Dutch Comic Con!!!!

Dag 1

Eindelijk was het dan zo ver, naar maanden wachten en voorpret ging Dutch Comic Con van start. Zoals vele weten staat Comic Con niet alleen in het teken van comics maar ook van games, series, films en cosplay.

De wekker ging al vroeg ( half 8 ) vooral omdat ik de avond ervoor op het young-adult gala was. Maar ik stond toch vrolijk op, snel douchen en eten en alle spullen pakken die ik mee wilde nemen. Voor ik het wist stonden de vrienden waar ik mee, mee mocht rijden voor de deur. Eindelijk gingen we op weg. Ik was helemaal hyper want het eerste wat we zouden gaan doen was in de rij voor een foto op met Osric Chau ( Kevin tran, Supernatural ). Nou had ik hem al eens ontmoet op Asylum vorig jaar maar toen ben ik samen met mijn moeder op de foto gegaan en nu ging ik alleen!

Eenmaal binnen kregen we een mooi ( ahum ) oranje bandje om en was het tijd om op zoek te gaan naar de rij. Nou ik kan je vertellen toen ik die zag zonk de moed me toch een beetje in de schoenen.  Zouden er nog wel foto ops zijn tegen de tijd dat wij vooraan stonden? De rij ging tergend langzaam, ze hadden immers maar één persoon neergezet voor de verkoop van de ops. Natuurlijk niet echt slim voor een evenement waar op zaterdag maar liefst 16.000 man liep! Maar goed dat mocht de pret niet drukken, we hebben ons gewoon door de rij heen gekletst en na het aanschaffen van een kaartje voor de op even samen een vreugdedansje gedaan.

We hadden besloten dat we ofwel op dag 2 een handtekening zouden gaan halen of misschien nog die dag maar dat lag een beetje aan de dealersroom. Want na al dat wachten was het toch wel echt tijd om te gaan shoppen! Nou dat hebben we geweten want we hebben er twee uur over gedaan om door deze zaal te schuifelen. We leken serieus wel een horde zombies die gestaag op hun prooi afgingen. Maar ook dit nam niks weg van ons enthousiasme want ik heb echt mijn ogen uitgekeken. Het eerste wat ik kocht waren twee funko pops van Crowley met rode ogen en Sam! ( Nu ontbreken alleen Castiel en Charlie nog aan mijn verzameling.). Daarna kwam de miskoop van de beurs een verassingstasje van Supernatural, tja er zaten 3 buttons en een sleutelhanger in…… Maar goed dat was nou eenmaal zo. Verder heb ik in de dealersroom niks meer gekocht die dag. Ik heb super veel gave dingen gezien zoals Walking dead monoply ( serieus wat koop je dan? ), een hele hoop Game of Thrones dingen en voor mijn dochter een hoop My little pony’s! Na al dit shopgeweld was het tijd om even wat te gaan eten. We namen een broodje Batman ( broodje unox haha ) en gingen lekker ergens op de grond zitten. Ik kan je vertellen ik heb heel wat afgekletst die dag, een wonder dat ik nog een stem had.

Na het eten gingen twee mensen weer naar huis, ze hadden het wel gezien en ging ik samen met mijn groepje verder. Ook in de tweede hal stonden nog een aantal kraampjes met strips en merchandise. Nu lees ik The walking dead ( althans ik heb het eerste boek liggen…. ) maar dan wel in het Engels. Helaas hadden ze die alleen in het Nederlands bij de stands met stripboeken. Na deze kraampjes besloten we toch maar in de rij te gaan voor de handtekening, ofwel tijd voor zenuwen……

Het is geen geheim dat ik groot fan ben van Supernatural en ik vind Kevin Tran een ontzettend leuk karakter. Dus ja de kans om tegenover hem te staan bracht hier en daar wat zenuwen met zich mee. Toen ik eenmaal aan de beurt was, was ik bang dat ik niks kon zeggen maar ik verraste mezelf! Na dat ik beleefd een hand kreeg en mezelf had voorgesteld vertelde ik dat hij als enige met twee handtekeningen in mijn Supernatural boek zou staan. Hij vroeg waar ik hem eerder had gezien en vertelde over Asylum vorig jaar. Zelf zei hij toen al dat het daar ontzettend druk is en dat hij het jammer vond dat hij daar maar weinig tijd had voor de fans. Daarna vertelde ik nog dat ik daarom dit jaar naar Jibcon ging en zei hij: Then I’ll see you in Rome. Waar ik nog even aan toevoegde dat ik straks ook nog bij de foto shoot aanwezig zou zijn haha. Tja ik kan je vertellen toen ik wegliep was ik een heel bij meisje, voelde me echt weer even 12 jaar oud haha.

Osric handtekening

In de rij van de handtekening hadden we gesproken met een groepje meisjes voor ons en die vertelde over de American book centre dus ja daar moes t ik natuurlijk ook even langs! Ik heb er uiteindelijk niks gekocht. Boeken heb ik echt even genoeg! En de strips waren of ongelooflijk duur, of niet degene die ik moest hebben. Ze hadden The walking dead boek 1 en daarna 3 tja ik moet nummer twee hebben…..

We hebben daarna nog een rondje dealer room gedaan, daar was het nu een stuk rustiger en daarna was het tijd voor de rij die gigantisch was voor de foto op. Jeetje wat was die rij lang! Ik geloof niet dat ze op DCC verwacht hadden dat hij zo populair was! Maar goed ook hier hadden we een leuk groepje voor ons staan en hebben we lekker gekletst over vanalles. Zoals hoe wilde we op de foto…… tja geen idee. Ik ben altijd jaloers op al die “knuffel” foto’s die ik voorbij zie komen maar ik was bang dat ik veel te zenuwachtig zou zijn om dat te vragen….. Nou niet dus! Ik heb het gevraagd, kreeg meteen Of course te horen en voor ik het wist was de foto gemaakt. Ik vertelde dat ik super zenuwachtig was om dat te vragen en kreeg spontaan nog een knuffel.  Ja ik beken ik was even een klein beetje verliefd op Osric!  Na de foto zijn we naar huis gegaan met nog een pit stop bij de Mcdonalds om wat te eten. Wat was ik moe en gaar toen ik thuiskwam haha.

En hier natuurlijk het bewijs dat ik de foto echt is gemaakt!

Osric op

Dag 2:

Nou dat uurtje minder hakte er meteen goed in zeg. Maar ja we hadden nog een dag comic con te gaan en vandaag zou ook mijn man meegaan. We hebben vrienden opgepikt en gingen weer op weg. Nu was mijn man in Steampunk outfit dus die moest zich eerst nog half aankleden in de parkeergarage en daarna gingen we weer op weg naar de ingang. Ik merkte eigenlijk meteen al wel dat het minder druk was die dag. We zijn eerst bij de auto’s gaan kijken ( de Delorean uit back to the future, twee batmobiles en de auto uit Ghostbusters ben even de naam kwijt ). Daarna zijn we eerst naar de dealerrroom gelopen, het was er heel rustig dus konden we op ons gemak langs de kraampjes. De dag ervoor had ik al twee t-shirts gezien die ik heel gaaf vond, eentje van Daryl Dixon en eentje van Game of Thrones dus die heb ik meteen meegenomen omdat het de vorige dag zo druk was bij die stand. Vervolgens kwamen we bij een stand met manga’s nu wil ik al heel lang Death Note lezen en daar hadden ze het eerste deel! Dus die ook meteen meegenomen. Alle Supernatural funko pops waren uitverkocht dus geen Castiel voor mij dit keer. Omdat het niet zo druk was in de dealerroom zijn we daarna naar het panel van Michael Culdtiz ( the walking dead ) gegaan. Dat was echt super leuk, veel inside jokes over the walking dead en natuurlijk werd ook even de season finale besproken waarbij hij zei dat hij iedereen zou vermoorden en hij alleen over zou blijven haha. Op de vraag met wie uit de serie hij van rol zou willen ruilen zei hij met baby Judith she’s just lying around all day. Het was in ieder geval echt ontzettend leuk en k ben heel bij dat ik gegaan ben.

Walking dead 1 Walking dead 2

 

 

 

 

 

Na het panel zouden we naar de film Horns gaan kijken, nou ja ik heb tien minuten gezien en we zijn toen weer weg gegaan. Was het verhaal dan zo slecht? Nee maar ik verstond er niks van en omdat de zaal echt serieus slecht was ingedeeld ( alle stoelen stonden recht achter elkaar ), kon je de ondertiteling ook niet lezen. Tja dan haak ik af daar ben ik eerlijk in. Dus wat doe je dan…. Nog maar een rondje dealerroom haha.

Daarna zijn we lekker pannels gaan kijken want ja laten we eerlijk zijn we hadden verder niet heel veel meer te doen en moesten nog tot  kwart over 4 wachten op het panel van Osric. Maar ik moet zeggen dat ik dit misschien wel één van de leukste dingen vond die we die dag gedaan hebben! We kregen eerst nog een klein stukje panel mee van Joseph Gatt ( o.a. Teen wolf, Game of Thrones ) dat was erg leuk, hij vertelde ook heel openlijk over het feit dat hij een bepaalde ziekte heeft waardoor hij geen haargroei heeft en dat dit soms lastig is om een goede rol te krijgen. Zijn ultieme droomrol zou een Bond villain zijn!

Na Joseph kwam Mark Ryan, hij is onder ander Bumbelbee in Transformers. Ik vond zijn panel wel grappig maar ik moet eerlijk zijn dat het niet helemaal mijn ding was. En als laatste voor Osric kwam Marnix v/d Broeke, nou van hem had ik nog nooit gehoord en in eerste instantie verwachtte ik er ook niet heel veel van. Maar het was super leuk, hij bleek een weerwolf te zijn geweest in Harry Potter een Silence in Dr Who en hij speelde Death in de Discworld films van Terry Pratchett. Bij zijn panel heb ik echt gelachen en het was ook super interessant, je hoorde veel over het spelen van wezens en ook hoe zenuwachtig hij was om te spelen met grote acteurs. Ik vond het echt super leuk!

Ondertussen was het ook heel druk geworden met onder andere de bekende regenjasjes ( Castiel cosplayers ) en andere Supernatural fans. Ik geloof niet dat ik zoveel geluid heb gehoord als bij het panel van Osric haha. Degene die het panel leidde gaf ook toe dat hij niet verwacht had dat hij zo populair was maar zelfs hij vond hem leuk! Hij kwam op in een Peter Pan outfit want ook Osric doet graag aan Cosplay. Van een groep meiden van een nederlandse facebook groep kreeg hij een goodiebag met daarin onder andere klompen! Hij trok ze ook aan haha, in eerste instantie zaten ze nog aan elkaar en kon hij niet lopen en op een gegeven moment heeft hij ze ook uit gedaan omdat ze niet lekker zaten haha. De vragen bleven maar komen en Osric vertelde over zijn eerste ontmoeting met Mark Sheppard ( Crowley ) en dat hij dacht dat Mark hem helemaal niet aardig vond. Ook vertelde hij over de tweede ontmoeting op San Diego Comic Con en dat Mark hem daar mee backstage genomen had. Het panel liep natuurlijk gigantisch uit, maar niemand leek dat echt erg te vinden. Veel te snel was het alweer voorbij….

Osric 11 Osric 10 Osric 9 Osric 8 osric 3 osric 4 Osric 5 Osric 6 Osric 7 Osric 2 osric 1

 

Ik heb een ontzettend leuk en geweldig weekend gehad en ik weet zeker dat ik volgend jaar weer ga en zeker weer twee dagen!

En natuurlijk mijn aankopen!

GOT shirt Supernatural Walking dead shirt

Crowley en Sam

4

Ben jij ook op Comic Con geweest en zo ja vond je het leuk? En wat was jou hoogtepunt van de dag/weekend?

 

 

 

 

Young – Adult gala in boekhandel Stevens!

Afgelopen vrijdag was het dan zover, het Young – Adult gala in boekhandel stevens! Ik keek hier al een tijdje naar uit. Het beloofde een leuke avond te worden waar young-adult fans bij elkaar konden komen en een plek waar je schrijvers en uitgevers kon ontmoeten. En laten we eerlijk zijn een goodiebag is ook altijd erg leuk!

De weg er naartoe was een beetje zoeken, de parkeerplaats voor de deur was bezet door een kermis haha. Maar dat mocht de pret niet drukken, we waren op tijd vertrokken dus we zouden er ook op tijd zijn.  Bij binnenkomst werd onze jas aangenomen ( heel sjiek als je in een boekwinkel bent haha ) en kregen we een heerlijk glaasje drinken. Ook kregen we een briefje waar op stond hoe laat je aan mocht schuiven voor het maken van een canvas tas. Wat ik overigens een heel goed idee vond!

Tja en als je dan toch in een boekwinkel bent, moet je natuurlijk wel gaan boekshoppen! Dat heb ik dan ook gedaan. Laat ik ook maar even zeggen dat ik het een super mooie winkel vond waar de young adult boeken in grote getalen aanwezig waren. Met een stapeltje boeken liep ik naar de kassa, onder het afrekenen werd er om stilte gevraagd en werd het beloofde grote nieuws verteld: Op 30 mei krijg je de gelegenheid om een nacht door te brengen in een boekwinkel!! Dat is toch wel heel erg gaaf!

Na dit grote nieuws ( en nadat ik betaald had ) ben ik naar de signeer tafels gelopen. Daar ging ik eerst langs Jennifer Melink om mijn boek gebroken te laten signeren. En wat echt super was ik kreeg ook het eerste hoofdstuk van haar nog uit te komen boek mee. Ook heb ik nog even gekletst met iemand die aanwezig was van Clavis boeken over de snow white trilogie. Erg leuk allemaal. Daarna was het tijd voor Alexandra ik heb de boeken nog niet gelezen maar ze gewoon alle twee gekocht en laten signeren. Met haar nog even gesproken over het feit dat boeken voor young adults wel duur zijn en over mijn naam en het liedje waar het vandaan kwam. Als laatste ben ik langs gegaan bij Heleen Vreeswijk. Wat ontzettend tof eigenlijk dat ze dit soort dingen doet ondanks dat ze zo ziek is.

Na la het signeren was het bijna tijd om een tas te gaan versieren. We hebben daar wel even staan wachten tot ze kwamen vragen welke kleur kaartje de meeste aan tafel hadden. Dat bleek in ieder geval niet de kleur voor 9 uur te zijn dus was het tijd om te wisselen. Ik vond het een super leuk idee en heb mijn best gedaan op mijn tasje!

Nadat ik klaar was met het versieren van mijn tasje was het toch echt tijd om naar huis te gaan. We kregen een mooie goodiebag mee! Helaas had ik het boek dat er in zat al, maar dat geeft niet. Ik heb echt een super leuke avond gehad!

Goodie bag 1 Goodie bag 2 Goodiebag handtekening Gebroken Handtekening Leugens Sevenster handtekening Wolfsbloed handtekening

 

Boekpresentatie Hitte

Het is een beetje rustig geweest op mijn blog maar ik heb niet stil gezeten. Ik ben bij een aantal hele leuke evenementen geweest en één van deze evenementen was de boekpresentatie van Hitte. Als lid van het promo team van Storm Publishers mochten wij hier natuurlijk bij aanwezig zijn.

Ik was ontzettend zenuwachtig, ik vind het altijd spannend om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik was iets te vroeg in de winkel waar de presentatie gehouden werd maar al snel kwamen ook Freya en Natasja binnen. Na dat we ons hadden voorgesteld aan elkaar, vertelde Freya wat er zou gaan gebeuren en had ze een mooie indeling gemaakt.

Tijd dus om aan de slag te gaan met het maken van cocktails en het snijden van worstjes en andere lekkere dingen. Langzaam aan begonnen de mensen binnen te druppelen en toen was het eindelijk tijd voor de presentatie. Het begon met een praatje van Freya over de avond en werd gevolgd door Natasja die vertelde hoe het boek tot stand was gekomen.

Ook kregen we de prachtige trailer van het boek te zien, ik vond hem echt super mooi. En er was ook tijd voor een Q en A met Olga/Liz. Het eerste boek van Hitte werd overhandigd aan niemand minder dan Lisette Jonkman en die vond het zelf ook een ontzettend leuk boek. Ze vertelde dat ze zelfs heel blij was dat Olga haar vroeg of ze het boek wilde lezen.

Ook was er een kostuumwedstrijd en hieronder de winnaar:

Winnaar kostuum wedstrijd

En iedereen kon hun naam op een briefje schrijven en meedoen voor het winnen van een hele leuke goodie bag

Winnaar prijs

Na de presentatie kon je je boek laten signeren, ik heb eerst vooral gekletst met een aantal andere bloggers wat ik heel leuk vond. Het ging niet alleen over de presentatie maar ook over Dutch Comic Con ( komt later een verslag van ), Pretty Little Liars en The walking dead. Erg gezellig, maar ik wilde natuurlijk ook mijn boeken laten signeren.

Olga heeft 3 boeken voor mij gesigneerd wat ik super lief vond! Ook had ik snel een boek gekocht van Lisette Jonkman en deze natuurlijk ook laten signeren! Daarna nog even gekletst met Natasja en andere storm chasers maar daarna was het echt tijd om naar huis te gaan. Ik vond het een geweldig leuke avond! 4

Freya Natasja en Olga Natasja 2 Natasja Olga Olga en Lissette

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er waren ook hele leuke en vooral lekkere gebakjes

taartjes

 

 

 

Mijn handtekeningen!!!

Handtekening Olga 3 Handtekening Olga 2 Handtekening olga 1 Handtekening Lisette

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ik had ook nog leuke blossom books stempels gekocht!

Stempels BB

Recensie: Stem van de zee ( Eiland in de mist #1 ) van Mara Li

Titel: De stem van de zee
Auteur:
Mara Li.
Pagina’s:
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Storm Publishers

Het verhaal:

‘Ik ben in de zee geboren. In de nacht dat mama moest bevallen, rolden de golven als reuzen naar het strand en krijste mijn moeder als de meeuwen. Ze riep net zo lang om de zee tot mijn vader er gehoor aan gaf en haar zwoegende lichaam in zijn armen naar buiten droeg. Daar lag ze in een witte jurk op haar rug in de modder, haar benen wijd in de branding. De golven trokken me naar buiten. Voordat mijn vader me vast kon grijpen, had ik al kennis gemaakt met het zilte water.’

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm besluit ze om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. Tijdens hun reis ontdekken ze dat hun familiegeschiedenis heeft geleid tot een gevecht tegen een ziekte die de mensheid lijkt uit te roeien. Zullen ze hun moeder vinden? Kunnen ze het opnemen tegen hun nietsontziende oom? En welke rol geeft hun afstamming aan Arthur en Nimue zelf? ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik merkte echt aan dit boek dat dit een eerste deel in een serie is. Dit boek is echt de opzet voor de rest van de trilogie. Daardoor kwam het voor mijn gevoel een beetje langzaam op gang. Ik had echt even tijd nodig om in dit verhaal te komen en het ook echt goed te vinden.

Eenmaal halverwege het boek als het echt spannend wordt, greep het me ook echt. Toen wilde ik eigenlijk niet meer stoppen met lezen en weten hoe het verder zou gaan. Aangezien er nog twee boeken komen is het zeker geen verassing dat het einde je echt op het puntje van je stoel houd en je eigenlijk het liefst meteen verder zou willen in deel twee.

 De personages:

Ook aan de personages moest ik even wennen, je moet ze even leren kennen voor je ze gaat waarderen maar het zijn wel personages die je bij blijven. Het verhaal dat ze je vertellen, vertellen ze op zo’n manier dat je eigenlijk graag wil weten wat ze nog meer te vertellen hebben.

De personages zijn niet saai, ze maken van alles mee, maken beslissingen en vechten voor hun leven. ( soms letterlijk ). Dat maakt ze tot personages waar je om gaat geven, ook het feit dat je stukje bij beetje wat meer achtergrond krijgt zorgt ervoor dat je ze beter leert kennen.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl meteen prettig. Er worden bepaalde dingen goed uitgelegd en over andere dingen hoop ik meer te lezen in de volgende boeken. Het wordt op een manier geschreven waardoor je zelf het gevoel bent dat je het verhaal mee beleeft, alsof je een extra karakter in het boek bent die meereist met de hoofdpersonages.

Eindoordeel:

Een mooie opzet voor een mooie trilogie, ik ben heel benieuwd naar de volgende delen.

TTT: Top ten thursday favoriete fandoms

Inmiddels is volgens mij wel bekend dat de Top Ten Thursday is overgenomen door Emmy van Zon en Maan. Vorige week heb ik hem overgeslagen omdat ik gewoon geen inspiratie had. Maar deze week doe ik weer mee. Het thema deze week is fandoms, dus hier is mijn top tien.

1. Supernatural, tja die hadden jullie vast verwacht. Zoals Bobby ooit zei in één van de afleveringen: Family don’t end with blood. En zo is het maar net, zowel acteurs als fans zelf noemen het een family. Net als in elke familie wordt er ook hier onderling wel eens ruzie gemaakt. Maar over het algemeen is het vooral erg gezellig en staat iedereen voor elkaar klaar. Het is de Supernatural family in Nederland

2. Harry Potter, ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel actief ben ik deze fandom.

3. The hunger games, deze boeken zijn echt mijn all time favorite dystopian serie. Dus ja hij moest zeker op het lijstje.

4. Marvel, nou ja de comics lees ik dan misschien niet maar de films vind ik wel geweldig!

5. The walking dead, dit is zo’n goede serie! Elke week zit ik weer op het puntje van mijn stoel en heel af en toe neem ik deel aan discussies online.

6. Game of Thrones, voor mij vooral de serie op tv op dit moment maar de boeken komen er ook langzaam aan bij.

7. Outlander, ik heb me direct bij een groep Nederlandse Outlander fans op facebook aangesloten. Erg gezellig, ook hier nog vooral de tv serie. Maar inmiddels heb ik ook al twee boeken gelezen uit de serie.

8. Dat was het wel denk ik… kan er zo geen meer bij verzinnen.

Wat is jouw favoriete fandom?

Recensie: A darker shade of magic van V.E. Schwab

Titel: A darker shade of magic
Auteur:
V.E. Schwab
Pagina’s:
400
Taal:
Engels
Uitgever:
Titan books

Het verhaal:

Kell is one of the last Travelers—rare magicians who choose a parallel universe to visit.

Grey London is dirty, boring, lacks magic, ruled by mad King George. Red London is where life and magic are revered, and the Maresh Dynasty presides over a flourishing empire. White London is ruled by whoever has murdered their way to the throne. People fight to control magic, and the magic fights back, draining the city to its very bones. Once there was Black London – but no one speaks of that now.

Officially, Kell is the Red Traveler, personal ambassador and adopted Prince of Red London, carrying the monthly correspondences between royals of each London. Unofficially, Kell smuggles for those willing to pay for even a glimpse of a world they’ll never see. This dangerous hobby sets him up for accidental treason. Fleeing into Grey London, Kell runs afoul of Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She robs him, saves him from a dangerous enemy, then forces him to another world for her ‘proper adventure’.

But perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, Kell and Lila will first need to stay alive — trickier than they hoped. (van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit is mijn eerste kennismaking met V.E. Schwab, ik had al zoveel gelezen over dit boek op internet en het boek stond ook hoog op de lijstjes van veel Booktubers. Het idee over verschillende versies van Londen sprak me eigenlijk meteen al aan. Ik ben een groot fan van deze stad en was benieuwd hoe dit in het verhaal tot zijn recht zou komen.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages, maar de hoofdpersoon is Kell. Kell is één van de twee personen die tussen de verschillende Londens kan reizen en wordt vooral gebruikt als boodschapper door de verschillende koninklijke families. Kell komt uiteindelijk een dief tegen genaamd Lila, zij wil graag reizen en meer zien van de wereld. Met veel tegenzin neemt Kell haar mee naar de verschillende Londens.

Ik vond het verhaal echt heel goed in elkaar zitten, je kon echt merken dat de schrijfster veel tijd heeft gestoken in het creëren van de verschillende versies van Londen en je kon ze zo voor je zien. Het verhaal bouwt langzaam aan op, hierdoor zit er niet meteen vaart in maar het is wel noodzakelijk om de wereld goed te leren begrijpen en op het einde ook het verhaal nog te kunnen volgen.

Maar als er vaart in het verhaal komt, lijkt het net of je in een achtbaan bent gestapt. Je valt van de ene spannende gebeurtenis in de andere en zit eigenlijk continue op het puntje van je stoel.

De personages:

Je ontmoet door het reizen van Kell een hoop personages, sommige zijn belangrijk en andere zijn personages die je slechts één keer tegen komt. De personages die wel belangrijk zijn, zijn goed uitwerkt en je krijgt een goed beeld van hoe ze eruit zien en hier een daar leer je ook wat meer over hun gedachtegang.

Ik vind Kell echt een geweldig personage, stiekem heb ik er wel een bookcrush bij. Hij doet niks zonder reden al weet je niet meteen wat zijn redenen zijn. Ondanks dat je steeds meer over hem te weten komt blijft hij altijd een beetje mysterieus.

Lila is ook echt een geweldig personage, ik hou van sterke vrouwelijke personages en zij is zeker geen uitzondering. Lila laat zich niet onder sneeuwen en weet haar mannetje wel te staan. Aan het einde van het boek denk ik dat ik iets te weten ben gekomen over haar wat ze zelf ook nog niet weet. Maar of dit ook echt zo is hoop ik in een volgend boek te lezen.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is mooi en gedetailleerd, ik moest er in het begin wel een beetje aan wennen en het duurde daarom ook even voor ik in het boek zat. Maar als je eenmaal gewend bent aan de schrijfstijl ga je in een rap tempo door het boek heen. De schrijfstijl is een grote reden dat ik dit boek zo ontzettend goed vind.

Eindoordeel:

Een heel goed boek, zeker een mooie opzet voor meerdere delen. Ik weet niet precies hoeveel delen er gaan verschijnen. In ieder geval 3 heb ik gelezen op twitter maar ik ben fan dus ik kan niet wachten op deel twee!

Tipje van de sluier dinsdag

Elke dinsdag deel ik met jullie welk boek ik op dit moment aan het lezen ben. Deze keer is dat My heart and other black holes van Jasmine Wanga. Ik zag dit boek voorbij komen bij Tea Time van epic reads en ik heb het meteen op mijn wishlist gezet. Het is best een heftig verhaal over een meisje dat een pact sluit om met iemand samen zelfmoord te plegen. Ik ben nog niet zo heel ver maar het is echt een prachtig boek! Hier mijn tipje van de sluier:

For a while, we drive in silence. I’m a little nervous FrozenRobot is going to open the car door and launch himself out onto the gravel road. ( p. 55 )

A stunning novel about the transformative power of love, perfect for fans of Jay Asher and Laurie Halse Anderson.

Sixteen-year-old physics nerd Aysel is obsessed with plotting her own death. With a mother who can barely look at her without wincing, classmates who whisper behind her back, and a father whose violent crime rocked her small town, Aysel is ready to turn her potential energy into nothingness.

There’s only one problem: she’s not sure she has the courage to do it alone. But once she discovers a website with a section called Suicide Partners, Aysel’s convinced she’s found her solution–Roman, a teenage boy who’s haunted by a family tragedy, is looking for a partner. Even though Aysel and Roman have nothing in common, they slowly start to fill in each other’s broken lives. But as their suicide pact becomes more concrete, Aysel begins to question whether she really wants to go through with it. Ultimately, she must choose between wanting to die or trying to convince Roman to live so they can discover the potential of their energy together. ( van: Goodreads )

Liebster award deel 2

Ook door Katja van That Blonde Woman ( hele leuke blog! ) was ik ook getagd voor de Liebster award, door zieke kindjes had ik dit helaas nog niet gezien maar dat ga ik nu goed maken! Hier de vragen die aan mij gesteld zijn:

1. Wat is je leukste jeugdherinnering?

Dat is toch wel dat ik Paul van Loon heb ontmoet in de bibliotheek. Ik was echt groot fan van zijn boeken en met school gingen we naar de bieb naar een speciale boekpresentatie.

2. Welk boek heeft het meeste impact op je gehad?

Waarschijnlijk ga ik nu heel afgezaagd klinken maar The fault in our stars, dat is het echt het eerste boek waar ik echt bij heb gehuild.

3. Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?

Dat was vorig jaar naar Birmingham met mijn moeder. Nu was het niet voor de stad zelf maar omdat daar een Supernatural conventie was. Ik heb gewoon 4 dagen lang doorgebracht met een gedeelte van de cast en een hoop andere fans.

4. Wat vind jij het leukste aan bloggen?

Het leukste vind ik om de reacties van mijn lezers te lezen. Laatst reageerde iemand op mijn recensie van Ik ben de nacht en zei dat ze door mijn recensie het boek ging kopen. Dat vind ik een enorm compliment!

5. Met welk fictief personage zou jij op een onbewoond eiland willen stranden (en waarom)?

Euhm hier ga ik voor een fictief personage uit een tv serie: Dean Winchester!!! Waarom? Nou ja ten eerste het oog wil ook wat en ten tweede hoef ik niet bang te zijn voor monsters want hij is nou eenmaal een Hunter!

6. Wat maakt jou echt gelukkig?

Mijn twee dochters en mijn man. Lekker geiten wollen sok antwoord. Maar als één van hen niet gelukkig is ben ik het ook niet.

7. Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

Met kinderen: Lekker met ze op stap bijvoorbeeld naar de efteling en genieten van hun blije gezichtjes.

Zonder kinderen: Lekker op de bank/ in de tuin ( ligt aan het weer ) met een goed boek. Of heerlijk een serie kijken.

8. Wat zijn jouw reisplannen voor 2015?

Over drie weken ga ik met mijn moeder en mijn twee dochters naar Disneyand Parijs. Een heerlijk meiden weekend. In mei ga ik naar Rome voor weer een Supernatural Conventie en in september ga ik met het gezin lekker twee weken naar Frankrijk.

9. Waar ben jij het meest trots op?

Op mijn dochters ( weer zo lekker cliché ) vooral als mensen die je helemaal niet kent naar je toe komen en zeggen dat je zulke lieve meisjes hebt. En op mijn moeder die op latere leeftijd een full-time baan en huishouden had en ook nog even haar HBO diploma haalde!

10. Wat is jouw dierbaarste herinnering?

De geboortes van mijn kinderen, dat zijn zulke mooie momenten in je leven die blijven je voor altijd bij. Elk jaar op hun verjaardag denk ik daar even aan terug en durf ik eerlijk toe te geven dat ik een traantje weg pink.

11. Wat is jouw grootste droom?

Een eigen boekwinkel, ik zou heel graag een eigen boekwinkel hebben. Waarin ook veel aandacht is voor het Young-Adult genre en waar je heerlijk onder het genot van een kop thee met anderen over boeken kan kletsen.

Ik heb al eens andere mensen getagd dus dat ga ik deze keer niet doen. Maar heel erg bedankt voor deze award het maakt mij super blij!

Super Six Saturday: boekgewoontes

Zoals elke zaterdag doe ik mee aan de Super Six Saturday van Book Babbles. Deze week is het thema boekgewoontes. Daar moest ik eigenlijk best wel even over nadenken, want tja het zijn gewoontes dus ik merk soms niet eens dat ik het doe.

1. Kijken hoeveel hoofdstukken een boek heeft. Nee ik lees niet de laatste pagina maar ik vind het fijn om te weten hoeveel hoofdstukken een boek heeft. Ik denk niet in bladzijdes maar in hoofdstukken. Zo bepaal ik of ik nog veel verder wil lezen ‘s avonds of juist niet en het boek weg leg.

2. Kijken hoe lang een hoofdstuk nog is, ook dit doe ik regelmatig. Even kijken hoe lang een hoofdstuk is.Net als hierboven bepaal ik aan de hand daarvan vaak of ik nog een hoofdstuk ga lezen ja of nee.

3. Hele dikke boeken soms in delen lezen, boeken als A game of thrones bijvoorbeeld. Ik krijg dat niet altijd in één keer voor elkaar. Soms lees ik dan een snel boek tussendoor en duik dan weer in het dikke boek.

4. Ik kan niet ver van tevoren bepalen wat ik ga lezen. Wat je soms ziet bij mensen die zo’n mooie TBR maken voor een maand. Ik kan dat dus niet, nou ja ik kan dat wel maken maar ik hou me daar eigenlijk nooit aan. Ik lees waar ik op dat moment zin in heb.

5. Ik moet ook altijd alle boeken in een serie lezen, ook al vind ik er weinig aan. Ik kan niet aan een serie beginnen en het niet afhebben.

6. Ik moet in een boekenwinkel soms een boek even oppakken, niet altijd omdat ik wil weten waar het over gaat. Maar gewoon om het even te voelen.

Wat zijn jouw boekgewoontes?

recensie: Ik ben de nacht van Ethan Cross

Titel: Ik ben de nacht
Auteur:
Ethan Cross
Pagina’s:
436
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Boekerij

Het verhaal:

Wil je met me spelen? Mijn naam is Francis Ackerman jr. Ik ben wat men wel een seriemoordenaar noemt. Al mijn slachtoffers krijgen een eerlijke kans, ik dood niet zomaar. Ik speel een spel met ze. Wie wint, overleeft. Ik heb nog nooit verloren. De meeste mensen zullen van mij gruwen. Sommigen zullen mij aanbidden. Zij zijn net als ik. Maar iedereen zal zich mij herinneren. Mijn naam is Francis Ackerman jr. Ik ben de nacht, en ik wil een spel met je spelen. ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik werd aangetrokken door de  mooie en gave kaft van dit boek en nadat ik de beschrijving op de achterkant had gelezen was ik helemaal verkocht. Het is waarschijnlijk een ander boek dan je gewend bent van mij maar ik leer om wat meer buiten mijn comfort zone te lezen.

Het verhaal is eigenlijk vanaf de eerste pagina al spannend, het grijpt je bij de strot en je kan niet anders dan hopen dat de slachtoffers het gaan overleven. Het is net als bijvoorbeeld de titanic kijken, je hoopt telkens op een betere afloop tegen beter weten in. Zo werkt dat ook met dit boek. Telkens hoop je dat het toch anders zal gaan, dat het slachtoffer dit keer wel gaat winnen. Om vervolgens al je hoop als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen.

Het verhaal heeft ook een geweldige plottwist die ik echt niet aan zag komen. Dat maakt dit boek ook zo goed, telkens denk je te weten hoe het zit. Maar dan gebeurt er weer iets anders wat je op een ander spoor zet.

De personages:

De personages zijn goed uitgewerkt, je krijgt ruim de tijd om ze te leren kennen en te leren over hun achtergrond. Het is een boek dat je leert om niet altijd maar zwart wit te denken en echt verder te kijken. Dat maakt de personages zo goed, dat je denkt dat iemand goed is wil niet meteen betekenen dat die persoon ook echt goed is.

Dat zorgt ervoor dat de personages niet gaan vervelen en je steeds weer verassen.

De Schrijfstijl:

Je vliegt echt door dit boek heen, dat komt misschien ook wel omdat het boek niet groot is, maar het is gewoon ontzettend goed geschreven. Het pakt je echt en ik vond het vooral erg fijn dat de hoofdstukken niet enorm lang waren. Dat zorgt ervoor dat je sneller denk: Ach nog één hoofdstuk voor ik ga slapen.

Eindoordeel:

Dit boek zet je aan het denken en bezorgd je toch minstens één slapeloze nacht door alle gruweldaden die erin voorkomen. Maar het is echt een aanrader!