TTT: Top 10 favoriete boeken die ik tot nu toe in 2014 gelezen heb.

Dit vond ik een erg leuke TTT dus ik doe zeker weer mee! De TTT wordt georganiseerd door de Lady Library kijk ook zeker eens bij de andere blogs die een TTT geprlaatste hebben. Hier komt mijn top 10:

DSC_0766

 

1. Fangirl van Rainbow Rowell: Ik vond dit het leukste boek dat ik dit jaar gelezen heb, heerlijk vlot geschreven en een leuk verhaal
2. Eleanor & Park van Rainbow Rowell: ik zie een thema hier ontstaan haha, ook dit vond ik een erg goed boek!
3. Shadow and Bone van Leigh Bardugo: Dit boek vond ik echt heel erg goed en ik ben ook zeer benieuwd naar de andere twee delen
4. The Fault in our stars van John Green: Gewoon een mooi boek!
5. Samensmelting van Veronica Roth: Een mooi laatste boek in deze serie!
6. Silber van Kerstin Gier: Dit boek was echt een verassing dit jaar, ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.
7. De 100 van Kass Morgan: Ik moet nog steeds de serie gaan kijken maar het boek vond ik erg mooi
8. Ignite me van Tahereh Mafi: Dit is wel het jaar van het afscheid nemen van goede series, maar ook dit boek vond ik weer erg mooi.
9. Rood als bloed van Salla Simukka: Dit boek heb ik gelezen voor de young adult leesclub en ik vond het een mooi boek, anders dan wat ik er van verwacht had.
10. Wit als sneeuw van Salla Simukka: Ook dit boek mocht ik lezen voor de leesclub en net als het eerste boek vond ik deze ook weer erg mooi!

 

Dit was mijn TTT, en wat zijn jullie favoriete boeken van dit jaar tot nu toe?

Recensie: Wit als sneeuw van Salla Simukka

 

Titel: Wit als sneeuw
Auteur: Salla Simukka
Taal: Nederlands

Het verhaal:

Lumikki Andersson reist in de zomer naar het bloedhete Praag. Aan de tijd voor zichzelf, waarnaar ze zo verlangd heeft, komt al gauw een eind als Lumikki wordt benaderd door een jonge vrouw, Zelenka. Ze beweert dat ze Lumikki’s zus is en maakt een oprechte indruk. Maar toch lijkt ze iets te verbergen…

Terwijl ze haar familiegeheim ontrafelt, krijgt Lumikki te maken met een eigenaardige religieuze sekte, die gaandeweg gevaarlijker blijkt dan ze ooit had kunnen vermoeden. Zelenka’s leven loopt gevaar, maar dat van Lumikki ook. De genadeloze hitte houdt de stad in haar greep en Lumikki moet zich keer op keer afvragen wie ze kan vertrouwen, want niemands bedoelingen lijken zo zuiver en wit als sneeuw

( Van: Goodreads )

Mijn review:

Wederom mocht ik een boek lezen voor de lees club van Young Adults, omdat we het eerste deel ook gelezen hadden werd ons gevraagd of we ook het tweede deel wilde lezen.  Dat wilde ik zeker wel want ik vond het eerste deel ook heel goed.

Wederom zou ik het boek niet snel gekozen hebben om de cover, de titel spreekt me dan wel weer aan. Ik ben gek op sprookjes dus als er dan staat wit als sneeuw link ik dit meteen wel aan sneeuwwitje.

Het verhaal sprak me ook deze keer meteen aan, de hoofdpersonage is eigenlijk op vakantie maar komt daar een meisje tegen dat zegt dat ze haar zus is. Het verhaal dat dit meisje verteld klinkt heel aannemelijk, maar is het ook waar? Het meisje woont bij een groep mensen die ze haar familie noemt maar eigenlijk gewoon een sekte is.

Ik vind ook dit verhaal weer erg goed geschreven, het zit goed in elkaar en er is geen enkel moment dat je het gevoel hebt dat het verhaal niet klopt. Wel vond ik het jammer dat het maar zo’n dun boek is, je hebt het binnen een dag uit. Zelfs ik die mama is van twee kleine kinderen las dit boek met gemak in één dag uit. Hierdoor voelt het verhaal soms wat gehaast en dat is wel jammer.

Lumikki is een personage waar ik wel een klik mee zou kunnen hebben, al lijkt ze soms wat wijs voor haar leeftijd. Ze is geen naïef meisje dat de hulp nodig heeft van anderen en laat zich niet zo snel vangen. Ook in dit boek had je vaak het gevoel dat jij degene was die het verhaal beleefde en de stukjes tekst tussendoor geschreven vanuit de sekte vond ik ook heel spannend.

Weer een spannend boek dus in deze trilogie en ik kan niet wachten om het laatste boek te lezen.

Een beetje minder actief

Banner blogpraatjes

De afgelopen dagen was ik al wat minder actief en dat zal de komende 3 weken ook nog wel zo zijn want deze boekenworm gaat namelijk trouwen. Ik heb dus gewoon even wat minder tijd om te bloggen en te lezen. Maar na de bruiloft en het bijkomen zal ik weer wat actiever gaan bloggen!

De eerste serie die ik ga lezen: Throne of Glass

Serie Marathon Banner 

Alhoewel ik nog niet alle boeken heb in deze serie aangezien deel drie nog moet uitkomen heb ik toch besloten om te starten met de serie. Ik heb deze boeken in Engeland gekocht en was meteen verkocht toen ik de beschrijving op de achterkant las. Dus Ik ga nu de eerste twee delen van deze serie lezen! Zodra ik een boek uit heb zal ik er een review van schrijven en als ik beide boeken heb een voorlopige recensie van de serie, ik hoop dat jullie het leuk gaan vinden.

Review: Het Examen van Joelle Charbonneau

Review Banner goed

Titel: Het Examen
Auteur: Joelle Charbonneau
Pagina’s: 319
Taal: Nederlands

Het verhaal:

Het examen is het derde deel van De Test-trilogie Voor fans van De Hongerspelen en Inwijding! Lezersreactie op het eerste deel in De Test-trilogie, De Test: `De Test kruipt onder je huid en laat je niet meer los. De spanning, angst en woede van Cia zijn levensecht. Toen het boek uit was, kon ik nog maar aan één ding denken: meer!’ Lezersreactie op het tweede deel in De Test-trilogie, De Studie: `De studie is een beklemmend, bijna paranoïde verhaal waarin verraad, bedrog en gevaar in hoog tempo afwisselen.’

Malencia Vale wil een einde maken aan het wrede systeem en de vuile spelletjes van de Test. De toekomst van het Verenigde Gemenebest hangt aan een zijden draadje. Het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de wrede en doortrapte leiders van het land. Cia, getalenteerd student aan de universiteit, weet té veel, in ieder geval van de schokkende waarheid achter de Test. Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen, in praktijk te brengen waarvoor ze heeft getraind. Maar wie zal haar volgen? Op de campus waar achter elke hoek gevaren en leugens schuilen, moet Cia de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasgenoten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn De inzet is hoger dan ooit – een toekomst geregeerd door angst of hoop. In dit derde en afsluitende deel van haar Test-trilogie weet Joelle Charbonneau de spanning tot grote hoogte te laten stijgen. Klaar of niet, het is examentijd… en het laatste examen is het ALLER GEVAARLIJKST!

( Van: Goodreads )

Mijn review:

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een beetje teleurgesteld was in dit boek. Ik vond het niet zo spannend als de eerste twee en had voor het einde eigenlijk al door hoe het in elkaar zat. Of dit nu komt omdat ik veel dystopian boeken lees of omdat het einde gewoon voorspelbaar was weet ik niet.

Het begin van het verhaal vond ik wel spannend, dat ze bij de president moest komen en het voorstel dat haar daar gedaan werd. Daardoor leek dit een heel spannend boek te worden. Maar een aantal hoofdstukken voor het einde echter kreeg ik door hoe de vork in de steel zat en maakte het ook minder spannend.

Ik vond het ook jammer dat de andere personages in Cia’s team niet wat beter uitgediept waren, nu had je weinig idee van hun motieven om iets te doen of juist niet te doen.

Al met al was het een spannend begin en een lichtelijk teleurstellend einde, maar zeker wel een mooie afsluiter van deze trilogie.

Series lezen

Serie Marathon Banner

Ik heb gisteravond eens zitten denken en naar mijn boekenkast gekeken. Daar staan een hele hoop series in. Series die soms al helemaal compleet zijn en sommigen nog niet. Ik heb nu besloten om eens wat series te gaan herlezen, sommigen heb ik al in zijn geheel gelezen en sommigen nog niet allemaal. Er zijn ook series bij waar ik nog niet in begonnen ben en die ik eindelijk eens wil gaan beginnen. Dus heb ik een lijstje gemaakt, het zijn de volgende series geworden:

– De Selection serie van Kiera Cass: Deze heb ik nog helemaal niet gelezen!
– The wolves of mercy falls van Maggie Stiefvater: Deze heb ik al een hele tijd geleden gelezen, maar binnenkort krijg ik het nieuwe boek over Cole binnen en ik wil dan toch weer eens opnieuw in de serie duiken. –
– Divergent van Veronica Roth: Deze serie heb ik al gelezen, maar ook hier krijg ik binnenkort het boek Four van binnen en ook deze wil ik dan eerst helemaal opnieuw lezen en dan Four er gelijk achter aan.
– Throne of Glass Sarah J. Maas: Hierin wil ik gaan beginnen, heb pas twee boeken er van maar ik ben wel van plan om ze achter elkaar te gaan lezen. En hopelijk gelijk door in deel drie maar dat ligt er aan of ik die tegen die tijd heb aangeschaft.
– De boeken van Rainbow Rowell: Hoewel dit geen series zijn wil ik ze toch graag nog een keertje herlezen en hopelijk haar andere twee boeken voor het eerst gaan lezen.

De reden dat ik dit wil gaan doen is omdat dit series zijn die ik ofwel heel erg mooi vind of series die me heel mooi lijken. Ik heb echt nog wel genoeg boeken liggen, ik ben ook niet van plan deze series allemaal achter elkaar te gaan lezen. Op het moment dat ik ga beginnen met een serie zal ik hier een start post plaatsen gevolgd door reviews van de losse boeken en daarna van de serie als geheel.

Dat is wat ik met jullie wilde delen, ik hoop dat jullie de posts die ik in die tijd ga schrijven leuk gaan vinden. En ik ben benieuwd herlezen jullie ook wel eens een serie? En als je begint in een serie en je hebt er alle boeken van staan, lees je ze dan allemaal achter elkaar? Laat het me weten in de comments.

Groetjes,

Annabel

Paperback vs Hardcover

Banner boekpraatjes

Ik vraag me zo eens af wat de voorkeur is van de lezers van mijn blog. Heb je liever een paperback of een hardcover van een boek? Ik had altijd het liefst een paperback, handig om mee te nemen, vaak wat kleiner en minder zwaar. Maar de laatste tijd heb ik een aantal hardcover boeken verzameld waaronder een mooie editie van Fangirl van Rainbow Rowell ( Daar komt nog wel een mooie post over haha ). en ik moet zeggen dat ik ze vaak toch wel echt mooi vind.

Het enige nadeel is natuurlijk dat ze wel duurder zijn, minder handig om mee te nemen en ze nemen naar mijn idee meer ruimte in beslag. Daar tegenover staat vaak een mooie cover en het valt niet zo snel uit elkaar als je ze veel leest.

Dus mijn vraag welke vorm heeft jullie voorkeur? Of maakt het je niets uit? Laat het me weten in de comments

Review: Schim & Schaduw van Leigh Bardugo ( The Grisha #1 )

Review Banner goed

Titel: Schim & Schaduw( The Grisha #1 )
Auteur: Leigh Bardugo
Pagina’s: 459
Taal: Nederlands
Uitgever: Blossom Books

Het verhaal:

The Shadow Fold, a swathe of impenetrable darkness, crawling with monsters that feast on human flesh, is slowly destroying the once-great nation of Ravka.

Alina, a pale, lonely orphan, discovers a unique power that thrusts her into the lavish world of the kingdom’s magical elite—the Grisha. Could she be the key to unravelling the dark fabric of the Shadow Fold and setting Ravka free?

The Darkling, a creature of seductive charm and terrifying power, leader of the Grisha. If Alina is to fulfil her destiny, she must discover how to unlock her gift and face up to her dangerous attraction to him.

But what of Mal, Alina’s childhood best friend? As Alina contemplates her dazzling new future, why can’t she ever quite forget him?

Glorious. Epic. Irresistible. Romance

Mijn review:

ik had al heel veel over dit boek gehoord dus vond ik het eens tijd om hem zelf te gaan lezen.  En ik moet eerlijk zijn ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Laat ik beginnen met de dingen die ik minder leuk vond aan het boek, ik vond alle woorden die ze in de taal van de Grisha gebruiken soms best lastig. Je hebt eigenlijk een soort van verklarende woordenlijst nodig zodat je weet wat ze bedoelen. Misschien ben ik de enige die zich hier aan stoot maar ik vond het soms best vervelend. Eigenlijk is dit ook het enige wat me stoort aan het verhaal.

Er waren veel karakters in dit boek waardoor het misschien wat lastig is om ze echt goed diepgang te geven. De hoofdpersonage leer je goed kennen omdat je het verhaal vanuit haar oogpunt volgt. Maar de andere karakters blijven wat oppervlakkig, ik hoop dat we in de loop van de serie ook wat meer te weten komen over The Darkling en Mal. Maar het stoorde niet in het verhaal.

Het verhaal was gewoon goed, er zat een goed tempo in en het sleept je mee van het begin tot het einde. Het is echt een fantasy verhaal en dat maakt het dat alles wat je leest geloofwaardig is. Het is immers geschapen in een heel nieuw land. Ik heb me tijdens dit verhaal geen moment verveeld en net als Alina wist ik ook echt niet wat me te wachten stond als ik aan een nieuw hoofdstuk begon.

Ik ben erg benieuwd hoe de rest van de serie gaat!

Literary tattoos

Banner blogpraatjes

Ik ben gek op mooie tattoos, ik heb er zelf ook een aantal en zoals vele met een tattoo zullen beamen is het echt een verslaving. Nu kwam ik vandaag toevallig een artikel tegen op arts.mic over literary tattoos. Nu heb ik er zelf geen maar ik vond er wel een aantal mooie tussen zitten. Dus ik wilde de link graag met jullie delen!

15 Beautiful Literary Tattoos Inspired By Your Favorite Books

Wat vind jij van literary tattoos zou je er zelf ooit eentje willen of vind je tattoos juist helemaal niks? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

 

TTT: Top 10 onderwerpen waardoor ik een boek direct zou lezen

Banner boekpraatjes

De Top Ten Thursday wordt georganiseerd door de Ladylibrary, de laatste weken heb ik niet meegedaan maar deze keer doe ik weer mee! Hier is mijn top 10 boeken met onderwerpen die ik direct zou lezen:

1. Hervertellingen van sprookjes, ik hou van sprookjes dus als er een mooi boek is dat gebaseerd is op een sprookje wil ik het lezen!

2. Demonen, ik heb wat met deze wezens, ik vind de boeken die er over geschreven worden gewoon goed!

3. Fangirling: Ja ik ben zelf een Fangirl dus als er een boek te vinden is over een andere fangirl dan lees ik deze graag.

4. Dystopische verhalen: Ik hou ervan om te zien wat voor werelden de schrijvers gecreëerd hebben.

5. Zombies: Of ze nu rennen, schuifelen of voor mij part vliegen ik ben gek op zombies

6. Boeken naar aanleiding van series: Ik ben een echte seriejunkie dus als ik een boek vind dat verhalen verteld uit de serie wil ik ze hebben.

7. Verhalen waar het Fae volk in voor komt vind ik ook altijd mooi

8. Boeken met sterke vrouwen: Ik ben niet zo heel groot fan van hopeloze meisjes die wachten tot hun held ze komt redden. Nee gewoon een bad ass girl die voor zichzelf kan opkomen en vechten

9. Boeken die spelen in een fantasy wereld zoals Harry Potter, Game of Thrones etc.

10. liefdesverhaal: soms is het ook gewoon heerlijk om een mooi liefdesverhaal te lezen!

Dit was mijn top 10, heb jij er ook één op je blog staan laat dan een linkje achter in de comments.