Leesgewoontes #2 DNF boeken

Banner boekpraatjes

DNF ofwel Did not finish, heb jij zulke boeken in de kast staan? Ik om eerlijk te zijn eigenlijk niet, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om een boek weg te leggen. Mijn boeken worden allemaal uitgelezen Ik vind dat elk boek dat je oppakt de kans moet krijgen om helemaal gelezen te worden.

Echter kan ik wel eens een boek aan de kant leggen en het later oppakken. Zoals nu bijvoorbeeld met A song of Fire and Ice boek 2, dit boek is zo dik en het verhaal al bekend omdat ik de serie volg. Dat ik het op dit moment even aan de kant heb gelegd zodat ik een ander boek kan lezen. Waarschijnlijk lees ik dan weer een aantal hoofdstukken zodra ik dit boek uit heb en leg het dan weer even aan de kant voor een ander boek.

Wat doen jullie? Concentreren jullie je op één boek? Heb je weleens een boek niet uitgelezen? Lees meerdere boeken tegelijk? Laat het me weten in de comments

Book Blogging Daily organizer van Parajunkee’s view

Banner blogpraatjes

Ik volg al enige tijd de site Parajunkee’s view, ik vind het een leuke blog met veel leuke reviews. Toen ik nog in het engels blogde kwam ik hier vaak langs om ook mee te doen aan de Follow Friday. Nu ik in het Nederlands blog doe ik dit niet meer maar het blijft een leuke website.

Nu zag ik deze week een post voorbij komen over een book blogging daily organizer en ik werd nieuwsgierig. Deze organizer kun je gratis downloaden op de volgende link:

Book Blogging Daily Organizer

Hieronder een aantal foto’s van de organizer, ik vind hem er leuk uitzien en ik ga hem zeker uittesten. Als ik hem een maand of twee gebruikt heb zal ik er een review over schrijven.

DSC_0276 DSC_0277 DSC_0278

DSC_0279 DSC_0280 DSC_0281

DSC_0282 DSC_0283 DSC_0284

DSC_0285 DSC_0286 DSC_0287

DSC_0288 DSC_0289 DSC_0290

DSC_0291

Facebook pagina!

Banner blogpraatjes

Het leek me wel eens tijd om ook een facebook pagina voor mijn blog te maken. Het is een mooie manier om mijn blog te promoten natuurlijk! Dus als je het leuk lijkt om ook via facebook op de hoogte te blijven van mijn blog volg dan deze link:

https://www.facebook.com/hetlevenvaneenboekenworm

Hopelijk vinden jullie de pagina leuk! Heb je zelf ook een facebook pagina voor je blog laat het dan weten in de comments dan kan ik deze ook eens bezoeken!

 

A-Z Book Tag

Banner blogpraatjes

Ik zag dit lijstje voorbij komen bij De Lady Library, ik vond hem zo leuk dat ik besloten heb om hem hier zelf ook in te vullen! Dus hier is het lijstje:

Author you’ve read the most books from.

Ik denk dat dit Maggie Stiefvater is, ondanks dat ik er nog twee moet lezen heb ik eigenlijk al haar boeken gelezen. Zij is ook echt mijn favoriete schrijfster

Best sequel ever.

Ik vond The dead tossed waves van Carrie Ryan wel een heel goed vervolg op The forest of hands and teeth

Currently reading.

A clash of kings van George R.R. Martin, een hele pil dus het zal wel even duren voor ik die uit heb! Maar de boeken zijn echt de moeite waard!

Drink of choice while reading.

Op een koude dag een kop thee op een warme dag een lekker koud glas limonade

E-reader or physycal book.

Ik blijf toch groot fan van het fysieke boek, daar zal ik nooit echt afscheid van kunnen nemen.

Fictional character you probably would have dated in High school?

Alexander van de Vampire Kisses serie haha die is zo leuk!

Glad you gave this book a chance.

A game of thrones van George R.R. Martin, na het zien van de serie wist ik niet of ik de boeken wel wilde lezen maar ik ben heel blij dat ik het toch gedaan heb!

Hidden gem book.

Night Walker van Lisa Kessler, ik vond dit echt een leuk boek om te lezen!

Important moment in your reading life.

Toen ik Maggie Stiefvater mocht ontmoeten, wat is dat een ontzettend leuk mens!

Just finished.

Eleanor & Park van Rainbow Rowell, net zoals Fangirl vond ik dit een ontzettend leuk boek!

Kinds of books you won’t read.

Het is niet zozeer een soort boek maar ik begin nooit meet aan Lord of the rings, ik vond het eerste boek niet om door te komen!

Longest book you’ve ever read.

Volgens mij is dat Mists of Avalon, wel een heel mooi boek

Major book hangover because of…

Dat heb ik eigenlijk nooit echt, ik slik en ik ga weer door. Al vind ik het wel moeilijk om afscheid te nemen van een goede serie!

Number of bookcases you own.

In ieder geval twee in de huiskamer en nog 3 op zolder en dan liggen er her en der nog boeken verspreid op zolder die niet meer in de kasten paste.

One book you’ve read multiple times.

Vampire Kisses van Ellen Schreiber, vind ik echt zo’n leuk boek!

Preferred place to read.

Op de bank ( we hebben zo’n fijne hoekbank waar je in een hoekje weg kan kruipen), of lekker in bed

Quote from a book you’ve read that inspires you.

Dat zijn er echt teveel, ik zou het zo niet weten

Reading regret.

Het eerste boek van Lord of the rings, ik kwam er gewoon niet doorheen zo saai vond ik het

Series you started and need to finish.

Game of thrones serie, De test trilogie en de Mortal instruments serie

Unapologetig fangirl for…

Tja in boeken zou ik zeggen Harry Potter maar voor de rest: Supernatural!

Very excited for this release more than all others.

Sinner het nieuwe boek van Maggie Stiefvater

Worst bookish habit.

Die heb ik niet denk ik tenzij je boeken blijven kopen terwijl je een hele lange to-read list hebt meetelt dan is dat mijn worst bookish habit haha

X marks the spot: the 27th book on my shelf.

Fangirl van Rainbow Rowell

Your latest purchase.

A feast for crows van George R.R. Martin

Zzz-snatcher book (latest book that kept you up way late).

Eleanor & Park van Rainbow Rowell echt een mooi boek!

Dat was mijn lijstje!

Review: Eleanor & Park van Rainbow Rowell

Review Banner goed

Titel: Eleanor & Park
Auteur: Rainbow Rowell
Pagina’s: 325
Taal: Engels

Het verhaal:

Eleanor is the new girl in town, and with her chaotic family life, her mismatched clothes and unruly red hair, she couldn’t stick out more if she tried.

Park is the boy at the back of the bus. Black T-shirts, headphones, head in a book – he thinks he’s made himself invisible. But not to Eleanor… never to Eleanor.

Slowly, steadily, through late-night conversations and an ever-growing stack of mix tapes, Eleanor and Park fall for each other. They fall in love the way you do the first time, when you’re young, and you feel as if you have nothing and everything to lose

(From: Goodreads )

Mijn review:

Toen ik het boek Fangirl kocht stond er op dat het boek van de bestselling author of Eleanor & Park was. Nieuwsgierig ging ik op zoek naar dit boek en besloot na het lezen van de achterflap ook dit boek mee te nemen. Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Want het boek is echt super goed!

Het is verhaal is eigenlijk heel simpel, jongen en meisje worden verliefd. Maar wat er om hun heen gebeurd en met hun gebeurd is zo mooi geschreven. Het lijkt er echt op dat Eleanor ervoor kiest zich te kleden zoals ze zich kleed, dat ze zich graag afzet tegen anderen. Maar is dat wel zo? Park lijkt zich prima te voelen in zijn vel, als enige Aziatische jongen in de buurt, maar of dat ook waar is?

Ik ga deze dingen niet verklappen, ik vind het moeilijk een review te schrijven zonder spoilers te geven, maar spoilers horen niet bij dit boek. Het hartbrekende verhaal is niet iets wat je al wil weten voor je aan dit boek begint. Je moet zelf het verhaal langzaam ontdekken.

Zoals Fangirl is ook dit boek vlot geschreven, vanaf de eerste pagina vraag je je af hoe het gaat lopen en wil je eigenlijk het liefst het boek in één ruk uitlezen. Ik heb met dit boek gelachen en gehuild en het einde is zo mooi maar ook zo hartbrekend. Ik raad iedereen aan om dit boek te lezen!

Leesgewoontes #1Buiten lezen

Banner blogpraatjes

Ik heb besloten om op Maandag wat van mijn reading habits met jullie te delen, waar lees ik het liefst, hoe zit of lig het liefst etc.

Vandaag gaat het over buiten lezen, met dit mooie weer is er toch niks fijner dan lekker in je tuin zitten met een goed boek en wat te drinken. Ik moet eerlijk bekennen ik ben eigenlijk niet zo’n grote buiten lezer, ik lees het meeste gewoon binnen. Dit komt misschien omdat de meeste tijd dat ik buiten ben, ik met mijn kinderen buiten ben en dan kun je niet echt lezen. Ook het feit dat onze tuin er niet al te fijn bij lag omdat deze nog opgeknapt moest worden zal wel mee tellen.

We hebben nu zo’n heerlijke lounge set in de tuin staan en mijn voornemen is om wat vaker lekker buiten te gaan zitten met een boek. Genieten van het zonnetje en een goed boek. De babyfoons op de tafel, naast een glas drinken en de voetjes omhoog. Ik zal jullie laten weten of ik me ook echt aan deze belofte aan mezelf gehouden heb.

Hoe doen jullie dat? Lezen jullie veel buiten of zitten jullie liever binnen op de bank of in een stoel?

 

 

Zomertas van Ako

 

Banner blogpraatjes

DSC_0265

 

 

Gisteren tijdens het winkelen in de stad herinnerde ik me dat ik op Facebook een post van de Ako tegen was gekomen waar in stond dat je bij aankoop van twee tijdschriften een tas kreeg. In de tas zat van alles en ook twee boeken. Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik één van die boeken waarschijnlijk niet zal lezen maar goed het is wel leuk zo’n verassingstas hieronder een de foto’s van wat er allemaal in zat.

DSC_0266

 

Dit waren de boeken die erbij zaten, de eerste twee zijn sample boekjes meestal het eerste of eerste twee hoofdstukken. Het derde boek is een boek met een aantal verhalen echte chicklit verhalen. Het laatste boek dat in de rij ligt zal ik waarschijnlijk niet lezen. Het is niet echt mijn ding.

DSC_0267

Verder zat er nog een schriftje bij met een Rembrandt schilderij er op, een boekje met andere boeken die uit gaan komen, een puzzelboekje en een zonnebril in de tas.

DSC_0268

En dan ook nog een aantal lekker dingem, een pen, een kortingsbon en een leuk kaartje.

Al met al vond ik het een hele leuke tas met een hoop leuke dingen er in.

Van boek wisselen

Banner boekpraatjes

De titel is misschien een beetje algemeen, maar het gaat hier eigenlijk om het wisselen van boeken terwijl je nog aan het lezen bent. Voor ik moeder was van mijn twee kindjes kon ik uren lezen en las ik alle boeken uit. Of het moest echt een heel erg slecht boek zijn dan wilde ik het nog wel eens opgeven.

Maar sinds de geboorte van de eerste en helemaal sinds de tweede er is merk ik dat regelmatig een boek niet uitgelezen weer weg leg. Een boek moet mij op dit moment meteen pakken anders leg ik het weg. Ook al is het een boek in een serie die ik helemaal geweldig vind als het me niet meteen meesleept gaat het onverbiddelijk terug op de “nog te lezen” stapel.

Nou vraag ik me af ben ik de enige die dit doet? Bikkelen jullie door tot het boek uit is of leggen jullie ook wel eens een boek weg met de gedachten: Nu even niet maar later pak ik hem zeker weer op.

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Review: The Fault in our stars van John Green

Review Banner goed

Titel: The Fault in our stars
Auteur: John Green
Pagina’s: 313
Taal: Engels

Het verhaal:

Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel’s story is about to be completely rewritten.

Insightful, bold, irreverent, and raw, The Fault in Our Stars is award-winning author John Green’s most ambitious and heartbreaking work yet, brilliantly exploring the funny, thrilling, and tragic business of being alive and in love

( Van Goodreads )

Mijn review:

Dit is niet de eerste keer dat ik dit boek lees, maar wel de eerste keer dat ik hem in het Engels heb gelezen. Aangezien ik in Engeland meerdere boeken van John Green heb gekocht in het Engels wilde ik deze ook in het Engels hebben.

Ook de tweede keer is grijpt dit boek mij erg aan, het is zo ontzettend mooi geschreven! Het is een young adult boek maar ik kan me voorstellen dat dit boeken eigenlijk meerdere generaties aanspreekt. Het thema is natuurlijk wel zwaar: jongeren met kanker. Maar de manier waarop de hoofdpersonages ermee omgaan is niet zwaar. Ze weten wat hun te wachten staat en hebben er ergens vrede mee. Ze kunnen het toch niet veranderen.

De rode draad door dit boek is een ander boek, een boek dat beide hoofdpersonages aanspreekt en waarvoor ze naar Amsterdam afreizen. De liefde die opbloeit in deze stad is mooi en neemt zijn tijd. Het is niet het bekende verhaal van liefde op het eerste gezicht, er wordt een vriendschap gesloten en deze groeit.

Ik hoop dat de andere boeken van John Green net zo goed zijn als dit boek!

Ik heb het boek nu in twee talen gelezen, maar mijn voorkeur blijft toch naar het Engels gaan, het is mooier en er zijn betere woordgrapjes.

Dit boek ben ik nogmaals gaan lezen omdat ik binnenkort ook naar de film ga. Ik ben heel benieuwd hoe ze dit boek naar het witte doek hebben vertaald.

Moleskine Passions Books

Banner blogpraatjes

Blijkbaar vond ik het nog niet genoeg om mijn boeken bij te houden op een blog en goodreads want tegenwoordig heb ik ook een boekje van Moleskine passions. De reden dat ik dit boekje heb aangeschaft is dat je het ook onderweg kan gebruiken. Als je een mooie quote tegenkomt of op vakantie bent zonder internet. Ik zou daar natuurlijk ook een gewoon schrift voor kunnen gebruiken. Maar ja dit ziet er natuurlijk een stuk mooier uit!  Dus heb ik mezelf verwend met zo’n  mooi boekje, hieronder de foto’s:

DSC_0261 DSC_0262 DSC_0264

Het enige nadeel: Er zitten te weinig pagina’s in als je het mij vraagt! Maar gelukkig zitten er ook een aantal blanco pagina’s in en een link naar de website waar je de templates kan downloaden. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee!