SSS: Super zes boekwinkels

Zaterdag dus tijd voor een nieuwe Super Six Saturday, deze wordt gehost door Book Babbles. Elke week is er een ander thema en deze week is dat Super zes boekwinkels. Best een lastige want er zijn niet zo heel veel speciale boekwinkels meer.

1. Adr. Heinen, deze zit bij ons in de stad en is één van mijn favoriete winkels om naartoe te gaan. Ze hebben er een ruime keuze aan boeken en altijd bereid om te bestellen.

2. Nooitgenoeg, dit is een kinderboekenwinkel maar ze verkopen er ook Young Adult boeken en het is gewoon een super schattige winkel in de binnenstad.

3. Waterstones in Amsterdam. Ik lees graag engelse boeken en dan is Waterstones één van de beste winkels om te gaan kijken.

4. American Bookcentre in Amsterdam, tja hetzelfde als hierboven eigenlijk. Meestal doe ik een kleine prijsvergelijking en ga ik het boek daar halen waar het het goedkoopste is.

5. The English bookstore ook in Amsterdam. Ik weet niet of jullie bekend zijn met het fenomeen: Witte boekenmarkt, daar kun je vaak heel goedkoop boeken shoppen en tegenwoordig zit daar ook de free record shop bij in. Dit is net zo’n winkel alleen dan met Engelstalige boeken.

6. Tja ik heb geen nummer 6 eigenlijk sorry!

En wat is jou favoriete boekenwinkel?

Book Haul Januari

Ik heb echt een enorme haul vind ik zelf. Aan het begin heb ik gezegd dat ik mee zou doen met de 3 for 1 challenge en laat ik voorop stellen dat ik me daar netjes aan gehouden heb. Maar ik had als kerstpakket een ontzettend mooie bol.com cadeaubon gehad en daar heb ik boeken voor gekocht. Dus hier is mijn haul:

Percy Jackson boxset, deze boeken wil ik al zo graag een keer lezen. Dus koos ik ervoor de gehele serie te kopen in een mooie boxset.

2 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Lola and the boy next door en Isla and the happily ever after, ik vond Anna and the french kiss zo leuk dat ik deze ook wilde lezen.

5

 

 

 

 

 

Hyperbool en nog wat en The kiss of Deception, het eerste boek heb ik een aantal recensies van gelezen die mij nieuwsgierig hebben gemaakt en het tweede boek staat al een tijdje op mijn wishlist. Inmiddels heb ik hem ook gelezen en ik kan je vertellen dat hij heel goed is.

4

 

 

 

 

 

 

Snow Like Ashes en World after, het eerste boek stond ook gewoon op mijn wishlist en toen ik in Amsterdam was had ik het boek Angelfall gekocht maar deel twee hadden ze niet dus die heb ik meebesteld.

3

 

 

 

 

 

Witch finder en Witch hunt, ook boeken die ik vaker voorbij heb zien komen en ze spreken me gewoon aan. Bovendien zijn de covers ook heel mooi!

6

 

 

 

 

 

Schim en Schaduw en Dreiging en Duisternis, deze twee boeken heb ik gekocht in het kader van de 3 for 1 actie. Ik had zes boeken gelezen dus mocht ik twee boeken kopen. Ik heb schim en schaduw al in het Engels gelezen maar wilde toch graag de Nederlandse versies in mijn kast.

7

 

 

 

 

 

En welke boeken hebben jullie gekocht deze maand?

 

Schrijfwedstrijd Storm Publishers YA/NA

Hoe gaaf, bij stormpublishers organiseren ze een schrijfwedstrijd, waarbij de hoofdprijs je eigen boek is! Natuurlijk wist ik als stormchaser al wel dat dit er aan zat te komen en nu mogen we het delen met jullie allemaal.  Hieronder de uitleg over de wedstrijd:

Wat moet je doen?

Schrijf een verhaal tussen de 50.000 – 90.000 woorden en stuur dit voor 1 september 2015 naar Storm Publishers. Het verhaal moet daarnaast binnen tenminste één van de onderstaande thema’s passen.

De thema’s waaruit je kan kiezen zijn:

 • Urban Fantasy
 • YA Thriller (Afspelend in het verleden of heden)
 • New Adult (Binnen de zinsnede: ‘Gevangen in de wereld’)

Binnen deze thema’s mag je schrijven over wat jij wilt. Hierin kan jij jouw fantasie de vrije loop laten gaan. De mogelijkheid bestaat om de thema’s te combineren. Wil jij bijvoorbeeld een New Adult verhaal schrijven in een Urban Fantasy wereld, dan mag dat. Verder dienen de hoofdpersonen tussen de 15 en 25 jaar te zijn, zodat je verhaal thuishoort binnen het Young Adults en New Adults genre. Het is niet verplicht om een romance te verweven in je verhaal, maar in veel Young en New Adults heb je toch al snel dat er iets begint op te bloeien tussen twee personages. Duoschrijvers zijn toegestaan!

Winnen

De hoofdprijs bestaat uit het uitgeven van je eigen boek bij Storm Publishers! De top 10 krijgt daarnaast een beoordeling van hun gehele ingezonden manuscript. Alle deelnemers ontvangen een leesverslag van de eerste drie hoofdstukken van hun boek. Je wint dus in feite altijd!

Om mee te doen aan de schrijfwedstrijd dien je een geregistreerd lid te zijn van young-adults.nl en een inschrijfbedrag van € 10,- te betalen voor jouw verhaal. Wanneer je jouw verhaal hebt ingestuurd dan krijg je een bevestiging en wordt gevraagd het inschrijfgeld over te maken.

Deadline

De verhalen kunnen tot uiterlijk 31 augustus 2015 ingeleverd worden. Verhalen die na de deadline worden ingestuurd worden uitgesloten van deelname. Je kan je verhaal opsturen naar info@stormpublishers.com. Daarnaast dien je in een apart documentje de eerste drie hoofdstukken van je boek mee te sturen. Beide bestanden kun je opsturen onder vermelding van ‘inzending schrijfwedstrijd’, samen met een synopsis en een korte biografie.

Jury

De juryleden worden in aanloop naar de deadline bekend gemaakt. Zij worden via de Storm Publishers website en social media aan jullie voorgesteld in de komende maanden.  Alle juryleden zijn uitgesloten van deelname aan de wedstrijd.

Meer informatie

Verder informatie is te vinden in de voorwaarden: Algemene voorwaarden schrijfwedstrijd

De wedstrijd staat ook aangemeld op http://www.schrijvenonline.org/wedstrijden

Mocht je nog niet precies weten wat New Adult inhoud, ook dat kun je lezen op de website van Storm Publishers of door op HIER te klikken. Ook over de andere genres zal meer uitleg komen te staan op de website. Voor verdere vragen verwijs ik jullie naar de speciale Facebook pagina, daar kun je ook vragen stellen. Hieronder zal ik handig nog even alle linkjes op een rij zetten.

Facebook
Website Storm Publishers

Dus kruip in je laptop/pc/pen en doe mee!

Young-Adult boekenweek: Ik had er iets heel anders van verwacht…..

Net als vele met mij deed ik een klein vreugde dansje toen ik hoorde over de Young-Adult boekenweek. Een week waarin het YA genre centraal zou staan met leuke evenementen en eventueel misschien een auteur hier en daar ontmoeten. Tot ik het artikel op Mustreads.nl las. Meteen werd eigenlijk mijn euforische gevoel over deze week in de grond geboord. Het wordt helemaal geen YA-week, het is de bedoeling van deze week om jongeren tussen de 14 en 18 jaar aan het lezen te krijgen.

Natuurlijk hartstikke mooi streven maar ik denk dat het CNPB met deze insteek de plank volledig misslaat en er een hele hoop boekenwormen met mij toch wel teleurgesteld zijn. Buiten het feit dat het de naam Literatour heeft gekregen en het zich dus vooral wil richten op Literatuur, vergeten ze ook dat de doelgroep die dit genre leest veel breder is dan tot 18 jaar. Er zijn veel volwassenen waaronder ikzelf die het heerlijk vinden om young-adult boeken te lezen.

Als je zo de reacties op het stuk leest, ben ik niet de enige die er zo over denkt, hopelijk krijgen wij hier in Nederland ook eens echt zoiets tofs als bijvoorbeeld YALL-Fest in Amerika. Waarbij je gewoon heerlijk kunt genieten van alle prachtige boeken en mede fans van dit geweldige genre kan ontmoeten. Want hoe mensen er ook over denken ik kan alleen maar zeggen: Ik lees Young-Adult boeken en ik ben er trots op!

Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag, dus tijd dat ik met jullie deel wat ik aan het lezen ben. Op dit moment ben ik het prachtige boek Wonder van R.J. Palacio aan het lezen. Ik vind het een heel ontroerend en mooi verhaal. Dus mijn tip aan iedereen is om dit boek te gaan lezen! Hier is mijn tipje van de sluier:

“I’ve always understood that August is special and that he has special needs.” ( blz. 82 ) Wonder

Een korte omschrijving van het boek:

You can’t blend in when you were born to stand out.

My name is August. I won’t describe what I look like. Whatever you’re thinking, it’s probably worse.

August Pullman wants to be an ordinary ten-year-old. He does ordinary things. He eats ice cream. He plays on his Xbox. He feels ordinary – inside.

But Auggie is far from ordinary. Ordinary kids don’t make other ordinary kids run away screaming in playgrounds. Ordinary kids don’t get stared at wherever they go.

Born with a terrible facial abnormality, Auggie has been home-schooled by his parents his whole life, in an attempt to protect him from the cruelty of the outside world. Now, for the first time, he’s being sent to a real school – and he’s dreading it. All he wants is to be accepted – but can he convince his new classmates that he’s just like them, underneath it all?

Narrated by Auggie and the people around him whose lives he touches forever, WONDER is a funny, frank, astonishingly moving debut to read in one sitting, pass on to others, and remember long after the final page. ( van goodreads )

 

Recensie: The book Thief van Markus Zusak

The book thiefTitel: The Book Thief
Auteur: Markus Zusak
Pagina’s: 560
Taal: Engels
Uitgever: Black Swan

Het verhaal:

 1. Nazi Germany. The country is holding its breath. Death has never been busier.

  Liesel, a nine-year-old girl, is living with a foster family on Himmel Street. Her parents have been taken away to a concentration camp. Liesel steals books. This is her story and the story of the inhabitants of her street when the bombs begin to fall.

  SOME IMPORTANT INFORMATION – THIS NOVEL IS NARRATED BY DEATH.

  It’s a small story, about: a girl, an accordionist, some fanatical Germans, a Jewish fist fighter, and quite a lot of thievery.

  ANOTHER THING YOU SHOULD KNOW – DEATH WILL VISIT THE BOOK THIEF THREE TIMES.

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Wow wat een ongelooflijk mooi verhaal is dit! Het boek ligt wel uit mijn comfortzone maar het sprak me wel aan. Ik heb de film laatst ook gekocht maar wilde toch eerst het boek gaan lezen. En wat ben ik blij dat ik er aan begonnen ben!

Het is een ongelooflijk mooi, ontroerend en boeiend verhaal. Veelal als we over de tweede wereld oorlog lezen is het vanuit Nederland, deze keer lees je het vanuit Duitsland. De manier waarop het boek verteld is, is ook ontzettend mooi de verteller is een speciaal figuur en dat maakt het verhaal ook zo goed. Het wordt niet vanuit het personage zelf verteld, maar eigenlijk bijna aan je voorgelezen.

De personages:

De personages zijn goed uitgedacht, natuurlijk is het vooral de boekendief waar je over leest. Maar in haar omgeving ontmoet zij veel mensen en die maken het boek nog mooier. Haar ouders, de vrienden die ze maakt en ook alle bij personages die ze misschien maar één keer ontmoet. Ze worden allemaal uitgebreid beschreven en dat maakt het verhaal kleurrijk en interessant. Ik moet ook eerlijk toegeven dat het boek me echt wel aan het denken heeft gezet.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is even wennen, de eerste paar hoofdstukken moest ik er even inkomen. Maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt dan is het mede door de geweldige schrijfstijl eigenlijk niet weg te leggen.

Het verhaal loopt gewoon, soms maak je een sprong naar de toekomst, soms naar het verleden en soms lees je een hoofdstuk over één van de personages die Liesel ontmoet heeft. Het stoort geen moment dat dit zo geschreven is. Het maakt het boek des te leuker en geeft het ook meer diepgang.

Conclusie

Wow wat een geweldig boek en wat ben ik blij dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt hiervoor want ik had dit boek echt niet willen missen!

SSS: Super 6 personages waar ik wel een beschuitje mee zou willen eten.

De super six Saturday georganiseerd door Book Babbles staat deze week in het teken van karakters waar ik wel een beschuitje mee zou willen eten. Nou vind ik dit een lastige aangezien ik zelf al 30 ben ( slik ik ben oud ) en ik veel al Young Adult boeken lees. Het is natuurlijk een beetje raar maar goed ik ga ook eens even in mijn volwassen boeken duiken om te kijken wie ik daar allemaal tegenkom.

 1. Mijn ultieme fictional karakter waarmee ik een beschuitje zou willen eten is Dean Winchester, oke dat is een beetje vals spelen maar er is ook een boekenserie van Supernatural! In mei ga ik dan geen beschuitje met hem eten maar krijg ik de kans om hem in real life te zien en aan te raken! ( Nou ja de acteur die hem speelt dan haha ) 
 2. Jamie uit de Outlander serie, mjam daar zou ik zeker wel een beschuitje mee willen eten!  
 3. Zsadist uit de Black Dagger Brotherhood ergens heb ik wel een beetje een zwak voor de bad boys uit de literatuur en daar past hij prima tussen
 4. Jon Snow uit de Game of Thrones serie ook zeker geen probleem mee!
 5. Jericho Barrons uit de Fever serie van Karen Marie Moning
 6. Bones uit de Night Huntress serie!

Ik kon het niet laten om van mijn top 2 in ieder geval even een plaatje te plaatsen! Met wie zou jij wel een beschuitje willen eten?

Wel of geen dik boek?

Herken je dat, je staat voor je boekenkast en er staan nog zoveel boeken in die je moet lezen. Natuurlijk iedere boekengek kent dat toch? En dan wordt je oog getrokken door een bepaald boek of serie en je denkt: Hmm eigenlijk heb ik wel zin om dat boek te gaan lezen. Je pakt het uit de kast en zet het vervolgens met een zucht weer terug want het is zo dik! Ik heb het dan niet over een boek van 300 pagina’s maar boeken met meer dan 800 pagina’s. Sinds vorig jaar ben ik bevangen door de Outlander koorts, ik zag de eerste aflevering op HBO go en ik wist ik moet dat boek lezen! Maar ja dat is niet één boek, nee dat zijn er inmiddels 9! En alle 9 zijn ze ongelooflijk dik, echte pillen om aan te beginnen en je zeult je een hernia als je hem meeneemt.

DSC_0846

Ik ben inmiddels begonnen aan deel drie en erg snel gaat het niet, maar ik geniet er nog steeds van. Maarja er staan ook nog een hele hoop andere boeken te lonken om gelezen te worden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het soms moeilijk vind om een heel dik boek op te pakken. Ik wordt dan op een gegeven moment onrustig van dat ik het nog niet uit heb en eigenlijk ook aan een ander boek zou willen beginnen.

Een andere serie die ook ongelooflijk dikke boeken heeft is Game of Thrones en hoe graag ik die ook wil lezen als ik dan zie hoeveel pagina’s ik nog moet raak ik toch een beetje ontmoedigd. Begrijp me niet verkeerd, ik zal die boeken lezen! Maar het kost me gewoon wat meer tijd.

DSC_0293

Herkennen jullie dit? Of ben ik de enige boekenworm die het soms lastig vind om aan een heel dik boek te beginnen?

TTT: Top tien boeken die ik MOEST kopen maar nog niet gelezen heb

Het is weer donderdag dus tijd voor een nieuwe TTT georganiseerd door de lady library. Deze week is het thema: Top tien boeken die ik MOEST kopen maar nog niet gelezen heb. Nou ik geloof niet dat het heel moeilijk is om deze in te vullen!

1. Sinner van Maggie Stiefvater, ik ben echt groot fan van Maggie Stiefvater maar op de één of andere manier heb ik dit boek nog niet gelezen. Nou ja eigenlijk weet ik wel waarom  ik wil eerst de wolves of mercy falls serie nog een keer lezen.

2. Wonder van  ook zo’n boek dat ik heel graag wil lezen maar ik stel het telkens weer uit.

3. Deel 4 t/m 6 van de reiziger serie van Diana Gabaldon. Natuurlijk vind ik het fijn om mijn series compleet te hebben maar het duurt echt wel even voor ik deze boeken allemaal gelezen heb!

4. Deel 2 t/m 5 van de Game of Thrones serie, hetzelfde als hierboven eigenlijk

5. De laatste twee delen in de Mortal Instruments serie, tja heel eerlijk ik kan gewoon heel slecht afscheid nemen van series en daarom moet ik ze nog steeds lezen

6. Clockwork Princess van Cassandra Clare, tja ook hetzelfde als hierboven

7. Landline van Rainbow Rowell, ik wil heel graag alle boeken lezen alleen ik vind het dan ook weer jammer als ik geen boek meer heb om naar uit te kijken.

8. Voor jou van Jojo Moyes, ik ben echt wel van plan om dit boek te gaan lezen maar nu nog niet haha

9. Schrijven kreng van Lisette Jonkerman, ook dit boek wil ik echt gaan lezen, zou zelf graag wat meer schrijven maar ja gewoon nog even geen tijd voor.

10. Hyperbool en nog wat, ook zo’n boek dat ik echt nog wel wil gaan lezen! Maar gewoon nog niet aan toe gekomen.

Welk boek moest je hebben maar heb je nog niet gelezen?