Halloween hapjes!

halloween weken

Ik was eigenlijk van plan alle hapjes eerst zelf te maken maar helaas is me dat niet met alles gelukt dus hier een aantal recepten voor lekker hapjes!

Bloederige vingers

Wat heb je nodig:

– Een blik knakworstjes
– Bladerdeeg
– Ketchup

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snij de plakjes in tweeën en doe hetzelfde met de worstjes. Daarna rol je de halve worstjes in de bladerdeeg. Snijd een stukje van de bladerdeeg af zodat het lijkt of je een nagel ziet. Leg de pakketjes op een ingevette bakplaat en laat deze 12-15 minuten in de oven staan. Even laten afkoelen en doe er aan het uiteinde van de worstjes een beetje ketchup op en tadaa je hebt afgehakte vingers

Halloween cupcakes

wat heb je nodig:

– Cupcake mix
– Halloween bakvorm ( Xenos heeft ze altijd wel )
– Ingrediënten die je zelf nog moet toe voegen aan de bakmix ( dit verschilt heel erg per merk bakmix. )
– Roomboter

Verwarm je oven voor zoals aangegeven staat op de verpakking van de cupcake mix. Vet je vormpjes in met boter en maak de mix klaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Doe de mix in je vormpjes en laat ze in de oven staan voor de aangegeven tijd. Daarna even laten afkoelen en uit de vormpjes halen.

cake

Halloween koekjes

Wat heb je nodig:

– koekjesmix
– Bloem
– Ei
– Boter
– Bakplaat
– Halloween koekjesvormen of stempels ( ook hier raad ik de xenos weer aan )

Verwarm de oven voor op de aangegeven tempratuur. Vet je bakplaat in of leg er bakpapier op. Maak het deeg en rol het uit op een bebloemde ondergrond. Pak vervolgens de vormpjes en maak zo de koekjes. Zet ze voor de aangegeven tijd in de oven en laat ze daarna afkoelen. Je kunt ze eventueel nog versieren met gesmolten chocolade of speciale versiering die je tegenwoordig overal kan kopen.

Koekjes Naamloos

Top 5 Halloween films

halloween weken

Het is Halloween dus de beste tijd om een goed enge horrorfilm te kijken of gewoon een leuke Halloween film! Hier is mijn top 5 Halloween films!

1. The nightmare before christmas, ja het is ook wel een kerstfilm maar hij speelt zich af in Halloweentown! Ik vind dit een geweldig leuke film met leuke liedjes en prachtige animatie.

 

2. Hocus Pocus: Hij is niet echt eng maar wel super leuk! Drie heksen die hun eeuwige jeugd terug willen en daar alles voor doen!

 

3. Halloween: Ja er is ook een film met dezelfde titel als het feest, er zijn zelfs meerdere delen!

4. The corpse bride: Nog zo’n super mooie film van Tim Burton met heerlijke muziek waar het in de onderwereld een stuk gezelliger is dan in de bovenwereld.

 

 

5. Last but not least: Dawn of the dead of één van de andere films in deze reeks. Maar dan wel de oude versie, oké de special effects zijn niet zo stoer maar ik hou gewoon van schuifelende zombies en niet van de rennende soort.

 

 

 

Ga jij vanavond een spannende film kijken?

Boek haul van het boekenfestijn in Eindhoven

Book Haul Banner

Vandaag ging ik voor het eerst sinds lange tijd in mijn eentje op pad, op weg naar het boekenfestijn in Eindhoven. En ik heb een hele mooie stapel nieuwe boeken mee genomen!

Book haul boekenfestijn eindhoven

Ik heb mooi weer twee delen van de Morganville Vampires gevonden, ik vind dit een ontzettend goede serie en ik ben er dus ook erg blij mee dat deze er lagen.

haul 1.2Ook heb ik twee boeken van Holly Black mee genomen. Ik ga op zondag 9 november naar de boekenbeurs in Antwerpen en het leek me dan toch wel leuk om ook boeken van haar in mijn kast te hebben staan en mee te kunnen nemen.

haul 1.4

 

 

De vorige keer dat ik ging kon ik de boeken van Gayle Forman niet vinden maar nu wel dus die gingen ook mee. Net als Bloedzusters die lijkt me ook heel gaaf

Haul 1.5

 

Ik heb de twee eerste boeken uit de pride and prejudice en zombies serie ook dus dit derde deel ging ook mee en ik vond ook nog het vierde boek van The Maze runner. Deze hele serie lag er overigens.

haul 1

 

Aankomende zondag ga ik naar het Best of YA event, en hoewel ik een aantal boeken van Heleen Vreeswijk heb gelezen heb ik er geen in mijn kast staan. Dus deze ging ook mee! En Big sister live, dit boek ben ik tegen gekomen op een blog en leek me heel gaaf.

haul 1.3

 

Zo dat was mijn Haul voor vandaag! Ben jij ook geweest en heb je nog wat gekocht?

 

Halloween tag!

halloween weken

In het kader van de Halloween weken, hier een halloween tag.

1. Favoriete horror boek?

Dat is op dit moment Say her name van James Dawson, jeetje wat vond ik dat boek spannend! Ik durfde ‘s avonds niet eens meer naar de wc!

2. Engste moment dat je gelezen hebt in een boek?

Het moment dat Bobby uit Say her name Mary voor het eerst ziet vond ik behoorlijk griezelig.

3. Heb je je ooit verkleed als een karakter uit een boek voor Halloween?

Nee, ik vier Halloween eigenlijk altijd alleen thuis dus ik verkleed me niet.

4. Als wat denk je dat je favoriete karakter verkleed zou gaan met Halloween?

Eerst een karakter kiezen….. Ik ga voor Raven van Vampire Kisses en ik gok erop dat ze als Vampier zou gaan aangezien ze daar helemaal fan van is.

5. Wat is je favoriete soort horror boek?

Ik denk dan toch zombie boeken, ik hou van zombies ze zijn mijn guilty pleasure.

6. Als boeken snoep zouden zijn, welk boek zou je dan uitdelen met Halloween?

Ik zou throne of glass van Sarah J. Maas uitdelen ik vind dat nog steeds één van de beste boeken die ik gelezen heb dit jaar.

7. Wat is je Halloween to read lijst?

Ik had de volgende boeken op mijn lijst, al denk ik niet dat ik hem af kan maken:

– Velveteen van Daniel Marks: Deze heb ik al uit
– Say her name van James Dawson: Ook deze heb ik gelezen
– The unbecomming of Mara Dyer: die ben ik nu aan het lezen
– Ghostgirl 2: Homecomming van Tonya Hurley: Aan dit boek kom ik waarschijnlijk niet meer toe.

Als je het leuk vind kun je deze tag ook zelf invullen.

TTT: Top 10 trends die ik zat ben in boeken

Top Ten Thursday banner

Donderdag dus tijd voor een TTT: Top tien trends die ik zat ben in boeken. Pfff deze vind ik heel erg moeilijk. Ik weet ook niet of ik er 10 kan bedenken hoor!

1.De driehoeksverhouding: Tja het zit in zoveel boeken tegenwoordig dat ik er wel een beetje klaar mee. Al lees ik die boeken nog wel ik merk dat ik een beetje moe wordt van de besluiteloosheid.

2……… Ik weet het niet, een top 1 dus want ik kan hier echt geen 10 dingen bedenken die ik zat ben. Jij wel?


 

 

Review: Say her name van James Dawson

Review Banner goed

Titel: Say her name
Auteur:
James Dawsn
Pagina’s:
287
Taal:
Engels
Uitgever:
Hot Key Books

Het verhaal:

Roberta ‘Bobbie’ Rowe is not the kind of person who believes in ghosts. A Halloween dare at her ridiculously spooky boarding school is no big deal, especially when her best friend Naya and cute local boy Caine agree to join in too. They are ordered to summon the legendary ghost of ‘Bloody Mary’: say her name five times in front of a candlelit mirror, and she shall appear… But, surprise surprise, nothing happens. Or does it?

Next morning, Bobbie finds a message on her bathroom mirror… five days… but what does it mean? And who left it there? Things get increasingly weird and more terrifying for Bobbie and Naya, until it becomes all too clear that Bloody Mary was indeed called from the afterlife that night, and she is definitely not a friendly ghost. Bobbie, Naya and Caine are now in a race against time before their five days are up and Mary comes for them, as she has come for countless others before… A truly spine-chilling yet witty horror from shortlisted ‘Queen of Teen’ author James Dawson  ( van Goodreads )

 

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Dit is echt het engste boek dat ik dit jaar gelezen heb! Ik weet nog dat ik voor het eerst de aflevering van Bloody Mary zag van Supernatural en tot de dag van vandaag vind ik dat nog steeds de meest enge aflevering en kijk ik hem eigenlijk niet meer.

Zo is het ook met dit boek, ik heb het niet vaak maar ik durfde niet naar de wc ’s nachts na het lezen van dit boek. Ik had me nadat ik de eerste keer mijn bed niet uit durfde al voorgenomen dat ik het boek niet voor het slapen zou gaan lezen. Maar gisteren was het zo spannend dat ik moest weten hoe het af zou lopen.

Het leest eigenlijk ook als één grote Supernatural aflevering maar dan zonder Sam en Dean. Het begint meteen spannend en het eindigt eigenlijk heel open en dat maakt het ook zo eng. Het verhaal zit echt heel goed in elkaar!

De personages:

De personages zijn ook echt goed neergezet, er is geen moment dat je het idee hebt dat ze niet echt zouden kunnen bestaan. Het zouden zomaar vrienden van je kunnen zijn geweest op de middelbare school. Ze zijn niet perfect, ze maken ook gewoon fouten en komen daar ook voor uit. Het voelde heerlijk om over ze te lezen en te weten dat dit zomaar mensen zouden kunnen zijn die je tegenkomt op straat.

De Schrijfstijl:

Ik heb het eigenlijk een beetje benoemd hierboven maar ik vind de schrijfstijl ontzettend fijn. Het is eerlijk, spannend en het leest als een sneltrein.

Rating:

Zoals al eerder gezegd is dit het meest enge boek dat ik gelezen heb dit jaar en dit is dus een uitstekend boek voor Halloween!

Five stars

Tipje van de sluier dinsdag #3

Banner Tipje van de sluier dinsdag

Door alle Halloween fun was ik bijna mijn Tipje van de sluier dinsdag vergeten, maar ik ben zo’n spannend boek aan het lezen dat ik dit graag met jullie deel! Hier is mijn tipje van de sluier dinsdag uit het boek Say her name van James Dawson, ik heb zelden zo’n creepy boek gelezen. Ik durf  ‘s avonds nauwelijks nog naar de wc!

” The girls pale face was almost in focus. Bobby realised that something about the girl wasn’t right. “‘ ( pagina 62 )

Dit boek is echt de Halloween tip van dit jaar, wat een super spannend boek tot nu toe!

Review Morganville Vampires Web serie

halloween weken

Ik ben al een tijdje fan van deze boeken en terwijl ik dit typ bedenk ik me dat ik echt weer eens verder moet gaan lezen in de serie of hem een keertje opnieuw beginnen ( ja zo leuk is de serie!)

The Morganville vampires web serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van de schrijfster Rachel Caine. Ik ben vanaf de eerste keer dat ik de boeken las verslaafd aan deze serie. Het gaat zoals je al kunt raden over vampieren, vampieren heersen over het stadje Morganville en once you’re in, you’ll never get out. Mensen komen ‘s avonds niet buiten tenzij ze een protector hebben, een vooraanstaande vampier waar ze een bloedtax aan betalen en die hen dan bescherming bied door middel van een armband. Claire Denver is de jongste student aan de universiteit maar heeft geen weet van wat er allemaal gebeurt in het stadje. Als ze eindelijk klaar is met het gepest van één van de meiden in haar studentenhuis besluit ze op een advertentie van The Glass house af te gaan. Daar ontmoet ze gothchick Eve, Shane en Michael Glass. Dit is eigenlijk het begin van een ontzettend goede en spannende boekenserie. En nu hebben ze er een webserie van gemaakt.

Ik heb zojuist de eerste twee afleveringen gekeken en ik ben verslaafd! Ik vind hem erg leuk en ik ben heel erg benieuwd hoe het verder gaat. Wat ik heel tof vind is om Amber Benson ( Tara uit Buffy the Vampire slayer ) er ook in zit. Verwacht geen hoogstaande special effects of hele bekende acteurs maar het is gewoon super leuk gedaan. De serie is ook tot stand gekomen in samenwerking met Rachel Caine zelf en ze promoot het ook flink. Maar ik zou zeggen neem zelf eens een kijkje in Morganville. But beware because once you’re in, you’ll never get out………

 

Creatures of the night tag

halloween weken

In mijn zoektocht naar leuke blogposts kwam ik deze youtube video tegen, een creatures of the night tag! Ik dacht die is wel heel leuk om in te vullen en dat heb ik dus gedaan. Bij elk wezen heb ik een boek gezocht waarvan ik vind dat je die gelezen moet hebben!  Dus hier is mijn ingevulde lijstje!

  1. Vampieren

Bij deze wezens heb ik gekozen voor de Night huntress serie van Jeaniene Frost. Ik vind dit een ongelooflijk goede serie en ik ben groot fan van Bones!

  1. Weerwolven

Deze vind ik wat moeilijker ik lees eigenlijk niet zo heel veel weerwolf boeken dus ik ga voor Once in a full moon van Ellen Schreiber. Ik vind haar boeken altijd ontzettend leuk om te lezen.

  1. Zombies

Hier heb ik echt teveel keus geloof ik haha, maar ik ga voor The forest of hands and teeht van Carry Ryan. Ik vond dit een ontzettend mooi en spannend zombie book.

  1. Geesten

Hier ga ik voor Ghostgirl van Tonya Hurley een ontzettend leuk en grappig boek maar soms ook best zielig.

  1. Heksen, tovenaars, spellcasters

Hier kan ik er toch maar eentje invullen of niet? Juist Harry Potter natuurlijk echt één van mijn all time favorite boekenseries!

  1. Fairy’s of fae

Hier ga ik voor Wicked Lovely van Melissa Marr echt een ontzettend goede serie!

  1. Demons

Hier kies ik The demon trappers serie van Jana Oliver, ik vond dit echt één van de beste series die ik gelezen heb!

  1. Engelen

Hier ga ik voor de Hush Hush serie van Becca Fitzpatrick, ik vind dit een leuke serie

  1. Aliens

Hier ga ik voor Obsidean van Jennifer L. Armentrout, ik vond hem lastig want volgens mij is dat ook echt het enige Alien boek dat ik gelezen heb. Maar ik vind het wel een heel leuk boek.

  10. Mens met superkrachten.

Ik zou hier echt geen boek kunnen noemen, volgens mij zijn alle boeken die ik lees met normale mensen.

 

Ik ga niemand Taggen maar als je het leuk vind kun je hem natuurlijk altijd invullen!

Halloween week 2!

halloween weken

Helaas zijn we alweer aangekomen bij de laatste Halloween week…. maar niet getreurd er staan nog een aantal leuke posts op het programmma:

– Een top 5 van favoriete Horror films, want geen Halloween zonder een goede bloederige film.
– Een Halloween Tag, ik heb een hele leuke gevonden dus die ga ik deze week ook plaatsen
– Halloween snacks want op de griezeligste avond van het jaar wil je ook griezelig lekker hapjes.
– Morgen is de eerste aflevering van Morganville te zien, een serie gebaseerd op de boeken van Rachel Caine en ik ga jullie vertellen wat ik van de serie vind!

Ook zal er deze week nog een review verschijnen van Say her name want daar ben ik vandaag in begonnen en hopelijk lukt het me om ook nog een derde boek te lezen maar dat weet ik niet zeker.  Hopelijk vinden jullie alle posts net zo leuk om te lezen als ik ze vind om te schrijven.

Happy Halloween!!!!!!