Boek Haul Mei

In April was er geen boek haul maar dat maak ik in Mei wel weer goed! Hier is mijn Haul van deze maand! En een gedeelte van vorige maand.

Ten eerste twee graphic novels van Once upon a time en Vampire Academy

8

Ook kocht ik dit leuke boekje over monsters en aangezien ik een groot fan ben van Londen ging ook dit boekje mee.

7

Een van de beste boeken die ik gelezen heb dit jaar A court of thornes and roses en het vierde deel van de Selectie serie The Heir

4

 

Ook nam ik Koud vuur en Koude magie mee op het boekenfestijn in Eindhoven

6

Dit boekje van Laini Taylor Days of blood and starlight leek me heel mooi! En aangezien er in Supernatural veel Angels voorkomen leek dit boekje me ook erg interessant.

3

Ik leest te weinig classics maar deze versie van Great Expectations en Jane Eyre kon ik niet laten liggen.

2

After 2, ik vond het eerste deel niet heel goed, maarja die cliffhanger zorgde er wel voor dat ik de rest wilde lezen. Ik  ga meedoen aan de leesmarathon van Blossom Books van Ik geef je de zon, maarja dan moet je het boek wel hebben natuurlijk.

1

Voor ik naar Rome vloog kwam ik queen of the tearling tegen, die wilde ik al heel lang lezen en hij is goed!! Het boek van Neil Gaiman vond ik op het boekenfestijn en leek me gewoon erg leuk.

5

 

Ik ben een Geek Girl dus toen mijn man dit boekje zag wist ik dat ik het wilde hebben! En deze versie van Snow White heb ik voorbij zien komen op youtube en ik vind hem zo mooi!

9

Ik heb voor Het programma meegedaan aan een leesclub op facebook, met je recensie kon je een ander boek winnen en hoera ik had gewonnen! Het boek dat ik gewonnen heb is Het watermantijdperk, ik ben er erg benieuwd naar. En tot slot The reading challenge, tja die moest ik gewoon hebben natuurlijk!

10

 

Welke boeken heb jij in mei verzameld?

Game of Thrones exhibition

Vorig jaar ben ik er niet geweest, maar dit jaar wist ik zeker dat ik erbij wilde zijn: The Game of thrones exhebition. De kaartjes vlogen als warme broodjes over de toonbank en ik was dan ook blij dat ik nog twee kaartjes kon bemachtigen voor de vrijdag avond.

Ze adviseren je om er zeker een half uur vooraf aanwezig te zijn, dat waren we dus ook netjes. Het gevolg is dan helaas wel dat je nog een half uur moet wachten tot je naar binnen mag haha. Maar je kon de tijd doden met het kijken naar videos van HBO. Al heb je die op een gegeven moment ook wel gezien want het is eigenlijk alleen maar reclame maken voor de zender.

Als je dan uiteindelijk naar binnen mag adviseren ze je om eerst naar achteren te lopen, naar The wall. Maar eigenwijs als ik ben zijn wij juist eerst bij wat andere dingen geweest. Zo heb ik een white walker gezien, mooie kostuums en ben ik verschroeid door een draak! En het was niet eens heel warm haha. Ook heb ik natuurlijk even op de troon gezeten, want ja dat kan je niet aan je voorbij laten gaan natuurlijk. Na al dit ben ik dus ook op de wall geweest. Wow wat is dat een ongelooflijk gave ervaring! Je hebt echt het gevoel dat je op de wall staat en ik moet eerlijk bekennen dat ik het echt wel even spannend vond als ik naar beneden keek haha.

Als afsluiting hebben we ons ook nog even in white walkers laten veranderen, erg leuk om te doen! Kortom het is echt enorm leuk om hier naartoe te gaan! Je kan morgen nog gaan zonder kaartje, maar dat is wel first come first served basis dus dat kan betekenen dat je lang in de rij staat en misschien wel voor niets.

Na de expo zijn we nog even gaan shoppen en heb ik natuurlijk nog wat dingen gekocht. Hieronder een aantal foto’s van de expo en mijn buit. Sorry voor de crappy foto’s ze zijn gemaakt met mijn telefoon haha.

DSC_0328 IMG_20150529_193049 (1)

IMG_20150529_193311

DSC_0319 DSC_0304

DSC_0303 DSC_0285de buit

Recensie: Over de grens van Katy McGarry

Van: Goodreads

Titel:  Over de grens
Auteur:
 Katie McGarry
Pagina’s:
382
Taal:  
Nederlands
Uitgever:  
HarperCollins Holland

Het verhaal:

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Echo weet dat ze hem beter uit de weg kan gaan. Maar toch… toch heeft ze het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt en dat ze op het punt staat een grens over te gaan, iets waarvan ze niet eens wist dat ze het durfde… ( van Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik ga eerlijk bekennen dat ik dit boek niet snel zou hebben uitgekozen in de winkel. Ik lees vooral veel fantasy verhalen of dystopische verhalen en daar past dit boek niet in. Maar wat ben ik blij dat ik dit boek wel een kans heb gegeven want het is echt ontzettend goed!

Het verhaal is misschien niet bijster origineel, maar het is wel echt je tijd waard. Ik was vooral benieuwd naar wat er nu precies met Echo was gebeurd. Aangezien zij dat zelf ook niet weet, weet jij het als lezer ook niet. Het feit dat je vanuit de twee hoofdpersonages leest, zorgt er eigenlijk alleen maar voor dat je meer affiniteit krijgt met beide personages. Het zorgde er soms ook voor dat ik graag had willen weten wat nu juist omging in het andere personage, maar het was nooit vervelend.

Het is geen insta love verhaal, ja de personages voelen een bepaalde aantrekking tot elkaar maar ze zijn niet meteen vriendje en vriendinnetje en de wereld is mooi. Dat maakt het verhaal in ieder geval een stuk realistischer.

De personages:

Ik heb me eigenlijk geen moment geïrriteerd aan de karkaters in het boek, het komt niet zo heel vaak voor maar ik heb nooit een moment gehad dat ik dacht, hmm dit is echt irritant. Ik vond Noah soms niet slim, sommige acties zouden er juist voor zorgen dat hij zijn doel niet zou bereiken. Maar uiteindelijk zag hij dit of zelf wel in of koos hij er toch voor om het te doen en accepteerde de consequenties.

Ook met de Echo had ik geen problemen, gelukkig heb ik nooit meegemaakt wat zij heeft meegemaakt. Maar door de manier van schrijven heb je het idee dat je wel snapt waarom ze bepaalde beslissingen neemt.

Eigenlijk was er maar één karakter waar ik echt een hekel aan had: Luke, jeetje wat een eikel was dat zeg! ( maar ga niet zeggen waarom, dat moet je zelf maar gaan lezen. )

De Schrijfstijl:

Zoals ik al eerder aan heb gegeven vind ik de schrijfstijl erg fijn, het feit dat dit boek vanuit twee verschillende personen is geschreven doet het verhaal echt goed. Het zorgt ervoor dat je het verhaal van meerdere kanten beleefd. Ik vloog er echt doorheen en had echt moeite om dit boek weg te leggen.

Eindoordeel:

Een boek dat ik in eerste instantie misschien niet opgepakt zou hebben, maar wat ben ik blij dat ik dat wel gedaan heb. Dus waar wacht je nog op? Zorg dat je dit boek ook gaat lezen!

 

Top tien favoriete gaven/krachten in boeken

Het is weer tijd voor een nieuwe Top Ten Thursday, deze week is het thema gaven/krachten in boeken. Ik moet zeggen dat ik die best lastig vind, zijn er wel zoveel?

1. Toveren, tja Harry Potter is toch wel de ultieme tovenaar.
2. Superspeed, oke ik zou geen vampier willen zijn, maar het is toch verdomd handig als je je zo snel kan verplaatsen zonder auto!
3. Shapeshifting, ik zit er niet op te wachten om betrapt te worden met een half opgegeten mens ofzo, maar in een dier veranderen is wel heel gaaf.
4 Toekomst voorspellen, al zou ik dat vooral voor anderen willen en niet voor mezelf!
5………

Kom jij wel tot tien? Wat is jouw ultieme gaven/kracht

Jus in bello ofwel een heel weekend alleen maar Supernatural!

Het is alweer meer als een week geleden dat ik heerlijk ondergedompeld was in de wereld van Supernatural, samen met een deel van de cast en ruim 800 andere fans! Het was een fantastisch weekend, dat me achter liet met een enorme kater en de drang om nog vaker te gaan. Inmiddels is de kogel door de kerk en gaan we volgend jaar niet maar dat jaar erop wel. Laat ik beginnen met vertellend dat ik na vorig jaar Asylum te hebben bezocht ik een beetje bang was. Vorig jaar rende ik rond als een kip zonder kop en wist ik halve tijd niet waar ik moest zijn. Dit jaar zou echter heel anders worden…….

Lees verder

Tipje van de sluier dinsdag

Vandaag deel ik weer een quote met jullie uit een boek dat ik op dit moment aan het lezen ben. Ik ben zondag begonnen aan het boek Over de grens van Katy McGarry, ik heb dit boek ontvangen als onderdeel van het young-adult abonnement dat ik heb bij Harlequin. Het is iets heel anders als wat ik anders lees maar zeker ook heel mooi! Hier mijn tipje van de sluier:

“Hij deed zijn bandana en schort af en gooide ze in een bak. Zijn bord zette hij naast me op de toonbank, en nadat hij zichzelf een glas cola had ingeschonken, liep hij naar de kruk naast die van mij. ( p. 126 ) 

( bron: Goodreads )

 

Als je nieuwsgierig ben naar het boek, hieronder een korte beschrijving:

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Echo weet dat ze hem beter uit de weg kan gaan. Maar toch… toch heeft ze het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt en dat ze op het punt staat een grens over te gaan, iets waarvan ze niet eens wist dat ze het durfde.. ( van: Goodreads )

Recensie: Queen of the tearling van Erika Johansen

Titel:  Queen of the Tearling
Auteur:
Erika Johansen
Pagina’s:
434
Taal:
Engels
Uitgever:  
Harper


Het verhaal
:

A #1 Indie Next Pick and LibraryReads Selection

Magic, adventure, mystery, and romance combine in this epic debut in which a young princess must reclaim her dead mother’s throne, learn to be a ruler–and defeat the Red Queen, a powerful and malevolent sorceress determined to destroy her.

On her nineteenth birthday, Princess Kelsea Raleigh Glynn, raised in exile, sets out on a perilous journey back to the castle of her birth to ascend her rightful throne. Plain and serious, a girl who loves books and learning, Kelsea bears little resemblance to her mother, the vain and frivolous Queen Elyssa. But though she may be inexperienced and sheltered, Kelsea is not defenseless: Around her neck hangs the Tearling sapphire, a jewel of immense magical power; and accompanying her is the Queen’s Guard, a cadre of brave knights led by the enigmatic and dedicated Lazarus. Kelsea will need them all to survive a cabal of enemies who will use every weapon–from crimson-caped assassins to the darkest blood magic–to prevent her from wearing the crown.

Despite her royal blood, Kelsea feels like nothing so much as an insecure girl, a child called upon to lead a people and a kingdom about which she knows almost nothing. But what she discovers in the capital will change everything, confronting her with horrors she never imagined. An act of singular daring will throw Kelsea’s kingdom into tumult, unleashing the vengeance of the tyrannical ruler of neighboring Mortmesne: the Red Queen, a sorceress possessed of the darkest magic. Now Kelsea will begin to discover whom among the servants, aristocracy, and her own guard she can trust.

But the quest to save her kingdom and meet her destiny has only just begun–a wondrous journey of self-discovery and a trial by fire that will make her a legend . . . if she can survive.

Mijn recensie

Het verhaal algemeen:

Dit boek staat al best een lange tijd op mijn verlanglijstje, maar telkens kwam het er maar niet van om hem te kopen. Dus toen ik hem op schiphol zag liggen besloot ik hem meteen mee te nemen.

Het verhaal zit niet vol met actie of spectaculaire gebeurtenissen maar is daarom niet minder spannend om te lezen. Je leest vooral hoe het nu voor Kelsea is om vanuit een beschermde omgeving ineens op een troon gezet wordt en moet vrezen voor haar leven. Er is veel intrige en langzaam aan groei je als lezer mee in de rol van Koningin.

Ik vond het een erg goed boek, een duidelijke opzet voor een sterke serie en ik ben dan ook heel benieuwd wat het volgende boek voor ons in petto gaat hebben.

De personages:

De personages hebben allemaal hun eigen verhaal, hun eigen reden om deze koningin te beschermen of juist van de troon willen zien verdwijnen. Dat maakt het verhaal ook zo goed, geen enkel personage handelt zonder dat daar iets aan vooraf is gegaan.

Ik vond Kelsea geen vervelend personage, nee ze ziet er niet perfect uit en ze is niet meteen een koningin. Maar dat hoort ook zo vind ik, iemand die alles meteen perfect doet is niet geloofwaardig als je het mij vraagt.

Ook de mysterieuze Fetch blijft mij boeien, wie is hij en wat zijn, zijn motieven?

De Schrijfstijl:

Ondanks dat er niet zo heel veel gebeurt is het verhaal heel goed geschreven, het boeide mij van het begin tot het einde. De wereld is heel goed uitgewerkt, waardoor je het echt voor je ziet. Ook de personages zijn levendig en je kan je zo een voorstelling maken van hoe ze eruit zien.

Eindoordeel:

Zoals al eerder aangegeven ben ik heel benieuwd hoe dit verhaal verder gaat! Het is een super goed boek wat je echt meesleept in het verhaal.

Super Six Saturday: Super 6 meest hilarische boektitels

Oei eigenlijk best wel een moeilijke aangezien ik niet zo heel veel grappige boektitels ken. Ik ga eens diep graven…..

1. The Fangirl’s Guide to the Galaxy: A Lexicon of Life Hacks for the Modern Lady Geek: Dit boek is naar mij onderweg en ik vind het wel een grappige titel.

2. Fangasm, een boek over de Supernatural Fandom erg leuk om te lezen en zo herkenbaar!

3. Schrijven kreng! Ik vind het een leuke titel!

4. How to flirt with a naked werewolf, de rest van deze serie heeft ook zulke leuke titels maar ik heb ze nog niet gelezen.

5. Eat, Brains, Love, een humoristisch zombie boek, ook nog niet gelezen maar ik vind de titel wel leuk.

6. You are so undead to me, dit boek heb ik al wel gelezen en is ook echt heel leuk. Zombies en humor!

Ik ben weer terug…. denk ik

Dus ik ben vorige week in Italie geweest, ik ga hier dit weekend een leuk verslag van maken en met jullie delen. Maar ik ben weer terug. Eigenlijk al sinds maandag, maar jeetje ik heb me toch last van een con blues! Net ook nog de season finale gezien van Supernatural en ik moet zeggen dat ik hem anders verwacht had, maar wel echt helemaal te gek vind! Is het al oktober? Daarna ook nog The hillywood show parodie gezien, zoek ze eens op want ze zijn heel leuk! maar wel spoiler alert dus als je seizoen negen nog niet gezien hebt niet kijken!!!

Vanaf morgen zal ik weer wat actiever zijn op mijn blog!

TTT: Top Tien boeken die zo dik zijn dat ik ze liever oversla

Pfff weer een lastige top tien deze week, ik ga kijken hoe ver ik kom…..

1. Outlander serie, ik ben er wel aan begonnen en ik ga de serie ook verder lezen maar die boeken zijn echt mega dik

2. A song of fire and ice serie, hetzelfde als hier boven eigenlijk.

3. Allerzielen trilogie van Deborah Harkness, ik heb deel één gelezen maar ben nog niet verder gekomen

4. Lord of the rings, ik heb het echt al opgegeven na het eerste boek.

5……. Verder kom ik helaas niet

Welk boek sla jij liever over omdat het zo dik is?