De vakantie is weer voorbij

Een aantal weken geleden plaatste ik dat ik het de zomer wat rustiger aan zou doen. Met het mooie weer lekker op pad met de kindjes, lekker lezen in de tuin ( wat overigens niet ging want we hadden bedacht de tuin op te knappen haha ) en gewoon een beetje relaxen.

Ik vond het heerlijk om even tijd te hebben om met andere dingen bezig te zijn, eventjes weer opladen. De vakanties van de scholen zijn weer voorbij en daarmee ook gedeeltelijk mijn blogvakantie. Ik zeg gedeeltelijk aangezien ik over twee weekjes lekker zelf op vakantie ga. Ik ga er natuurlijk voor zorgen dat er een aantal blogjes online komen als ik op vakantie ben. Maar waarschijnlijk is er dan ook niet elke dag een artikel.

In oktober bestaat mijn blog een jaar ( wow zo hard gegaan! ) en ik heb inmiddels 102 followers op bloglovin’ dus ik ben aan het bedenken hoe ik dat leuk kan invullen met een giveaway. De vraag, wat zouden jullie leuk vinden om te winnen?

Verder heb ik hier een daar wel wat leuke ideeën voor artikelen. September zal dus nog een maand zijn waarin ik twee weken iets minder blog maar daarna gaan we er weer helemaal tegenaan. Bedankt aan iedereen die toch gewoon langs kwam op mijn blog!

TTT: Top tien tofste mythologische wezens

Mythologische wezens, hmm ken ik er wel 10? Nou ja we gaan het gewoon proberen!

 1. Draken, want…. draken! Ik vind ze gewoon erg tof, of ze nou draak in mensenvorm zijn, of gewone draken het maakt mij niet uit ik vind ze tof!
  draak
 2. Medussa, ik vind haar wel wat hebben. Ik zou haar niet tegen willen komen natuurlijk maar dat maakt haar niet minder tof.
 3. Centaur, half mens en half paard ja ik vind ze wel tof.
 4. Pegasus, ik beken ik heb iets met paarden, een vliegend paard waarom niet?! pegasus
 5. Eenhoorn, zo dan heb ik alle paarden wel gehad toch? Prachtige beesten, als ze toch eens echt zouden bestaan…..
  eenhoorn
 6. Hippogriff, Buckbeak ik vond hem echt een geweldig beest.
  hippogriff
 7. Terzieler, ook uit Harry Potter natuurlijk, ook erg gave wezens al is het wel een beetje luguber wat ervoor nodig is om ze te zien.
  Terzieler_Loena_Harry
 8. Huiself, ja ik beken ik zou het ook wel handig vinden. Al zou het bij mij wel een vrije elf mogen zijn hoor. Maar soms is het wel fijn als iemand anders het huishouden doet! Dobby
 9. Fae, meestal zijn ze niet zo lief maar toch het zijn wel prachtige wezens!
 10. Engelen, tja meestal zijn het gewoon eikels ( Angelfall, Supernatural, etc. ) maar ze verdienen toch een plaatsje in deze lijst.

100 followers op bloglovin’!

Wow een jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat dit zou gebeuren! Ik ben deze blog gestart omdat ik het vooral gewoon heel erg leuk vind om mijn passie voor boeken te delen. Deze blog is begonnen als een gratis wordpress blog en uiteindelijk overgegaan en heeft nu een mooie .nl aan het einde. Mijn eigen stukje op het internet. Een plekje waar ik hele leuke mensen heb ontmoet, mensen die ik al in het echt gesproken heb, maar ook mensen die ik ooit nog eens hoop te spreken.

Ik ben nu ook druk aan het denken over een leuke giveaway, maar die combineer ik waarschijnlijk met het 1 jarige bestaan van mijn blog in oktober. Ik ben bezig met het verzinnen van een leuke feestweek.

Ik wil in ieder geval alle lieve volgers bedanken voor alle lieve comments, het lezen van mijn blog en omdat jullie gewoon zoals Dean Winchester zou zeggen Awesome zijn!!!!

De Lobsters book tag.

Afgelopen week werd ik door Lieke van Make it personal getagd om de Lobsters book tag te doen. Super leuk natuurlijk, maar het was wel een tag waar ik eens even over na moest denken! Maar hier dan toch mijn ingevulde tag:

 1. Freddie: Een boek dat qua uiterlijk niet overeenkomt met de inhoud van het boek (mag positief of negatief ingevuld worden).

Hier ga ik voor de versie van Shatter me die ik heb, de voorkant van dit boek vind ik echt heel lelijk           maar de inhoud is echt heel goed!!!

Van: Goodreads

 1. Hot Ribena: Een boek dat niemand geweldig vindt, maar jij echt het einde vindt!

Oei dit vind ik een hele lastige, maar ik denk dat ik hier voor hetzelfde boek ga als  ook voor Shiver.           Ik ben echt groot fan van de schrijfstijl van Maggie Stiefvater. En dit boek vond ik prachtig.

 1. Lobster: Als je een karakter uit een boek kon kiezen die jouw lobster is en voor eeuwig bij je zou blijven, wie zal dat dan zijn?

Tja die is niet moeilijk en gelukkig zijn er ook boeken van Supernatural, dus ik ga lekker voor Dean            Winchester!!!

Ik en Jensen

 1. Carmen: Een boek waarbij je eerst een sterk gevoel tegen had, maar uiteindelijk prachtig vond toen je het las. Outlander van Diana Gabaldon, ik had niet verwacht dat ik het echt heel goed zou vinden. Het is behoorlijk dik en er zit niet zoveel spanning in als in andere boeken die ik lees. Maar wow ik was echt omver geblazen door het boek, ik vond hem super goed!

 

 1. Ham / Sannah: Je favoriete book ship (boekenkoppel) allertijden.

Raven en Alexander uit de Vampire Kisses serie van Ellen Schreiber.

 

 1. Robin: Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf of Zwadderich?

  Bij alle tests die ik doe kom ik uit bij Ravenklauw en om eerlijk te zijn ben ik daar zeker wel tevreden mee! Bovendien zit mijn favoriete karakter Luna Lovegood ook op deze afdeling!

 1. ”One for all and all for me”: Een boek waar je van houdt waarin een vriendschap een belangrijke rol speelt.

Tja hier kan ik me geen andere serie dan de Harry Potter serie voorstellen. Deze hoort hier gewoon           thuis.

 

 1. Een boek dat zo buiten jouw straatje valt maar wat je uiteindelijk toch enorm kon waarderen.

  The book thief, dat is eigenlijk niet een boek dat ik snel op zou pakken. Maar op één of andere manier heeft dit boek mij echt gegrepen. Het is een super mooi verhaal met een heel bijzondere verteller.

 

Nu de mensen die ik tag: Marjolein van Serendipity books, Liesbet van Zwartraafje en ik weet niet of ze al getagd is maar Ellis van Door Ellis. Succes met invullen!!

Hoe mijn leesvoorkeur veranderd

Op een gegeven moment zal elke boekenworm hier een keertje tegenaan lopen denk ik. Je ontdekt dat je een beetje genre moe begint te worden. Je wil eens wat anders, iets met meer of juist minder spanning, een dikker of juist een dunner boek.

Ikzelf ben nu op zo’n moment, ik merk dat ik een beetje verzadigd ben op het gebied van Young-Adult boeken. Vind ik ze dan niet meer leuk? Nee dat is het niet, ik vind ze nog steeds super leuk, maar ik merk dat ik ook wat meer behoefte heb aan andere boeken.

De laatste tijd trekt de fantasy sectie van de boekhandel me steeds meer, dat betekend dikkere boeken, epische trilogieën en series maar ook meer tijd nodig om een boek te lezen. Maar het betekend ook het ontdekken van nieuwe auteurs, dat vind ik dan wel weer heel leuk.

Afgelopen weekend heb ik de sprong gewaagd en het boek The name of the wind van Patrick Rothfuss gekocht. Ik ben er meteen in begonnen en ik kan je vertellen het bevalt me uitstekend. Ja ik moest even wennen aan het taalgebruik en de manier waarop bepaalde dingen uitgebreid worden beschreven maar ik merk nu al dat het fijn is om eens echt iets anders te lezen. Natuurlijk heb ik wel wat uitstapjes gemaakt met het lezen van Game of Thrones en Outlander. Maar de laatste tijd merk ik gewoon dat ik behoefte heb aan boek die wat meer volwassen zijn.

Waar deze behoefte vandaan komt weet ik niet maar ik geef me er helemaal aan over! Natuurlijk betekend dit niet dat ik helemaal geen young-adult meer lees, want ik heb nog steeds een aantal boeken in pre-order staan en een boekenkast vol. Maar vanaf nu dus ook wat meer volwassen boeken op mijn blog.

Merk jij dat je leesvoorkeur veranderd is? Was dit tijdelijk of is de verandering gebleven? Ik ben benieuwd naar jullie ervaring.

Tipje van de sluier dinsdag

Ik had zin in een lekker dik boek, dat bedacht ik me zaterdag. Ik was in Utrecht en liep daar tegen het boek The name of the wind van Patrick Rothfuss tegen. Dit boek staat al heel lang op mijn lijstje en nu heb ik hem dan eindelijk. Ik ben er ook in begonnen en tot nu toe vind ik hem erg goed! Dus hier mijn tipje van de sluier.

By this time our wagons were drawing attention. Trip was doing some jugling.

van: Goodreads

were putting on an impromptu string-puppet show. I was watching my father from the back of our wagon” ( p. 56 )

Benieuwd naar waar dit boek over gaat? Lees het hieronder:

Told in Kvothe’s own voice, this is the tale of the magically gifted young man who grows to be the most notorious wizard his world has ever seen. The intimate narrative of his childhood in a troupe of traveling players, his years spent as a near-feral orphan in a crime-ridden city, his daringly brazen yet successful bid to enter a legendary school of magic, and his life as a fugitive after the murder of a king form a gripping coming-of-age story unrivaled in recent literature. A high-action story written with a poet’s hand, The Name of the Wind is a masterpiece that will transport readers into the body and mind of a wizard.( van: Goodreads )

Recensie: Liefde en andere ongemakken van verschillende auteurs.

van: Goodreads

Titel: Liefde en andere ongemakken
Auteur:
Lily Frank, Roos Hart, Flore Zon, Viola Bos
Pagina’s:
170
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Tinteling Romance

Het verhaal:

Bundel met vier sexy en humoristische verhalen.

In Boetiek van Begeerte (Lily Frank) ontmoet Valentina een aantrekkelijke klant in de lingeriewinkel van haar vriendin. Helaas komt hij lingerie uitzoeken voor zijn vriendin…
In een winkel kun je alles begeren, maar liefde is niet te koop.

In Verliefd op Valentijn (Roos Hart) komt kraamhulp Merel in de problemen als ze valt voor de charmes van Fabian, de vader van baby Valentijn.
Een baby doet je hart smelten, een sexy vader doet je hart sneller kloppen.

Voor Iris wordt het in Opnieuw Opstarten (Flore Zon) allemaal wel erg ingewikkeld als ze tijdens haar pauze met haar ex Arthur de knappe Kelvin tegenkomt. Is ze in love of toch meer in lust?
Een computer met problemen start je gewoon opnieuw op, maar werkt het ook zo in de liefde?

Tot slot lijkt in Schot in de Roos (Viola Bos) heimwee studente Rosa haar uitwisselingsreis naar Schotland een heel stuk minder leuk te maken. Dan komt ze Oliver tegen, haar sexy Schotse buurman. Bij hem voelt ze zich thuis, maar hoe zit het met die andere dame in Olivers kamer?
Cupido heeft zijn pijlen gericht op Rosa en Cupido mist nooit!
(van: Goodreads )

Mijn recensie:

Ook dit is weer een verhalenbundel en deze zal ik hetzelfde recenseren als de bundel  . De verhalen in deze bundel spelen zich allemaal af rond Valentijnsdag.

 

Boutique van begeerte van Lily Frank
Het eerste verhaal speelt zich af in een lingeriewinkel. Als dat geen romantische setting is die eigenlijk als locatie al wat erotiek in zich kan hebben dan weet ik het ook niet meer! Maar ja de meeste mannen die daar komen hebben al een partner natuurlijk.

Gelukkig is dit geen verhaal vol vreemdgaan want als ik eerlijk ben hou ik daar niet zo van.

Ik vond de plottwist die er in zat wel heel erg leuk! Al had ik na het lezen over het briefje wel een klein ideetje wie het kon zijn.

 

Valentijn van Roos Hart
Dit verhaal had ik in eerste instantie weer wat moeite mee, een man die net papa is en daar wordt je dan verliefd op. Euhm nee, dat spreekt me niet echt aan. Ik als mama zou het echt niet tof vinden haha. Maar dit komt allemaal later in het verhaal wel weer goed.

Wat het verhaal voor mij toch goed maakte was, dat Merel zelf eigenlijk ook heel goed wist dat dit niet kon en ook niet meteen gewoon met hem tussen de lakens sprong.

Het einde van dit verhaal vond ik echt heel mooi, het cirkeltje was echt weer een beetje rond voor mijn gevoel.

 

Opnieuw opstarten van Flore zon.

Uit dit verhaal werd ook een stukje voorgelezen tijdens de presentatie. Dat maakte me wel heel erg nieuwsgierig naar het verhaal. Helemaal omdat het onderwerp eens iets heel anders was. Hier was een meisje dat eigenlijk in een relatie zat, ook al hadden ze een pauze ingelast. In dit verhaal merk je echt dat Iris aan het denken wordt gezet, is de pauze definitief of toch niet? Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe het afloopt. Maar ik vond het wel leuk om een verhaal te lezen waar de liefde al in aanwezig was en het niet zo duidelijk is of ze er met die ene nieuwe leuke jongen vandoor gaat of toch voor het vertrouwde kiest.

 

Schot in de roos van Viola bos.

Als jong meisje durfde ik echt niet in het buitenland te gaan studeren, nu ik wat ouder ben denk ik wel eens: Tja dat had best leuk kunnen zijn. Daarom vind ik het dus leuk om daar over te lezen. Zo heb ik toch een beetje het idee dat ik ook in het buitenland gestudeerd heb haha. Dit verhaal vond ik eigenlijk vooral heel schattig en lief. Ik kan me zo goed voorstellen dat Rosa heimwee had, je komt in een vreemd land en ook nog eens op een plek waar je eigenlijk liever niet zou willen zijn. Het lijkt me dan erg moeilijk om open te staan voor andere mensen.

Het feit dat Rosa dit wel doet is eigenlijk heel moedig van haar en zoals ik al eerder heb gezegd, is dit verhaal echt heel lief. Het zijn echt net verliefde mensen die graag bij elkaar willen zijn.

 

Eindoordeel:

Ook deze bundel is weer erg leuk, ik ben echt fan van de bundels van Tinteling Romance. Ze zijn heerlijk om te lezen en je vliegt er echt doorheen. Dus ook deze bundel is echt een aanrader!

 

 

TTT: Top Ten Thursday witte boeken

Die kleuropdrachten vind ik altijd zo lastig, ik zal wel een klein beetje vals spelen door ook boeken te kiezen die alleen op de rug wit zijn. Maar goed hier gaan we met mijn top tien.

1. Throne of Glass van Sarah J. Maas. De versie die ik heb heeft in ieder geval een hoop wit!
2. De 100 van Kass Morgan
3. Schrijven kreng van Lisette Jonkman
4. Shiver van Maggie Stiefvater
5. Het mes dat niet wijkt van Patrick Ness
6. Blue Lily, Lily blue van Maggie stiefvater
7 Sevenster van Alexandra Penryn lowe
8 A dance with Dragons van George R.R.. Martin
9. Starters van Lisa Price
10. Sinner van Maggie Stiefvater

Zo toch tot tien gekomen!

Recensie: Het verleidingseffect van meerdere auteurs

Titel: Het verleidingseffect
Auteur:
Kate Paris, M.P Hofstee en Tamara Haagmans
Pagina’s:
168
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Tinteling Romance

Het verhaal:

Het Verleidingseffect is een Tinteling Romance Verhalenbundel met drie erotische chicklits van drie nieuwe, Nederlandse schrijftalenten. Laat je verleiden!

In Het Verleidingseffect [Kate Paris] verdwijnt Mila’s blijdschap over haar nieuwe baan meteen als ze dankzij Lars uit het team gezet wordt. Tijdens het stappen besluit ze hem een koekje van eigen deeg te geven. Maar wie is daar uiteindelijk het slachtoffer van?

Verleiding is een wispelturig iets; geen orgaan zo onvoorspelbaar als het hart.

Lottes leven is vastgelopen in Een Diep Verlangen [M.P. Hofstee] en daarom besluit ze om een voetreis te ondernemen vanuit Amsterdam naar Santiago de Compostela. De reis wordt nog spannender als de knappe Ben halverwege opduikt. Maar hij heeft zo zijn eigen duistere redenen om deze voetreis te ondernemen.

Een diep verlangen is soms het enige wat je nodig hebt om bergen te verzetten of… om ze te voet te doorkruisen.

Als Lisa in Dit is Liefde [Tamara Haagmans] een lootje bij de plaatselijke scoutingvereniging koopt, doet ze dat meer als gift dan om daadwerkelijk te winnen. Als dan blijkt dat ze de eerste prijs – een parachutesprong! – heeft gewonnen, staat ze dan ook niet echt te trappelen. Eigenlijk is de knappe instructeur de enige reden die ze kan verzinnen om de sprong ook echt te wagen. Maar is hij wel de juiste persoon voor haar?

We denken dat we weten wat liefde is, maar kunnen we de liefde ooit echt helemaal kennen?
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Deze recensie is even iets anders dan andere recensies. Het gaat hier namelijk om een verhalenbundel. Ik zal elk verhaal apart bespreken.

Het verleidingseffect door Kate Paris
Al vanaf het moment dat er een stukje uit dit verhaal voorgelezen werd, was ik super nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Je valt er eigenlijk meteen midden in waardoor je er meteen ook inzit.

De reden dat Mila wraak wil nemen snap ik helemaal en ik vond het ook nogal vreemd dat ze zo op straat gezet werd. Uiteindelijk kom je er achter wat er precies aan de hand was met Lars, maar ik bleef het een eikel vinden omdat hij haar zomaar ontslagen had haha. Maar ik moet zeggen dat de scenes tussen Mila en Lars echt uit het boek spatte. Ik lees niet zo vaak romantische verhalen waar ook erotiek in zit maar dit verhaal smaakte echt naar meer.

Ik vond de manier waarop alles beschreven werd, erg mooi en niet zo plat. Hier hou ik wel van en het was dan ook haast onmogelijk om mijn boek neer te leggen.

Een diep verlangen van M.P. Hofstee
Heel eventjes moest ik wennen aan dit verhaal, waarom? Mijn dochtertje heet Lotte en het is altijd een beetje vreemd om die naam dan terug te zien in een boek. Zeker een boek met een volwassen thema haha. Maar Nadat ik dat van me af had gezet was ook dit verhaal een echte pageturner. Wat ik vooral ook erg leuk vond om te lezen is hoe de pelgrims tocht verliep. Ik zou zelf echt nooit zoiets doen haha en zo heb ik het toch een beetje meegemaakt.

De relatie die ontstaat tussen Lotte en Ben vind ik erg mooi gedaan. Ja ze zijn meteen tot elkaar aangetrokken maar ze bespringen elkaar niet meteen. Lotte heeft een duidelijk beeld van wat ze met deze tocht wil bereiken en dat ik zeker geen man aan de haak slaan. Ik vond dat het een realistisch beeld schetste want ik denk dat we allemaal wel eens hebben meegemaakt dat we ons aangetrokken voelde tot iemand die we net ontmoeten maar daar echt niet meteen naar handelen.

Ook dit verhaal is niet plat beschreven, de spanning bouwt op, natuurlijk wordt er een beschrijving gegeven van wat ze doen maar het is in tegenstelling tot sommige andere verhalen die ik gelezen heb allemaal heel netjes. Gewoon zoals ik me kan voorstellen dat het tussen twee mensen zou gaan.

Dit is liefde van Tamara Haagmans
Dit verhaal vond ik het meest verassend uit de hele bundel, waarom precies verklap ik niet omdat dit een grote verassing is in het boek.

Ik vond het heerlijk om te lezen hoe Lisa steeds meer over zichzelf en de liefde ontdekte. Hoe ze geconfronteerd werd met nieuwe obstakels en he ze daar mee om ging.

Het was mooi beschreven en tijdens het lezen had ik ook het gevoel dat ik Lisa echt leerde kennen. Wat voor type meisje ze is en waar ze naar op zoek is. Zelf ben ik ook nogal onzeker en het was mooi om over iemand te lezen die het ook allemaal niet zo zeker wist.

 Eindoordeel:

 Ik ben heel erg blij dat ik dit boek heb gelezen, dat ik me toch eens gewaagd heb aan dit soort verhalen. Want om eerlijk te zijn ik kon het echt maar met moeite weg leggen. Daarom heb ik het boek ook in één dag uitgelezen. Ik vind het een echte aanrader als je dit soort verhalen leuk vind of er juist eens van wil proeven om te kijken of dit genre je aanspreekt.