist te zaaien.
 3. De silvers uit Red queen van Victoria Aveyard. De perfecte villains omdat ze zichzelf eigenlijk niet eens echt als villains zien. Ze vinden zichzelf vooral veel beter dan de Reds. De opzet is misschien niet helemaal vernieuwend, maar ik vind dit wel één van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb.
 4. Voldermort uit de Harry Potter boeken van J.K. Rowling. Deze lijst zou niet compleet zijn zonder deze villain toch? Telkens als hij weer op dook werd het boek nog spannender. Ik vond hem één van de beste villains waar ik over gelezen heb.
 5. Warner uit de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi. Oké hij is uiteindelijk niet eens echt de villain toch? Maar in dat eerste boek had ik graag een hele grote rol behang gehad om hem er achter te plakken!

Wie is jou favoriete villain?

Filmrecensie: The nightmare before christmas

Titel: The Nightmare before christmas
Regisseur: Henry Selick
Writers: Tim Burton, Michael McDowell, Caroline Thompson

Het verhaal:

Deze bijzondere kerstfantasie opent de deur naar een meeslepende nieuwe wereld, waar het hele gezin kan genieten van een unieke film met pakkende muziek die is genomineerd voor een Grammy. Ga mee op een fenomenaal avontuur met de onberekenbare Pompoenkoning, Jack Skellington en lappenpop Sally. Jack ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ‘lugubere’ vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen. Deze voor een Oscar genomineerde film heeft de harten veroverd van kijkers en recensenten over de hele wereld. De vernieuwende stop-motion animatietechniek en de fantasie van Tim Burton (Batman, Beetlejuice), verheft The Nightmar Before Chritsmas tot een ongeëvenaard, oogverblindend en hartverwarmend kerstavontuur! ( van: Bol.com )

Mijn recensie:

Ik doe het niet zo heel vaak een filmrecensie, maar er zijn gewoon films die het echt waard zijn om even te bespreken zelfs op een boekblog. The nightmare before christmas is zo’n film, al als klein meisje vond ik de trailer van deze film geweldig. Hij stond op één van mijn Disney videobanden en telkens als hij voorbij kwam wist ik: Deze film moet ik zien!

Tja laten ik maar eerlijk bekennen, ik ben altijd een beetje een buitenbeentje geweest. Mijn grootste idool was Paul van Loon, ik was fan van griezelboeken dus deze film paste helemaal in mijn straatje.

En tot op de dag van vandaag is dit één van mijn favoriete films, de karakters, de liedjes en de geweldige stop motion techniek. Het mooie van deze film is dat je hem met Halloween maar ook met kerst kan kijken. Het is immers The nightmare before christmas die zich afspeelt in Halloweentown.

Laat ik beginnen met de liedjes, want die vind ik denk ik nog het leukst van de hele film. Ik kan ze allemaal meezingen, ze zijn aanstekelijk en vrolijk. Ik heb de soundtrack aangeschaft en die gaat regelmatig even aan hoor. Het verhaal van de film is eigenlijk heel erg schattig, Jack Skellington is het beu om altijd hetzelfde te doen, per ongeluk beland hij in christmastown en bedenkt dat hij en zijn vrienden deze feestdag wel over kunnen nemen. Niet omdat ze zo gemeen zijn, maar omdat het hem gewoon ontzettend leuk lijkt. Natuurlijk gaat het allemaal niet zoals gepland maar uiteindelijk net als in elke Disney film komt het weer goed natuurlijk.

Zoals gezegd ben ik echt groot fan van deze film, ik vind het gewoon heerlijk om er naar te kijken en mee te zingen met de liedjes. En het leuke ervan, zelfs mijn oudste dochter ( 3 jaar ) begint het leuk te vinden! Dus waar wacht je nog op, zoek de film op en ga hem kijken! Want tijdens de Halloween maand mag deze film eigenlijk niet ontbreken!

Heb je de film al gezien? Wat vond je er van?

Halloween!!!!

Buiten alle andere read-a-longs, marathons en binnenkort ik meen het serieus bestaat mijn blog 1 jaar! Is dit ook mijn favoriete maand van het jaar. Waarom vraag je je af? Nou het is de maand van Halloween!!!

Als er één ding is wat ik jammer vind aan in Nederland wonen is dat Halloween hier niet zo populair is, al begint het wel steeds meer te komen.

Vorig jaar heb ik ook Halloween weken gedaan en dit jaar wil ik dat eigenlijk ook weer doen. Wat houd dit nu precies in? Nou ik ga lekker spannende boeken lezen! Ben nu bezig met Alice in Zombieland dus die past er precies in. Ook ben ik begonnen met de serie The returned ook deze past er perfect in en ik zal hier dan ook een recensie van plaatsen. Verder zal ik weer een aantal dingen gaan bakken. Maar dit heb ik vorig jaar ook gedaan dus die artikelen zijn al te vinden. En ik kan natuurlijk mijn favoriete films niet laten ontbreken. Ik zal hieronder in een kort lijstje laten zien wat er in ieder geval voor deze maand op het menu staat in het teken van Halloween:

 • Boek recensie van Door de zombiespiegel
 • Recensie van de graphic novel Through the woods
 • Recensie The nightmare before christmas
 • Recensie Hocus Pocous
 • Recensie The returned
 • Artikel over mijn favoriete Horror films
 • Artikel over mijn favoriete Villans in boeken
 • Artikel over het boek dat bij de film The nighmare before christmas hoort
 • Artikel over mijn favoriete griezelboeken.
 • Eventueel nog een recensie van het derde deel van de White rabbit chronicle

Dit is wat ik tot nu toe gepland heb, maar er kan nog van alles bijkomen of veranderen natuurlijk.

Wat vinden jullie van Halloween?

Halloween hapjes!

halloween weken

Ik was eigenlijk van plan alle hapjes eerst zelf te maken maar helaas is me dat niet met alles gelukt dus hier een aantal recepten voor lekker hapjes!

Bloederige vingers

Wat heb je nodig:

– Een blik knakworstjes
– Bladerdeeg
– Ketchup

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snij de plakjes in tweeën en doe hetzelfde met de worstjes. Daarna rol je de halve worstjes in de bladerdeeg. Snijd een stukje van de bladerdeeg af zodat het lijkt of je een nagel ziet. Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en laat deze 12-15 minuten in de oven staan. Even laten afkoelen en doe er aan het uiteinde van de worstjes een beetje ketchup op en tadaa je hebt afgehakte vingers

Halloween cupcakes

wat heb je nodig:

– Cupcake mix
– Halloween bakvorm ( Xenos heeft ze altijd wel )
– Ingrediënten die je zelf nog moet toe voegen aan de bakmix ( dit verschilt heel erg per merk bakmix. )
– Roomboter

Verwarm je oven voor zoals aangegeven staat op de verpakking van de cupcake mix. Vet je vormpjes in met boter en maak de mix klaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Doe de mix in je vormpjes en laat ze in de oven staan voor de aangegeven tijd. Daarna even laten afkoelen en uit de vormpjes halen.

cake

Halloween koekjes

Wat heb je nodig:

– koekjesmix
– Bloem
– Ei
– Boter
– Bakplaat
– Halloween koekjesvormen of stempels ( ook hier raad ik de xenos weer aan )

Verwarm de oven voor op de aangegeven tempratuur. Vet je bakplaat in of leg er bakpapier op. Maak het deeg en rol het uit op een bebloemde ondergrond. Pak vervolgens de vormpjes en maak zo de koekjes. Zet ze voor de aangegeven tijd in de oven en laat ze daarna afkoelen. Je kunt ze eventueel nog versieren met gesmolten chocolade of speciale versiering die je tegenwoordig overal kan kopen.

Koekjes Naamloos

Top 5 Halloween films

halloween weken

Het is Halloween dus de beste tijd om een goed enge horrorfilm te kijken of gewoon een leuke Halloween film! Hier is mijn top 5 Halloween films!

1. The nightmare before christmas, ja het is ook wel een kerstfilm maar hij speelt zich af in Halloweentown! Ik vind dit een geweldig leuke film met leuke liedjes en prachtige animatie.

 

2. Hocus Pocus: Hij is niet echt eng maar wel super leuk! Drie heksen die hun eeuwige jeugd terug willen en daar alles voor doen!

 

3. Halloween: Ja er is ook een film met dezelfde titel als het feest, er zijn zelfs meerdere delen!

4. The corpse bride: Nog zo’n super mooie film van Tim Burton met heerlijke muziek waar het in de onderwereld een stuk gezelliger is dan in de bovenwereld.

 

 

5. Last but not least: Dawn of the dead of één van de andere films in deze reeks. Maar dan wel de oude versie, oké de special effects zijn niet zo stoer maar ik hou gewoon van schuifelende zombies en niet van de rennende soort.

 

 

 

Ga jij vanavond een spannende film kijken?

Review: Say her name van James Dawson

Review Banner goed

Titel: Say her name
Auteur:
James Dawsn
Pagina’s:
287
Taal:
Engels
Uitgever:
Hot Key Books

Het verhaal:

Roberta ‘Bobbie’ Rowe is not the kind of person who believes in ghosts. A Halloween dare at her ridiculously spooky boarding school is no big deal, especially when her best friend Naya and cute local boy Caine agree to join in too. They are ordered to summon the legendary ghost of ‘Bloody Mary’: say her name five times in front of a candlelit mirror, and she shall appear… But, surprise surprise, nothing happens. Or does it?

Next morning, Bobbie finds a message on her bathroom mirror… five days… but what does it mean? And who left it there? Things get increasingly weird and more terrifying for Bobbie and Naya, until it becomes all too clear that Bloody Mary was indeed called from the afterlife that night, and she is definitely not a friendly ghost. Bobbie, Naya and Caine are now in a race against time before their five days are up and Mary comes for them, as she has come for countless others before… A truly spine-chilling yet witty horror from shortlisted ‘Queen of Teen’ author James Dawson  ( van Goodreads )

 

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Dit is echt het engste boek dat ik dit jaar gelezen heb! Ik weet nog dat ik voor het eerst de aflevering van Bloody Mary zag van Supernatural en tot de dag van vandaag vind ik dat nog steeds de meest enge aflevering en kijk ik hem eigenlijk niet meer.

Zo is het ook met dit boek, ik heb het niet vaak maar ik durfde niet naar de wc ’s nachts na het lezen van dit boek. Ik had me nadat ik de eerste keer mijn bed niet uit durfde al voorgenomen dat ik het boek niet voor het slapen zou gaan lezen. Maar gisteren was het zo spannend dat ik moest weten hoe het af zou lopen.

Het leest eigenlijk ook als één grote Supernatural aflevering maar dan zonder Sam en Dean. Het begint meteen spannend en het eindigt eigenlijk heel open en dat maakt het ook zo eng. Het verhaal zit echt heel goed in elkaar!

De personages:

De personages zijn ook echt goed neergezet, er is geen moment dat je het idee hebt dat ze niet echt zouden kunnen bestaan. Het zouden zomaar vrienden van je kunnen zijn geweest op de middelbare school. Ze zijn niet perfect, ze maken ook gewoon fouten en komen daar ook voor uit. Het voelde heerlijk om over ze te lezen en te weten dat dit zomaar mensen zouden kunnen zijn die je tegenkomt op straat.

De Schrijfstijl:

Ik heb het eigenlijk een beetje benoemd hierboven maar ik vind de schrijfstijl ontzettend fijn. Het is eerlijk, spannend en het leest als een sneltrein.

Rating:

Zoals al eerder gezegd is dit het meest enge boek dat ik gelezen heb dit jaar en dit is dus een uitstekend boek voor Halloween!

Five stars