Voornemens voor 2016

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen ben ik hier dus heel slecht in, maar dat neemt niet weg dat ik het gewoon toch weer ga doen. Het moet een keer goed komen toch?

Dus daar gaan we,mijn blog voornemens voor 2016:

 1. Mijn Goodreads challenge, dit jaar stond hij op 75 boeken. Inmiddels zit ik op 90 boeken. Dus mijn challenge voor volgend jaar zet ik op 90. Mocht het heel goed gaan dan pas ik hem tussendoor misschien nog wel aan. In de zijbalk van mijn blog kun je precies zien hoe ver ik ben.
 2. De recensie pagina, dit was er eentje die vorig jaar al op het programma stond, maar dit jaar ga ik hem echt goed aanvullen en bijhouden natuurlijk!
 3. Dan mijn laatste goede voornemen en dat is dat ik meer ga herlezen! Ik vind het heerlijk om nieuwe boeken te lezen en ontdekken. Maar ik heb ook prachtige boeken in de kast staan die ik nogmaals wil lezen. Sommigen daarvan heb ik hier nog niet gerecenseerd en sommigen wel. Als ik ze al wel hier gerecenseerd heb zal ik een tweede recensie schrijven. Deze zal iets anders zijn dan de standaard recensie, ik zal met jullie delen of ik net zo genoten heb van het boek als de eerste keer en wat me dit keer opgevallen is dat ik de vorige keer niet opgemerkt heb.

  Zoals sommigen van jullie weten heb ik een klein onderzoek gedaan naar nieuwe dingen voor op mijn blog. Aan de hand van de resultaten daarvan heb ik de volgende plannen.

 4. Op de vraag of jullie het leuk zouden vinden om een weekverslag te lezen van mij antwoordde de meerderheid: Ja. Dus dit gaat er komen, elke maandag verschijnt wat ik de week ervoor gedaan heb. Dit zal beginnen op 11 januari.
 5. Op de vraag of jullie liever eigen foto’s of de standaard afbeelding bij recensies wilde, of een combinatie waren de reacties verdeeld. De meeste gingen voor eigen foto’s maar er waren ook mensen die het leuk vonden om de standaard afbeelding erbij te hebben. Dus ik zal een combinatie maken. Zowieso zal er altijd een standaard afbeelding verschijnen bij een recensie van een boek dat ik via de e-reader heb gelezen.
 6. Op de vraag of jullie het leuk zouden vinden om één boek per maand die ik ga lezen mee te kiezen waren de meningen ook verdeeld, ik ben er dan ook nog niet over uit of ik dit ga doen. Misschien test ik het een keertje uit en beslis ik vandaar uit.
 7. De laatste vraag was of jullie het leuk zouden vinden om filmrecensies van verfilmde boeken te zien. Daar antwoordde iedereen Ja op. Dus dit gaat er komen. Ik begin met 1 keer per maand en start hiermee in februari. Het idee is dat ik eerst het boek lees, daarna de film kijk en jullie dan vertel wat ik ervan vond. Vond ik het boek goed verfilmd? Wat miste ik nog? Enzovoort. Hier zal net als de recensies een standaard formulier voor komen zoals de recensies zodat het overzichtelijk blijft.

Wat zijn jou goede voornemens? Of doe je daar helemaal niet aan?

En natuurlijk het allerbelangrijkste:

Een heel gelukkig nieuwjaar vol met boeken!

Terugblik op mijn voornemens van dit jaar

Ik beken maar vast ik ben erg slecht in goede voornemens. Ik hou dat even vol en dan zakt het helemaal weg. Dat zal waarschijnlijk met mijn blogvoornemens van dit jaar niet anders zijn. Aan sommigen heb ik me wel gehouden en andere zijn gewoon helemaal weg.

Ten eerste de nieuwe dingen die erbij zouden komen: Meer film recensies, tja helaas niet gehaald dit jaar maar voor volgend jaar heb ik daar een plan voor! Dus hou mijn voornemens voor volgend jaar in de gaten.

Ten tweede mijn reading challenges. De challenge van Goodreads heb ik met gemak gehaald, ik wilde ook mee doen met de reading challenge van serendipity books maar die ben ik simpelweg vergeten.

De 3 for 1 challenge waarin ik pas weer een nieuw boek mocht kopen als ik er eerst drie van mijn TBR uit had. Tja….. Laten we het erop houden dat ik die ook niet helemaal gehaald heb haha

De TBR pot is er nog steeds en soms gebruik ik hem nog. Maar tegenwoordig plan ik meer vooruit wat ik de maand ga lezen. Het idee om deze pot te gebruiken kreeg ik omdat ik moeilijk kon kiezen. Nu heb ik daar minder last van, ik hoef alleen maar uit de stapel te kiezen die ik voor die maand heb uitgezocht.

De pagina’s zijn helaas nog net up to date, ik heb meer tijd gestoken in het schrijven van goede recensies en blogposts. Maar dat staat nog steeds op het programma!

Hoe is het met jou voornemens gegaan?

Morgen kun je lezen wat mijn voornemens voor het komende blogjaar zijn.

Top 5 boeken van 2015

Het tweede en tevens ook laatste lijstje van dit jaar is mijn top 5 boeken die ik gelezen heb in 2015. Het gaat hier om boeken die ik in 2015 gelezen heb en niet om boeken die in 2015 zijn uitgekomen. Al zijn de meeste boeken op dit lijstje dat wel. Het lijstje is in willekeurige volgorde.

1

 1. Red queen van Victoria Aveyard
  5
 2. Ik las over dit boek en wist eigenlijk al meteen dat ik het wilde lezen, ik heb het toen meteen gereserveerd en zodra het op de mat viel ben ik meteen begonnen met lezen. Ik vond het echt een goed boek, met een plottwist die ik niet aan had zien komen. Ik kan dan ook niet wachten tot het tweede deel uitkomt in 2016! En ik heb ook die al gereserveerd, in een gesigneerde editie nog wel!
 3. Queen of shadows van Sarah J. Maas
  2
  Ik hou van Sarah J. Maas, zij is één van mijn auto buy auteurs. Al sinds ik het eerste boek in deze serie heb gelezen ben ik er helemaal verliefd op. Ik kan dan ook niet wachten op het volgende deel. Ik heb zelfs laatst mijn paperbacks verkocht en de prachtige hardcover edities besteld.
 4. A court of thornes and roses van Sarah J. Maas.
  3
  Een hervertelling van Beauty and the beast met fae? Yes please! Naast mijn grote liefde voor deze auteur heb ik ook een hele grote liefde voor Beauty and the beast. ik heb nog lang niet alle hervertellingen van dit verhaal gelezen maar deze vond ik in ieder geval echt prachtig!
 5. The name of the wind van Patrick Rothfuss
  4
  Dit is zo’n boek dat me aanspreekt en afschrikt tegelijk, want wow hij is wel echt dik! Ik heb een hele tijd geleden een hoop high fantasy boeken gelezen, maar ik werd het genre een beetje moe. Al die personages die je moest onthouden! Maar dit boek kon ik echt niet laten liggen, ik ben blij dat ik het opgepakt heb want ik vond het echt een super goed boek! Het verhaal is prachtig en wordt op een prachtige manier verteld, ik vind dit echt een aanrader.
 6. Carry On van Rainbow Rowell
  diverse 6
  Dit boek mocht niet ontbreken in mijn lijstje toch? Ik heb laatst een hele blogpost gewijd aan dit boek, oké samen met Fangirl. Maar ik hou echt van dit boek, ik er best lang over gedaan om het uit te lezen gewoon omdat ik niks wilde missen en er echt mijn tijd voor nam. Als er één boek is dat je gelezen moet hebben dan is het dit boek! En goed nieuws voor de mensen die niet zo goed zijn in Engels, het boek wordt vertaald!

Top 5 boeken waar ik naar uitkijk!

Ik trap deze week vol met lijstjes en voornemens af met mijn top 5 boeken waar ik naar uitkijk.

 1. Glass sword van Victoria Aveyard, ik heb met heel veel plezier Red Queen gelezen en ik kan echt niet wachten tot ik het tweede deel in handen heb! Ik heb zelfs een gesigneerde editie gereserveerd bij bol!
 2. Lady Midnight van Cassandra Clare, hoewel ik nog steeds clockwork princess moet lezen, ben ik wel heel erg benieuwd naar deze nieuwe serie!
 3. Throne of Glass boek 5 van Sarah J. Maas, nog geen titel, nog geen cover maar wow ik kijk echt ontzettend uit naar dit boek.
 4. A court of mist and fury van Sarah J. Maas, Ik vond a court of thornes and roses echt goed dus ik ben erg benieuwd naar dit tweede deel.
 5. Carry on van Rainbow Rowell, he, maar die heb je toch al? Jazeker maar ik ben erg benieuwd naar de vertaling van dit boek, dus die ga ik ook zeker lezen!

Dat is mijn top 5, naar welke boeken kijk jij het meeste uit?

Winnaar List & Leugens

Wow wat ik heb ik ontzettend veel een leuke reacties binnen gehad op de win actie van List & Leugens. Het was echt heel lastig om er eentje uit te kiezen maar de winnaar is:

Emily

Belangrijk: Emily je e-mail lijkt niet te werken, wat betekend dat ik je geen mailtje kan sturen, je hebt tot en met maandag om mij een e-mail te sturen met het goede e-mail adres anders zal ik een andere winnaar kiezen.

Gefeliciteerd, ik ga je een mailtje sturen! Het boek zal in het nieuwe jaar naar je verzonden worden!

 

 

Recensie: Fighting Destiny van Amelia Hutchins

Titel:  Fighting Destiny
Auteur:
Amelia Hutchins
Pagina’s:
453
Taal:
Engels
Uitgever:
 Self published

Het verhaal:

Have you ever heard of the old Celtic legends of the Fae – beautiful, magical, deadly and a love of messing with humans just for kicks and giggles?
Welcome to my world.
What started out as a strange assignment, leads to one of the most gruesome murder mysteries of our times and my friends and I are set and determined to find out who is killing off Fae and Witches alike.
Couple of problems in the way – I hate the Fae and the Prince of the Dark Fae is bound and determined that I work for him. He’s a rude, overbearing egotistical ass with a compulsive need to possess, dominate and control me. Oh – did I mention that he is absolutely sex-on-a-stick gorgeous and he makes me feel things that I never ever wanted to feel for a Fae…every time he touches me or looks at me with those golden eyes seems to pull me further in under his spell, despite my better judgment.
My friends and I can’t trust anyone and nothing is as it seems on the surface – not even me.

Warning: Mature content and language not intended for anyone under the age of eighteen. ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit boek zag ik op facebook voorbij komen en het sprak me eigenlijk meteen wel aan. Het past in het straatje van boeken als The black Dagger Brotherhood en Lords of the underworld. Dus als je daar van houd kan ik je dit boek zeker aanraden.
Het is het eerste deel van een serie van tot nu toe vier boeken en een vijfde boek op komst.

Dit boek is zeker niet voor mensen onder de 18 en om eerlijk te zijn vond ik het wel lekker om zo’n boek eens tussendoor te lezen. Maar ik hou ook vooral van het verhaal, het is eigenlijk vanaf de eerste pagina al spannend. Het neemt je mee in een wervelwind van gebeurtenissen en ik vond het erg moeilijk om het boek weg te leggen.

Was het super origineel? Dat denk ik niet maar dat maakt in dit geval niet uit vind ik, ik genoot er namelijk met volle teugen van.

De personages:

Buitenom dat er verschillende personages inzitten, heb je ook verschillende “wezens” in dit boek. Je hebt de Fey die zijn onderverdeeld in licht en duister, de vampiers, de heksen en de necromancers. Allemaal hebben ze hun eigen gave en regels.

De hoofdpersonage uit dit boek is Syn zij werkt voor een bureau dat er voor moet zorgen dat het tussen de bovennatuurlijke wezens en de gewone mensen goed blijft gaan en dat de laatste niet allemaal als voedsel eindigen. Ze staat haar mannetje en dat vind ik erg fijn, ik hou er van dat een karakter niet afhankelijk is van een man of van een grote groep anderen om haar heen.

Ryder is toch wel mijn favoriete personage uit dit boek, al weet ik niet zo goed wat ik van hem moet denken. Hij is in ieder geval wel duidelijk in wat hij wil en wat hij ervoor over heeft om het te krijgen.

De Schrijfstijl:

Zoals ik hierboven al heb besproken vloog ik echt door dit boek heen, het is vlot geschreven en doordat het bijna continue spannend is blijf je geboeid.

Eindoordeel:

Ik vind het een leuk eerste deel van een serie die ik zeker verder ga lezen!

Kerstlunch bij Van Pierre in Eindhoven

Ik zit al een tijdje in een groepsapp voor YA fans in Brabant, natuurlijk is die app op z’n brabants gezegd kei gezellig! Daar kwam één van de leden Jill die ook blog bij Bloggaliciousx met het idee om een lunch te organiseren in de Van Pierre in Eindhoven. Natuurlijk waren er meteen een hoop enthousiaste reacties en ging Jill aan de slag met de organisatie.

Er was even wat geschuif met de datum maar uiteindelijk stond hij vast op 21 december 2015 hadden we een lunch! Natuurlijk zou iedereen wat meenemen en maken en met een klein groepje zouden we Jill helpen om alles klaar te zetten. We verzamelde met z’n allen op station Eindhoven en liepen naar de boekhandel.
Daar aangekomen was Jill de eerste die backstage ging, maar al snel kwam ze terug om hulp te halen en mochten we onze jassen backstage ophangen. Jaja ik ben backstage in een boekhandel geweest! Na het klaarzetten begon de lunch dan echt, we hebben heerlijk gegeten en vooral heel veel gekletst. Over boeken natuurlijk maar ook over allerlei andere dingen die ons bezig houden.

Na de lunch was het tijd om even lekker door de winkel te struinen en tja Emmy was er bij he….. Dus heb ik weer een boek extra meegenomen dan dat ik van plan was haha. Verder heb ik ook nog drie hele toffe boekenleggers van Blossom Books gekocht.

Nadat ik mijn bankrekening had geplunderd, hebben we geholpen om op te ruimen en zijn we ook nog even naar de Primark geweest waar ik een shirt tegenkwam van Mockingjay. Daarna was het toch echt tijd om naar huis te gaan, in de trein terug nog gezellig gekletst met Marielle van Duntax.nl  en Emmy.

Ik heb echt een hele toffe dag gehad, ik wil Jill en Van Pierre bedanken voor de organisatie en alle andere aanwezigen voor de gezelligheid. Dit moeten we snel weer doen!

En dan natuurlijk nog de boeken die ik gekocht heb:

boeken

 

En de boekenleggers:

boekenleggers

 

 

 

 

 

Ps: hebben jullie gezien dat Emmy bezig is met een boekenclub voor YA in het zuiden des lands????
De leestbeesten leesclub.