Harry Potter Leesmarathon

harry potter maand

Ja het is zover! De Harry Potter leesmarathon gaat van start! Mocht je nu mee willen doen en zelf ook een blog hebben laat dan hieronder je link achter, zo kunnen anderen ook zien dat je mee doet en je blog bezoeken. Ik zal zodra ik zelf een boek uit heb een post plaatsen waar je een link kan toevoegen naar je eigen review van het boek. Heel veel leesplezier allemaal!


 

Harry Potter lees marathon

harry potter maand

Vanaf maandag start de Harry Potter week en als onderdeel daarvan ga ik (proberen) alle boeken opnieuw te lezen. Nu is dat natuurlijk een maand van de vele familie feestjes dus ik begin dit weekend met boek 1. Als je mee wil doen, is dat natuurlijk super leuk! Laat het me hieronder in een reactie weten, ik zal dan morgen een startpost vragen waar mensen met een blog de link naar hun blog toe kunnen voegen. Voor iedereen die mee gaat doen alvast heel veel leesplezier!

Tipje van de sluier dinsdag #5

Banner Tipje van de sluier dinsdag

Ik ben hem een aantal weken gewoon vergeten, ik was zo druk met de voorbereidingen van de Harry Potter maand. Maar vandaag doe ik hem weer een tipje van de sluier. Ik ben op dit moment Clash of Kings van Georger R.R. Martin aan het lezen. Weer een super mooi boek in deze serie, al vrees ik dat ik hem niet uit krijg voor ik begin aan mijn Harry Potter maand.

Hier is mijn tipje van de sluier:

“When they Finally summoned the nerve to steal back into the ruins the next night, nothing remained but blackened stones, the hollow shells of houses, and corpses.” ( P. 290 Clash of Kings van George R.R. Martin ) 

SSS: Super Six Saturday Boeken waarin ik graag zou willen leven.

Review super six saturday

Vandaag de tweede keer dat ik mee doe aan de SSS georganiseerd door Book Babbles. Deze keer is de SSS: Boeken waarin ik graag zou willen leven.

1. Harry Potter: tja ik verwacht deze regelmatig terug te zien, wie wil er nu gaan tovenaar zijn?!
2.Vampire Kisses serie van Ellen Schreiber: Ik blijf toch altijd wel een beetje een vampier meisje en in deze boeken zou ik wel graag willen leven.
3. Outlander van Diana Gabaldon: Het was misschien geen ideale tijd, maar een een woeste Highlander zoals Jamie daar wil ik mijn tijd wel mee door brengen.
4. De wereld van de Shadowhunters van Cassandra Clare het liefst dan ten tijden van The infernal Devices.
5. Black Dagger Brotherhood van J.R. Ward, het is misschien niet de ideale wereld maar de Brotherhood is erg leuk!
6. Fangirl van Rainbow Rowell: Ik zou graag bevriend zijn met Cath ik denk dat we het wel gezellig zouden hebben als Fangirls onder elkaar.

Wat is jou Top 6?

TTT: top tien auteurs van wie ik de meeste boeken heb

Top Ten Thursday banner

Het is donderdag dus weer tijd voor een nieuw TTT, de Top Ten Thursday van vandaag is:  Top tien auteurs van wie ik de meeste boeken heb. Nou die is volgens mij niet zo moeilijk haha, hier zijn ze dan in willekeurige volgorde:

1. Maggie Stiefvater hiervan heb ik in totaal  12 boeken
2. Cassandra Clare hiervan heb ik in totaal: 10  boeken
3. Richelle Mead hiervan heb ik in totaal 9  boeken
4. J.R. Ward hiervan heb ik in totaal 10 boeken
5. Lauren Kate hiervan heb ik in totaal 7 boeken
6. Julie Kawaga hiervan heb ik in totaal 9 boeken
7. Gena Showalter hiervan heb ik in totaal: 10 boeken
8. J.K. Rowling hiervan heb ik in totaal 7 boeken ( wordt binnenkort nog uitgebreid met de hogwarts library boxset )
9. Ellen Schreiber hiervan heb ik totaal 12 boeken
10. Rachel Caine hiervan heb ik in totaal 12 boeken.

Ik ben benieuwd naar jullie top 10!

Review: Gone Girl van Gillian Flynn

Review Banner goed

Titel: Gone Girl
Auteur: Gillian Flynn
Pagina’s: 444
Taal: Nederlands
Uitgever: Boekerij


Het verhaal
:

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst de vraag: heeft Nick zijn vrouw vermoord? ( van Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Dit is geen doorsnee verhaal dat je meteen door hebt, ik heb een hele tijd gedacht dat ik wist hoe het zat. Tot er een moment in het boek kwam dat alles omgooide. Ik hou wel van dit soort verhalen, het houd je als lezer scherp en zorgt ervoor dat je gaat nadenken over wat je gelezen hebt. Kijken of je zelf de aanwijzingen kunt vinden die je eerder over het hoofd zag.

Het verhaal zit gewoon goed in elkaar en het zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft naar wat er nog meer gaat gebeuren.

De personages:

Tja de personages, ik vind ze helemaal niks! En eigenlijk is dat juist weer positief. Het zijn geen personages die je leuk moet gaan vinden of waar je van moet gaan houden. Dus eigenlijk is het alleen maar positief dat ik ze niks vind.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl ontzettend prettig, ik vloog door de pagina’s heen en het bleef tot op de laatste pagina spannend.

Rating:

Een heel goed boek en het maakt me ook heel nieuwsgierig naar de film!

Five stars

 

Een weekje wat minder actief

Hallo Allemaal,

Zoals in mijn bericht van vrijdag al gezegd had, ga ik deze week een paar dagen naar Disneyland Parijs. Dit betekend dat ik wat minder actief ben op mijn blog. De TTT op donderdag en de SSS op zaterdag zal wel gewoon verschijnen. Zondag ben ik weer thuis en vanaf volgende week zal ik weer lekker gaan bloggen.