Boek Haul juli 2015

Alweer een maand die afgelopen is, ben ik de enige die het jaar wel heel erg snel vind gaan? Maar goed het einde van de maand betekend ook een nieuwe haul. Dus hier de boeken die ik deze maand gekocht of ontvangen heb.

Bij de bookdepository bestelde ik To all the boys I’ve loved before en P.S. I still love you van Jenny Han. Het eerste boek heb ik al gelezen en vond ik erg leuk, binnenkort verschijnt mijn recensie en op dit moment ben ik P.S. I still love you aan het lezen en ook die vind ik erg leuk.

1

Ook bestelde ik het boek Geek Girls unite, ik vind het leuk om te lezen over de geek cultuur en als het dan ook nog eens over vrouwen/meisjes gaat vind ik het helemaal leuk. Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit boek.

2

Ook bestelde ik het tweede deel van Ms. Marvel, ik vond het eerste deel zo leuk en had zo’n spijt dat ik deel twee niet meteen gekocht had en nu kan ik dus verder!

3

Ook Aristotle and Dante discover the secrets of the universe komt bij de bookdepository vandaan, ik heb al zoveel goede dingen gehoord over dit boek. Dat ik besloot om het toch ook maar eens te gaan lezen.

4

Dwaaleiland, tja wat moet ik daar van zeggen. Het is echt een guilty pleasure maar wat is het een leuk boek! En tja Disney vind ik altijd erg leuk!

7

Ook over het boek Simon vs. the homo sapiens agenda had ik al veel gehoord. Ik twijfelde heel erg, maar wat ben ik blij dat ik dit boek ben gaan lezen. Echt super leuk!

6

Nadat ik echt ontzettend enthousiast was over The kiss of deception wist ik dat ik het tweede deel zeker wilde lezen, dus deze heb ik meteen besteld en wow wat is hij goed!

Na het doen van een test op het internet kwam er uit dat ik Witch hunter moest gaan lezen. Ik las waar het boek over ging en werd nieuwsgierig. Ook dit boek heb ik inmiddels gelezen en wow hij is echt goed!

 

Het boek Pupil heb ik ook nog binnen gekregen, en gisteren gelezen dat de schrijfster naar Nederland komt dus dan kan ik hem mooi laten signeren!

Voor de feelgood leesclub van Hebban mocht ik het boek Het museum van zonderlinge zaken lezen, binnenkort verschijnt mijn recensie online

5

Als laatste heb ik het boek Ink and Bone gekocht, dit boek had ik al een tijdje geleden besteld maar nu is hij dan eindelijk binnen!

 

Als laatste geen boek maar wel iets heel tofs namelijk mijn Luna Lovegood wand! Wow wat ben ik hier ontzettend blij mee! Luna is echt mijn favoriet karakter uit de serie.

8

 

Welke boeken heb jij deze maand gekocht/gekregen?

 

TTT: Top tien contemporary boeken

Ondanks dat ik de top tien steeds lastiger vind worden, vind ik hem ergens ook wel steeds leuker worden. Ik moet nu echt goed nadenken! Wederom weet ik niet zeker of ik de 10 haal maar ik ga een poging wagen.

1. Fangirl, één van mijn all time favoriete boeken van dit moment.
2. Eleanor & Park, ook gewoon echt een super goed boek! Van dezelfde schrijfster als Fangirl natuurlijk.
3. Wonder, wow dit boek is echt een enorme aanrader!
4. Simon v. The homo sapiens agenda, laatste gelezen en wow wat een super leuk boek!/
5. Ik geef je de zon, ik moest er even aan wennen maar ook een super goed verhaal.
6. Anna and the french kiss boekenreeks, die vond ik ook echt heel erg leuk om te lezen.
7. Lobsters, ook een redelijk nieuw boek, maar wat is hij leuk!

En dan nog 3 boeken die ik nog niet gelezen heb maar die me wel leuk  lijken-

8. To all the boys I’ve loved before van Jenny Han, ik ben deze nu aan het lezen en tot nu toe vind ik hem heel leuk.
9. P.S. I still love you, de opvolger van het boek dat ik hier boven benoemd heb.
10. Aristotle and Dante discover the secrets of the univers, ook dit boek staat op mij te wachten in de kast!

Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag dus tijd voor een nieuw tipje van de sluier. Ik ben net begonnen in het boek: To all the boys I’ve loved before van Jenny Han. Ik heb er nog niet zo heel veel in gelezen maar ik vind hem tot nu toe leuk om te lezen. Dus hier mijn tipje van de sluier:

“This is how Margot and Josh got together, . In a way I heard it from Josh first.” ( p.32 ) 

van: Goodreads

 

Als je benieuwd bent naar het boek hier een korte beschrijving.

Lara Jean keeps her love letters in a hatbox her mother gave her. One for every boy she’s ever loved. When she writes, she can pour out her heart and soul and say all the things she would never say in real life, because her letters are for her eyes only. Until the day her secret letters are mailed, and suddenly Lara Jean’s love life goes from imaginary to out of control… ( van: Goodreads )

Recensie: Simon vs. the homosapiens agenda van Becky Albertalli

van: Goodreads

Titel: Simon vs. The homo sapiens agenda
Auteur:
Becky Albertalli
Pagina’s:
303
Taal:
Engels
Uitgever:
Penguin

Het verhaal:

Sixteen-year-old and not-so-openly gay Simon Spier prefers to save his drama for the school musical. But when an email falls into the wrong hands, his secret is at risk of being thrust into the spotlight. Now Simon is actually being blackmailed: if he doesn’t play wingman for class clown Martin, his sexual identity will become everyone’s business. Worse, the privacy of Blue, the pen name of the boy he’s been emailing, will be compromised.

With some messy dynamics emerging in his once tight-knit group of friends, and his email correspondence with Blue growing more flirtatious every day, Simon’s junior year has suddenly gotten all kinds of complicated. Now, change-averse Simon has to find a way to step out of his comfort zone before he’s pushed out—without alienating his friends, compromising himself, or fumbling a shot at happiness with the most confusing, adorable guy he’s never met.
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Het verhaal algemeen:

Eerlijk gezegd wist ik in eerste instantie niet zo goed of ik dit boek wel wilde lezen. Ik had het al bij een aantal youtubers voorbij zien komen en uiteindelijk maakte die filmpjes me toch nieuwsgierig.

Ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik het boek ben gaan lezen, want dit boek is gewoon echt leuk! Het bevat veel humor en herkenbare situaties. Maar het gaat ook in op de onzekerheden van iemand die eigenlijk wel weet wat hij wil maar daar niet voor uit durft te komen. Ik heb gelachen en een traantje weggepinkt.

Ik heb dit boek dichtgedaan met een zucht en vond het eigenlijk jammer dat het uit was.

De personages:

De personages zijn erg divers, het gezin waarin Simon leeft is echt hilarisch. De situaties die beschreven zijn, zijn super grappig. Ik vond Simon een erg leuk personage, eentje die ik op school ook wel in mijn vriendenclubje had gewild.

Zijn vrienden zijn stuk voor stuk erg leuk om over te lezen en ik kon me ook van hen een goede voorstelling maken.


De Schrijfstijl:

 In dit boek zit heel veel humor en dat vind ik geweldig. Je vliegt door het boek heen omdat je eigenlijk wil weten wie de anonieme jongen is waarmee Simon mailt en om te zien of ze elkaar gaan vinden aan het einde van het boek.

Er worden geen emoties weggelaten, dat maakt dit ook een erg goed boek.

Eindoordeel:

 Ik vond het echt een ontzettend leuk boek! Ik ben zo blij dat ik het heb gelezen en ik kan het echt iedereen aanraden.

 

 

Super Six Saturday: Lelijkste covers

Oei dit is wel een lastige, je wil natuurlijk  niemand voor het hoofd stoten maar sommige covers zijn gewoon echt niet mooi! De Super Six Saturday wordtgeorganiseerd door Book Babbles .Hier mijn top 6:

1. Shatter me van Tahereh Mafi, nee niet de mooie covers die er later kwamen maar die eerste wel

van: Goodreads

2. De reiziger van Diana Gabaldon, dan toch wel de nieuwe want om eerlijk te zijn vind ik de oude edities gewoon mooier.

van: Goodreads ( dit is overigens het tweede deel. )

3. Vampire academy, die rode die er ineens waren. Ik vind ze niks

van: Goodreads

4. The hunger games, de engelse versie die ik in de kast heb staan. Het is één van mijn favoriete boeken maar de cover is niet mooi.

van: Goodreads

5.Onsterfelijke liefde van Cate Tiernan vind ik ook gewoon echt niet mooi!

van: Goodreads

6. Een verschrikkelijke schoonheid van Libba Bray, nu heb ik deze zelf in de engelse versie en die vind ik wel mooi.

van: Goodreads

Wat vind jij de lelijkste cover?

Trailer Mockinjay part 2!!!!

Jaaaaa hij is er eindelijk de trailer van Mockinjay part 2, ik was eigenlijk niet van plan om vandaag iets te plaatsen maar deze moest ik even met jullie delen. ( Al heeft iedereen hem volgens mij al gezien ) Maar nu eerst de trailer:

 

Ik vind de trailer echt super gaaf! Ik kan echt niet wachten tot ik deze film kan zien!

Wat vind jij van de trailer? Ga je naar de film?

Top Ten Thursday Graphic novels/manga’s die ik iedereen kan aanraden.

Ik denk niet dat ik een top tien kan maken, ik lees niet zo heel veel manga’s en graphic novels dus ik ga gewoon beginnen en we zien wel waar ik eindig.

1. Ms. Marvel, dit vind ik echt een aanrader! Nadat ik de eerste uit had, had ik zo’n spijt dat ik deel twee niet meteen mee besteld had!

2. Saga, je moet wel tegen een dosis naakt en geweld  kunnen maar dan is dit dus echt heel erg goed!

3. Death Note, ik ben nog  bezig in het eerste boek ( de Black edition ) maar ik vind het wel super leuk!

4. Rat Queens, nee ik heb hem nog niet gelezen maar hij schijnt wel heel erg goed te zijn dus daarom zet ik hem er in.

Tja…..Hier houd het voor mij wel. Kom jij wel tot nummer 10?

Wrap up Oh My Book-a-thon

Afgelopen donderdag startte de read-a-thon van Oh My Book. Ik had me opgegeven als weekdeelnemer. Gisteren was de laatste dag, helaas heb ik niet zoveel gelezen, ik ging een weekendje weg, ik moest werken. Maar mijn doel van twee boeken heb ik wel gehaald.

Ik heb Simon vs. the homo sapiens agenda gelezen en Dwaal Eiland, beide erg leuke boeken waar je binnenkort de recensies van kan lezen. Hopelijk heb ik de volgende read-a-thon wat meer tijd om te lezen.

Heb jij je doel behaald? Ben je tevreden over hoeveel je gelezen hebt?read

Tipje van de sluier dinsdag

Het is weer dinsdag dus tijd om met jullie te delen wat ik aan het lezen ben. Ik ben gisteravond begonnen in het boek Witch Hunter van Virginia Boecker. Op het boek staat voor fans van Sarah J. Maas and Holly Black, dus ja dat moet wel een goed boek zijn toch? Dus hierbij mijn tipje van de sluier, de aller eerste zin van het boek:

“I stand at the edge of the crowded square, watching the executioners light the pyres.” ( p. 7 )

Ik vind het een goede binnenkomer! Hieronder de synposis voor het boek:

The magic and suspense of Graceling meet the political intrigue and unrest of Game of

van: Goodreads

Thrones in this riveting fantasy debut.

Your greatest enemy isn’t what you fight, but what you fear.

Elizabeth Grey is one of the king’s best witch hunters, devoted to rooting out witchcraft and doling out justice. But when she’s accused of being a witch herself, Elizabeth is arrested and sentenced to burn at the stake.

Salvation comes from a man she thought was her enemy. Nicholas Perevil, the most powerful and dangerous wizard in the kingdom, offers her a deal: he will save her from execution if she can break the deadly curse that’s been laid upon him.

But Nicholas and his followers know nothing of Elizabeth’s witch hunting past–if they find out, the stake will be the least of her worries. And as she’s thrust into the magical world of witches, ghosts, pirates, and one all-too-handsome healer, Elizabeth is forced to redefine her ideas of right and wrong, of friends and enemies, and of love and hate.

Virginia Boecker weaves a riveting tale of magic, betrayal, and sacrifice in this unforgettable fantasy debut.( van: Goodreads )

Recensie: Ink and bone van Rachel Caine

van: Goodreads

Titel: Ink and Bone
Auteur:
Rachel Caine
Pagina’s:
352
Taal:
Engels
Uitgever:
NAL

Het verhaal:

In an exhilarating new series, New York Times bestselling author Rachel Caine rewrites history, creating a dangerous world where the Great Library of Alexandria has survived the test of time.…

Ruthless and supremely powerful, the Great Library is now a presence in every major city, governing the flow of knowledge to the masses. Alchemy allows the Library to deliver the content of the greatest works of history instantly—but the personal ownership of books is expressly forbidden.

Jess Brightwell believes in the value of the Library, but the majority of his knowledge comes from illegal books obtained by his family, who are involved in the thriving black market. Jess has been sent to be his family’s spy, but his loyalties are tested in the final months of his training to enter the Library’s service.

When he inadvertently commits heresy by creating a device that could change the world, Jess discovers that those who control the Great Library believe that knowledge is more valuable than any human life—and soon both heretics and books will burn.…
(van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik ben al fan van Rachel Caine sinds ik voor het eerst haar morganville vampires boeken las. Dus toen ik zag dat ze een nieuwe serie aan het schrijven was wist ik dat ik dit boek moest lezen. Toen ik ook nog eens las dat het over de grote bibliotheek van Alexandrië ging en het feit dat het bezit van boeken strafbaar is maakte me helemaal nieuwsgierig.

Dit boek heeft me echt all the feels gegeven, net als ik dacht vanaf nu kan het alleen maar goed gaan kwam er weer een plottwist waardoor ik helemaal van het padje raakte. Het verhaal zit gewoon ontzettend goed in elkaar, zonder enige moeite kon ik me de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt voorstellen. Het is wel een nachtmerrie want laten we eerlijk zijn, een wereld waarin we geen boeken mogen bezitten dat is vreselijk!

Het verhaal is ontzettend spannend en het zuigt je echt mee, de stukken correspondentie geeft het verhaal nog meer dimensie en maakt je nog nerveuzer voor wat er gaat gebeuren.

De personages:

De personages zijn mensen die je overal tegen kan komen, dat maakt ze ook zo echt. Ik vond het hoofdpersonage Jess ook erg goed, het is soms wel eens een verademing om een verhaal vanuit een mannelijk personage te lezen.

Jess heeft het niet altijd makkelijk in het leven en is zeker ook niet naïef als het aankomt op de bibliotheek. Door de ogen van Jess leer je de andere leerlingen kennen. Die allemaal stuk voor stuk een belangrijke rol spelen in het verhaal. Geen enkel karakter blijft echt oppervlakkig, soms moet je er even op wachten maar eigenlijk kom je over iedereen wel te weten wat hun geheimen zijn en wat ze willen bereiken met hun opleiding.

Ik vind het altijd erg mooi om te zien hoe een boek met een groot aantal personages er toch voor kan zorgen dat je aan het eind van het boek het gevoel hebt dat je afscheid neemt van mensen die je goed kent. Mensen waarvan je geen afscheid wil nemen ook al zijn ze niet allemaal even leuk.

De Schrijfstijl:

Ik ben erg groot fan van de schrijfstijl, je moet even in het boek komen. Je moet het even de tijd geven om je te pakken maar zodra dat het geval is kan je ook niet meer terug. Dan moet je weten hoe het verder gaat.

Het verhaal komt niet langzaam op gang, maar je moet wel even kennis maken met de wereld zodat je latere beslissingen of verwijzingen ook beter snapt.

Eindoordeel:

Een geweldig eerste boek in een nieuwe serie, ik kan in ieder geval echt niet wachten op het volgende boek!