Review Fangirl door Rainbow Rowell

Review Banner goed

Titel: Fangirl
Auteur: Rainbow Rowell
Pagina’s: 461
Taal: Engels

Het verhaal:

Cath and Wren are identical twins, and until recently they did absolutely everything together. Now they’re off to university and Wren’s decided she doesn’t want to be one half of a pair any more – she wants to dance, meet boys, go to parties and let loose. It’s not so easy for Cath. She’s horribly shy and has always buried herself in the fan fiction she writes, where she always knows exactly what to say and can write a romance far more intense than anything she’s experienced in real life. Without Wren Cath is completely on her own and totally outside her comfort zone. She’s got a surly room-mate with a charming, always-around boyfriend, a fiction-writing professor who thinks fan fiction is the end of the civilized world, a handsome classmate who only wants to talk about words …And she can’t stop worrying about her dad, who’s loving and fragile and has never really been alone. Now Cath has to decide whether she’s ready to open her heart to new people and new experiences, and she’s realizing that there’s more to learn about love than she ever thought possible …

( van goodreads )

Mijn review:

Ik heb echt me best gedaan dit boek niet te snel uit te lezen, ik vond het verhaal gewoon zo leuk dat ik niet wilde dat het zou eindigen. Eigenlijk zou ik review daar gewoon kunnen stoppen. Maar ja dan zou het geen review zijn, dus toch maar wat meer vertellen over dit boek. De titel alleen al sprak me heel erg aan, aangezien ik zelf ook een enorme fangirl ben ( Supernatural, laat me er niet over beginnen ik hou nooit meer op haha) en ik op dat moment dat ik het boek in de winkel zag ook op een Supernatural fangirl reisje was.

Nadat ik de achterkant gelezen had, heb ik er nog eens even over geslapen, maar ik wist het eigenlijk al meteen toen ik de boekenwinkel uitliep: Dit boek moet ik lezen! En zoals ik hierboven al gezegd heb, ik heb er echt mijn tijd voor genomen. Ik wilde het boek niet uitlezen en ik wilde ook niet dat het verhaal zou eindigen.

Ik kan dus met een gerust hart zeggen dat ik totaal geen spijt heb van de aanschaf van dit boek. Aangezien ik zelf ook een fangirl ben, herkende ik veel van mezelf terug in de hoofdpersonage. Net als zij ben ik ook nogal een eenling en spendeer ik veel tijd online in de fandom community. Sinds kort lees ik ook fanfiction en ben ik het zelf ook gaan schrijven.

Al met al is het verhaal gewoon ook heel leuk, een meisje in haar eerste jaar aan de universiteit, een meisje dat zichzelf eigenlijk het liefste opsluit in haar kamer en niemand toelaat. Voor mij was dit een fantastisch boek om te lezen dat me echt heeft gegrepen, en stiekem hoop ik dat er ooit nog een vervolg op komt!

Review: De Test door Joelle Charbonneau

Review Banner goed

Titel: De Test
Auteur: Joelle Charbonneau
Pagina’s: 384
Taal: Nederlands

Het verhaal:

De test is het eerste deel van dé nieuwe Young Adult-serie waarop de fans van De Hongerspelen en Divergent al maanden wachten!

Malencia Vale wil niets liever dan uitverkoren worden voor De test. Ieder jaar worden uit de eindexamenkandidaten de beste studenten gekozen die hun kolonie Vijf Meren mogen vertegenwoordigen tijdens De test in de hoofdstad Tosu City. Van de bijna tweehonderd kandidaten mogen alleen zij die slagen doorstromen naar de universiteit om klaargestoomd te worden tot de toekomstige leiders van het Verenigde Gemenebest.
Tot haar grote vreugde is Cia een van de uitverkorenen, maar haar blijdschap verandert snel in bezorgdheid als haar vader haar de avond voor haar vertrek vertelt over zijn ervaringen gedurende De test. Hij herinnert zich slechts flarden, maar heeft wel zijn leven lang nachtmerries over de gebeurtenissen van vijfentwintig jaar eerder.
Gewaarschuwd door haar vader vertrekt Cia naar de hoofdstad waar De test zal plaatsvinden. Al snel komt ze tot de ontdekking dat haar vaders waarschuwingen terecht waren en dat ze op zichzelf aangewezen is, als haar kamergenoot haar probeert te vermoorden en de inhoud van de diverse testen niet alleen geestelijk, maar ook fysiek het uiterste van haar vragen.

( van Goodreads )

Mijn review:

Ik weet dat er veel mensen zijn die de invasie van dystopian boeken goed moe zijn. Ik zal alvast bekennen dat ik niet één van die mensen ben. Ik vind het heerlijk om te lezen hoe schrijvers weer een andere wereld creeëren in de verre toekomst met alle gevolgen van dien.

Maar genoeg over Dystopian laten we het gaan hebben over het boek. Dit boek heb ik meerdere keren in de boekenkast van de boekwinkel laten staan. Ik las de achterkant, het sprak me wel aan maar ik wist niet zeker of ik het uiteindelijk ook echt leuk zou vinden. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en het meegenomen en daar heb ik geen spijt van! Ik heb er eerder spijt van dat ik het niet eerder heb gedaan.

Het verhaal lijkt inderdaad wel wat op de Hunger Games, al is dat eigenlijk maar bij een bepaald onderdeel want voor de rest is het vond ik wel een uniek verhaal. Een toekomst waarin een aantal mensen geselecteerd worden om te studeren, maar voor ze aan de studie mogen beginnen worden er eerst een aantal tests afgenomen. Ik heb dit boeken zitten lezen met koude rillingen die over mijn rug liepen en vol ongeloof over wat er gebeurde.

Kortom het boek heeft me op het puntje van mijn stoel gehouden al is de start van het boek een beetje traag. Maar zodra de eerste test begint vlieg je door het boek heen en kan je het boek niet meer wegleggen. Ik heb dit boek in drie avonden uitgelezen, het feit dat ik alles aan de kant zetten om dit boek te lezen geeft voor mij aan dat ik het echt heel erg goed vond.

Al met al ben ik dus heel blij dat ik dit boek gekocht heb en ik ben ook heel benieuwd naar het tweede deel!

Review: Fade out ( Morganville vampires #7 ) door Rachel Caine

Review Banner goed

Titel: Fade out (Morganville Vampires #7)
Auteur: Rachel Caine
Pagina’s: 345
Taal: Engels

Het verhaal:

Without the evil vampire Bishop ruling over the town of Morganville, the resident vampires have made major concessions to the human population. With their newfound freedom, Claire Danvers and her friends are almost starting to feel comfortable again.

Mijn review:

ik blijf dit gewoon een super goede serie vinden, dit is boek 7 en het verveeld me nog steeds niet. Zoals ook bij de vorige boeken pakt dit boek de draad weer op waar het vorige boek geëindigd is. Iedereen is nu “vrij” en volgens de vampiers hoeven de mensen niet meer  in angst te leven. Ze mogen alleen bloed drinken met toestemming van de donor. Maar in het donker over straat is nog steeds geen goed plan.

In dit boek beginnen ze eigenlijk weer een beetje opnieuw, er zijn nieuwe regels opgesteld die ervoor moeten zorgen dat vampiers en mensen in vrede langs elkaar kunnen leven. Helaas is dit een illusie, de straten zijn nog steeds onveilig en de nieuwe regels kunnen niet voorkomen dat er mensen verdwijnen. Claire werkt voor een vampier en die is op zijn zachts gezegd nogal onstabiel, maar hij niet alleen ook zijn computer die eigenlijk zo’n beetje heel morganville beschermt is niet te vertrouwen.

Zoals vanouds ben ik echt door dit boek heen gevlogen, de hoofdstukken zijn lang en dat zorgt er dan weer voor dat je langer blijft lezen als je met jezelf de afspraak maakt om nog één hoofdstuk te lezen. Het verhaal verliep vlot en het was eigenlijk nergens saai. Zoals de eerdere boeken is het net een achtbaan waar je in stapt, maar dan wel een hele snelle achtbaan. Deze frisse start heeft de serie zeker goed gedaan!

Weer een super boek in een super serie, op naar het volgende boek!

Read-a-thon afsluiting

Read a thon Banner

Gisteren was de laatste dag van de read-a-thon georganiseerd door Books & kisses.  Ik heb een geweldige leesweek gehad en zelfs boven verwachting twee boeken uitgelezen.

Ik begon eraan met het idee dat ik hopelijk één boek uit zou lezen, maar dit werden er toch nog twee. Mijn insteek was ook dat ik weer wat meer tijd zou besteden aan lezen en wat minder aan voor de tv. hangen en series kijken. Dit is zeker gelukt, ook nog erna want vandaag had ik geen zin om tv. te kijken in de middag maar ben ik heerlijk gaan lezen. Met als resultaat dat ik weer een boek heb uitgelezen.

Ik heb niet meegedaan aan de challenges, dit omdat ik daar dan simpelweg de tijd vaak niet voor had. Maar als er nog eens een read-a-thon wordt georganiseerd ga ik dat zeker wel doen!

Conclusie: Het was voor mij een geslaagde read-a-thon en ik heb mijn doel dubbel en dwars gehaald!

Review: Rood als bloed door Salla Simukka

Review Banner goed

Titel: Rood als bloed
Auteur: Salla Simukka
Pagina’s: 204
Taal: Nederlands

Het verhaal:

Ontmoet Lumikki Andersson, een zeventienjarige studente die toevallig een witwasoperatie op haar middelbare school ontdekt. Vanaf dat moment volgt de ene onverwachte gebeurtenis op de andere, totdat ze vier dagen later terechtkomt op een gigantisch feest in een mysterieus herenhuis. En dat alles tijdens de koudste winter in decennia, terwijl niets zo rood kleurt op witte sneeuw als bloed.

Mijn review

Ik mocht dit boek lezen voor de leesclub van young-adults.nl, ik ben blij dat ik hem aangevraagd heb!

Laat ik beginnen met vertellen dat dit niet een boek is wat ik zo uit de boeken schappen gekozen zou hebben. De kaft is trekt me niet meteen aan hij is vrij simpel en zegt eigenlijk niet zo heel veel over het boek. Maar de titel is er weel eentje die meteen in het oog spring: Rood als bloed klinkt onheilspellend en dat is precies hoe het boek begint. Met een onheilspellend stukje, je weet niet wat er aan de hand is, maar je weet dat het vast niet goed kan zijn.

Op het moment dat ik las dat het over sneeuwwitje ging wist ik dat ik dit boek moest lezen, in welke vorm dan ook ben ik gek op sprookjes. En de sprookjes zijn echt super mooi verwerkt in het boek, op een onverwachte wijze ook.

Het verhaal is vanaf de eerste regel al spannend. Zoals hierboven al genoemd het begint heel onheilspellend, je weet dat er iets niet goed is maar wat er precies aan de hand is dat weet je dan nog niet. De auteur neemt echt de tijd om precies te beschrijven wat de hoofdpersonage voelt en denkt. Maar ook wat ze ziet en haar mening over de dingen die ze ziet. Ik vind dat persoonlijk heel mooi, je voelt je hierdoor meer gebonden met het hoofdpersonage. Heel langzaam aan leer je ook steeds meer over haar verleden, waarom woont ze waar ze woont en is ze wie ze is. Deze beschrijvende stijl zorgt er nergens voor dat het boek saai is, het is eigenlijk een grote rollercoaster rit waar je pas uitstapt als je de laatste bladzijde hebt gelegen.

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen, ik vond het spannend en kon niet wachten om weer aan een volgend hoofdstuk te beginnen. Ik vloog door het boek heen en ik kon het haast niet wegleggen, het is eigenlijk jammer dat het maar zo’n dun boek is. Het verhaal was spannend en de manier van schrijven geeft je het gevoel dat je er zelf bij bent. ik ben dan ook zeer benieuwd naar de andere twee delen van deze trilogie!

Review: Game of Thrones door George R.R. Martin

Review Banner goed

Titel: Game of Thrones
Auteur: George R.R. Martin
Pagina’s: 807
Taal: Engel

Het verhaal:

Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn.
Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin.
Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke spel der tronen.

Mijn review

Ik besloot na het kijken van drie seizoenen Game of Thrones dat het toch maar eens tijd werd om de boeken te gaan lezen. Of toch in ieder geval het eerste boek. Terwijl ik de eerste drie delen ( ik kan het dan niet bij één laten ) in mijn handen had, zag ik al dat ze behoorlijk dik waren. Dat vond ik ook het lastigste met dit boek dat het zo dik is.

Laten we dan nu beginnen met mijn mening over dit boek behalve dat het dik is. Ik vond het een spannend en goed geschreven boek, een boek dat je echt meeneemt in een andere wereld maar zonder de draken en The others zou het ook zomaar echt kunnen zijn gebeurd. Ik was in het begin bang dat ik verward zou raken door alle personages en verhaallijnen maar ook dit viel mij mee, misschien dat dit ook wel komt omdat ik de tv-serie heb gezien maar ik vond het zelfs heel goed te volgen. Wat ik overigens wel heel fijn vond was dat je achter in het boek kon terugzoeken wie de verschillende personages waren, dat maakte het ook makkelijker als de vertellers van dit verhaal het over familie hadden.

Het feit dat je het boek volgt door de verschillende personages maakt het meer levendig vind ik. Het zorgt ervoor dat je het verhaal van meerdere kanten kunt bekijken. Ik had zo wel mijn favoriete personages om te volgen. Een van mijn favoriete personages in het boek is Daenerys, dus haar hoofdstukken vond ik ook het leukste om te lezen. Misschien is het niet slim om te zeggen dat ik een favoriet personage heb aangezien de schrijver er niet bang voor is om zijn hoofdpersonages op een gruwelijke wijze aan hun eind te laten komen. Verder vind ik het lezen over Arya ook ontzettend leuk, ze is het tegenovergestelde van haar zus Sansa en dat vind ik wel weer leuk. Haar zus wil graag trouwen met prins Joffrey en Arya gruwelt van de gedachte om haar dagen te slijten in een kasteel. Dat maakt de eerste paar hoofdstukken van Sansa ook een beetje saai, tegen het einde van het boek vind ik haar hoofdstukken juist weer heel erg sterk. Wat ik eigenlijk wel mooi vind aan dit boek is dat er een aantal sterke vrouwelijke karakters inzitten. Het zijn niet alleen de mannen die de helden zijn en de avonturen beleven.

Het verhaal zelf kende ik natuurlijk al omdat ik de serie gezien heb, maar ik moet zeggen dat de diepgang het verhaal wel mooier maakt. Ik had nergens het gevoel dat ik een saai of voorspelbaar boek aan het lezen was. Een mooie start dus van een serie die ik zeker wel in zijn geheel wil gaan lezen. Ik zal er een tijdje over doen maar het is het dubbel en dwars waard! Ik heb het boek zelf overigens in het Engels gelezen.