SSS: Super zes boekenclichés

Het is zaterdag dus weer tijd voor een nieuwe SSS gehost door Book Babbles. Het thema dit weekend is boekenclichés. Dus hier is mijn top 6:

1. Insta love, je ziet het tegenwoordig veel voorkomen in boeken. Jongen ontmoet meisje of andersom en meteen zijn ze verliefd

2. Driehoeksverhouding: Bijna elk boek dat je openslaat kun je er bijna vanuit gaan dat er een driehoeksverhouding zal zijn.

3. Trilogieën, ze schieten als paddenstoelen uit de grond, er zijn nog maar weinig stand alone boeken te vinden.

4. Special editions, ook deze zie je steeds vaker verschijnen een beetje jammer want je hebt net het boek gekocht om erachter te komen dat er ook nog een special editon uit gaat komen!

5. Novella’s, er is bijna geen trilogie of serie meer te vinden zonder een aantal novella’s

6. Bij een trilogie of maar twee boeken vertalen naar het Nederlands, nu snap ik dat dit te maken heeft met verkoopcijfers. Maar ergens denk ik ook dat ze het in de hand werken dat mensen al meteen voor de Engelse versie kiezen als ze dit ook kunnen lezen omdat ze bang zijn dat ze hun serie niet in het Nederlands af kunnen maken.

Ik hoop dat ik het zo een beetje goed heb ingevuld. Welke Clichés mis jij?

 

Book Haul Februari 2015

Nou die afspraak die ik met mezelf gemaakt had, die 3 for 1….. tja die heb ik over de balk gegooid haha. ik hield het gewoon niet vol! Maar ik heb wel hele mooie boeken gekocht deze maand!

Het eerste boek dat ik binnen kreeg was Red queen en zoals jullie al hebben kunnen lezen vond ik dit boek echt geweldig! Nu begint het lange wachten op het tweede deel!

Red queen

Ook kocht ik het derde deel van de Grisha trilogie, Val & Verlossing, natuurlijk met de mooie poster!

1

 

Op de boekenbeurs in Antwerpen afgelopen jaar heb ik de eerste twee delen van de kronieken van de wilde regenlanden gekocht. En nu zag ik in de boekwinkel deel drie en vier in en pakket samen.

2

Tijdens de uitverkoop in de boekhandel kocht ik het boek Moranthologie van Caitlin Moran en ik zag dat ze ook een boek had geschreven wat How to be a woman heette en die heb ik ook meteen besteld. Ik heb er al een aantal hoofdstukken uit gelezen en ik vind het een erg leuk boek.

3Ook in de uitverkoop kocht ik de boeken De oceaan aan het einde van het pad en Elke dag.

5

 

Ook het boek kwam ik zeven minuten na middernacht tegen met ontzettende mooie tekeningen en het boek The duff heb ik besteld bij de bookdepository.

6

 

Al geruime tijd volg ik Maureen Johnson op twitter maar ik heb nog een boek van haar gelezen dus de eerste twee delen van haar A shades of London serie heb ik ook maar besteld.

7

Ook heb ik de boeken Playlist for the dead en My heart and other black holes gekocht. Ook deze boeken lijken me heel erg mooi en ik zag ze voorbij komen tijdens één van de tea time videos van Epic Reads.

4

En als laatste ook twee graphic novels, ik heb ook nog steeds The walking Dead liggen maar deze heb ik nog niet gelezen. Maar nu mag ik ook deze twee toevoegen aan mijn collectie. Saga volume one en Through the woods.

8

Welke boeken heb jij gekocht deze maand? En staan er boeken in mijn lijst waar je benieuwd naar bent?

Recensie: The Julian chapter van R.J. Palacio

Titel: The Julian Chapter
Auteur:
R.J. Palacio
Pagina’s:
84
Taal:
Engels
Uitgever:
knopf books for young readers


Het verhaal
:

A brand new, exclusive chapter from the bestselling, award-winning, and critically acclaimed novel Wonder.

Over 1 million people have read Wonder and have fallen in love with Auggie Pullman, an ordinary boy with an extraordinary face. Now readers will have a chance to hear from the book’s most controversial character—Julian.

From the very first day Auggie and Julian met in the pages of the #1 New York Times bestseller Wonder, it was clear they were never going to be friends, with Julian treating Auggie like he had the plague. And while Wonder told Auggie’s story through six different viewpoints, Julian’s perspective was never shared. Readers could only guess what he was thinking.

Until now. The Julian Chapter will finally reveal the bully’s side of the story. Why is Julian so unkind to Auggie? And does he have a chance for redemption? ( van Goodreads )

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Dit is een novella dat het verhaal van Julian verteld, hij is één van de nieuwe klasgenootjes van August uit Wonder. Ik zal eerlijk bekennen ik had een hekel aan Julian, de dingen die hij gedaan had vond ik echt vreselijk en ontzettend gemeen. Dus ik was heel nieuwsgierig naar het waarom van zijn acties.

Eigenlijk heb ik het hele boek een hekel aan hem gehad tot aan het einde toen begon ik wat meer sympathie voor hem te krijgen. Mede dankzij zijn oma die een onwijs mooi en goed karakter is.

De personages:

Ow wat had ik die Julian met alle liefde zijn nek om willen draaien haha. Ik heb zelden over een karakter gelezen dat zo ontzettend gemeen is. Maar naarmate je verder komt in dit boek snap je beter waar zijn gedrag vandaan komt en waarom hij doet zoals hij doet.

Buiten hem zijn de ouders van Julian ook echt om te schieten, van die mensen die vinden dat hun zoon nooit iets fout doet. Ik heb echt een hekel aan dat soort ouders ( en dat zeg ik als mama van twee kinderen ).

De oma van Julian vind ik wel een ontzettend leuk mens, zij is ook degene die ervoor gezorgd heeft dat ik aan het einde van het boek en minder grote hekel aan Julian had.

De Schrijfstijl:

Net als het boek Wonder vind ik de schrijfstijl heerlijk, je vliegt door het boekje heen en elke pagina zorgt er weer voor dat je verder wil lezen.

Eindoordeel:

Ik ben normaal niet zo fan van de novella’s maar dit is wel een hele leuke toevoeging aan het boek wonder.

TTT: Top tien boeken met een blauwe kaft

Donderdag dus tijd voor een nieuwe top ten thursday die zoals iedereen inmiddels wel weet georganiseerd wordt door Zon en Maan. Deze week is het thema: Top tien boeken met een blauwe kaft. Nou ik denk dat ik snel klaar ben want volgens mij heb ik niet zoveel boeken met een blauwe kaft.

1. Wonder, dit boek moet iedereen echt gelezen hebben want het is echt heel erg goed!

2. Weird things customes say in bookshops, hij is niet helemaal blauw maar er zit wel blauw in!

3. Angelfall, zit wel een beetje een blauwe kleur in! In ieder geval in de engelse editie

4. Rebel Angels van Libba Bray dat is het tweede boek in de Gemma doyle trilogie maar dan wel de Engelstalige cover.

5. Ink exchange van Melissa Marr, een boek over Fey echt een aanrader deze serie

6. Blue Moon van Laurell K. Hamilton

7. Changeless van Gail Carriger, niet helemaal blauw maar zit wel veel blauw in!

8. The perks of being a wallflower van Stephen Chboski tenminste de editie die ik heb wel!

9. The dead girl’s dance van Rachel Caine, wederom de versie die ik heb want inmiddels is er volgens mij een nieuwe cover van.

10. Catching fire van Suzanne Collins, ook hier zijn natuurlijk meerdere edities van maar degene die ik heb is blauw.

Jeej ik heb er toch tien gehaald? Welk boek mis jij in mijn lijstje?

De YA boekenweek

Een tijdje geleden plaatste ik hier al een berichtje dat de YA boekenweek zoals wij hem voor ogen hadden niet in de planning stond bij het CNPB. Er volgde veel reacties op mijn blog en ook op Facebook heb ik mijn frustratie hierover gedeeld. Hier werd meteen enthousiast gereageerd door een aantal auteurs die er dan zelf wel een leuke week van wilde maken. Dus hieronder een klein overzicht voor wat er tot nu toe vanuit die post gepland is:

Op vrijdag 20 maart is er een evenement in Oud-Beijerland Bij de boekenplus. Hier komen een aantal auteurs de winkel bezoeken. Je kunt daar onder ander speeddaten met de auteurs, je boeken laten signeren en er zullen pannels zijn. Meer informatie volgt snel.
Er zullen nog meer activiteiten volgen in verschillende steden als het goed is dus houd de facebookpagina goed in de gaten: https://www.facebook.com/YANABOOKTOUR?ref=ts&fref=ts

Op vrijdag 27 maar is er een YA even in boekhandel Stevens in Hoofddorp. Voor dit evenement moet je kaartje kopen, dit kaartje kost 5 euro. Er zullen een hoop leuke activiteiten plaats vinden. Je kunt alles volgen op de facebookpagina: https://www.facebook.com/events/741805349249188/

Ga jij naar één van deze evenementen? Zien jullie zo’n soort boekenweek wel zitten? Laat het me weten in de comments!

 

 

Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag dus een nieuw tipje van de sluier, deze keer ben ik een boek aan het herlezen. Omdat het laatste deel van de Grisha trilogie uit is ben ik het eerste deel opnieuw aan het lezen en zal ik daarna de andere twee delen gaan lezen. Dus hierbij mijn tipje van de sluier van vandaag:

“Feydor trok een groot mes tevoorschijn uit zijn riem en gaf het aan mij. Druk je tegen de vloer en hou je stil”  ( p. 70 )
 
Ik denk dat de meeste mensen de Grisha tegenwoordig wel kennen maar ik hieronder toch een beschrijving van het boek. 
 
Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een Schim en Schaduwondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en  haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt. ( van: Goodreads) 

Recensie: Snow Like Ashes van Sarah Raasch

Snow like ashesTitel: Snow like ashes
Auteur:
Sarah Raasch
Pagina’s:
422
Taal:
Engels
Uitgever:
Balzer + Bay

Het verhaal:

A heartbroken girl. A fierce warrior. A hero in the making.

Sixteen years ago the Kingdom of Winter was conquered and its citizens enslaved, leaving them without magic or a monarch. Now, the Winterians’ only hope for freedom is the eight survivors who managed to escape, and who have been waiting for the opportunity to steal back Winter’s magic and rebuild the kingdom ever since.

Orphaned as an infant during Winter’s defeat, Meira has lived her whole life as a refugee, raised by the Winterians’ general, Sir. Training to be a warrior—and desperately in love with her best friend, and future king, Mather — she would do anything to help her kingdom rise to power again.

So when scouts discover the location of the ancient locket that can restore Winter’s magic, Meira decides to go after it herself. Finally, she’s scaling towers, fighting enemy soldiers, and serving her kingdom just as she’s always dreamed she would. But the mission doesn’t go as planned, and Meira soon finds herself thrust into a world of evil magic and dangerous politics – and ultimately comes to realize that her destiny is not, never has been, her own.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik ben eigenlijk nooit iemand geweest die graag een fantasy boek oppakt. Maar sinds kort trekken ze toch steeds vaker mijn aandacht. Zo ook dit boek, behalve dat ik de cover heel erg mooi vond, trok de beschrijving mij ook heel erg aan.

Ik moet zeggen dat het verhaal een beetje langzaam op gang komt, er gebeurd wel het één en ander aan spannende dingen maar daarna valt het vaak toch weer een beetje stil. Maar ergens stoorde me dat niet, ik wilde ondanks alles toch echt verder lezen hoe het met de personages zou gaan.

Het einde vond ik wel verassend, ik kreeg ergens in het verhaal wel een vaag vermoeden maar ik wist niks zeker tot ik het ook echt las. Het laatste hoofdstuk was zeker mooi  maar het eindigde niet in een mega cliffhanger wat ik wel verwacht had aangezien boek twee en drie al gepland staan.

Snow like ashes 2

De personages:

De personages blijven als je het mij vraagt wel een beetje oppervlakkig, je leert ze een beetje kennen maar wat ze nu drijft tot bepaalde acties kun je niet echt achterhalen. Een aantal beslissingen worden wel toegelicht maar wat mij betreft had dit wel wat vaker gemogen.

Hierdoor had ik ondanks dat ik het echt wel een goed boek vond, weinig binding met de personages uit het boek. Dit zorgde er voor dat sommige scenes die misschien best emotioneel hadden kunnen zijn dit nu niet zijn. Waar ik bij sommige boeken zo gehecht ben aan personages dat ik mezelf erop betrap dat ik ze maar moeilijk los kan laten had ik dit hier totaal niet.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is prettig en duidelijk, het verhaal loopt wel en wordt niet tegengehouden. Het kabbelt op zijn gemakje voort, neemt hier en daar een sprintje en kabbelt daarna weer verder. Ondanks dat de personages mij niet konden binden was het wel boeiend geschreven.

Eindoordeel:

Ik vind het een mooi boek en ben ook zeker benieuwd naar de rest van de serie.

Recensie: Weird things customers say in bookshops van Jen Campbell

Weird things customers say in bookshopsTitel: Weird things customers say in bookshops
Auteur:
Jen Campell
Pagina’s:
119
Taal:
Engels
Uitgever:
Constable & Robinson


Het verhaal:

This Sunday Times Bestseller is a miscellany of hilarious and peculiar bookshop moments:
‘Can books conduct electricity?’
‘My children are just climbing your bookshelves: that’s ok… isn’t it?’

A John Cleese Twitter question [‘What is your pet peeve?’], first sparked the ‘Weird Things Customers Say in Bookshops’ blog, which grew over three years into one bookseller’s collection of ridiculous conversations on the shop floor.

From ‘Did Beatrix Potter ever write a book about dinosaurs?’ to the hunt for a paperback which could forecast the next year’s weather; and from ‘I’ve forgotten my glasses, please read me the first chapter’ to’Excuse me… is this book edible?’

This full-length collection illustrated by the Brothers McLeod also includes top ‘Weird Things’ from bookshops around the world. ( van Goodreads )

Mijn recensie:

Ik heb hardop gelachen en met mijn hoofd geschud om de rare dingen die mensen vragen en zeggen in boekwinkels. Toen ik voor het eerst van dit boek hoorde wist ik dat ik dit boek echt moest gaan lezen. Wat ben ik blij dat ik het gedaan heb!

Je vraagt je soms echt af waar je dit soort mensen vindt, sommige vragen zijn echt dom ( sorry dat ik het zeg maar het is echt zo ) en sommige opmerkingen zijn echt hilarisch. Je zou haast denken dat deze mensen nog nooit een voet binnen hebben gezet in een boekwinkel. Ik zal een aantal voorbeelden geven:

Customer: My children are just climbing your bookshelves.That’s ok isn’t it? They won’t topple over, will they?

Als eigenaar van deze boekwinkel zou je zo iemand toch meteen de winkel uit willen smijten?

Customer: You know the film Coraline?
Bookseller: Yes, indeed
Customer: My daughter loves it. Are they going to make it into a book?

Euhm….. Tja wat zeg je daar nou op?

En voor de Harry Potter fans:

Customer: Do you have a restricted section?

Ik kan het hele boek wel overtypen maar dat ga ik niet doen natuurlijk. Ik zou zeggen duik eens in dit boekje want het is echt hilarisch. Er is ook een deel twee ( ja ze hebben nog meer rare klanten gevonden ). Genaamd: More weird things customers say in bookshops.

Eindoordeel:

Als je benieuwd bent naar alle rare dingen die mensen vragen of zeggen in een boekwinkel of je hebt gewoon zin om eens heerlijk te lachten lees dan dit boek!

SSS: Super 6 plekken om te lezen

Het is weer zaterdag dus tijd voor een nieuw Super Six Saturday georganiseerd door Book Babbles. Deze week ik het thema 6 plekken om te lezen. Hmm ik lees niet op zo heel veel verschillende plekken maar ik denk dat ik wel tot 6 kom.

1. Thuis op de bank, wij hebben een enorme hoekbank en ik vind niks lekkerder dan me in een hoekje nestelen en heerlijk te lezen.

2. In bad, heerlijk na een lange dag in een warm bad gaan liggen met een goed boek ik vind het fijn!

3. In bed, zo voor je gaat slapen lekker een paar bladzijdes lezen ( en nog een paar en nog een paar….).

4. In de tuin, in de zomer vind ik dat heerlijk in de tuin in het zonnetje zitten. Mijn kindjes spelen lekker en mama heeft er een boek bij. ( en ja ik let dan ook echt nog wel op mijn kindjes! )

5. In de trein, niks fijner als je een lange treinreis hebt dan een goed boek lezen. Meestal in combinatie met mijn mp3 speler om al die kletsende mensen buiten te sluiten.

6. In de auto, als ik helemaal achterin de auto zit ( we hebben een 7 zits auto ) en we hebben een lange rit voor de boeg vind ik het fijn om een boek te pakken. Dit zorgt ervoor dat de tijd wat sneller gaat.

En wat is jou favoriete plek om te lezen?

Recensie: Red Queen van Victoria Aveyard

Red queenTitel: Red Queen
Auteur:
Vicotria Aveyard
Pagina’s:
383
Taal:
Engels
Uitgever:
HarperTeen
Het verhaal
:

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ten eerste laat je niet afschrikken door de vergelijking die gemaakt wordt, er staat een kruising tussen Graceling en de Selection. Nou heb ik Graceling niet gelezen maar het lijkt echt niets op de selection boeken!

Al vanaf dat ik de kwijlwaardige cover van dit boek had gezien en ik had gelezen waar het boek over ging wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Het mocht van mij dan ook snel februari worden, het moment dat het boek uit zou komen. Zul je zien dat net als dat langverwachte boek binnenkomt ik in een leesdipje raak. Maar goed dat mocht de pret niet drukken want wow ik vond het echt een heel goed boek.

Het verhaal is spannend, bevat een vleugje romantiek maar vooral een hoop leugens die iedereen elkaar verteld en voorhoud om een voor hem perfecte wereld te creëren. Voor de één is dat een wereld waarin silvers en reds gelijk zijn voor de ander moet het vooral zo blijven zoals het nu is.

De wereld die gecreëerd is voor dit boek is heel mooi en duidelijk omschreven, je weet precies hoe de mensen over elkaar denken. Het klasse systeem is duidelijk aanwezig en je hoeft niet te twijfelen over wat iemand is een red of een silver. Werk je dan ben je een Red, laat je je bedienen en bevat je een bepaalde gave dan ben je een Silver. Makkelijker kan niet toch?

Maar wat nou als je een Red bent en een gaven hebt? Dan wordt het verhaal ineens een stuk ingewikkelder en spannender!

red queen binnenkant

De personages:

Het personage waar je het meest over leest is Mare, ze is een Red. Maar zij is één van de bijzondere Reds. Deze gave brengt haar flink in de problemen. Ben ik het eens met alle beslissingen die zij maakte? Nee maar ik moet zeggen dat ik niet weet wat ik in dezelfde situatie gedaan zou hebben. Ze wordt eigenlijk een beetje voor de leeuwen gegooid en ze moet vechten voor zichzelf.

Ik vond de uitwerking van de personages echt goed gedaan, eigenlijk bleef iedereen om Mare heen een beetje mysterieus. Je wist niet wat er met ze zou gebeuren en wat ze dachten of wat hun motieven zijn.  Stukje bij beetje leer je de personages kennen zoals Mare ze leert kennen, dat vond ik het mooie van het boek ik had echt het gevoel dat je als lezer in de schoenen van Mare stond.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl erg fijn, niet teveel moeilijke woorden waardoor je eigenlijk makkelijk verder kon lezen. Doordat de wereld vanaf het begin erg duidelijk is zit je ook zo in het verhaal en wordt je meegezogen.

Het boek werkt niet naar één grote gebeurtenis toe hierdoor is er eigenlijk continue spanning in het boek. Het verveeld in ieder geval geen moment.

Eindoordeel:

Ik vond het een geweldig mooi boek, ik ben dan ook heel benieuwd naar hoe deze serie verder gaat. Nogmaals laat je niet afschrikken door de vergelijking en geeft dit boek een kans want het is je tijd dubbel en dwars waard!