Tipje van de sluier dinsdag

Zoals elke dinsdag deel ik ook vandaag weer met jullie wat ik aan het lezen ben. Ik ben echt net vers begonnen in het boek Lobsters van Tom Ellen & Lucy Ivison. Laten we eerst beginnen met het feit dat de cover geweldig is en ontworpen door Emmy van Zon en maan, hoe tof is dat! Verder kan ik er nog niet veel over vertellen omdat ik er nog niet zo veel over gelezen heb haha. Maar goed ik deel toch alvast een tipje van de sluier, de allereerste zin in het boek:

“Grace kwam zo wild mijn kamer binnenstormen dat ze bijna omviel (P. 7 ) 

van: Blossom books website

Als nieuwsgierig bent naar waar dit boek over gaat:

Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward!

Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee. ( van: Goodreads )

Recensie: Ms. Marvel door Wilson Alphona

van: Goodreads

Titel:  Ms. Marvel
Auteur:
Wilson Alphona
Taal:
Engels
Uitgever:  
Marvel


Het verhaal
:

Marvel Comics presents the new Ms. Marvel, the groundbreaking heroine that has become an international sensation!

Kamala Khan is an ordinary girl from Jersey City — until she’s suddenly empowered with extraordinary gifts. But who truly is the new Ms. Marvel? Teenager? Muslim? Inhuman? Find out as she takes the Marvel Universe by storm! When Kamala discovers the dangers of her newfound powers, she unlocks a secret behind them, as well. Is Kamala ready to wield these immense new gifts? Or will the weight of the legacy before her be too much to bear? Kamala has no idea, either. But she’s comin’ for you, Jersey! ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Mijn man is groot fan van vooral de Marvel films, dus ik ben redelijk bekend met de Marvel wereld inmiddels. Deze comic staat dan ook al een tijdje op mijn wishlist. Ik kan je vertellen ik heb er echt enorme spijt van het feit dat ik alleen maar deel één heb besteld. Ik vind het verhaal erg verslavend in ieder geval. Het is echt een superhelden verhaal, dus als je daar niet van houd moet je het ook niet gaan lezen.

Dit eerste boek is echt een inleiding in het verhaal, het eindigt in ieder geval wel spannend want je weet dat na dit boek het verhaal echt gaat beginnen. In dit boek leer je ms Marvel kennen en hoe ze Ms. Marvel is geworden. Ik vond het in ieder geval nergens saai omdat je eigenlijk samen met Kamala wat haar krachten inhouden.

Eindoordeel:

Ik vind het een superleuke comic en ik kan niet wachten tot ik de volgende delen kan lezen!

recensie: World after van Susan Ee

van: Goodreads

Titel:  World after
Auteur:
Susan Ee
Pagina’s:
314
Taal:
Engels
Uitgever:
Skyskape


Het verhaal
:

In this sequel to the bestselling fantasy thriller, Angelfall, the survivors of the angel apocalypse begin to scrape back together what’s left of the modern world.

When a group of people capture Penryn’s sister, Paige, thinking she’s a monster, the situation ends in a massacre. Paige disappears. Humans are terrified. Mom is heartbroken.

Penryn drives through the streets of San Francisco looking for Paige. Why are the streets so empty? Where is everybody? Her search leads her into the heart of the angels’ secret plans where she catches a glimpse of their motivations, and learns the horrifying extent to which the angels are willing to go.

Meanwhile, Raffe hunts for his wings. Without them, he can’t rejoin the angels, can’t take his rightful place as one of their leaders. When faced with recapturing his wings or helping Penryn survive, which will he choose?  ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit is het vervolg op Angelfall, dit boek vond ik echt heel erg goed. Waarom? Omdat het een boek was zoals ik nog nooit had gelezen. De meeste boeken over (gevallen) engelen zijn liefdes verhalen. Waarin de engel één of andere romantische kerel is die een hulpeloos meisje komt redden. Ze worden verliefd, het mag niet, ze doen het toch, enz.

Dit boek heeft geen lieve engelen, ze zijn gemeen, wreed en hebben de Apocalyps gestart.  Ook in dit boek volg je Penryn, zij is geen hulpeloos meisje en vecht voor haar eigen leven en dat van haar moeder en zusje. Ik wil niet teveel vertellen over het verhaal aangezien het een deel twee is. Maar neem van mij aan dat het net zo kick-ass is als het eerste deel!

De personages:

Doordat je voornamelijk Penryn volgt krijg je echt de tijd om haar te leren kennen. Je leert samen met haar hoe de wereld er uitziet nadat de engelen er zijn geland en dat maakt het voor mij in ieder geval alleen maar nog spannender.

Zoals al gezegd is ze geen doorsnee meisje dat hulpeloos rondrent in de hoop dat er één of andere knappe gast haar komt redden van de kwade engelen. Natuurlijk neemt ze soms ook een stomme beslissing en vraag je je af wat ze aan het doen is. Maar dat maakt haar alleen maar meer menselijk, want laten we eerlijk zijn weten wij wat we zouden doen in haar situatie?

De Schrijfstijl:

Ik vind de schrijfstijl heerlijk, door de korte hoofdstukken vlieg je door het boek heen. Er was een tijd dat ik veel horrorfilms keek en nog steeds ben ik groot fan van The walking dead dus ik wijk niet voor een beetje gorigheid in een verhaal. Dit boek spaart de lezer niet maar verteld elk gruwelijk detail. Dus als je daar niet tegen kan is het misschien niet jou boek.

Eindoordeel:

Wow ik ben onder de indruk, een deel twee betekend niet altijd dat het goed is , maar dit boek is geweldig. Ik kan niet wachten tot ik deel 3 in mijn handen heb!

Recensie: Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover

van: Goodreads

Titel: Onvoorwaardelijk
Auteur:
Colleen Hoover
Pagina’s:
320
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Zomer & Keuning


Het verhaal
:

Onvoorwaardelijk, de emotionele rollercoaster van New York Times-bestsellerauteur Colleen Hoover! Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen? ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik was redelijk sceptisch toen ik aan dit boek begon, zoveel mensen zijn echt ontzettend enthousiast over de boeken van Colleen Hoover, het genre New adult wordt steeds populairder en Colleen Hoover is blijkbaar de it-schrijfster van dit moment als het aankomt op dit genre.

Dus toen ik las dat het boek Ugly love vertaald en verfilmd ging worden besloot ik het boek te reserveren en me te laten verassen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik blij verrast ben door dit boek. Ik vond het verhaal leuk, de personages leuk en het was moeilijk weg te leggen.

Waar ik me in andere boeken vaak nogal erger aan de naïeve meisjes die zich laten inpalmen door bad boys was ik blij verrast dat dit boek geen naïef meisje bevatte. Het verhaal zit goed in elkaar en als ik heel eerlijk ben had ik geen ergernissen van de personages.

De personages:

De personages zijn niet perfect, ze zijn mensen en nemen soms beslissingen die je niet snapt maar dat maakt dit verhaal juist zo goed. Ik ben een beetje allergisch voor het naïeve meisje die telkens naar de bad boy rent. Maar in dit geval had ik dat totaal niet. Deze mensen zijn ook beide volwassen als ze de beslissingen maken die ze maken. Zijn dat altijd de beste beslissingen? Waarschijnlijk niet maar dat geeft niet. Ja ik heb me heus wel eens boos gemaakt als ik las hoe Tate zich voelde als Miles zich als een eikel had gedragen.

Maar je hebt nergens het gevoel dat de één echt zijn macht over de ander misbruikt en dat is wat dit boek goed maakt en wat de personages levendig maakt.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl heel prettig, ik vloog echt door het boek heen. De manier waarop eigenlijk elk hoofdstuk eindigt in een kleine cliffhanger zorgt ervoor dat ik het eigenlijk maar moeilijk weg kon leggen. Het feit dat je stukje bij beetje ook leest wat er nu precies met Miles aan de hand is maakt het verhaal alleen maar mooier.

Eindoordeel:

Mensen hebben niet gelogen, dit boek is echt goed! Ik ben dan ook heel benieuwd naar de film!

 

Tipje van de sluier dinsdag

Het is alweer dinsdag, dus tijd om te delen wat ik aan het lezen ben. Op dit moment ben ik World after van Susan Ee aan het lezen. Ik vond het eerste deel ontzettend goed, Engelen die niet oke zijn? Ik ben er wel fan van. Dus hier mijn tipje van de sluier:

“The icy rain pelts my face as we race through abandoned cars in a sea of junk” ( p. 28 )

Ik ga geen flap tekst delen aangezien niet iedereen die dit leest het eerste deel heeft gelezen. Maar neem van mij aan dat je deze serie echt wil lezen! Hieronder nog wel even de mooie cover:

van: Goodreads

Recensie: Ik geef je de zon van Jandy Nelson

van: Goodreads

Titel:  Ik geef je de zon
Auteur:  
Jandy Nelson
Pagina’s:
416
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Blossom Books


Het verhaal
:

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden. ( van goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit boek heb ik ontzettend vaak voorbij zien komen op verschillende blogs, zelf heb ik het boek ook meerdere malen in mijn handen gehad. Maar ik had er uiteindelijk een lees mob voor nodig om het ook daadwerkelijk te gaan lezen.

Waarom heb ik zo lang gewacht? Tja ik weet het ook niet, er was altijd net dat ene andere boek dat toch mijn voorkeur had. Maar nu heb ik het toch eindelijk gelezen! Ik moet zeggen dat ik er in het begin best een beetje moeite mee had om er in te komen. Er worden een hoop moeilijke woorden gebruikt in dit boek en de manier van vertellen vond ik ook echt even wennen.

Maar toen ik eenmaal in het verhaal zat, een ritme begon te krijgen in het lezen en me er volledig aan over gaf zat ik er helemaal in. Ik kon het verhaal met geen mogelijkheid meer weg leggen en ik moest weten wat er nu precies gebeurt was.

Het verhaal wordt verteld vanuit de tweeling, de hoofdstukken van Jude spelen zich af in het heden en die van Noah in het verleden. Hierdoor krijg je een compleet beeld van wat er gebeurd is in de jaren. Ook al lees je het natuurlijk vanuit één karakter.

De personages:

De hoofdpersonages zijn de tweeling natuurlijk, maar zij worden omringd door een aantal andere karakters zonder wie het boek niet compleet zou zijn. En dat is ook de kracht van elk personage in dit boek, ze zorgen ervoor dat het verhaal loopt en zijn eigenlijk onmisbaar.

Doordat je niet weet wat er gebeurd is, is het moeilijk om echt een mening te hebben over de twee hoofdpersonages, niet totdat je het complete verhaal kent. Ook dat is een mooi gegeven in dit boek, het laat ook eigenlijk zien dat je nooit moet oordelen voordat je beide kanten van het verhaal kent.

De Schrijfstijl:

Zoals ik al eerder aangaf had ik hier in het begin een beetje moeite mee, de moeilijke woorden de manier waarop de personages hun verhaal vertellen. Ik vond het nogal warrig, maar zodra je daar aan gewend bent vlieg je eigenlijk door het boek heen en leer je van de schrijfstijl te houden.

Eindoordeel:

Een mooi, ontroerend boek dat je niet loslaat. Je moet gewoon weten wat er gebeurd is en of het ooit nog goed komt. Ik vind het een echte aanrader voor iedereen eigenlijk!

 

Reclame voor mijn andere blog

Vandaag ga ik even schaamteloos reclame maken voor mijn nieuwe blog. Nee deze blog gaat niet verdwijnen! Maar ik merkte de laatste tijd dat ik ook wat meer behoefte had om over andere dingen dan boeken te schrijven. Zoals mijn liefde voor Supernatural en andere geeky dingen. Dus heb ik besloten daar een andere blog voor aan te maken zodat deze gewoon over boeken blijft gaan. Als je nieuwsgierig ben kun je een kijkje nemen. Het is nog echt work in progress maar het komt goed.

Dutch geek girl

Blog jij ook nog over andere dingen dan boeken? Laat het me weten in de comments.

TTT: Top tien zomerse boeken

Hmmm een top tien met zomerse boeken, nou dat moet wel lukken toch? Ik ga een poging wagen in ieder geval!

1. Lobsters: oke ik heb het boek nog niet gelezen maar ik ben er wel heel benieuwd naar en ik ren zeker naar de winkel de dag dat hij uitkomt!

2. Ik geef je de zon: Ik ben dit boek op dit moment aan het lezen, het speelt zich een gedeelte in de zomer af, er zit zon in de titel ik ben tevreden!

3. Onvoorwaardelijk: Ik heb dit boek klaar liggen en ga er meteen in beginnen als Ik geef je de zon uit is.

4. Anna and the french kiss en eigenlijk alle andere boeken in deze reeks. Het zijn heerlijk romantische verhalen om op het strand of lekker in de tuin te lezen.

5. De ravenboys en de andere boeken uit deze serie: Waarom? Omdat deze boeken best wel een beetje aandacht vereisen en in de zomer heb je meestal vakantie en wat tijd om je in een boek te verdiepen.

6. Outlander: Ook zo’n heerlijk dik boek en heerlijk om te lezen! Bovendien als je het aan zee of het zwembad leest kun je meteen even een frisse duik nemen naar de scenes met Jamie!

7. Sterrenhemel en Sterrenregen. De eerste staat ook in mijn kast deel twee moet ik nog aanschaffen.

8. Hitte natuurlijk! Het ultieme zomerboek!

9. De boeken van Lisette Jonkman gewoon omdat ze heerlijk lezen en ideale boeken zijn om je even helemaal in te verliezen.

10. Dat ene boek dat ik nog niet gevonden heb, ik heb veel boeken in de kast maar echt zomerboeken zitten er nog niet bij eigenlijk.

Wat is jouw ultieme zomerboek?

Blossom books lees mob

Foto © Kevin Oudshoorn.

Foto © Kevin Oudshoorn.

Een lees mob? Wat is dat nou weer, met die reden klikte ik het evenement aan. Al snel had ik door dat het eigenljk niet zoiets was als een flash mob maar in plaats van dansen ga je lezen met z’n allen.

Daar wilde ik wel bij zijn natuurlijk, het leek me gewoon super leuk om te zien hoe dit zou gaan. Het boek dat we zouden gaan lezen was Ik geef je de zon, dat boek had ik nog niet gelezen dus een prima moment om te beginnen.

Met het boek, een kleed en een goed humeur vertrok ik naar Utrecht. Het was nog een beetje bewolkt maar dat zou al snel wegtrekken. In Utrecht aangekomen kwam ik erachter dat ik een uur te vroeg was en ben ik nog even snel naar de Media Markt gelopen.

Ik las al op de event pagina dat het druk was in het park omdat er een evenement was ( dit bleek een zwemwedstrijd te zijn voor een spierziekte. ), dus met live muziek op de achtergrond konden we gaan lezen. Op de plek aangekomen zat er al iemand die net als ik nogal fan was van Supernatural. Haha natuurlijk is dat erg leuk en tot we begonnen met lezen hebben we met elkaar zitten kletsen.

Toen was het toch echt zo ver, het moment dat we begonnen met lezen. Zoals ik al gezegd heb, had ik het boek nog niet gelezen. Ik ben blij dat ik er nu toch eindelijk aan begonnen ben, ondanks dat het best een pittig boek is, is het wel heel mooi. Voor we weggingen hebben we nog en goodiebag gehad met een leuke poster een een hoop leuke boekenleggers, stickers en kaarten.

Nadat we uitgebreid gefilmd en gefotografeerd waren was het tijd om lekker te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Ik heb het echt ontzettend gezellig gehad en de tijd vloog echt voorbij. Voor ik het wist zat ik helaas alweer in de trein naar huis. Ik hoop dat Blossom Books dit soort dingen vaker gaat organiseren want als ik de mogelijkheid heb ga ik er zeker nog eens naartoe!

Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag dus weer tijd voor een nieuwe tipje van de sluier dinsdag. Ik ben op dit moment Ik geef je de zon van Jandy Nelson. Ik moet eerlijk bekennen ik moest er een beetje inkomen maar ik vind het nu een super goed boek! Hier mijn tipje van de sluier:

“De volgende ochtend roept Jude mijn naam vanuit de gang, wat betekend dat ze elk moment mijn kamer kan binnenstormen.” (P. 76 )

van: Goodreads

Als je nieuwsgierig bent geworden naar het boek, kun je hier de omschrijving van het boek lezen:

Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden. ( van: Goodreads )