Book Haul December

Deze Haul is echt heel erg groot! December is natuurlijk de maand van de cadeautjes en ik ben ook nog eens naar een meeting geweest met allemaal young adult fans dus tja dat werd weer boekshoppen! ( en wat vond ik dat erg haha )

Laten we maar meteen beginnen!

De verborgen universiteit en Schrijven kreng. De verborgen universiteit heb ik heel veel goede verhalen over gehoord en Schrijven kreng lijkt me gewoon een ontzettend leuk boek!

1

 

Lees verder

Boekbloggers enquete: Terugblik op 2014

Ik heb me opgegeven voor de boekbloggers enquête, georganiseerd door Craving Pages het eerste onderdeel hiervan is een terugblik dus daar gaan we dan:

 1. Wat was het beste boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen? (Voel je vrij om dit onder te verdelen in genres als je anders moeite hebt met kiezen)

  Oei dat al meteen een lastige ik zit in tweestrijd tussen twee boeken namelijk Throne of Glass en Eleanor en Park. Ik kies ze dus gewoon allebei aangezien ze niet van hetzelfde genre zijn

 2. Welk boek heeft je het meest teleurgesteld het afgelopen jaar?

  Om heel eerlijk te zijn is er dit jaar eigenlijk geen boek geweest dat mij heeft teleurgesteld.

 3. Door welk boek ben je het afgelopen jaar aangenaam verrast?

  Het boek dat mij dit jaar aangenaam verrast heeft is Fangirl, ik heb eigenlijk nog nooit een boek gelezen in dit genre dus voor mij was het helemaal nieuw. Maar ik vond het een super boek en ben benieuwd naar andere boeken van hetzelfde genre.

 4. Als je van alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen slechts één titel aan mocht raden.., welk boek zou je dan kiezen?

  Eleanor & Park van Rainbow Rowell, ik vond dit echt een super mooi en lief verhaal.

 5. Wat is de beste boekenreeks die je het afgelopen jaar hebt ontdekt?

  Dat zijn er eigenlijk ook twee….. Namelijk de Throne of Glass serie van Sarah J. Maas met een geweldig hoofdpersonage een een super spannend verhaal. Als tweede de Reiziger serie van Diana Gabaldon, omdat er een serie van kwam op HBO wilde ik het boek lezen en ik heb er echt geen spijt van want het boek is zo mooi!

 6. Welke nieuwe, veelbelovende auteurs heb je het afgelopen jaar ontdekt?

  Voor mij was dit jaar toch wel de ontdekking van Rainbow Rowell, ik heb Fangirl en Eleanor & Park gelezen en ik kan echt niet wachten tot ik haar andere boeken kan lezen.

 7. Heb je dit jaar nog andere genres verkend?

  Ja het coming of age verhaal of Contemporary verhaal. Ik had eigenlijk nog nooit een boek gelezen van deze genres en nu heb ik dus nog meer boeken die ik wil lezen haha.

 8. Wat was het meest meeslepende, niet-neer-te-leggen boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?

  Oei die is ook best lastig, ik denk dan toch Throne of Glass, dat boek heeft me echt in zijn ban gehad. Ik ben daarna ook direct aan het tweede deel begonnen.

 9. Welk van de boeken die je dit jaar hebt gelezen heeft de aller mooiste cover?

  Nog zo’n lastige vraag! Ik denk dat ik dan toch ga voor Ignite me van Tahereh Mafi ik vind de covers van deze serie echt ontzettend mooi.

 10. Wie is je favoriete personage uit alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?

  Eentje die ik niet moeilijk vind namelijk Celaena Sardothien! Ik vind haar echt een super gaaf karakter.

 11. Welk boek heeft de grootste indruk op je gemaakt in 2014?

  Het boek dat de grootste indruk op mij gemaakt heeft is Say her name van James Dawson, ik vond het boek vooral echt eng haha.

 12. Welk boek had een scène die je zo enthousiast maakte, dat je niet kon wachten om er iemand over te vertellen? (Pas op dat je geen spoilers gebruikt!)

  Hier ga ik voor het einde van Crown of Midnight, dat wilde ik echt met iemand bespreken haha. Maar ik verklap niks!

 13. Wat is je favoriete relatie (romantisch, vriendschappelijk, familie, enz) uit de boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?

  Die tussen Jamie en Claire in de Reiziger, een relatie die echt opgebouwd is en niet meteen ze zien elkaar en zijn verliefd.

 14. Wat is het beste boek dat je hebt gelezen op basis van een recensie?

  Big sister live, ik had daar een recensie van gelezen en ik wist gewoon dat het een boek zou zijn dat ik goed zou vinden en dat was ook zo.

 15. Welk boek zou je het aller liefst terug willen zin in de bios, en met welke acteurs in de hoofdrollen?

  Eleanor en Park, maar ik zou zo niet weten wie de acteurs zouden moeten zijn. Maar dat lijkt me een super mooie boek om te verfilmen.

Lees verder

Tipje van de sluier dinsdag

Banner Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag dus tijd voor een tipje van de sluier dinsdag. Hierin plaats ik een regel uit het boek dat ik aan het lezen ben. Aangezien mijn blog deze maand in het teken staat van Harry Potter sluit ook de tipje van de sluier dinsdag hier op aan. Vandaag een regel uit het boek Harry Potter and the deathly hollows

“I remembered this.”Hermione panted ( pagina 227 )

En wat ben jij aan het lezen?

Afsluiting Harry Potter maand

harry potter maand

En dat was het dan, het einde van de Harry Potter maand. Wat is de maand toch eigenlijk snel voorbij gegaan. In het begin vroeg ik me af hoe ik het allemaal voor elkaar zou kunnen krijgen om deze maand op te zetten en leuke artikelen te schrijven. Hopelijk vonden jullie het niet zo leuk om alle artikelen en reviews te lezen als ik het vond om ze te schrijven. Op naar een volgend jaar waar ik zeker ook weer een hele hoop leuke dingen ga doen!

 

Review: Harry Potter and the deathly hallows van J.K. Rowling

Review Banner goed

Titel: Harry Potter and deathly hollows
Auteur:
J.K. Rowling
Pagina’s:
609
Taal:
Engels
Uitgever:
Scholastic

Het verhaal:

Harry is waiting in Privet Drive. The Order of the Phoenix is coming to escort him safely away without Voldemort and his supporters knowing – if they can. But what will Harry do then? How can he fulfill the momentous and seemingly impossible task that Professor Dumbledore has left him?
The epic finale to an epic series. ( van: Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Pff het laatste boek alweer in deze serie, wat blijft het toch een mooie en magische serie! Dit laatste boek is eigenlijk ook wel het spannendste boek in de hele serie.  Het boek kent eigenlijk geen echte adempauzes en leest als een sneltrein.

Het is ook een mooi einde van de serie, al had deze van mij natuurlijk nog veel langer dan 7 boeken mogen duren. In de tussentijd zijn we opgegroeid met Ron, Hermelien en Harry en hebben samen met hen heel veel avonturen beleefd.

Ergens weet je misschien wel dat het goed het zal winnen van het kwaad, maar er zijn toch momenten dat je gaat twijfelen of dat wel echt zo is. Of er niet misschien toch een kans bestaat dat Voldermort dit gaat winnen. Dat is ook wat deze hele serie goed maakt, natuurlijk weet je dat Harry het in ieder geval 7 boeken volhoud maar wat er dan in boek  7 gebeurd staat eigenlijk helemaal open.

De personages:

Tja wat kan er nog gezegd worden over de personages, behalve dat ze allemaal geweldig zijn op hun eigen manier. Of ze nu goed of slecht zijn, of een twijfel geval blijven het blijven allemaal sterke personages die allemaal wat toevoegen aan het verhaal.

Ik vond het in ieder geval moeilijk om afscheid te nemen van hun allemaal!

Rating:

Een ontzettend goed einde van een geweldige serie die echt alle lof die het heeft gehad en nog steeds krijgt verdiend!

Five stars

SSS: Super 6 boeken die ik het afgelopen jaar gelezen heb

Review super six saturday

Het is weer zaterdag dus tijd voor een nieuwe SSS georganiseerd door Book Babbles. De SSS staat deze week in het teken van boeken die je het afgelopen jaar gelezen hebt. Dus hier is mijn top 6:

1. Throne of Glass van Sarah J. Maas, dit boek zag ik in Engeland in de boekwinkels liggen en ik heb gelijk de eerste twee delen meegenomen. Daar heb ik zeker geen spijt van want ik vind het een geweldige serie!

2. Eleanor & Park van Rainbow Rowell, deze schrijfster is voor mij wel de ontdekking van het jaar en ik vind dit echt een ontzettend mooi boek, dat ik zeker nog eens ga herlezen volgend jaar.

3. Fangirl van Rainbow Rowell, ja ook dit boek vond ik ook echt heel leuk!

4. De reiziger van Diana Gabaldon, dit boek is al veel langer uit maar doordat er een serie van dit boek verscheen op HBO wilde ik ook heel graag het boek lezen. En ik vind het een super mooie roman.

5. Geek Girl van Holy Smale, echt een super boek dat ik op de heenreis van de vakantie heb gelezen. Ik vloog er echt doorheen.

6. Het mes dat niet wijkt van Patrick Ness, ook zo’n spannend boek! Deze had ik meegenomen op vakantie en wat baalde ik er van dat ik het tweede deel niet ook had meegenomen.

Dat is mijn top 6, wat is die van jou?

TTT: Top tien boeken die ik in 2015 echt eens moet gaan lezen

Top Ten Thursday banner

De TTT wordt elke week georganiseerd door De lady library, elke week heeft het een ander thema en dit keer is het thema: Boeken die ik in 201 echt eens moet gaan lezen.

Owjeej ik denk dat ik hier wel meer dan 10 boeken neer kan zetten met de TBR stapel die ik op dit moment heb liggen. Maar goed laten we maar gewoon beginnen.

1. Dream Thieves van Maggie Stiefvater, hier schaam ik me echt voor, ik ben groot fan van deze schrijfster maar op de één of andere manier ga ik maar niet verder in deze serie.

2. Voor jou van Jojo Moyes, ik heb al zoveel goeds over dit boek gehoord en hij lijkt me ook heel mooi dus ik moet er echt eens aan beginnen.

3. Het rosie project van Graeme Simsion, ook dit boek krijgt veel positieve recensies en ik wil hem dus graag lezen.

4. Project Persefone van Michelle Gagnon  , Ik heb zelfs het tweede deel al in de kast staan maar ik ben er nog niet aan begonnen.

5. Dag 21 van Kass Morgan, Het eerste deel de 100 vond ik heel goed, dus ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.

6. Attachements van Rainbow Rowell, ook zo’n boek waar ik heel nieuwsgierig naar ben, deze schrijfster is voor mij echt de ontdekking van dit jaar.

7. Landline van Rainbow Rowell, ook dit boek staat nog hoog op mijn te lezen lijstje

8. The book thief van Markus Zusak  , ik wil dit boek zo graag lezen, ik heb de film al in huis maar ik wil eerst het boek gelezen hebben.

9. Iets van Lisette Jonkerman, ik heb schrijven kreng! in de kast staan maar ik wil ook graag één van haar romans lezen. Ik weet het ik schaam me diep dat ik nog niks van haar gelezen heb

10. de Iron Fey serie van Julie Kagawa, ik heb een hele tijd geleden het eerste boek gelezen dus deze zal ik nog eens moet herlezen maar ik heb inmiddels de hele serie compleet.

En zo kan ik nog wel even verder gaan, wat is jou top tien?

Top 10 Boeken die ik in 2015 écht eens moet lezen (25 december)

Volgend jaar ben ik een Storm Chaser!

Hall0 allemaal, vandaag even twee berichtjes omdat ik een hele leuke mededeling heb: In 2015 ben ik Storm Chaser voor Storm publishers, ik zit dus in het promotie team en ik heb er echt ontzettend veel zin in!

Maar wat doet een storm chaser nu precies hoor ik je denken, nou dat zal ik jullie vertellen:

– Een storm chaser leest boeken nog voor deze uitkomen en schrijft daar een mooie review over
– Een storm chaser schrijft artikelen voor YoungAdults.nl
– Een storm chaser promoot de uitgeverij bij evenementen en de lokale boekhandels

Ofwel ik mag allerlei toffe dingen gaan doen en ik krijg er ook nog eens de nieuwste boeken en leuke goodies voor terug!