Filmreview: The Maze Runner

Filmreview banner

Gisteren ben ik naar The maze runner geweest, al meerdere keren had ik in de bioscoop de trailer van deze film voorbij zien komen en ik wist gewoon dat ik deze film heel graag in de bioscoop wilde zien.

Eerst moest ik natuurlijk nog het boek lezen en die had ik dit weekend uit dus hoog tijd om naar de film te gaan! En aangezien ze in Tilburg mooi maar 5 euro kosten in de Euroscoop op maandag was dat helemaal mooi natuurlijk.

Ik had hier en daar al wel wat reviews van de film voorbij zien komen en daar al in gelezen dat de film best veel verschilde van het boek. Dus met die verwachting ben ik er ook gaan zitten en merkte al snel de dingen op die anders gingen ( ga ik niet over in detail voor de mensen die de film nog moeten zien of het boek nog aan het lezen zijn ). Ik moet wel zeggen dat het met niet irriteerde, misschien wel omdat ik het al wist of gewoon omdat de film gewoon heel erg goed was!

Ik vond dat ze er een super mooie film van gemaakt hebben die heel spannend is. The maze zag er echt geweldig uit, zo imposant en eigenlijk wel hoe ik het me voorgesteld had. Ook de acteurs die voornamelijk onbekend zijn waren heel goed. Het was juist wel verfrissend dat niet iedereen naar de bioscoop ging voor al die bekende acteurs.

Ik was samen met mijn man en zelfs hij vond de film heel erg goed en meestal gaat hij alleen mee omdat ik dat graag wil haha. Maar hij baalde al dat het nog  tot volgend jaar zou duren voor de tweede film. Dus ik vond het een geslaagd avondje uit met een super film!

 

Recensie: The Maze Runner van James Dashner

 

Titel: The Maze Runner
Auteur:
James Dashner
Pagina’s:
371
Taal:
Engels
Uitgever:
 Chicken house


Het verhaal
:

When the doors of the lift crank open, the only thing Thomas remembers is his first name. But he’s not alone. He’s surrounded by boys who welcome him to the Glade – a walled encampment at the centre of a bizarre and terrible stone maze. Like Thomas, the Gladers don’t know why or how they came to be there – or what’s happened to the world outside.

( Van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Vanaf het moment dat ik voor het eerst de trailer in de bioscoop zag voor de film wist ik dat ik het boek wilde lezen. Ik ben van het type eerst lezen dan zien en meestal hou ik me hier ook wel aan met hier en daar een uitzondering. Maar toch duurde het nog even voor ik er aan begon,

Het verhaal is spannend, je weet niet wat zich in het doolhof bevind, waarom ze daar zitten en of ze er ooit uit zullen komen. Maar het de opbouw naar de spanning vind ik wel eventjes duren. Thomas wordt heel lang onwetend gehouden en dat stoorde me soms best wel. Net als bij Thomas zelf, om te overleven heb je kennis nodig maar die werd niet gedeeld.

Maar als het verhaal dan eenmaal op gang komt is het bijna niet meer weg te leggen. Je wil dan gewoon weten hoe het af gaat lopen en kijken of je met de personages het raadsel op kan lossen.

De personages:

Ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met de personages, zoals ik hierboven al benoem vind het feit dat ze thomas zo onwetend houden irriteerde me enorm. Aan de andere kant vond ik bepaalde acties van Thomas ook vrij vervelend, het zorgde ervoor dat hij nogal arrogant overkwam.

Aan de andere kant vond ik het geweldig om te lezen hoe die jongens een hele gemeenschap hadden opgebouwd met de materialen en kennis die ze hadden. Daarnaast vond ik de vechtlust van Thomas ook heel bijzonder.

Voor mijn gevoel zijn er eigenlijk geen bijrollen in dit boek, ieder karakter is belangrijk voor een goed verloop van het verhaal. Maar ook voor het overleven in de gemeenschap.

De Schrijfstijl:

Het feit dat ik zo in conflict ben over of ik de personages wel of niet leuk vind zegt eigenlijk al genoeg. Ik vind de het een bijzonder goede schrijfstijl. Het houd me op het puntje van mijn stoel en zorgt ervoor  dat ik verder wil blijven lezen om uit te vinden wat er gaat gebeuren.

Het is niet heel moeilijk geschreven al moet je wel even wennen aan het taaltje dat de jongeren zelf hebben ontwikkeld.

Rating:

Een mooi begin van wat ik denk een goede serie, ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.

Five stars

Mijn andere verslaving naast lezen

Banner blogpraatjes

Tja naast lezen en natuurlijk leuke dingen doen met mijn twee lieve kinderen heb ik nog één hele grote verslaving: Supernatural! Al vanaf het moment dat ik de eerste aflevering zag op tv. wis ik dit vind ik wel heel erg leuk!

Het begon op een donkere maandagavond laat alweer een aantal jaar geleden, ik lag lekker tv te kijken en ineens kwam er op veronica een reclamespotje voorbij voor een nieuwe televisie serie: Supernatural. Al bij het bekijken van deze reclame wist ik dat ik deze serie wilde zien al kwam het op een vreselijk laat tijdstip ( rond half 11 geloof ik ) Dus zo gezegd zo gedaan ik zat klaar voor de nieuwe serie en wist na één aflevering dat ik dit wel heel erg leuk vond.

Helaas zoals bij zoveel series werd ook deze serie gecanceld in Nederland op tv. Tja als je een serie zo laat gaat uitzenden kijkt er niemand natuurlijk! Dus ik besloot de dvd’s op te gaan zoeken want ik wilde weten hoe het verder zou gaan. Ik kocht meteen de eerste twee seizoenen en ik wist dat er geen ontkomen meer aan was. Ik was verslaafd! Sindsdien kocht ik trouw de dvd’s en tegen de tijd dat net 5 de serie nog een kas gaf was ik al veel verder dan zij dus keek ik het niet meer op tv. Inmiddels beginnen we op 7 oktober alweer aan seizoen 10 en volg ik de serie online, want ik ga echt niet meer wachten op de dvd’s!

Waarom vind ik deze serie nou zo leuk? Nou buiten om het feit dat de hoofdrolspelers zeker niet vervelend zijn om naar te kijken

Is er gewoon ook de verhaallijn, het gaat over twee broers die vechten tegen demonen, vampieren, wendigo’s, bloody mary, engelen ( jazeker engelen ) en nog veel meer. Maar het is meer dan alleen maar met monsters vechten het gaat om de band tussen de broers, hoe hun relatie zich ontwikkeld, hoe ver ze voor elkaar gaan en hoe ze omgaan met wat ze meemaken. Toen kwamen er in seizoen 4 engelen bij en dit openden natuurlijk weer een hele nieuwe verhaallijn. Ik geloof dat ik nog nooit zo fan ben geweest van een serie als van deze.

Afgelopen jaar heb ik zelf de mogelijkheid gehad om een aantal acteurs te ontmoeten op Asylum,, een Supernatural Conventie in Engeland. En daar stond ik dan ineens oog in oog ( nou ja soort van aangezien Jared Padalecki die Sam speelt in Supernatural zo’n 1.93 is! ) pff wat was ik zenuwachtig! Maar ik heb een super weekend gehad, ik heb zoveel leuke mensen leren kennen, soms een praatje kunnen maken met de acteurs en met ze op de foto geweest natuurlijk! En ik heb geluk want volgend jaar mag ik dit nog eens mee gaan maken in Italië en mijn all time favorite Jensen Ackles ( Speelt Dean ) gaan ontmoeten!!!

Verder heb ik al een hele verzameling van sieraden, tot t-shrits, de boekenserie en natuurlijk de dvd’s van alle seizoenen. Dus met recht kan ik wel zeggen dat naast Lezen dit mijn grootste verslaving is.

DSC_0863

 

Hebben jullie nog andere verslavingen naast lezen?

 

TTT: Top Tien boeken die je deden huilen

Vandaag weer eens een top ten thursday georganiseerd door De Lady Library met als thema: Boeken die je deden huilen. Hier moet ik echt wel even heel goed over nadenken ik huil niet heel snel bij boeken. Maar ik ga toch mijn best doen:

1. The Fault in our stars! Wie heeft er niet gehuild bij dit boek, ik verwacht dit boek ook veel voorbij te zien komen
2. Linger van Maggie Stiefvater: Ze heeft mijn boek serieus gesigneerd met: Dat je nog maar vele malen mag huilen haha.
3. Eleanor & Park van Rainbow Rowell: Ik vond het zo’n ongelooflijk ontroerend en mooi verhaal
4. Insurgent van Veroncia Roth: Ja dat kon eigenlijk ook niet anders!
5. De reiziger: Diana Gabaldon: Een nieuwe liefde deze serie maar wel een liefde die je af toe doet huilen!
6. Elite van Kiera Cass: tja er zit een bepaalde scene in die ik echt heel erg zielig vond!
7. Blauwe plekken van Anke de Vries: Dit is een boek dat ik in mijn jeugd veel gelezen heb en ik vind het nog steeds ontzettend mooi.
8. Spijt van Carry Slee: Ook een jeugdboek en eentje die nog steeds mooi is.

Ik vrees dat ik er niet nog twee bij weet. Wat is jullie top tien, kregen jullie hem wel vol?

Kopen of niet kopen dat is de vraag…..

Banner boekpraatjes

Ik ga het doen….. Ik ga mezelf een book buying ban opleggen! Vanaf de maand oktober ga ik geen nieuwe boeken meer kopen! Ow wat gaat dit ontzettend moeilijk worden.

Vandaag stond ik weer eens in de boekenwinkel en zag al die boeken die ik nog wilde lezen, ik heb één boek meegenomen omdat die mijn Iron Fey serie compleet maakte. Voor de rest heb ik alles laten liggen, ik vond het best moeilijk maar uiteindelijk ben ik er wel heel tevreden over. Ik heb op dit moment zoveel boeken dat ik vaak niet weet waar ik moet beginnen en welk boek ik nu weer moet gaan lezen.

Dus de keuze is gemaakt geen nieuwe boeken voorlopig, de enige boeken die ik van mezelf mag kopen zijn vervolgen op een serie die al in de kast staan hier. Dat wil ik graag bijhouden anders wil ik dadelijk ineens een hele hoop boeken kopen. Het doel is om in ieder geval dit jaar een groot gedeelte van mijn TBR lijst weg te lezen en volgend jaar kijken we wel weer verder.

Ik ben benieuwd hoe lang ik dit vol ga houden! Duimen jullie voor me dat het lukt?

Review: Het donkere paradijs van Patrick Ness

Review Banner goed

Titel: Het donkere paradijs
Auteur:
Patrick Ness
Pagina’s:
511
Taal:
Nederlands
Uitgever:
 Moon

Het verhaal:

Een trilogie die erom SCHREEUWT verslonden te worden

Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentisstown. Een unieke stad, want in Prentisstown klinkt continu het overheersende, schreeuwende geluid van gedachten. Alles wat leeft denkt hardop. Ook de dieren. Ook Todd. Dat is de dagelijkse orde: je kunt er niet aan ontsnappen. Er is geen privacy. Er zijn geen geheimen. Tenminste, dat denkt Todd.

Een maand voordat hij een man zal worden, stuit hij onverwacht op… stilte. Hij dacht dat dat onmogelijk was. Maar Prentisstown heeft gelogen. En met die wetenschap slaat Todd op de vlucht…

Het razend spannende, overweldigende tweede deel uit De Chaos-trilogie. Wie begint met lezen raakt hartstochtelijk verslaafd

(van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Nadat ik Het mes dat niet wijkt had uitgelezen wilde ik eigenlijk meteen weten hoe het verhaal verder zou gaan. Ik was helaas op vakantie en had het tweede deel niet bij dus moest dat even wachten. Het verhaal pakt eigenlijk de draad meteen weer op na het eerste boek en dat vond ik zelf heel prettig.

Ik vond het ook meteen weer spannend, vooral omdat je niet meteen weet wat er nu met Viola is gebeurd. Leeft ze nog of is ze toch dood? Net als Todd weet je dit niet meteen en dat zorgde er voor mij voor dat ik bleef doorlezen. Ik wilde weten wat er met haar gebeurd was.

Er waren wel een paar momenten dat ik naar mijn boek heb geschreeuwd dat Todd moest vluchten nu het nog kan. Maar ik vond het einde wel heel erg goed, al is het niet zo’n grote cliffhanger als het eerste deel als je het mij vraagt.

De personages:

De personages zijn goed beschreven, Viola en Todd kende je al uit het eerste boek. Dit keer krijg je ook de kans om Burgemeester Prentiss en zijn zoon Davy beter te leren kennen. Jeetje wat heb ik die twee vervloekt tijdens het lezen van dit boek. En wat een verassende wending nam het karakter van Davy op het einde!

De burgemeester is een echte slechterik, hij probeert zijn redenen duidelijk te maken maar eigenlijk wordt hij daar niet sympathieker van. Maar hij is ontzettend goed neergezet, soms maakt hij je toch even aan het twijfelen. Zou hij het echt zo goed bedoelen? Om dan vervolgens iets te doen waardoor je hem weer gaat haten.

De Schrijfstijl:

Ik vind de schrijfstijl van dit boek fantastisch, je hoeft dit deel niet meer te wennen aan de vreemde manier van uitspreken en denken van woorden van Todd en daardoor vlieg je door het boek heen.

Rating:

Een ontzettend sterk tweede deel, ik ben dan ook erg benieuwd naar het laatste deel van deze serie.

Five stars

Review: Obsidian van Jennifer L. Armentrout

Review Banner goed

Titel:  Obsidean
Auteur:
Jennifer L  Armentrout
Pagina’s:
287
Taal:
Engels
Uitgever:
Entangled publishing


Het verhaal
:

Starting over sucks.

When we moved to West Virginia right before my senior year, I’d pretty much resigned myself to thick accents, dodgy internet access, and a whole lot of boring…. until I spotted my hot neighbor, with his looming height and eerie green eyes. Things were looking up.

And then he opened his mouth.

Daemon is infuriating. Arrogant. Stab-worthy. We do not get along. At all. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, well, something…unexpected happens.

The hot alien living next door marks me.

You heard me. Alien. Turns out Daemon and his sister have a galaxy of enemies wanting to steal their abilities, and Daemon’s touch has me lit up like the Vegas Strip. The only way I’m getting out of this alive is by sticking close to Daemon until my alien mojo fades.

If I don’t kill him first, that is

( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Het was weer eens iets anders, ik heb over veel wezens gelezen maar Aliens daar heb ik nog niet veel van gelezen. Normaal trekt dat me ok niet echt maar voor dit boek maakte ik graag een uitzondering. De recensies die ik over dit boek gelezen heb waren positief en het feit dat ik nog geen new adult boek heb gelezen zorgde ervoor dat ik dit boek een kans heb gegeven.

Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want het was een ontzettend spannend verhaal, wel voorspelbaar maar dat maakte het niet minder leuk. Wat ik wel jammer vond is dat benoemd wordt dat ze zo’n boekennerd is en een blog heeft maar dat daar eigenlijk weinig mee gedaan is.

De personages:

Ik kon me wel vinden in Katy, zij is wel een meisje waar ik mezelf in herken. Niet te opvallend en natuurlijk een gezonde obsessie voor boeken!

En Deamon tja wat valt er over hem te zeggen, een bad boy en ik heb daar een beetje een zwak voor dus ja daar is verder weinig over te zeggen!

Dee vond ik heerlijk, ze was echt als een frisse wind door het boek heen. Ze is totaal geen meisje dat ik op zou zoeken maar ik vond haar ontzettend leuk.

De Schrijfstijl:

Een fijne schrijfstijl, het houd je vast en is niet al te moeilijk. Door de soms spannende eindes aan hoofdstukken wil je eigenlijk gewoon weten wat er verder nog gaat gebeuren.

Rating:

Een heerlijk boek en ik ben erg benieuwd naar de rest van deze serie.

Five stars

Review: Fout van Mel Wallis de Vries

Review Banner goed

Titel:  Fout
Auteur:
Mel Wallis de Vries
Pagina’s:
77
Taal:
Nederlands
Uitgever:
The house of books


Het verhaal
:

Stel je voor: je wordt wakker en merkt dat je bent vastgebonden aan een boom. Je hebt geen idee waar je bent. Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten ontdek je een briefje met de tekst: Dit is je verdiende loon. Vanavond ben je dood. Het overkomt de zestienjarige Sophia en ze probeert wanhopig om te ontsnappen. Tevergeefs. Terwijl de tijd doortikt, herinnert ze zich langzaam weer flarden. Weet Sophia uiteindelijk wie haar heeft ontvoerd? Kan ze dit overleven

( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Mijn eerste kennismaking met deze schrijfster, misschien ben ik een beetje laat met haar ontdekken maar wat schrijft ze goed.

Het feit dat je al weet wat er gebeurd is maakt het niet minder spannend, want de vraag blijft nog steeds wie is toch diegene die haar vastgebonden heeft. Terwijl je het boek leest kom je er samen met haar achter wie het is en wat er vooraf gegaan is aan de gebeurtenis. Ik vond het een super kennismaking met deze schrijfster in ieder geval.

Ook het feit dat je stukken leest vanuit het perspectief van de dader maakt het verhaal eigenlijk nog spannender.

De personages:

Het is een vrij kort boek dus het is moeilijk om echt een goed beeld en een goed connectie met de karakters te krijgen. Het hoofdpersonage is een meisje waar ik waarschijnlijk nooit mee bevriend zou zijn geweest op de middelbare school. Maar toch is het de schrijfster gelukt om mij een kleine connectie te laten voelen, net als Sophia wil je weten wie het gedaan heeft en waarom.

Ook de dader leer je beter kennen door de stukjes die vanuit de dader geschreven zijn. Hierdoor zie je ook hoe diegene tot deze actie is gekomen.

De Schrijfstijl:

Ik vond het boek heerlijk geschreven, het is spannend en het houd je op het puntje van je stoel tot jezelf ook weet wie de dader is en wat er precies is gebeurd en nog gaat gebeuren.

Rating:

Een mooie kennismaking met deze schrijfster, ik ben ook heel benieuwd naar haar andere boeken.

Five stars

Review: Het mes dat niet wijkt van Patrick Ness

Review Banner goed

Titel: Het mes dat niet wijkt
Auteur:
Patrick Ness
Pagina’s:
496
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Moon


Het verhaal
:

Todd Hewitt is de laatste jongen in Prentissdorp. Het is een uniek dorp, want er klinkt voortdurend Herrie. Alles wat leeft denkt hardop. Todd hoort de geheimen en gedachten van anderen en zij ook van hem. Je kunt niet aan de Herrie ontsnappen. Er is geen privacy en er zijn geen geheimen. Maar dan ontmoet hij een meisje van wie hij geen gedachten hoort. Wie is zij? En hoe kan het dat zij niet is gedood door de Herrie, zoals alle andere vrouwen? Prentissdorp herbergt een geheim dat zo verschrikkelijk is dat Todd noodgedwongen op de vlucht moet slaan. Maar hoe ontsnap je als iedereen je kan horen?

( van: bol.com )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Na een aantal reviews gelezen te hebben over dit boek wist ik dat ik dit boek moest lezen. Het klok zo spannend! Dus ik was heel blij dat ik het boek vond op het boekenfestijn en kon niet wachten om er aan te beginnen.

Het duurde even voor ik in het verhaal zat, ik had een beetje moeite me mijn draai vinden hierin. Maar dat maakte de rest van het boek helemaal goed. Vanaf het moment dat Todd vlucht door het moeras is het eigenlijk continue spannend en moeilijk om weg te leggen.  De spanning wordt goed opgebouwd en het hield me vast tot de laatste pagina waar ik letterlijk nee,nee,nee zei omdat ik niet kon geloven dat het boek zo zou eindigen.

De personages:

Ik had in het begin weinig connectie met de karakters in dit boek, Todd leek me vooral irritant, hij schold zijn hond uit en kon eigenlijk alleen maar negatief zijn. Maar toen ik meer over hem te weten kwam, hoe zijn leven er een beetje uit had gezien voelde ik toch een connectie. Ook met Violet had ik in het begin weinig aangezien ze niks zegt, maar het is altijd fijn om over een sterk vrouwelijk karakter te lezen!

De Schrijfstijl:

Ik moet bekennen dat ik in het begin een beetje moest wennen aan de schrijfstijl. Het expres fout schrijven van bepaalde woorden stoorde me in het begin een beetje. Maar toen ik eenmaal goed in het verhaal zat viel het me eigenlijk niet eens meer op .

Rating:

Een mooi en spannend boek en ik moet zeggen dat ik heel benieuwd ben naar hoe dit verder gaat!

Five stars

Review: Geek Girl van Holly Smale

Review Banner goed

Titel: Geek Girl
Auteur:
Holly Smale
Pagina’s:
303
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Gottmer


Het verhaal
:

‘Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een “geek”. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.’

Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Het verhaal was vlot geschreven en door de korte hoofdstukken vloog ik er doorheen. Ik moet bekennen dat ik me een tijdlang heb verzet tegen het lezen van dit boek, ik weet niet precies waarom maar ik had het gevoel dat het niets voor mij zou zijn. Maar ik ben blij dat ik het toch heb opgepakt, toen ik eenmaal de eerste regel had gelezen wilde ik weten hoe dit verhaal zou lopen en had ik moeite met het wegleggen van dit boek.

Het verhaal is leuk omdat het niet iets is wat je dagelijks leest, we gaan er meestal toch niet van uit dat een model een echte geek is toch? Dat is ook het verassende van dit boek en hetgene wat me aansprak.

De personages:

De personages zijn niet zonder fouten en dat maakt dit boek goed vind ik, ze zijn niet perfect en durven dat ook toe te geven al duurt dat soms even. Ook al stoorde ik me af en toe aan al het liegen dat Harriet deed tegen haar omgeving. Ik snapte ook niet zo goed waarom ze dit deed in eerste instantie. Maar naarmate je haar denkwijze meer doorkrijgt zie je ook waarom ze de keuzes maakt die ze maakt. Het is een verademing om eens te lezen over een personage dat niet perfect is en eigenlijk gewoon een geek die zich helemaal niet thuis voelt in de wereld waarin ze terecht is gekomen.

De Schrijfstijl:

Ik heb het al eerder benoemd ik vind de schrijfstijl ontzettende fijn, de korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je eigenlijk door het boek heen vliegt. Het is vlot en makkelijk geschreven, het leest een beetje als een televisie serie waarbij elk hoofdstuk een aflevering is.

Rating:

Ik vond het een ontzettend leuk boek en ik kan niet wachten tot ik kan lezen hoe het verder gaat met Harriet en haar modellen leven.

Five stars