Boektober en Grisha read-a-long

In oktober is het druk, het is Halloween, mijn blog bestaat een jaar, ik ga Julie Kagawa ontmoeten en Leigh Bardugo. Jeetje hoe ga ik het toch allemaal doen deze maand? Nou laat ik beginnen met de eerste twee evenementen waaraan ik deel neem deze maand namelijk: Boektober en de Grisha read-a-long. Laat ik beginnen met Boektober.

Boektober is een initiatief van By Dagmar Valerie, het is de bedoeling dat je jezelf uitdaagt om lekker veel te gaan lezen. Of je dit nu doet met een vooraf geplande stapel boeken of niet maakt niet uit. Ik heb een voorlopige stapel gemaakt. Twee boeken die er op staan ga ik zeker lezen de andere twee zijn nog optioneel. Maar tot nu toe staat op mijn lijstje:

 1. Dreiging en Duisternis van Leigh Bardugo
 2. Val en verlossing van Leigh Bardugo
 3. Niet te filmen van Sophie Kinsella
 4. Door de zombiespiegel van Gena Showalter

Ik heb er enorm veel zin in dus laat Oktober maar beginnen!

Voor meer informatie kun je kijken op de blog hierboven genoemd en op de Facebookpagina van het evenement HIER

Dan is er deze maand als voorbereiding op de komst van Leigh Bardugo naar Nederland ook een Grisha read-a-long georganiseerd door Blossom Books. Super leuk natuurlijk en de perfecte voorbereiding voor de meet & greet. Dus daar doe ik ook aan mee. Op hun site kun je een mooie kalender downloaden waar precies opstaat wanneer ze met welk boek starten. Op deze kalender staan ook de novella’s maar ik weet niet zeker of ik die ook ga lezen. Ik heb er voor gekozen alleen de twee laatste delen te lezen omdat ik namelijk het eerste deel pas nog gelezen heb. Je kunt je aanmelden op de facebookpagina HIER.

Ga jij ook mee doen aan één van deze evenementen? Hou mijn blog in de gaten voor nog meer leuke evenementen deze maand!

 

 

Wild storm van Jennifer Brown

(van: Website uitgever )

van: Website uitgever )

Titel: Wild storm
Auteur:
Jennifer Brown
Pagina’s:
288
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Callenbach

Het verhaal:

Het stadje waar Jersey woont ligt in puin. Een zware tornado trok een spoor van vernieling. Zij heeft het overleefd, maar haar moeder en haar zusje niet. Hun huis is weggevaagd. Dan laat ook haar stiefvader haar in de steek en is Jersey gedwongen om een nieuw thuis te vinden. Worstelend met het verlies van alles wat haar dierbaar is klopt ze aan bij haar biologische vader. Wanneer de sirenes loeien omdat er weer tornado op komst is, raakt ze in paniek en slaan de stoppen door…
(van: de uitgeverij zefl)

Mijn recensie;
Het verhaal algemeen:

Ten eerste wil ik uitgeverij Calllenbach bedanken voor het recensie exemplaar.

Zoals de titel leest dit boek echt als een storm, je wordt van de ene gebeurtenis naar de andere gesmeten alsof je zelf in een tornado terecht bent gekomen. In het begin was ik bang dat dit er misschien voor zou zorgen dat er teveel spanning in het boek zou zitten, dat het daardoor een ongeloofwaardig verhaal zou worden. Maar dit is eigenlijk nergens het geval.

Er zitten genoeg rustpunten in het boek om eventjes bij te komen, voor je samen met Jersey in een andere situatie terecht komt. Dit boek is beklemmend en ik heb een aantal keer echt ademloos zitten lezen. Soms ook vol ongeloof dat iemand zoveel pech kan hebben in zo’n korte tijd. Maar het boek was vooral heel erg moeilijk om weg te leggen.

Zelf heb ik gelukkig nooit een orkaan meegemaakt en ik hoop ook dat dit nooit zal gebeuren. Maar door het lezen van dit boek krijg je wel een goed idee van hoe het moet zijn om midden in zo’n storm te zitten. Om na de storm te ontdekken dat alles wat je kent gewoon weg is. Ik vond het boek een realistisch beeld schetsen en ik denk dat dit ook de reden is dat het boek zo goed is.

De personages:

Ik ga er niet over liegen, in het begin had ik echt een hekel aan Jersey, pfff wat een verwend kreng was dat zeg! Dat maakte het in het begin ook wel moeilijk om me in haar in te leven. Dat vond ik in eerste instantie wel jammer vooral omdat er in het begin van het boek al best wel emotionele dingen gebeuren.

Maar langzaam aan leer je haar steeds beter kennen en eigenlijk ben ik wel blij dat ik in het begin niet zo’n klik had met haar. Het zorgde ervoor dat ik eigenlijk alleen maar meer nieuwsgierig werd naar haar leven voor de storm en langzaam aan begon ik me in  haar in te leven. Gelukkig maar want dit boek is een behoorlijk emotionele rollercoaster.

 

 

De Schrijfstijl:

Dit boek leest echt als een trein, ik ben er echt doorheen gevlogen. Het is goed geschreven en het verhaal blijft vooruit komen. Ik heb nergens het gevoel gehad dat het stil stond of dat er overbodige gebeurtenissen inzaten. De hoofdstukken zijn ook niet te lang wat ik altijd prettig vind tijdens het lezen.

 

Eindoordeel:

Echt een ontzettend goed boek! Het is misschien geen boek dat ik meteen in de winkel zou oppakken. Maar na het lezen van dit boek ben ik van plan dit soort boeken vaker een kans te geven. Je wil dit boek echt niet wegleggen!

 

 

 

Reading problems tag

Ik ben door Emmy van Zon en Maan getagd voor de Reading Problems tag. Super leuk natuurlijk. Dus lees snel mee of ik echt een leesprobleem heb!

1. Je hebt 20.000 boeken op je TBR. Hoe beslis je welk boek je gaat lezen?

Zo voelt het soms wel, dat ik nog 20.000 boeken te lezen heb. Maar goed hoe kies ik nu mijn boek. Dat hangt echt af van de situatie. Waar heb ik zin in, welk genre spreekt me op dat moment aan? Ik ga dan voor mijn kast staan en meestal maak ik een selectie van boeken die me aanspreken. Ik lees dan vaak de eerste pagina en kies dan welke pagina me het meeste aansprak. Als ik echt niet kan kiezen tussen de boeken in mijn selectie vraag ik het aan mijn man of moeder. Al willen die meestal niet meer kiezen omdat ik vaak toch een ander boek lees dan zij gekozen hebben haha.

2. Je bent halverwege door een boek en je vind het echt niks. Stop je of ga je door?

Ik probeer door te lezen, maar laatst zat ik bijvoorbeeld in een lees dip en als ik dan door blijf lezen wordt dat alleen nog maar erger. Dan komt het wel eens voor dat ik halverwege een boek stop. Maar ik lees hem dan op een later moment wel uit. Ik heb misschien 1 of 2 boeken gehad die ik echt niet uitgelezen heb.

3. Het einde van het jaar komt er aan en je loopt enorm achter met je Goodreads reading challenge. Probeer je je achterstand in te halen?

Euhm nee, toen ik net mama was redde ik mijn challenges vaak niet. Nu stel ik ze wat beter in, op dit moment loop ik zelfs voor!

4. De covers van een serie die je geweldig vindt, matchen niet. Hoe ga je hiermee om?

Deze is lastig, ik ben altijd blij dat ik de boeken heb, maar het staat mooier als ze matchen. Maar ik maak me er niet te druk over. Het belangrijkste is dat ik de boeken heb en kan lezen.

 

5. Iedereen is compleet dol op een boek en jij vind het echt niks. Wat doe je?

Dan is dat gewoon zo, soms lees ik wel eens een boek dat iedereen geweldig vindt en vind ik er niks aan. Nou ja dat is dan zo, ik zal altijd in mijn recensie aangeven waarom het me niet aansprak en dat is het dan.

6. Je leest publiekelijk een boek en je moet bijna huilen. Hoe ga je ermee om?

Meestal laat ik de traantjes gewoon gaan, kan ze toch niet binnenhouden en krijg er echt enorme hoofdpijn van. Maar wel een beetje stiekem achter mijn boek haha.

7. Een vervolg van een boek dat je fantastisch vindt, komt uit. Maar je bent veel vergeten van het vorige boek. Herlees je het of ga je gewoon verder in de hoop dat het wel weer terugkomt?

Ik heb bijna geen tijd om boeken te herlezen, de uitzondering is Harry Potter daar maak ik altijd tijd voor als ik zin heb om ze te lezen. Maar het lezen van mijn eigen recensie of de achterkant van de voorgaande boeken zorgt er meestal wel voor dat ik weer weet waar het verhaal over gaat.

8. Je wilt niet dat iemand je boeken leent. Hoe leg je dat aan mensen uit wanneer ze vragen of ze een boek mogen lenen?

Ik ben niet zo’n uitlener van boeken, er zijn een aantal mensen waar ik mijn boeken wel aan uitleen. Maar teveel ervaring met mensen die je boek niet of kapot teruggeven zorgen ervoor dat ik erg kieskeurig ben. Ik zeg meestal gewoon dat ik mijn boeken niet uitleen aan anderen. Geld overigens ook voor mijn Disney dvd verzameling, ik heb serieus alle classics gespaard en sommigen zijn heel lastig om aan te komen. Ik ben veel te bang dat ik ze niet of beschadigd terug krijg.

9. Je hebt de afgelopen maand 5 boeken opgepakt en weer weggelegd. Hoe kom je over je leesdip?

Ik heb laatst nog een dip gehad, pfff wist echt niet hoe ik er uit moest komen. Maar uiteindelijk is het gelukt, deze keer door een nieuw boek te kopen dat ik heel graag wilde lezen haha. Maar het herlezen van mijn favoriete boek wil ook nog wel eens helpen.

10. Er zijn zó veel boeken die uitkomen die je heel erg graag wilt lezen. Hoeveel koop je er?

Tja dan ga ik keuzes maken, het is nou eenmaal niet anders. Zowieso kijk ik waar ik ze het goedkoopst kan krijgen en soms kies ik er dan ook voor om de e-book verzie te kopen.

11. Hoelang blijven boeken die je net gekocht hebt in je boekenkast staan?

Dat is verschillend, soms een hele tijd en soms lees ik ze meteen zodra ik ze in mijn handen heb.

 

Ik vind niet dat ik heel veel issues heb haha. Nou het leuke gedeelte ik ga andere mensen taggen! Ik tag:

Marjolein, Katja en Liesbet

Veel plezier met invullen dames!

 

Recensie: Marionet van Aime Carter

( van: Goodreads )

Titel: Marionet
Auteur:
Aimee Carter
Pagina’s:
318
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Harper Collins young-adult

Het verhaal:

‘Ik bied je dit maar eenmaal aan, en mijn aanbod is nog dertig seconden geldig.’ `En als ik nee zeg?’ `Vijf,’ zei hij, en hij begon af te tellen. `Vier, drie, twee…’

Een schamele III. Meer heeft Kitty niet weten te scoren bij het geschiktheidsexamen. Met een III in haar nek getatoeëerd is ze gedoemd om de rest van haar leven in armoede te slijten – ver van alles wat ze kent, en een eeuwigheid verwijderd van haar grote liefde, Benjy. Totaal onverwacht krijgt Kitty de kans een VII te worden, de hoogste rang die er is! Helaas staat daar wel iets tegenover. Ze moet in de huid kruipen van Lila Hart, die kort daarvoor op raadselachtige wijze is verongelukt. Zo wordt ze de inzet van een levensgevaarlijk spel. Gevangen in een web van leugens en manipulatie komt Kitty voor een moeilijke keuze te staan: kiest ze voor overleven of durft ze haar nieuwe identiteit in te zetten voor de rebellen die bezig zijn met een opstand?
(van: Goodreads )

Mijn recensie
Het verhaal algemeen:

Toen ik dit boek in mijn handen had, had ik zo mijn bedenkingen. Ik wist niet zeker of ik het boek echt leuk zou gaan vinden. Weer een dystopian boek, weer een meisje dat de held moet worden. Eerlijk gezegd had ik wel even genoeg van dit soort boeken.

Maar ik besloot het toch te gaan lezen, als ik het echt niet leuk zou vinden kon ik het boek altijd weer weg leggen. Maar ik werd verrast, ik vond het boek echt heel leuk en moeilijk weg te leggen! Het verhaal is niet heel origineel maar het is wel goed geschreven. Er is ook genoeg ruimte voor de ontwikkeling van de karakters, wat ik altijd wel heel belangrijk vind ik in dit soort boeken. Al de karakters rammelen en je niet een duidelijk idee hebt wat hun motieven zijn dan komt het verhaal ook niet goed uit de verf.

Ondanks dat ik al veel dystopian boeken heb gelezen, had ik nog niet eerder een boek gelezen waarin er een dubbelganger een bepaalde rol over nam. Dus dat was voor mij in ieder geval wel uniek. Het enige wat ik wel miste is meer uitleg over de verschillende rangen. Welke banen horen waar, hoe zit de test in elkaar enz. Ik hoop dat dit in vervolgdelen nog wat verder uitgediept wordt.

De personages:

Er zitten best een hoop personages in dit verhaal en in het begin moest ik echt even voor mezelf op een rijtje zetten wie ook alweer wie was. Dit boek verteld het verhaal vanuit het perspectief van Kitty, maar dit boek geeft genoeg ruimte om ook de andere personages te leren kennen. Om ook te ontdekken wat hun motieven zijn voor de acties die ze ondernemen.

Dit vind ik een heel sterk punt in dit verhaal, het feit dat elk karakter de kans heeft om te groeien en daar niet het hoofdpersonage voor nodig hebben.


De Schrijfstijl:

 Ik moet eerlijk bekennen dat ik De godinnentest trilogie nog niet helemaal gelezen heb. Niet omdat ik vind dat ze slecht geschreven zijn, ze trekken me niet zo. Maar dit boek vond ik heerlijk geschreven. Ik werd echt meegesleept in het verhaal en het was moeilijk weg te leggen.

Eindoordeel:

Geef dit boek een kans, want het is echt heel erg leuk! Ik ben dan ook erg benieuwd naar het volgende deel.

 

 

Recensie: Alice in zombieland van Gena Showalter

Van:Goodreads

Titel: Alice in Zombieland
Auteur:
Gena Showalter
Pagina’s:
416
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Harlequin Holland

Het verhaal:

Zodra ze je zien, komen ze achter je aan…

Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen.

Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt.

En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen.

Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Het verhaal algemeen:

Dit boek is eigenlijk een re-read voor mij, aangezien ik hem in het Engels heb gelezen. Maar dat is alweer zo’n tijd geleden dat ik besloot om hem nog eens te gaan lezen. Ik weet nog de eerste keer dat ik dit boek las ik echt een her vertelling van Alice in Zombieland verwachtte. Maar dit keer wist ik al dat dit niet het geval was.

Ik vind het verhaal leuk, er zit veel humor in, een bad boy en zombies. En laat ik zombies nou net heel erg leuk vinden! De zombies in dit boek zijn wel wat anders dan de zombies die ik gewend ben. Maar daar was ik zo aan gewend, het boek las echt als een trein. Ik vond vooral de interactie met Kat erg leuk, zij is een personage met ontzettend veel humor.

De personages:

 

Ali is het personage dat je volgt, nadat haar ouders en zusjes zijn omgekomen gaat ze bij haar oma wonen. Ik vond haar een fijn personage om over te lezen, ze voelde voor mij echt aan. Ik had het idee dat ze zo het boek uit kon wandelen.

 

Cole is…. Tja Cole, ik heb toch wel een beetje een crush ontwikkeld geloof ik haha. Ik heb hier eigenlijk weinig aan toe te voegen.

 

Kat vond ik echt één van de leukste personages, zij is echt zo grappig. Ze heeft een enorm ego maar niemand vind dat erg en het is ook niet erg. Het past bij haar en zij zorgt echt voor de humor in het verhaal.

De Schrijfstijl:

 

Zoals ik al eerder heb aangegeven vloog ik echt door het boek heen, de afwisseling tussen lange en korte hoofdstukken was heel fijn. Het zorgde er bij mij vaak voor dat ik toch nog even een hoofdstuk verder las omdat het toch niet zo lang was.

Verder zit voor mijn gevoel het verhaal ook goed in elkaar met leuke personages en veel spanning.

Eindoordeel:

 

Ik vond het echt een ontzettend leuk boek en ik ben ook erg benieuwd hoe dit verhaal verder gaat.

 

 

Recensie: The name of the wind van Patrick Rothfuss

Titel: The name of the wind
Auteur: Patrick Rothfuss
Pagina’s: 662
Taal: Engels
Uitgever: Gollancz

Het verhaal:

Told in Kvothe’s own voice, this is the tale of the magically gifted young man who grows to be the most notorious wizard his world has ever seen. The intimate narrative of his childhood in a troupe of traveling players, his years spent as a near-feral orphan in a crime-ridden city, his daringly brazen yet successful bid to enter a legendary school of magic, and his life as a fugitive after the murder of a king form a gripping coming-of-age story unrivaled in recent literature. A high-action story written with a poet’s hand, The Name of the Wind is a masterpiece that will transport readers into the body and mind of a wizard.
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Het verhaal algemeen:

Op een mooie dag in Augustus besloot ik dat ik wel zin had om een lekker dik boek te gaan lezen. Ik liep in de boekwinkel en zag The name of the wind liggen. Een boek dat eigenlijk al een behoorlijke tijd op mijn wishlist stond. Ik besloot dat het wel tijd was om hem mee te nemen. Dus dat heb ik gedaan. En wow wat een boek!

Ik heb er wel even over gedaan, minder leestijd ( lees: Dr. Who kijken ) en het is ook een behoorlijk dik boek. Maar ik vond het verhaal echt fantastisch. Na de eerste bladzijde wist ik al dat ik het tweede deel ook snel in mijn bezit wilde krijgen zo goed vond ik het.

Het is een verhaal dat vooral om de personages draait, Kvothe verteld eigenlijk hoe het nu komt dat iedereen zijn naam kent. Waar hij vandaan is gekomen voor hij deze legende werd. En hoewel er een aantal spannende gebeurtenissen inzaten was ik vooral geboeid door de verhalen die gingen over zijn moed om te overleven en te bewijzen hoe slim hij eigenlijk is.

Ik heb een tijdje veel high fantasy gelezen, maar op een gegeven moment vond ik het gewoon niet leuk meer en besloot ik andere boeken te gaan lezen. Met dit boek durfde ik het weer aan. Ik wilde weer in een mooie fantasy wereld duiken.

Ik vond dat de uitwerking van de wereld en de personages echt heel mooi gedaan is, veel details en veel beschrijvingen van hoe de wereld eruit ziet. Vond ik dit eerst niet altijd leuk, nu geniet ik daar echt van.

De personages:

Door het boek heen ontmoet je veel verschillende personages, maar omdat het wordt verteld vanuit de verschillende fases van zijn leven is dit eigenlijk nergens echt verwarrend. Je ontmoet de personen in een chronologische volgorde. Soms komen personages nog terug maar omdat je niet continue hele groepen ontmoet is het makkelijk om ze te onthouden.

Kvothe is het hoofdpersonage en over hem kom je eigenlijk het meeste te weten. Een gedeelte van zijn verhaal verteld hij aan iemand die er zijn beroep van heeft gemaakt lengedes na te jagen en te kijken welke er waar zijn en welke niet. Ik vond hem een erg boeiend karakter en ik hoop dat ik boek twee hij de kans krijgt zijn verhaal af te maken.

De Schrijfstijl:

Zoals ik al verteld heb, heb ik echt genoten van de schrijfstijl. De manier waarop je meegenomen wordt in de wereld. Ik moest soms echt even terug komen in de echte wereld. Dat maakt een boek voor mij heel goed.

Eindoordeel:

Eigenlijk heb ik het al een paar keer gezegd, maar ik vind dit boek echt heel erg goed! Ik heb van elke pagina genoten en ik hoop dat ik snel ook van het tweede deel mag gaan genieten.

 

 

TTT: Top tien boeken waar je niet in durft te beginnen.

Ik vind de top tien invullen de laatste tijd best lastig. Gewoon omdat ik vaak niet tot tien kom. Aangezien ik op het moment dat deze blogpost online komt op vakantie  ben heb ik toch besloten een poging te wagen zodat er in ieder geval iets verschijnt. Dus bij deze mijn poging tot de top tien:

 1. De verre kust van Diana Gabaldon, ik zie gewoon een beetje op tegen de dikte van het boek. Ze zijn vaak prachtig maar niet altijd vol met actie. Het gaat echt om de personages.
 2. A storm of swords van Georger R.R. Martin eigenlijk hetzelfde als hierboven. Het is een ontzettend dik boek.
 3. Clockwork princes van Cassandra Clare, ik ben gewoon bang voor het einde…..
 4. De schaduw van de nacht van Deborah Harkness, ook een heel dik boek en ik weet niet waarom maar ik blijf er telkens langs lopen.
 5. Verslingerd van Lisette Jonkman. Ik vond Verkikkerd zo leuk dat ik bang ben dat het gaat tegenvallen.
 6. The scorch trials van James Dashner, ik heb dit boek waarschijnlijk niet gelezen voor de film uitkomt.Ik vond het eerste boek goed, maar niet zo spectaculair dat ik meteen door wilde in deel twee. Maar ben wel erg benieuwd naar de film.
 7. Het rosie project van Graeme Simsion, dit boek wordt zo de hemel in geprezen dat ik bang ben dat ik het tegen vind vallen.
 8. Voor jou van Jojo Moyes, hetzelfde als hierboven eigenlijk dat boek is zo gehypet dat ik bang ben dat het tegen valt.

Dat zijn ze wel eigenlijk, nou ja toch nog tot 8 gekomen! En jij welk boek durf jij niet aan te beginnen?

Recensie: Queen of shadows van Sarah J. Maas

Recensie: Queen of shadows van Sarah J. MaasQueen of shadows by Sarah J. Maas
Series: Throne of glass #4
Published by Bloomsbury on 1 september 2015
five-stars

Everyone Celaena Sardothien loves has been taken from her. But she’s at last returned to the empire—for vengeance, to rescue her once-glorious kingdom, and to confront the shadows of her past…

She has embraced her identity as Aelin Galathynius, Queen of Terrasen. But before she can reclaim her throne, she must fight.

She will fight for her cousin, a warrior prepared to die for her. She will fight for her friend, a young man trapped in an unspeakable prison. And she will fight for her people, enslaved to a brutal king and awaiting their lost queen’s triumphant return.

The fourth volume in the New York Times bestselling series continues Celaena’s epic journey and builds to a passionate, agonizing crescendo that might just shatter her world.

Lees verder

five-stars

Boekenworm zijn en mama

Deze vraag krijg ik eigenlijk regelmatig: Hoe kun je zoveel lezen met twee kinderen? Tja ik vraag me dit zelf ook vaak af. Want eerlijk is eerlijk, voor ik mama werd hoefde ik daar niet over na te denken. Als ik zin had om te lezen dan deed ik het gewoon. En tijdens mijn eerste zwangerschapsverlof heb ik ook veel gelezen. Want nadat ik alle kleertjes gewassen had, het bedje tien keer opnieuw opgemaakt en ook het wiegje in de slaapkamer klaarstond had ik niet veel anders te doen.

Maar na de geboorte van mijn oudste dochter veranderde dit, in de eerste weken had ik niet eens behoefte om een boek aan te raken. Ik wilde eigenlijk alleen maar genieten van dat kleine wondertje, lekker knuffelen en die heerlijk Zwitsal geur opsnuiven. Maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. En eerlijk is eerlijk, onze oudste dochter sliep regelmatig dus ik had tussendoor vooral tijdens mijn verlof echt wel tijd om lekker op de bank of op bed te liggen met een boek.

Toen kwam de tweede en tja dan veranderd echt alles, als de één op bed ligt is de ander wakker en daarbij kwam ook nog eens dat onze jongste dochter verborgen reflux had ( ze had eigenlijk continue last van brandend maagzuur). Dus het was echt flink aanpakken en veel troosten en rondlopen.

Inmiddels heb ik een drukke dreumes en een drukke peuter rondlopen. En ik kan je vertellen lezen komt dan echt op een laag pitje te staan. Maar ik zal met jullie delen hoe ik er toch voor zorg dat ik lekker kan lezen.

Ten eerste lees ik elke avond voor het slapen gaan, het geeft me rust en daardoor kan ik beter slapen. Ook vind ik het gewoon een heerlijk tijdstip om te lezen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om in bad te gaan en is dat ook een ideale plek om even lekker te lezen. En ten slotte, ja ik lees soms ook gewoon waar de kinderen bij zijn. Met name als de jongste op bed ligt en de oudste lekker aan het spelen is. Als mama hoef je je kinderen namelijk echt niet de hele dag bezig te houden. Bovendien vind mijn oudste dochter het soms heerlijk om alleen te spelen. Dus die tijd geniet ik gewoon. Natuurlijk help ik haar als ze daar om vraagt en zorg ik ervoor dat ze gewoon drinkt en wat lekkers krijgt. Ook als ze een filmpje kijk en we samen op de bank zitten pak ik mijn boek er wel eens bij ( want geloof me als je voor de vijfde keer in dezelfde week Frozen zit te kijken wil je wel wat anders haha).

Dus zo kom ik aan mijn leestijd, zijn er nog meer moeders die mijn blog volgen? En hoe doen jullie dat dan? En voor de andere lezers, vinden jullie het leuk om zo af en toe eens iets persoonlijks te lezen of juist niet?