Read-a-thon update

Read a thon Banner

Nou we zijn op de heflt van de read-a-thon dus even een kleine update over hoe het gaat. Nou laten we kort zijn: Niet zoals ik wil haha. Heb ik normaal hele lieve kindjes zijn ze deze week heerlijk aan het draken wat er weer voor zorgt dat ik niet veel tijd heb om te lezen. Maar goed heb ook wel een moeilijk boek gekozen natuurlijk. Hopelijk behaal ik mijn doel en dat is dat ik dit boek uit heb aan het einde van deze read-a-thon maar voor nu ziet het er nog niet echt veelbelovend uit.

Ik vind het boek wel super om te lezen maarja het is nu eenmaal wel heel dik. Nou tot zover de korte update!

Read-a-thon georganiseerd door Books & Kisses

Read a thon Banner

Ik heb me opgegeven voor de read-a-thon georganiseerd door Books & Kisses. Deze read-a-thon loopt van 28 april t/m 4 mei.

Laten we voorop stellen dat deze read-a-thon voor mij niet in het teken zal staan van zoveel mogelijk boeken lezen. Dit heeft twee redenen:

1. Ik ben ben het eerste boek van Game of Thrones aan het lezen, dat boek telt meer als 800 pagina’s

2. Mijn leestijd is verkort doordat ik mama ben van twee hele lieve kleine meisjes.

Voor mij zal deze read-a-thon georganiseerd doorBooks & Kisses  vooral in het teken staan van meer tijd besteden aan lezen. De laatste tijd heb ik vooral veel series gekeken, naast een boekjunkie ben ik ook een echte series junkie en met de aanschaf van Netflix betekende dat vooral dat ik veel naar de tv zat te staren in mijn vrije tijd. Maar deze week niet, deze week staat in het teken van lezen! Dus zodra ik een vrij momentje heb pak ik mijn boek erbij in plaats van Netflix.

Heel veel succes ook aan de andere read-a-thon deelnemers!!

Review: Half zwart door Sally Green

Review Banner goed

Titel: Half Zwart
Auteur: Sally Green
Pagina’s: 319
Taal: Nederlands

Het verhaal

Niemand wil hem, iedereen jaagt op hem…

De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland, waar witte en zwarte heksen naast gewone mensen leven. De witte heksen zijn goed, de zwarte heksen slecht, zo leert hij van jongs af aan. Zelf stamt hij af van beide: zijn vader is de meest gevreesde zwarte heks en berucht om zijn duistere magie; zijn moeder, een witte heks, is dood. De witte heksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op tot zijn zestiende verjaardag. Dat is het moment waarop zijn vader hem drie inwijdingsgeschenken moet geven, anders zal Nathan sterven. Maar hoe kan Nathan zijn vader vinden als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen, zelfs zijn eigen familie en het meisje op wie hij verliefd is niet? Maar Nathan heeft weinig keus en zal moeten terugvechten om zijn leven te redden. De jacht is geopend…

( van Goodreads )

Mijn review:

Ik had al wat reviews van dit boek gelezen en er ook al wat meer over gehoord voor ik besloot het boek zelf te lezen. de mysterieuze posts op twitter en de goede reviews maakte me nieuwsgierig.

Ik vond het best lastig om echt in dit boek te komen, je leest het boek vanuit één personage. Maar er zijn gedeeltes in het boek waarin jij als lezer eigenlijk de personage bent. Dat maakt het soms wat lastig om een band met hem te krijgen. Maar vanaf het moment dat ik door had hoe ik dit boek moest lezen vond ik het een goed verhaal.

Het is niet iets wat ik al veel vaker heb gelezen, en de schrijfster geeft je een kijkje in het leven van de heksen. Ze leven gewoon onder ons maar houden er eigen regels en wetten op na. Dat maakt het verhaal zo spannend en geeft je het gevoel dat je pas kunt rusten als je het boek uit hebt. Om je dan achter te laten met een cliffhanger natuurlijk!

Ik vond de strijd die het Nathan voert met zichzelf heel interessant om te lezen, ook hier is de schrijfster er in geslaagd om je een band te laten voelen met Nathan. Ik wilde weten wat er met hem zou gebeuren en welke kans zou hij nou gaan kiezen? Zwart of wit? Of je dit aan het einde van het boek te weten gaat komen moet je zelf maar gaan lezen. Als je houd van een goed verhaal met goede karakters en spannende wendingen dan is dit je boek!

Review: Storm Front by Jim Butcher

Review Banner goed

Titel: Storm Front
Auteur: Jim Butcher
Pagina’s: 307
Taal: Engels

Het verhaal:

Meet Harry Dresden, Chicago’s first (and only) Wizard P.I. Turns out that ‘everyday’ world is full of strange and magical things – and most of them don’t play well with humans. That’s where Harry comes in.

Harry is the best at what he does – and not just because he’s the only one who does it. So whenever the Chicago P.D. has a case that transcends mortal capabilities, they look to him for answers. But business isn’t just slow, it stinks.

So when the police bring him in to consult on a grisly double murder committed with black magic, Harry’s seeing dollar signs. But where there’s black magic, there’s a black mage behind it. And now that mage knows Harry’s name. And that’s when things start to get . . . interesting.

Mijn review:

Ik ben dit boek gaan lezen op aanraden van een vriendin op Facebook. Zij was er heel enthousiast over dus ik dacht ik ga het eens proberen. Naar ongeduldig gewacht te hebben op de postbode tot hij het boek kwam brengen ben ik er meteen in begonnen. Ik vond het een leuk boek maar ik merkte wel dat je veel informatie uit de wereld van de hoofdpersonage mist. Vaak linkt hij er wel even naar maar hij legt het niet uit. Dit maakte dat ik me soms niet kon vinden in hoe hij handelde, wat het weer moeilijker maakte om het boek te volgen.

Uiteindelijk werd het verhaal wel heel spannend en dat zorgde ervoor dat dit boek toch een echte pageturner werd. Het hoofdpersonage was leuk om te volgen, ik heb de laatste tijd een hoop boeken gelezen waar de hoofdpersonage een vrouw was en nu was het voor de verandering een man. De schrijver heeft wel de tijd genomen om zijn hoofdkarakter goed te doorgronden in dit boek. Ik had wel het gevoel dat ik wist over wie ik las en hoe zijn leven er uit zag. Ook de beeldende omschrijvingen van de verschillende locaties en wezens vond ik erg goed. Deze details maken dat een verhaal tot leven komt buiten het boek. Ik vond het een spannend boek en ik zal zeker ook de rest van de boeken in deze serie gaan lezen.

Review De 100 van Kass Morgan

 

Review Banner goed

Titel: De 100
Auteur: Kass Morgan
Pagina’s: 312
Taal: Nederlands

Het verhaal: 

De aarde is onleefbaar geworden. In het ruimteschip waar de mensheid leeft, raken de voorraden langzaam op…

Het lijkt een onmenselijke oplossing: honderd jeugdgevangenen worden teruggestuurd naar de aarde om te zien of ze kunnen overleven. Krijgen ze een tweede kans of is dit voor hen het einde?
Clarke droomde al jaren van de aarde en wilde er samen met haar ouders naartoe. Nu moet ze alleen. Voor Glass betekent het dat ze iemand moet achterlaten tegen wie ze nooit meer zal kunnen zeggen waarom ze écht werd opgepakt. Bellamy en Wells behoren niet tot de honderd gevangenen, maar willen allebei mee om iemand te beschermen. Tegen welke prijs doen ze dit?

De honderd moeten samen proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als al je lotgenoten een crimineel verleden hebben?

De 100 is het eerste boek van de gelijknamige tv-serie

( van Goodreads )

Mijn Review

Al een tijdje had ik een oogje op dit boek maar ik durfde het niet zo goed aan. Ik heb de laatste tijd veel boeken in het dystopian genre gelezen en dan ga je de lat hoog leggen. Uiteindelijk toch maar meegenomen en ik heb er geen spijt van. Er was al best een hype rondom dit boek en er is natuurlijk ook een tv serie van.

Ik moest wel echt even wennen aan de schrijfstijl en het feit dat het een compleet nieuwe wereld is en je tegelijkertijd kennis maakt met vier verschillende personages en alle personages die zij dan weer kennen. Ik vond dat in het begin best wel verwarrend en betrapte mezelf er op dat dit ervoor zorgde dat ik een beetje terughoudend was met het weer oppakken van het boek. Maar toen ik het eenmaal door had en een beetje meer begrip kreeg voor de wereld op het schip en hoe deze werkte vond ik het moeilijk om het boek weg te leggen.

De personages zijn nog wat oppervlakkig maar omdat je niet precies weet wat ze nu allemaal gedaan hebben om in detentie te belanden blijf je benieuwd naar hun verhaal. Ik denk dat het verhaal wel meer diepgang had kunnen krijgen als ze bijvoorbeeld maar twee personages hadden belicht. Anderzijds hield dit het wel spannend en kon ik telkens niet wachten tot ik het volgende hoofdstuk over het volgende personage kon gaan lezen.

Het verhaal zelf vond ik wel origineel, ik heb al veel boeken gelezen over Amerika dat er anders uit is gaan zien, opgedeeld in districten en fracties. Maar het feit dat mensen de aarde verlaten hebben, had ik nog niet gelezen. Het moment dat het ruimteschip land op aarde vond ik haast net zo spannend als de personages. Wat zou er met hen gebeuren? Konden ze overleven op de aarde? En dan dat geweldige einde, wat een cliffhanger. Die is echt tv serie waardig, want je weet gewoon op het moment dat je het leest dat je moet gaan wachten op het volgende boek. Zoals je moet wachten op een volgend seizoen van je favoriete serie.