Book Haul Augustus 2014

Book Haul Banner

Ook deze maand heb ik weer te veel boeken gekocht maar ook gekregen Dus laten we maar gewoon snel beginnen!

DSC_0845

Aangezien het een beetje een vage foto is komt hier het lijstje met boeken dat ik gekocht/gekregen heb.

DSC_0846

De eerste vijf boeken van de Reizigers serie, ik ben begonnen met het kijken van de serie Outlander op HBOgo maar ik ben er wel voorstander van om ook al kijk je de serie al de boeken wel gelezen te hebben. Aangezien een vriendin van mij ook tipte dat deze boeken heel goed waren heb ik besloten de eerste twee delen te kopen. Aangezien ik er zo enthousiast over was en mijn moeder nog twee bonnen van de ECI moest verzilveren mocht ik de volgende drie delen ook bestellen! Het eerste deel heb ik vanochtend uitgelezen, een recensie hiervan zal morgen verschijnen en ik ben heel benieuwd naar de rest van de serie. Al zal ik deze niet meteen achter elkaar lezen. Daar zijn de boeken te dik voor.

DSC_0847Geek Girl van Holly Smale: Dit boek heb ik al zo vaak voorbij zien komen op andere blogs! Dat ik er erg nieuwsgierig naar ben geworden en dus het eerste deel heb gehaald. Ik ben er heel benieuwd naar.

DSC_0848

Voor Jou van Jojo Moyes: Ook zo’n boek dat ik vaak voorbij heb zien komen en waar ik heel nieuwsgierig naar ben

DSC_0849

Easy van Tammara Webber: Ook dit boek heb ik vaker zien voorbij komen op blogs en booktubes videos en ook hier ben ik weer nieuwsgierig naar. 

DSC_0850

Het Godinnenoffer van Aimee Carter: Ik heb me opgegeven voor de young adult boeken van Harelequin dus vier keer per jaar ontvang ik van hun een mooi boek. Ik heb het tweede deel ook nog niet gelezen maar ik ben van plan de serie vanaf boek 1 nog eens te gaan herlezen.

DSC_0851

Bundel van Mel Wallis de Vries: Dit boek heb ik ook van mijn moeder gehad, ik ben er erg benieuwd naar want ik hoor/lees veel goede verhalen over deze schrijfster.

DSC_0852

Legend van Marie Lu: Ik ben dol op dystopian boeken en tja als je er dan eentje vindt voor 5 euro kan je hem toch niet laten liggen?

Dat was mijn Haul, heb je één van deze boeken al gelezen? Of staat er een boek bij dat je zelf ook nog wil lezen? Laat het me weten in de comments!

TTT: top 10 boeken/films die zijn tegengevallen

Banner boekpraatjes

Het is weer donderdag dus tijd om weer eens deel te nemen aan de TTT georganiseerd door de lady library  .Deze week een top 10 boeken/films die zijn tegengevallen.

1. Beyond the Highland mist van Karen Marie Moning. Na het lezen van de fever series was ik heel enthousiast over deze schrijfster en wilde ook haar andere boeken lezen. Helaas vond ik dit boek zo tegenvallen dat ik hem nooit heb uitgelezen

2. Twilight van Stephanie Meyer: Toegegeven de eerste keer dat ik dit boek las vond ik hem ook heel leuk net als vele met mij. Maar als ik hem nu op pak denk ik bij mezelf, nee toch maar niet eigenlijk vind ik het niet zo heel goed.

3. Anita Blake serie van Laurell K. Hamilton. Ik was groot fan van de eerste boeken in deze serie, maar uiteindelijk liet Anita al haar principes varen en vond ik het ook een stuk minder leuk om te lezen. Bijna elke bladzijden stond vol met alleen maar seks.

4. Torment van Lauren Kate: Ik vond het eerste boek echt heel mooi in deze serie maar het tweede deel toch echt minder. Minder spannend en ik kon mijn aandacht er minder goed bijhouden.

5. Looking for Alaska van John Green: Ik vond het best een goed boek om te lezen, maar na het lezen van The Fault in our stars had ik er toch andere verwachtingen bij.

6. Lord of the rings van J.R.R. Tolkien: Misschien dat ik er nu anders over denk omdat ik wat meer fantasy heb gelezen, maar de eerste keer dat ik dit boek las vond ik het echt een draak van een boek. Sorry voor alle fans.

7. Het Examen van Joelle Charbonneau: Ik vond de eerste twee delen wel leuk en spannend maar het laatste deel vond ik toch echt wel tegenvallen helaas.

8. Blue bloods van Melissa de la cruz: Dit boek leek heel leuk maar viel helaas echt heel erg tegen.

Dan houd het wel op met de boeken, op zich heb ik er toch wel een neus voor om leuke boeken te kiezen denk ik haha, dus dan maar films:

9. Beautiful Creatures: tja het boek was erg leuk, maar de film….

Ik geloof dat ik deze TTT niet vol kan maken ik kan geen nummer 10 verzinnen gelukkig. En wat is jou top 10? Laat een link naar je blog achter in de comments en dan kom ik zeker even kijken.

Het lezen van een dik boek en blogposts

Banner blogpraatjes

Op dit moment ben ik het prachtige boek De Reiziger van Diana Gabaldon aan het lezen. Ik geniet van elke pagina, maar het is ook een boek van meer dan 700 pagina’s. Nu weet ik niet hoe het met jullie zit, maar ik ga daar niet zo snel doorheen. Nu maakt me dat niet zoveel uit maar ik merk wel dat ik dan minder post op mijn blog en dat wil ik eigenlijk voorkomen. Ik wil niet telkens een tag doen, wil wel originele posts plaatsen en niet kopiëren van andere blogs.

Ik vind het gewoon lastig om andere dingen te posten dan reviews, de ideeën komen niet meer zo snel als eerst en dat vind ik erg jammer. Ik heb me nu voorgenomen om dit weekend eens rustig te gaan zitten en eens wat artikel ideeën te gaan bedenken. Zodat het hier niet te rustig blijft op het moment dat ik besluit om eens in een lekker dik boek te duiken.

Hoe doen jullie dit? Hebben jullie spontaan veel ideeën of plan je het in? Wat vinden jullie leuk om te lezen op een blog? Vinden jullie het leuk om meer persoonlijke dingen van de blogger te weten te komen of juist niet? Ik ben benieuwd wat jullie gedachtes hier over zijn en hoe jullie dit zelf aanpakken. Als beginnende blogger kan ik alle tips gebruiken!

Van boek naar serie

Banner boekpraatjes

Er zijn al een aantal boeken verfilmd, maar het wordt ook steeds populairder om een serie te maken van een boekenreeks. Hieronder zet ik er een aantal op een rij en zal er ook bij vertellen of ik de serie gezien/gelezen heb en waarom wel of niet.

 

1. The vampire diaries.

Ik ben begonnen met zowel de boeken als de serie maar uiteindelijk ook weer gestopt met kijken en lezen. Ik heb nog de eerste helft van seizoen twee gezien en toen gestopt. Nu heb ik daar wel spijt van want ik ben stiekem toch wel benieuwd hoe het verder gaat. Gelukkig is daar Netflix die kan mij vast wel helpen om verder te kijken naar deze serie! Wat betreft de boeken heb ik volgens mij alleen het laatste deel nog niet gelezen. Dat is zo’n boek dat al een hele tijd in de kast staat maar nog niet gelezen wordt.

 

2. True Blood/Sookie Stackhouse boeken

Tja ook hier ben ik wel aan begonnen en heb ik het niet afgemaakt, eigenlijk om een simpele reden: Het kon me op een gegeven moment niet meer boeien. Ik merkte dat ik een beetje moe werd van het heen en weer geschommel van Sooke tussen Eric en Bill en de vele seks scenes in zowel de serie als de boeken. Misschien dat ik het ooit wel weer oppak maar voorlopig niet.

outlander boek

3. Outlander/Reiziger serie

Hier ben ik net mee begonnen, en ik moet zeggen ik vind zowel de serie als het eerste boek geweldig. Ik moest wel even slikken toen ik de eerste twee delen binnen kreeg met beide meer als 700 pagina’s maar het leest heerlijk en ik kan haast niet stoppen met lezen. Dus ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.

GOT boek

4. Game of Thrones

Moet ik nog meer zeggen? Tja dit vind ik toch wel één van de beste series van dit moment, ik kan dan ook niet wachten tot het volgende seizoen. Alle boeken van de serie staan liefjes te wachten in de kast, ik heb het eerste boek gelezen en ben begonnen in het tweede boek. Maarja ze zijn net als de reiziger serie ontzettend dik! Dus ik lees ze in stapjes als zijn ze wel heel erg mooi!

PLL boek

5. Pretty Little liars

Ja dit is één van mijn guilty pleasures haha. Ik heb nog niet alle boeken gelezen maar ze staan wel allemaal op mijn e-reader. Met de serie ben ik nu weer bijna helemaal bij. Het blijft spannend wie is toch die A en wat wil hij/zij nou van de liars. Het kijkt en leest als een soap en ik blijf nieuwsgierig.

Gossip girl boek

6. Gossip Girl

Dit is ook weer zo’n gevalletje, ik ben er aan begonnen maar heb het niet afgemaakt. Ik begon met de serie kijken maar op een gegeven moment liep dat samen met een andere serie die ik volgde en dat zorgde er weer voor dat ik niet verder keek. Ik denk dit nog wel eens af te gaan maken want ik vond de serie super leuk. Wat betreft de boeken ben ik iets minder enthousiast, die konden mij helaas niet zo boeien.

Zo dat waren ze voor mij, ben ik nog een serie vergeten? Laat het me weten in de comments!

Serie review: The Selection van Kiera Cass

 

 

 

Banner serie reviewDSC_0768

Ik ga eerlijk bekennen dat ik een tijdje dacht dat dit geen serie voor mij zou zijn, eigenlijk gewoon gebaseerd op de covers. Ik vond ze heel mooi maar ik had niet het idee dat het een verhaal zou zijn voor mij. Tot ik zag dat de schrijfster op het best of young adult event zou komen. Aangezien ik daar graag heen wilde maar wel in ieder geval één boek gelezen wilde hebben van de schrijfster ben ik toch maar eens gaan kijken en ik ben blij dat ik dat gedaan heb.

Ik heb deze serie bijna in één week tijd helemaal uitgelezen ik kon de boeken gewoon niet wegleggen. Ze zijn ontzettend vlot geschreven waardoor je er eigenlijk doorheen vliegt. Ik vond het ook wel een origineel verhaal, ik lees graag dystopian boeken en dat zorgt er wel voor dat ik niet snel verrast word wat dat betreft.

De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en je leert ze gaandeweg de boeken steeds beter kennen, alleen de koning en koningin blijven een beetje een raadsel als je het mij vraagt. Daar had ik ook graag wat meer van geweten, maar dit maakt de boeken niet minder goed. Er zit ook genoeg spanning in, ik was een beetje bang dat het de hele tijd over de selectie meisjes en de prins zou gaan en dat klonk niet echt spannend. Maar er gebeuren genoeg spannende dingen en ik heb wel één of twee keer met buikpijn en tranen in mijn ogen de boeken zitten lezen.

Ik vond het een fantastische serie en nu ik begrepen heb dat er nog twee boeken gaan komen ben ik helemaal blij!

 

Review: The selection stories: The Prince & The Guard van Kiera Cass

Review Banner goed

Titel: The selection stories
Auteur: Kiera Cass
Pagina’s: 227
Taal: Engels

Het verhaal:

Two novellas set in the world of Kiera Cass’s #1 New York Timesbestselling Selection series are now available in print for the first time. The Prince and The Guard both offer captivating views into the hearts and minds of the two men fighting to win America Singer’s love. This collection also features exclusive bonus content, including a sneak peek at The One, the eagerly anticipated third novel in the Selection series.

Before America arrived at the palace to compete in the Selection, there was another girl in Prince Maxon’s life. The Prince opens the week before the Selection begins and follows Maxon through the first day of the competition.

Raised as a Six, Aspen Leger never dreamed that he would find himself living in the palace as a member of the royal guard. In The Guard, readers get an inside look at Aspen’s life within the palace walls—and the truth about a guard’s world that America will never know.

( van: Goodreads )

Mijn review:

Voor dit moment het laatste boek dat ik kon lezen van de selectie, ik vind novella’s meestal wel leuk om te lezen. Ze voegen vaak net even dat extra’s toe aan het verhaal. Je leest vaak een deel van het verhaal vanuit het oogpunt van iemand anders.

Het eerste verhaal is verteld vanuit prins Maxon, ik moet zeggen dat het vooral ook erg leuk was om de scene in de tuin de kunnen lezen vanuit zijn perspectief. Je leest in het eerste boek natuurlijk de interpretatie van America en je weet dan ook niet wat hij nu precies dacht.

Het tweede verhaal is geschreven vanuit Aspen èn ik moet eerlijk bekennen dat ik wel een zwak voor hem heb. Ik was dus erg benieuwd naar zijn kijk op bepaalde gebeurtenissen.

Ik vond beide verhalen mooi verteld en het geeft je beide keren meer inzicht in de motivatie en gevoelens van deze twee personages. Het was een goede toevoeging aan het gehele verhaal.

Ook de stambomen en de uitleg van de castes vond ik een erg mooie toevoeging. Het laat zien hoe goed de wereld die Kiera Cass heeft gecreëerd eigenlijk is uitgedacht.

Review: The One van Kiera Cass

Review Banner goed

Titel: The One
Auteur: Kiera Cass
Pagina’s: 323
Taal: Engels

Het verhaal

The Selection changed America Singr’s life in ways she never could have imagined. Since she entered the competition to become the next princess of Illéa, America has struggled with her feelings for her first love, Aspen—and her growing attraction to Prince Maxon. Now she’s made her choice . . . and she’s prepared to fight for the future she wants.

Find out who America will choose in The One, the enchanting, beautifully romantic third book in the Selection series

( van: Goodreads)

Mijn review:

Ineens was het tijd om afscheid te nemen van de meiden van de selectie. Jeetje wat is dit een ontzettend goede serie en iets wat je niet elke dag leest. Ik begon aan dit boek met het idee dat dit nooit meer zo goed zou kunnen zijn als het tweede deel, had ik het even mis! Dit deel is net zo sterk en misschien nog wel sterker als het tweede deel. Er gebeuren zoveel dingen die je niet verwacht.

Ik vind ook dit deel weer enorm goed geschreven, je merkt dat de wereld waarin de personages leven goed is uitgedacht en uitgewerkt. Het voelde net alsof ik zelf in het paleis rondliep en het verhaal mee mocht maken. Ik ben altijd een beetje ban voor het laatste deel van een serie maar deze keer moest ik gewoon weten wat er zou gebeuren. Natuurlijk hoopte ik op een bepaalde afloop, had ik en favoriet en hoopte ik dat zij het zou worden.

Ook de actie in dit boek is rijkelijk aanwezig, het is niet of je naar big brother zit te kijken en hoopt dat er iets spannends gebeurt. Er gebeurt zoveel dat je de gehele tijd op het puntje van je stoel zit. Ik ben groot fan van het dystopian genre en dit boek staat hoog op mijn lijstje, het is één van de beste series die ik dit jaar gelezen heb.

Gelukkig heb ik nog de novella te gaan en inmiddels heb ik ook begrepen dat er nog twee boeken aan zitten te komen.

Review: The Elite van Kiera Cass

 

Review Banner goed

Titel: The Elite
Auteur: Kiera Cass
Pagina’s: 336
Taal: Engels

Het verhaal:

The hotly-anticipated sequel to the New York Times bestseller The Selection.

Thirty-five girls came to the palace to compete in the Selection. All but six have been sent home. And only one will get to marry Prince Maxon and be crowned princess of Illea.

America still isn’t sure where her heart lies. When she’s with Maxon, she’s swept up in their new and breathless romance, and can’t dream of being with anyone else. But whenever she sees Aspen standing guard around the palace, and is overcome with memories of the life they planned to share. With the group narrowed down to the Elite, the other girls are even more determined to win Maxon over—and time is running out for America to decide.

Just when America is sure she’s made her choice, a devastating loss makes her question everything again. And while she’s struggling to imagine her future, the violent rebels that are determined to overthrow the monarchy are growing stronger and their plans could destroy her chance at any kind of happy ending.

( van: Goodreads )

Mijn review:

Ik vond het eerste boek al heel erg goed, maar dit tweede boek vond ik nog veel beter! Ik heb er in totaal twee dagen over gedaan om dit boek uit te lezen! Het is voor mij al heel lang geleden dat ik zo snel een boek van ruim 300 pagina’s heb gelezen. Wat maakt het dat ik dit boek dan zo snel uit had? Nou ja ik kon het simpelweg niet wegleggen, waar ik bij andere boeken nogal eens afgeleid raak of gewoon even stop met lezen lukte me dat bij dit boek niet.

Ik vond het verhaal heel spannend, de aanvallen van de rebellen en de keuzes die Maxon maakte. Op een bepaald moment had ik buikpijn en wist ik niet of ik wel verder wilde lezen en ontdekken wat er zou gebeuren. Ik ga natuurlijk niet verklappen wat er gebeurde want ik hou niet van spoilers. Net als het eerste boek is ook dit verhaal vlot geschreven waardoor het je meteen pakt. Ik vind deze schrijfstijl heel prettig, soms met een cliffhanger aan het eind van een hoofdstuk en soms een gewoon einde van een hoofdstuk.

Was er dan niks wat je tegenstond in dit boek vraag je je vast af, nou dat wel hoor. Ik vond America af en toe echt niet om uit te staan. Vooral als ze haar eigen leven weer eens op het spel zette voor een bepaald persoon. Zeker na wat er gebeurde met één van de selectie kandidaten. Haar besluiteloosheid was ook iets wat me enorm irriteerde, dan wilde ze wel blijven en dan weer niet. Maar dat stoorde me verder niet, ik zuchtte een keer en las weer verder.

Na het lezen van het einde van dit boek kan ik niet wachten om te beginnen aan het derde deel! En wow wat een mooie cover heeft die ook weer!

Review: The Selection van Kiera Cass

 

Review Banner goed

Titel: The Selection
Auteur: Kiera Cass
Pagina’s: 327
Taal: Engels

Het verhaal:

In a world of glittering gowns and priceless jewels the Selection is the chance of a lifetime: to compete for gorgeous Prince Maxon’s ear. But for America Singer it means turning her back on her secret love, and leaving home for a prize she doesn’t want.

Then America meets Maxon and all her plans start to crumble. Can the life she’s always dreamed of compare to a future she never imagined?

( van: Goodreads )

Mijn review:

Ik ben fan van deze serie, jeetje wat een goed boek! En dat einde…. ik ben blij dat ik deel twee al in de kast had staan. Ik moet toegeven dat het me even wat moeite kostte om in het verhaal te komen. Ik vond het wel meteen leuk alleen het boeide me nog niet genoeg en ik kon het makkelijk wegleggen. Maar na een aantal hoofdstukken kwam daar verandering in. Er kwam veel vaart in het verhaal en ik werd steeds nieuwsgieriger naar hoe het verder zou gaan.

En die cover is gewoon te mooi! Ik hou wel van een mooie cover en deze is zeker heel mooi. Het meisje met de mooie jurk op de voorkant zou mij ook meteen aanspreken in de boekhandel.

Het verhaal is erg meeslepend en ik vind hem origineel, ik heb wel eens iets soortgelijks gelezen met de Chemical Garden trilogie maar uiteindelijk is dat verhaal toch weer heel anders. Ergens zie je bepaalde dingen wel aan komen, maar of dit te maken heeft met het feit dat het verhaal voorspelbaar is of dat het gewoon zo is dat ik veel lees en het daarom aan zie komen weet ik niet. Het stoorde me ook helemaal niet tijdens het lezen.

Toen ik eenmaal in het verhaal zat vloog ik er eigenlijk ook doorheen, ik kon het maar moeilijk wegleggen en wilde weten hoe het af zou lopen. Of hoe in ieder geval dit boek zou aflopen want ik wist dat er nog twee boeken zouden zijn.

Ik ben blij dat ik deze trilogie ben gaan lezen en ik kan niet wachten om te beginnen met het tweede boek! Heb jij dit boek of misschien al wel de hele trilogie gelezen? Wat vond je er van? Zonder spoilers alsjeblieft!

Series marathon: Selection serie van Kiera Cass

Serie Marathon Banner

De volgende serie die ik ga lezen is de selectie trilogie van Kiera Cass. Ik ben al een hele tijd heel erg benieuwd naar deze serie en een groot fan van dystopian boeken. Dus ik kan niet wachten om hier aan te beginnen.

Dus bij deze het startschot voor deze serie, ook aan het einde van deze serie weer een serie review. Bij deze serie hoort ook nog een novella die ik ook in mijn bezit heb en dus ook zal lezen als onderdeel van de serie marathon!

DSC_0768