Signeersessie Julie Kagawa

Al een tijdje geleden maakt Donner Rotterdam bekend dat Julie Kagawa bij hen zou komen signeren. Natuurlijk wilde ik daar erg graag bij zijn, dus ik heb ze meteen een mailtje gestuurd. Vandaag was het dan eindelijk zo ver. Ik had met Emmy van Zon en Maan afgesproken op het station in Den Bosch en ik had geluk want ze had ook nog een meereis kaartje voor mij. Tijdens de treinreis hebben we vooral veel gekletst over boeken en bloggen en in Tilburg stapte er nog een reisgenootje in.

Eenmaal in Rotterdam, waren we even verdwaald, waar zat de Donner nu ook alweer? Maar ruim op tijd waren we bij de winkel. En wow wat is dat een mooie winkel zeg! Ik wilde natuurlijk ook nog even boekshoppen en ik kan je vertellen dat is geen slim idee met Emmy. Die weet zoveel goede boeken dat je bijna met een kruiwagen naar buiten gaat. Ik heb me weten in te houden,maar welke boeken ik gekocht heb laat ik jullie binnenkort zien in mijn boek haul.

Daarna zijn we vast klaar gaan zitten en voor het eerst in mijn leven volgens mij zat ik ergens op de voorste rij! Voor het signeren was er tijd voor een Q&A met Julie, super leuk natuurlijk en er werden ook echt leuke vragen gesteld. Vervolgens was het grote moment daar dat we onze handtekeningen mochten gaan halen. Super leuk en wow wat is Julie aardig! Ze nam echt de tijd voor iedereen en ook voor de foto’s echt heel erg leuk. Ik ben er in ieder geval met een heerlijk gevoel weggegaan. Ook op de terugweg weer genoeg gekletst met Emmy en op het station was de groet: Tot morgen bij Leigh Bardugo!

Hieronder wat leuke foto’s van vanmiddag.

DSC_0210 DSC_0212 DSC_0213 DSC_0216 DSC_0218

 

Book haul Boekenfestijn Eindhoven

Gisteren was het zover, ik mocht weer los op het boekenfestijn. Gewapend met mijn pinpas en een knallende hoofdpijn helaas ging ik op weg naar het boekenfestijn. En ik heb weer een hele stapel meegenomen zoals je hieronder kunt zien.

 

DSC_0202

Zo’n stapel is mooi, maar natuurlijk laat ik ook even beter zien welke boeken ik heb gekocht. Te beginnen met de hele Guild huntes serie, hij lag er compleet, hij leek me leuk dus hij ging mee in het mandje.

DSC_0203

Ook kwam ik drie boeken tegen in de soulmates serie, de meeste mensen die deze serie gelezen hebben zijn er heel enthousiast over dus ik dacht die neem ik ook mee.

DSC_0204

Versplinterd en De laatste liefdesbrief zijn van die boeken die ik al heel vaak in mijn handen heb gehad en die me heel leuk lijken maar steeds niet mee gaan. Nu kon ik ze niet laten liggen.

DSC_0205

De brug der getijden is ook zo’n boek dat ik al vaak vast heb gehad en nu gaat hij eindelijk mee. Bitter blood is een deel in een serie die ik spaar. Heb nog niet alle boeken gelezen maar ik vind de serie heel erg leuk.

DSC_0206

En tot slot kwam ik ook nog een aantal graphic novels van Game of Thrones tegen. Het zijn geen opvolgende nummers helaas. Maar je moet je verzameling ergens beginnen!

DSC_0207 DSC_0208 DSC_0209

Ben jij ook naar het boekenfestijn geweest? Zo ja welke boeken heb jij gekocht?

Recensie: The nightmare before christmas het boek bij de film

DSC_0197

Deze recensie is een beetje anders dan andere recensies, omdat het gaat om een boek dat gemaakt is naar aanleiding van de film. In het boek zie je hoe ze de verschillende karakters gemaakt hebben, vertellen ze hoe het gefilmd is, enzovoorts.

Al van jongs af aan ben ik ontzettend fan van deze film, ik vind hem gewoon zo leuk! Ik ben buiten fan van deze film ook nog eens groot fan van Disney. Tijdens één van onze tripjes naar Parijs kwam ik dit boek tegen en als fan van de film wilde ik deze natuurlijk hebben. Ik was in eerste instantie bang dat het in het Frans zou zijn maar tot mijn grote verbazing bleek het een Engels boek te zijn!

Wat ik zo mooi vind aan dit boek is dat het eigenlijk precies laat zien hoe deze film ontstaan is. Van het gedicht waar de film op gebaseerd is, tot hoe het nu verfilmd werd. Wat ik ook een ontzettend leuke toevoeging vond aan het boek waren de lyrics van alle liedjes uit de film.

Zoals we van Disney gewend zijn ziet alles er tip top verzorgd uit, het is een interessant boek vol leuke weetjes over de film. Dus als echte fan mag dit boek eigenlijk niet ontbreken in je collectie. Voor de liefhebbers heb ik hieronder nog een aantal foto’s uit het boek.

DSC_0201 DSC_0200 DSC_0199 DSC_0198

Favoriete griezelboeken

Al als klein meisje las ik het liefst griezelboeken. Ik was groot fan van de Griezel bus en Paul van Loon was mijn grote idool. Die liefde is eigenlijk nooit echt verdwenen. Ik vind het nog steeds heerlijk om weg te duiken in een goed griezelboek. Dus hier mijn top 5 favoriete griezelboeken.

 1. Say her name van James Dawson. Bloody Mary als er één urban legend is die ik creepy vind is het deze wel. Dus toen ik zag dat er een boek over was moest ik deze natuurlijk lezen. En ik moet zeggen ik vond het ook echt een heel goed boek. Het had een heerlijk open einde wat je toch een beetje achterliet met een angstig gevoel.
 2. Lockwood & Co van Jonathan Stroud . Tot nu toe heb ik alleen nog maar het eerste boek gelezen maar deze was wel super spannend. Ik vind dus ook dat dit boek zeker een plaatsje verdient in mijn lijstje.
 3. Feed van Mira Grant. Een zombieboek dat ik echt wel heel spannend vond, het fenomeen Kill your darlings wordt hier regelmatig toegepast. Ook wordt je als lezer echt niet gespaard, de details worden gewoon verteld.
 4. Misery van Stephen King. Dit boek vond ik echt eng, een super fan is dus ook niet alles dat blijkt maar weer! Het mooie van Stephen King vind ik altijd dat hij alledaagse dingen gebruikt en deze ontzettend eng maakt. Dat gebeurt dus ook in dit boek, heb een aantal keer echt het boek even aan de kant moeten leggen.
 5. De Fear street boeken van R.L. Stine. Grote kans dat ik ze nu misschien niet meer zo eng vind. Maar de eerste keer dat ik ze las zat ik echt op het puntje van mijn stoel en sliep ik toch liever met het licht aan!

Lees jij graag griezelboeken? Zo ja welke zijn jou favoriet?

Unboxing van de Owlcrate

Na lang wikken en wegen besloot ik vorige maand om me toch op te geven voor de owlcrate. Het idee is dat je elke maand een box ontvangt binnen een bepaald thema. In de box zitten een aantal leuke boekige ( ja ja ik weet dat het geen bestaand woord is maar ik vind het zo’n leuk woord! ) hebbedingetjes en een hardcover boek. Vandaag was het dan zover, de postbode stond aan de deur met mijn mooie owlcrate. Natuurlijk ging ik net eten, moesten de kinderen nog naar bed en moest er nog opgeruimd worden maar uiteindelijk had ik de tijd om hem open te maken. Ik was opgewonden, zenuwachtig en vooral heel erg nieuwsgierig! Ik zal jullie ook niet langer in spanning houden hier is mijn unboxing foto reportage! Ow ja het thema deze maand was: Spooky.

Laten we eerst de prachtige buitenkant even bekijken, echt zo tof! Het kleine uiltje is overigens gewoon van mezelf. En die uilenpootjes zijn die niet ongelooflijk schattig?

DSC_0174 (2) DSC_0175

Vervolgens gaat de doos eindelijk open! Maar ik hou jullie toch nog even in spanning haha

DSC_0176 DSC_0177

Een mooi kaartje waar precies opstaat wat er in de doos zit, maar ja ik heb een hekel aan spoilers dus die lees ik pas achteraf!

DSC_0178

En een mooi overzicht van wat er in in de doos zat, sorry ik bouw de spanning graag op!

DSC_0180

Ten eerste een mooie boekenlegger, waar achterop staat welke scents ze allemaal hebben.

DSC_0181

En natuurlijk het scents zakje zelf, de vampire’s lair ik ben benieuwd, snap ook nog niet helemaal hoe het werkt.

DSC_0184

Vervolgens een leuke pouch met allemaal Poe hoofden erop, ik heb hem meteen in gebruik voor al mijn boekenleggers! De library card die eraan zit vind ik dan weer een tof detail.

DSC_0186 DSC_0187

Ook zaten er twee leuke magnetische boekenleggers in van Craftedvan, hier heb ik al eens besteld en ze zijn super leuk. En wat natuurlijk ook altijd leuk is 25% korting op een volgende bestelling.

DSC_0188

Dan zaten er ook nog deze grappige gummetjes in, ik vind ze in ieder geval erg leuk!

DSC_0189

En als laatste het prachtige hardcover boek. Ik moet zeggen dat ik nog niks gehoord of gelezen heb over dit boek maar het ziet er wel veelbelovend uit!

DSC_0192

En onder de dustjacket ziet hij er ook prachtig uit!

DSC_0196

Bij het boek zaten ook een poster en een brief van de auteur.

DSC_0194 DSC_0191

En dan nog even een overzicht foto van alles wat in de box zat.

DSC_0195

Ik ben echt ontzettend blij met de Owlcrate en ik blijf er dus ook nog wel even lid van. Vonden jullie de unboxing leuk zo met foto’s? Ik ben namelijk zelf niet zo van de video’s, dus vandaar dat ik het met foto’s doe.

Favoriete Horror films

Bij Halloween denk ik altijd aan enge films. Die films waarvan je het liefst met een kussentje voor je gezicht op de bank gaat zitten en eigenlijk niet durft te kijken. Ik heb mijn top 5 favoriete horror films opgesteld.

 1. A nightmare on elmstreet. En dan niet de remake versie maar het origineel. Ik weet nog dat ik een jaartje of 13 was toen ik deze film voor het eerst zag. Het was op een slaapfeestje met geloof het of niet allemaal meisjes. We hadden allemaal een grote fascinatie voor enge films. Ik durfde echt niet meer te slapen na die film. Het feit dat mensen vermoord werden in hun dromen zorgde er natuurlijk niet echt voor dat ik beter kon slapen. Tot op de dag van vandaag vind ik dit nog steeds één van de beste films.
 2. Halloween, nu ben ik vooral fan van de eerste film. En bij een lijst met favoriete horror films rond Halloween mag deze natuurlijk niet ontbreken. Ik ben iemand die vooral de klassieke horror films leuk vind en dit is wel echt een klassieker!
 3. Dawn of the dead. I love zombies, ik vind ze geweldig! En deze ( ook weer de originele versie ) film vond ik heel erg gaaf. Opgesloten zitten in een winkelcentrum terwijl er zombies proberen binnen te komen. En als ze je dan te pakken krijgen wordt het heerlijk bloederig. Ik hou er van.
 4. The grudge, één van de weinige nieuwe horror films die ik echt goed vond. Ik vond hem zo ontzettend eng, dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds kriebels krijg al ik dat geluid hoor dat zij maakt.
 5. The woman in black, ook al is het een nieuwe film het maakt gebruik van de prachtige techniek dat je eigen verbeelding gruwelijker is dan wat je ziet. De dingen die niet gebeuren voor de camera zijn enger dan de dingen die je wel ziet gebeuren. Bovendien is de sfeer in deze film gewoon ontzettend goed. En dan dat einde, dat ze je aankijkt brrr ik liep ( nou ja waggelde ik was 8 maanden zwanger ) toch met een beetje een angstig gevoel die bioscoopzaal uit.

Hou jij ook van horrorfilms? Zo ja welke is jou favoriet?

Favoriete villians in boeken

Rond Halloween vind ik het wel gepast om een top vijf van mijn favoriete fictionele villains met jullie te delen.  Laten we eerlijk zijn, zonder al die villains zouden onze boeken lang niet zo spannend zijn en onze helden geen doel hebben. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het verhaal. Maar goed genoeg gekletst laat ik maar beginnen met mijn top 5:

 1. De duisterling uit de Grisha trilogie van Leigh Bardugo. Ik heb zojuist een read-a-along gehad waarbij ik ze allemaal gelezen heb. En de duisterling is echt een villain waarvan ik niet weet wat ik nou met hem aan moet. Het eerste boek vond ik hem echt geweldig, tot het einde. Maar stiekem zou ik wel eens willen weten wat hem nu echt dreef om de dingen te doen die hij deed. Hij is op dit moment één van mijn favoriete villains.
 2. President Snow uit de hongerspelen trilogie van Suzanne Collins. Wat heb ik een hekel aan die man! Wat hem natuurlijk een perfecte villain maakt! Hij is een meester in het manipuleren van mensen en weet ook precies waar hun zwakke punten liggen. De enige reden dat hij zo lang president is geweest is omdat hij angst wist te zaaien.
 3. De silvers uit Red queen van Victoria Aveyard. De perfecte villains omdat ze zichzelf eigenlijk niet eens echt als villains zien. Ze vinden zichzelf vooral veel beter dan de Reds. De opzet is misschien niet helemaal vernieuwend, maar ik vind dit wel één van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb.
 4. Voldermort uit de Harry Potter boeken van J.K. Rowling. Deze lijst zou niet compleet zijn zonder deze villain toch? Telkens als hij weer op dook werd het boek nog spannender. Ik vond hem één van de beste villains waar ik over gelezen heb.
 5. Warner uit de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi. Oké hij is uiteindelijk niet eens echt de villain toch? Maar in dat eerste boek had ik graag een hele grote rol behang gehad om hem er achter te plakken!

Wie is jou favoriete villain?

Recensie: Val en Verlossing van Leigh Bardugo

( van: Goodreads )

Titel: Val en verlossing
Auteur:
Leigh Bardugo
Pagina’s:
387
Taal:
Nederlands
Uitgever:
 Blossom Books

Het verhaal:

Ravka is gevallen en de Duisterling regeert vanaf zijn schaduwtroon. De laatste hoop van het land is gevestigd op een krachteloze Lichtheerser, een uit de gratie gevallen spoorzoeker en de overblijfselen van een ooit zo sterk magisch leger.

Diep in een eeuwenoud netwerk van tunnels en grotten kan een verzwakte Alina niet anders dan de hulp van de zonderlinge Apparat accepteren, terwijl zijn volgelingen haar aanbidden als een heilige. Maar Alina wil geen heilige zijn: ze wil samen met Mal op jacht naar de vuurvogel en zoeken naar een zekere prins, van wie ze niet weet of hij nog in leven is.

Alina zal nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivaliteiten opzij moeten zetten tijdens de zoektocht naar de laatste versterker. Maar terwijl Alina de geheimen van de Duisterling begint te ontrafelen, ontdekt ze iets wat hun mysterieuze band voor altijd verandert. Het doden van de vuurvogel lijkt het enige dat Ravka kan redden van totale vernietiging, maar kan Alina de consequenties aan?

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik heb best wel even over dit boek gedaan, niet omdat ik het niet mooi vond, maar juist omdat ik nog niet klaar was om Ravka te verlaten. Maar uiteindelijk kon ik me toch niet meer inhouden en ben ik er helemaal ingedoken.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit één van de beste eindes van een trilogie vind. Natuurlijk had ik een bepaalde afloop gehoopt en natuurlijk weet ook Leigh Bardugo prima hoe ze het hart van haar lezers moet breken en er ook nog even op stampt. Maar gelukkig sluit ze het ook heel mooi af.

Hoewel ik graag nog veel meer had gelezen over Alina, mal en Nikolai voelde dit boek wel echt als een afsluiting. Maar wel een afsluiting die je in een rollorcoaster van emoties smijt.

De personages

Het is lastig om nog echt iets vernieuwends over de personages te zeggen. Aangezien je al twee boeken met ze meeleeft. Gelukkig zit er groei in de personages, leer je ze beter kennen en soms begrijp je hun motieven ook beter.

Dat maakt voor mij een serie goed, dat je ziet dat de personages zich ontwikkelen, mijn band met hen wordt hierdoor ook groter. Ik vind het in ieder geval stuk voor stuk mooi personages die echt een plaatsje in mijn hart hebben veroverd.

De Schrijfstijl

Ook al moest ik eerst echt wennen aan de schrijfstijl, vooral door de lastige woorden vind ik hem nu heel erg mooi! Ik hou van beschrijvende boeken, als het goed gedaan wordt, word de wereld nog levendiger en dat kan Leigh Bardugo ontzettend goed. Ik was echt in Ravka, op het moment dat ik opkeek van het boek moest ik echt even terug komen in deze wereld.

Eindoordeel:

Een prachtig slot van deze trilogie, een achtbaan aan emoties en een bevredigend einde.

TTT: Top tien boeken die je overal voorbij ziet komen maar zelf nog niet gelezen hebt.

Dit vind ik nou een leuke Top tien, want om eerlijk te zijn zie ik een hele hoop boeken voorbij komen die ik zelf nog niet gelezen heb. Dus laten we snel beginnen!

 1. Vuur en As van Sabaa Tahir. Dit boek zie ik echt iedereen lezen, maar ik heb het zelf nog niet opgepakt. Waarom niet? Tja om eerlijk te zijn weet ik dat zelf ook niet. Ik heb het boek al een paar keer in mijn handen gehad maar op één of andere manier trekt het me nog niet echt.

  (van: Goodreads)

 2. Angst aanjagers van Michael Grant, ook deze zie ik regelmatig voorbij komen, maar ook dit boek heb ik nog niet gelezen.
 3. Seeker van Arwyn Elys Dayton Inmiddels staat hij in de kast maar ik heb hem nog

  ( van: Goodreads )

  niet gelezen.

 4. Percy Jackson serie van Rick Riordan. Deze serie staat in mijn kast en ik ben echt van plan om hem te gaan lezen maar tot nu toe gewoon nog niet aan toegekomen. Misschien eens een eigen marathon gaan houden met deze serie.
 5. Waar het licht is van Jennifer Niven. Ook dit boek heb ik inmiddels in de kast, maar nog niet gelezen. Iedereen is er heel enthousiast over en ik ben nu toch wel echt nieuwsgierig geworden
 6. Silber 2 van Kerstin Gier. Ik heb deel één met heel veel plezier gelezen maar ik heb nog niet de behoefte om ook het tweede deel te lezen.
 7. Invasion of the tearling van Erika Johanson. Ik vond het eerste deel geweldig, maar ik wacht nog even op de editie die past bij de mijne. Anders is er zo’n hoogte verschil en dat vind ik dus wel irritant.

  ( van: Goodreads )

 8. Daar is hij weer….. Clockwork Princess van Cassandra Claire. Ik heb hem nog steeds niet gelezen…..
 9. Lockwood en Co 2 van   . Het eerste deel heb ik echt verslonden maar nog niet toegekomen aan het tweede deel.
 10. Life after death van Stephenie Meyer. Ik was ook een twilight fan en ik heb dit boek ook wel in de kast staan. Maar ik heb hem tot nu toe nog niet gelezen.

Welk boek zie jij vaak voorbij komen en heb je zelf niet gelezen?